"Διόρθωσε" το βιογραφικό του ο Βελόπουλος- Μετά την διάψευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου οτι πήρε πτυχίο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση εκφράζει το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης για δημοσιεύματα σχετικά με τα πτυχία του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε στο βιογραφικό του ότι είναι πτυχιούχος του "Πανεπιστημίου Κύπρου", το οποίο όμως με ανακοίνωσή του, χθες, τον διέψευσε σημειώνοντας: "Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου".

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής το βιογραφικό του κ. Βελόπουλου ήταν αυτό:

"Διόρθωσε" το βιογραφικό του ο Βελόπουλος- Μετά την διάψευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου οτι πήρε πτυχίο

Σήμερα, ο κ. Βελόπουλος άλλαξε το βιογραφικό του και στη θέση του "Πανεπιστημίου Κύπρου" έβαλε το "Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου".

Δια του Γραφείου Τύπου του ο κ. Βελόπουλος ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωσή του που απέστειλε στα ΜΜΕ, ως οφείλουμε:

Με μεγάλη μας έκπληξη αλλά και αγανάκτηση αναγκαζόμαστε να σας αποστείλουμε την παρούσα προκειμένου να αιτηθούμε την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με την αναπαραγωγή από μέρους σας μιας ψευδούς, συκοφαντικής, κατασκευασμένης δήθεν είδησης. Συγκεκριμένα, εχθές προβήκατε στην αναπαραγωγή ενός "κατασκευασμένου" άρθρου για τους τίτλους σπουδών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο- προτού προβείτε στην εν λόγω δημοσίευση- δεν επικοινωνήσατε με τον ίδιο ή με το Γραφείο Τύπου του κόμματος, προκειμένου να λάβετε τη δική του τοποθέτηση, ως "καταγγελλόμενο" μέσω του ως άνω "κατασκευασμένου" άρθρου πρόσωπο, όπως οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλλουν. Με τον τρόπο αυτό καταλήξατε στο δεύτερο και σοβαρότερο ατόπημα, ήτοι την αναπαραγωγή μιας παντελούς ψευδούς, ανυπόστατης και συκοφαντικής "δήθεν είδησης".

Ο τρόπος που προβλήθηκε η ψευδής και "κατασκευασμένη" είδηση προσάπτει στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εμμέσως πλην σαφώς την κατηγορία ότι έχει συντάξει ψευδές βιογραφικό ως προς τις πανεπιστημιακές του σπουδές, κι ότι δεν διαθέτει πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Το "κατασκευασμένο" δημοσίευμα προβλήθηκε με τέτοιο τρόπο ωσάν να μην διαθέτει καν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, κι όχι για να αποτυπώσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή προφανώς διαθέτει τόσο πτυχιακό τίτλο- και μάλιστα αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, όσο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών- απλά ο συντάξας του βιογραφικού, που προφανώς δεν ήταν ο ίδιος ο κύριος Βελόπουλος, προέβη σε λανθασμένη αναγραφή του Πανεπιστημιακού ιδρύματος των τίτλων σπουδών του. Να επαναλάβουμε στο σημείο αυτό ότι κανένας δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε με τον ίδιο τον Πρόεδρο, ή με το Γραφείο τύπου του κόμματος ώστε να λάβει τη δική του τοποθέτηση –απάντηση.

Ελάχιστα μόνο σάιτ αρκέστηκαν στην παράθεση μιας ανάρτησης που έγινε από τους διαχειριστές του λογαριασμού του στο twitter, και στην οποία επιδεικνυόταν ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του. Και πάλι, ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν πληροί τους κανόνες που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, σύμφωνα με την οποία προκειμένου να προβληθεί μια είδηση, θα πρέπει να προηγείται διασταύρωση και τοποθέτηση αμφότερων των πλευρών. Η δε αναπαραγωγή μιας ανάρτησης στο twitter δεν καλύπτει αυτή την προϋπόθεση, καθώς ξεκάθαρα αναφέρεται στο twitter ότι τον λογαριασμό διαχειρίζονται τρίτοι διαχειριστές κι όχι ο ίδιος, το δε ζήτημα ήταν καθαρά προσωπικό και γι’ αυτό έπρεπε να ζητηθεί η δική του τοποθέτηση. Εάν είχε γίνει αυτό, εάν είχε ζητηθεί απάντηση από τον ίδιο ή από το Γραφείο Τύπου, θα είχε αποκατασταθεί η αλήθεια, και μαζί με αυτήν η τιμή και υπόληψή του, ότι δηλαδή διαθέτει πτυχίο αλλά και 3 μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Α.Π.ΚΥ!

Τα ΜΜΕ ωστόσο δυστυχώς προτίμησαν να προβούν στην εξαγωγή ιδίων συμπερασμάτων, να χρωματίσουν την ψευδή "κατασκευασμένη" είδηση, παρουσιάζοντάς την ως αληθινή και δίνοντάς της αρνητικές προεκτάσεις, επιλέγοντας να καταλήξουν σε συμπεράσματα από ψευδείς και μονόπλευρες εντυπώσεις, κι όχι από πραγματικές ειδήσεις. Επειδή παρά τις συνεχείς επικοινωνίες μας μαζί σας, και παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις σας ότι θα προβείτε σε επανόρθωση, εσείς προτιμήσατε να μας εμπαίζετε, αφήνοντας ανηρτημένη μια ψευδή, συκοφαντική, ανυπόστατη και κατάπτυστη "δήθεν είδηση". Για όλους τους παραπάνω λόγους, και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, Σας καλούμε να "κατεβάσετε" αμέσως το "κατασκευασμένο" ψευδέστατο, ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα.

Σας αποστέλλουμε συνημμένο το ορθό βιογραφικό του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, καλώντας σας να αναρτήσετε άμεσα σχετικό δημοσίευμα- διάψευση του προαναφερθέντος "κατασκευασμένου" δημοσιεύματος, και να προβείτε με τον τρόπο αυτό στην αποκατάσταση της αλήθειας, Άλλως Σας δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του ίδιου του κυρίου Βελόπουλου, σε αστικό αλλά και ποινικό επίπεδο.

Δείτε το νέο - διορθωμένο βιογραφικό του κ. Βελόπουλου στο: www.velopoulos.gr/viografiko

ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 20 Μαϊ 2020 | 08:09

Τι έκανε ο παίκτης του Master Chef και άφησε άφωνο τον Κουτσόπουλο [video]

"Αυτό που με ειρωνεύεστε συνέχεια, εγώ το κρατάω".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Μαϊ 2020 | 15:58

Χαμός με το πτυχίο του Βελόπουλου- Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ουδέποτε ήταν φοιτητής μας- Τι απαντά ο ίδιος

Διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 12 Μαϊ 2020 | 11:00

Η εξήγηση Βελόπουλου για τα 430.000 ευρώ στη Deutsche Bank: Η σύζυγός μου είναι από τη Γερμανία, γι' αυτό έχω τα λεφτά μου εκεί

"Όταν κάνεις κοινή δήλωση με τη σύζυγό σου και στο πόθεν έσχες, τα εισοδήματα της συζύγου σου φαίνονται ότι είναι δικά σου", είπε.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 11 Μαϊ 2020 | 14:39
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2019 11 Μαϊ 2020 | 13:07

Κυριάκος Βελόπουλος: Ολόκληρη περιουσία σε καταθέσεις- Ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ

Μεγάλη περιουσία διαθέτει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 08 Μαϊ 2020 | 08:24
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 14 ΧΩΡΕΣ 04 Ιουν 2020 | 16:27

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Ημαρτον με τις θεωρίες συνωμοσίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ Σκούφα υποστήριξε ότι γίνεται κατόπιν εντολής αμερικανικών σχολών

04 Ιουν 2020 | 15:32

ΝΔ: Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι μένει ίδιος κι απαράλλακτος

"Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 04 Ιουν 2020 | 15:17

Ολοι με μάσκες στη σύσκεψη της Φώφης Γεννηματά με τους εκπροσώπους του επισιτισμού - Εικόνες

Η κυρία Γεννηματά μετέβη η ίδια στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Σόλωνος, εγκαινιάζοντας έτσι την ‘μετά την καραντίνα’ εποχή και τις δια ζώσης επαφές εκ νέου.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ALPHA 04 Ιουν 2020 | 14:16

Καταδίκη Πολάκη για δυσφήμιση: Θα πληρώσει 15.000 ευρώ στον Άδωνι και θα γράψει συγνώμη στο Facebook

Για προσβολή προσωπικότητας καταδικάστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Πολάκης.

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ 04 Ιουν 2020 | 13:32

"Ελληνες": Ο Κασιδιάρης παρουσίασε το όνομα του νέου ακροδεξιού κόμματος [video]

Ο μέχρι πρότινος υπαρχηχός του Νίκου Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε ότι το νέο εθνικιστικό κόμμα του θα κινείται στα πρότυπα των ευρωπαικών ακροδεξιών κομμάτων.

04 Ιουν 2020 | 12:57

Επιστολή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Ξεκαθαρίζει ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.