Follow us

Ανδρουλάκης κατά ΝΔ: "Αφησε στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές, αλλά έβαλε στο στόχαστρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε τις 9 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με 9 προτάσεις για ανταγωνιστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας "ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ευάλωτο οικονομικό περιβάλλον", που συνδιοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Economist, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "οι ΜμΕ δεν ζητούν χάρες, ζητούν προοπτική, αξιοπρέπεια, ισότιμη μεταχείριση, σεβασμό και πρόσβαση σε ένα κράτος που δεν θα τις καθηλώνει, αλλά θα τις ενδυναμώνει". Σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα της επομένης δεκαετίας "είναι να κάνουμε τη χώρα μας ένα μαγνήτη για καλές θέσεις εργασίας, να κατοχυρώσουμε ότι η παραγωγική εργασία διασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή και την προοπτική ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς". Υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί αυτό "απαιτείται μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτήν που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και έξι χρόνια". Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για να διασφαλίσει ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα κατανέμονται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες της και τόνισε ότι αυτά μπορεί να τα πετύχει η χώρα μας με σύμμαχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφού ανέφερε ότι οι ΜμΕ -"οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας"- δοκιμάζονται, τόνισε ότι σήμερα η κεντρική πρόκληση αφορά "στον σχεδιασμό των απαραίτητων πολιτικών για τον μετασχηματισμό της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και τη συμμετοχή της στην παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας".

Σημείωσε ότι "αν θέλουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και μετάβαση σε μια πράσινη και ψηφιακή οικονομία, πρέπει να βάλουμε στον πυρήνα της εθνικής μας οικονομικής πολιτικής τις ΜμΕ", με πολιτικές που πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εθνικό στόχο "η άμεση συγκρότηση Εθνικού Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου ‘Made in Greece', αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε και προωθώντας τα, βάσει εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης".

Υπογράμμισε ότι για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας είναι ένα απαιτητικό έργο και ανέπτυξε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

"1. 'Αμεση εφαρμογή πραγματικών ρυθμίσεων για τα σωρευμένα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Με 120 δόσεις για όλους και "κούρεμα" 30% για όσους είναι συνεπείς.

2. Δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Προστασία της πρώτης κατοικίας για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010, με επικαιροποιημένα κριτήρια και αυστηρούς κανόνες για τη λειτουργία των funds, που σήμερα εκβιάζουν τις ΜμΕ.

3. Καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και κατάργηση του άδικου τέλους επιτηδεύματος.

4. Κίνητρα για νέες προσλήψεις, με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση για τέσσερα χρόνια, αποκλειστικά για θέσεις πλήρους απασχόλησης.

5. Στήριξη της δίκαιης πράσινης μετάβασης για τους μικρούς: με κίνητρα για εγκατάσταση μικρής κλίμακας φωτοβολταϊκών πάνελ, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος και να ενισχυθεί η ενεργειακή αυτονομία.

6. Νέες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε να μην είναι οι ΜμΕ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να μπει τέλος στον αποκλεισμό τους από την τραπεζική χρηματοδότηση.

7. Ισόρροπος ψηφιακός μετασχηματισμός. Στην Ελλάδα έχουμε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. στην ψηφιακή ένταση των επιχειρήσεων. Γι' αυτό απαιτούνται επενδύσεις για την τεχνολογική αναβάθμιση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με επιδοτήσεις για εξοπλισμό, λογισμικό, κατάρτιση και πρόσβαση σε ευρυζωνικές υποδομές.

8. Ουσιαστικά κίνητρα για συνεργασίες και συγχωνεύσεις μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι συνέργειες αυτές είναι πολύ σημαντικές για να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και να διευκολύνουν την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τεχνογνωσία.

9. Ενεργοποίηση των Επιμελητηρίων και των συλλογικών οργάνων των επαγγελματιών, με ρόλο όχι διακοσμητικό, αλλά ουσιαστικό: στον σχεδιασμό πολιτικών, στην παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής, στον εντοπισμό κινδύνων και ευκαιριών".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εισαγωγικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ εδώ και χρόνια. Τόνισε ότι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, οι ΜμΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και συγκεκριμένα ότι μία στις δύο δηλώνει ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα δεν φτάνουν ούτε για έναν μήνα, το 45,4% κατέγραψε μείωση ρευστότητας το δεύτερο εξάμηνο του 2024 "και την ίδια ώρα, αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις, γιατί είναι αποκλεισμένες από την τραπεζική χρηματοδότηση και στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στα ίδια κεφάλαια". Επιπλέον, "τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων διαμορφώνονται στο 5,5%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μ.ό. των επιχειρηματικών δανείων και σχεδόν τριπλάσιο των καθυστερήσεων που σημειώνονται στα δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις, που εμφανίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ποσοστό 1,6%". Ακόμη, "το λειτουργικό τους κόστος αυξάνεται: 4 στις 10 δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της ενέργειας. Πολλές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό. Και μέσα σε όλα αυτά, η υψηλή φορολογία λειτουργεί σαν τροχοπέδη — 8 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν τη φορολογία από τα κυριότερα προβλήματα επιβίωσης".

Σημείωσε ότι τα παραπάνω επιβεβαιώνει και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο το 85% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραμένει εκτός τραπεζικού δανεισμού.

Αναφέρθηκε σε επιπλέον προβλήματα, υποστηρίζοντας ότι το κράτος αντί να σταθεί αρωγός, βάζει επιπλέον εμπόδια, σημειώνοντας ότι "από τα 7 δισ. ευρώ των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, σχεδόν τα μισά (3,3 δισ.) πήγαν σε μόλις 38 επιχειρήσεις", δηλαδή "επί της ουσίας η μεγάλη πλειονότητα των ΜμΕ αποκλείεται από ένα τόσο σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης". Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι "αυτή η πραγματικότητα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών που επιβραβεύουν τη συγκέντρωση, την ισχύ και την κερδοσκοπία, και απαξιώνουν την καθημερινή προσπάθεια του μικρού επιχειρηματία".

Είπε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για στήριξη των ΜμΕ, παραπέμποντας στις προϋποθέσεις του σχεδίου νόμου για το νέο αναπτυξιακό, σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των επιχειρήσεων. Ανέφερε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα πρέπει να προσφύγουν σε δανεισμό από το επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για ποσά ίσα με το 50% της επένδυσης, κάτι που όμως συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Πρόσθεσε ότι ένα ακόμα μειονέκτημα του κυβερνητικού σχεδίου στο νέο αναπτυξιακό πλαίσιο είναι η πολυπλοκότητά του και συνεπώς "ο κίνδυνος να λειτουργήσει ο νέος νόμος προς όφελος των λίγων, των μεγάλων και ισχυρών επιχειρήσεων με οργανωμένες τεχνικές ομάδες και πρόσβαση σε μηχανισμούς υποστήριξης, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, είναι βέβαιος".

Σημείωσε ότι "αυτή η άνιση μεταχείριση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων εν τέλει είναι εις βάρος και του καταναλωτή", καθώς "οι πολυεθνικές στη χώρας μας λειτουργούν χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια, με αποτέλεσμα ίδια προϊόντα να πωλούνται στην Ελλάδα σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη". Προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να καταθέσει "ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών που θα χτυπά τη ρίζα του το κακό της κερδοσκοπίας και της φοροαποφυγής".

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι "άφησε στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές, αλλά έβαλε στο στόχαστρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις" και πως "ο οριζόντιος κεφαλικός φόρος είναι ‘χάδι' για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους πιο ευάλωτους ελεύθερους επαγγελματίες". Της καταλόγισε ότι παρότι είμαστε στην εποχή των ψηφιακών εργαλείων και της δυνατότητας στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, "η κυβέρνηση επέλεξε να βγάλει από το συρτάρι την κρυφής ατζέντας της εργαλεία περασμένων δεκαετιών". Σχολίασε ότι όμως "ουδέποτε η ΝΔ είπε προεκλογικά ότι θα υλοποιήσει ένα τέτοιο τυφλό και άδικο μέτρο, αλλά ήξεραν να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ που είπε κάτι πολύ απλό: να αυξηθεί πολύ λίγο ο φόρος στα μερίσματα, για μερίσματα άνω των 150.000 Euro, όταν η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό φόρου σε όλη την Ευρώπη μαζί με τα βαλτικά κράτη".

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι "επέλεξαν συνειδητά να στοχοποιήσουν την πλειοψηφία των επαγγελματιών, αλλά δεν είδαμε την ίδια σπουδή για τα πραγματικά ουρανοκατέβατα κέρδη των ισχυρών ολιγοπωλίων, όπως στις τράπεζες". Θύμισε την πρόταση που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Νοέμβριο ως πίεση για αλλαγή πολιτικής των τραπεζών. "Εσάς πλήττει αυτή η πολιτική των υπερχρεώσεων και μας είπαν ‘όχι δεν μπορούμε να το κάνουμε', αλλά το έκαναν οι Ισπανοί που στηρίζουν πραγματικά τις ΜμΕ. 'Αρα, σε εσάς οριζόντιος φόρος και Πόντιοι Πιλάτοι οι κύριοι της κυβέρνησης στα ουρανοκατέβατά κέρδη των ισχυρών ολιγοπωλίων της Ελλάδας", σχολίασε εν τέλει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Νεκρός σε τροχαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό [εικόνες]

Ο Κώστας Καρβέλης υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες - Πώς έχασε τη ζωή του ο 77χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Ευρυτανία - Τα συλλυπητήρια του κόμματος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Οκτ 2025 | 17:42

Τροπολογία.ΠΑΣΟΚ: Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, επέκταση μετενέργειας και προσφυγής στη διαιτησία

Αναλυτικά η τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η Αιτιολογική Εκθεση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 11:37

Χάρης Δούκας για τον ένα χρόνο απο τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: "Η αυτόνομη πορεία δεν είναι απομόνωση"

Κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στα κατεστημένα και τη συντήρηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 12:27

ΠΑΣΟΚ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Τζαβέλλα

"Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει" τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 06 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "Η άμεση κλήτευση και κατάθεση όλων των ανωτέρω, χωρίς εξαιρέσεις και καθυστερήσεις, είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας πλήρους και αντικειμενικής εικόνας της υπόθεσης"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 11:06

Ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη για την παρέμβαση Δούκα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πριν τοποθετηθεί, ας ενημερωθεί"

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε "κάθαρση" με αφορμή δημοσιεύματα για εμπλοκή "πράσινου" στελέχους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 14:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πρασιανάκης.

Εφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νομικός Γιώργος Πρασιανάκης.

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ 04 Οκτ 2025 | 18:37

Μετωπική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και "πράσινο" στέλεχος που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη Θεσσαλία - Ο Χάρης Δούκας ζητά διαγραφές

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ΚΥΔ και να δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στην Κάρλα στη Θεσσαλία.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Οκτ 2025 | 13:58

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωσης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι "υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 03 Οκτ 2025 | 15:10

Ανδρουλάκης: Είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα να εμποδίζεις τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει υπουργούς;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε το γεγονός ότι εξαιτίας του άρθρου 86 δεν προχώρησε η διερεύνηση πολιτικών προσώπων σε αλλεπάλληλες δικογραφίες, όπως είπε η Λάουρα Κοβέσι.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων - Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

"Εχουμε έναν κοινό στόχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Θέλουμε πολιτική αλλαγή", τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 13:29

Τσουκαλάς για ΝΔ: Πιάνονται με την γίδα στην πλάτη και μετά λένε ότι είναι οι γενναίοι που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι χθες έπαιζε κρυφτό για τον κ. Μυλωνάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 11:37

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να γίνει κυβέρνηση και η ΝΔ να πάει στην αντιπολίτευση

"Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν στόχο: Η Νέα Δημοκρατία να πάει στην αντιπολίτευση και να γίνει το ίδιο κυβέρνηση", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ 'ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 01 Οκτ 2025 | 22:06

Ν. Ανδρουλάκης: Όραμά μας είναι μια Ελλάδα για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μια χώρα συμπεριληπτική

ΠΑΣΟΚ 01 Οκτ 2025 | 13:28

Τσουκαλάς: Μετά την πίεσή μας και τις συνεχείς αποκαλύψεις, ο Μυλωνάκης επιτέλους εξαναγκάστηκε να έρθει στην Εξεταστική

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή Μυλωνάκη να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 12:50

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε κόντρα με την Ομάδα Αλήθειας για τα "χαμένα βαγόνια στα Τέμπη"- Το βίντεο που τον εκθέτει

Σε πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) διέψευδε ότι μίλησε ποτέ για χαμένα βαγόνια, αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 12:22

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - Εισόδημα 128.000€ και καταθέσεις ένα εκατ. ευρώ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Αιχμές Γερουλάνου για ΠΑΣΟΚ: "Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα"

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως πρέπει επιτέλους να κουνηθεί η δημοσκοπική βελόνα τους επόμενους μήνες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές όλο και λιγοστεύει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.