Follow us

Αντιδράσεις για τη δεξίωση μετά μουσικής στη Σπιναλόγκα - Εξηγήσεις από τη Μενδώνη ζητά το ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

Δεξίωση με περίπου 80 καλεσμένους στήθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί της Σπιναλόγκας, προκαλώντας αντιδράσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Δεξίωση που έμοιαζε με γάμο ή βάπτιση, με περίπου 80 καλεσμένους, στήθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί της Σπιναλόγκας. Επισκέπτες και ξεναγοί έσπευσαν να απαθανατίσουν τις πρωτοφανείς, για τον αρχαιολογικό χώρο, εικόνες με τα τραπέζια, τη ζωντανή μουσική και τις υπηρεσίες catering.

Όπως αποκάλυψε η "Εφημερίδα των Συντακτών" το στήσιμο του χώρου δεξίωσης είχε ξεκινήσει μία ημέρα πριν, με μια ημιμόνιμη κατασκευή και τη μεταφορά εκεί εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο ΦΕΚ κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου (699/Β/26-5-1976), γίνεται ρητή αναφορά στο σύνολο του νησιού ενώ από το 1970, με άλλο ΦΕΚ, η Σπιναλόγκα έχει κηρυχτεί προστατευόμενη ως τόπος φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 666/Β/23-9-1970).

Διοργανωτής της μεγάλης δεξίωσης (για τους συνέδρους του 8ου Posidonia Sea Tourism Forum 2025) ήταν ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης-Σαντορίνης Ελένη Σαμαριτάκη, δήλωσε έκπληκτη στην "ΕφΣυν" για τη δεξίωση και επεσήμανε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη Σπιναλόγκα:

"Με τις μόλις δύο τουαλέτες που υπολειτουργούν καθώς υπάρχει πρόβλημα με την ύδρευση, με το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση η οποία δεν έχει προχωρήσει, αλλά και την έλλειψη μόλου για τα σκάφη που επισκέπτονται τον χώρο, με τους τουρίστες να αναγκάζονται στην ουσία να πηδούν για να αποβιβαστούν στο νησί. Και όλα αυτά τη στιγμή που το εισιτήριο αναπροσαρμόστηκε στα 20 ευρώ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες".

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Σγουρός, αρχιτέκτονας, μέλος της Επιτροπής για την υποβολή υποψηφιότητας στην UNESCO για τη Σπιναλόγκα και πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, μιλώντας στο Θέμα Κρήτης 103.1 χαρακτήρισε "θλιβερό" το γεγονός ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για δεξίωση με μουσικές, τραπέζια και σαμπανιέρες, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΑΣΟΚ: Ανεπίτρεπτη εμπορευματοποίηση της Σπιναλόγκας

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη – Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού και Νάγια Γρηγοράκου – Βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Πολιτισμού, αναφορικά με τη διοργάνωση δεξίωσης στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν αυστηρή κριτική στην απόφαση του υπουργείου και του ΟΔΑΠ να διοργανώσουν κοινωνική εκδήλωση στον ιστορικά ευαίσθητο χώρο της Σπιναλόγκας, έναν τόπο μνήμης και ανθρώπινου πόνου, που αποτέλεσε λεπροκομείο έως το 1957.

Επιπρόσθετα, στην ερώτηση υπογραμμίζεται η συστηματική υποβάθμιση της ουσιαστικής ταυτότητας της Σπιναλόγκας από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο – παρά τις αρχικές προσπάθειες για ένταξή της στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – έχει επιλέξει να προωθήσει ένα ενετικό αφήγημα, αποσιωπώντας τη μοναδικότητα της ως μνημείο εγκλεισμού, κοινωνικού αποκλεισμού και ανθρώπινου πόνου. Εξίσου ανησυχητική είναι η εγκατάλειψη των υποδομών του νησιού, η έλλειψη υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, η ανυπαρξία μώλου και η αναντιστοιχία τιμής εισιτηρίου με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με την ερώτησή τους, οι Βουλευτές καλούν τη Λίνα Μενδώνη να δώσει απαντήσεις για την αδειοδότηση και τη νομιμότητα της εκδήλωσης, για την πορεία της υποψηφιότητας του μνημείου στη UNESCO και για την εγκατάλειψη των υποδομών στο νησί. Κυρίως, ζητούν να διασφαλιστεί θεσμικά ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά παρόμοια γεγονότα που προσβάλλουν τον ιστορικό και ηθικό πυρήνα ενός τόπου μνήμης, όπως η Σπιναλόγκα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη

Θέμα: " Διοργάνωση δεξίωσης στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας από τον ΟΔΑΠ – προσβολή της ιστορικής μνήμης και αλλοίωση του χαρακτήρα του μνημείου "

Κυρία Υπουργέ,

Η νησίδα Σπιναλόγκα, στον κόλπο της Ελούντας του Νομού Λασιθίου, αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς τόπους μνήμης και πολιτιστικής διαστρωμάτωσης της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Το μικρό νησί, χωρίς φυσικούς πόρους ή γεωργική αξία, εξελίχθηκε διαδοχικά σε ενετικό φρούριο, σε οθωμανικό οικισμό και τέλος – από το 1904 έως το 1957 – σε λεπροκομείο, λειτουργώντας ως χώρος κοινωνικού αποκλεισμού, στίγματος, πόνου, αλλά και επιβίωσης και αξιοπρέπειας.

Αυτή η πολυεπίπεδη ιστορική, αρχιτεκτονική και κοινωνική ταυτότητα καθιστά τη Σπιναλόγκα μοναδικό παράδειγμα "πολιτισμικού παλίμψηστου” και σημείο αναφοράς τόσο για την υγειονομική ιστορία όσο και για τη συλλογική μνήμη της Κρήτης και της χώρας.Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, από το 2009 ξεκίνησε – με πρωτοβουλία της τότε Νομαρχίας Λασιθίου και του ΤΕΕ/ΤΑΚ – η προσπάθεια ένταξής της στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Α’ φάση της τεκμηρίωσης ολοκληρώθηκε το 2012, με την κατάθεση σχετικού φακέλου, ο οποίος στηρίχθηκε σε επιστημονικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Το 2014, το Υπουργείο Πολιτισμού ενέταξε τη Σπιναλόγκα στον Ενδεικτικό Κατάλογο της UNESCO, ενώ ακολούθησε Β’ φάση επεξεργασίας του φακέλου (2016-2017), με τελική υποβολή στην UNESCO τον Ιανουάριο του 2019. O φάκελος διαμορφώθηκε με βάση τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ήσασταν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις συναντήσεις με τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το πλήρες σκεπτικό της ICOMOS, καμία από τις ιστορικές φάσεις και χρήσεις του νησιού – είτε πρόκειται για την ενετική οχύρωση, είτε για την οθωμανική κατοίκηση, είτε για τη λειτουργία του ως λεπροκομείο – δεν έχει διατηρηθεί σε τέτοιο βαθμό αυθεντικότητας και ακεραιότητας ώστε να στοιχειοθετεί την ανακήρυξή της ως "εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας" (Outstanding Universal Value), όπως απαιτείται από τη Σύμβαση της UNESCO.

Συγκεκριμένα, ως προς το κριτήριο (iv), το οποίο αφορά την αξία ενός μνημείου ως εξαιρετικού παραδείγματος τύπου αρχιτεκτονικής ή ιστορικής περιόδου, η ICOMOS σημειώνει ότι η Σπιναλόγκα δεν αποτελεί επαρκώς διατηρημένο και αντιπροσωπευτικό δείγμα ούτε της ενετικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, ούτε άλλης ιστορικής φάσης, καθώς η συνθετότητα των επεμβάσεων, οι αποκαταστάσεις και οι ελλείψεις δεν επιτρέπουν τη σαφή ανάγνωση μιας συγκεκριμένης περιόδου με ακρίβεια και πληρότητα. Ως προς το κριτήριο (vi), που σχετίζεται με τη σύνδεση ενός τόπου με γεγονότα, ιδέες ή συμβολισμούς οικουμενικής σημασίας, η ICOMOS αναγνωρίζει μεν τη συναισθηματική και κοινωνική βαρύτητα της Σπιναλόγκας ως χώρου εγκλεισμού των λεπρών, αλλά κρίνει ότι δεν έχει τεκμηριωθεί η παγκόσμια μοναδικότητα ή η διεθνής ακτινοβολία του συμβολισμού της σε τέτοιο βαθμό που να ικανοποιεί το εν λόγω κριτήριο.

Επιπλέον, η ICOMOS επισημαίνει ότι έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη φυσιογνωμία του νησιού, επεμβάσεις σε κτίρια, και ότι το γενικό σχέδιο αποκατάστασης του μνημείου δεν διασφαλίζει επαρκώς τη διατήρηση της αυθεντικότητας. Παράλληλα, η απουσία σαφούς και λειτουργικού σχεδίου διαχείρισης της "buffer zone" (ζώνης προστασίας) γύρω από τη Σπιναλόγκα θεωρήθηκε αδυναμία, αφού η UNESCO δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο ευρύτερο τοπίο ενός μνημείου.Γι αυτό, άλλωστε, υπήρξαν και παρεμβάσεις από πλευράς ICOMOS, η οποία πρότεινε τη διεύρυνση της ζώνης προστασίας του μνημείου (buffer zone) ώστε να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα της UNESCO.

Τέλος, η ICOMOS προτείνει εναλλακτικά να εξεταστεί στο μέλλον η συμμετοχή της Σπιναλόγκας σε μια ευρύτερη, σειριακή εγγραφή, ενδεχομένως στο πλαίσιο οχυρώσεων της ύστερης περιόδου στην Ανατολική Μεσόγειο ή στην Ελλάδα, όπου το νησί θα αποτελούσε ένα επιμέρους παράδειγμα και όχι αυτόνομο σημείο αναφοράς.Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε απογοήτευση και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και στους επιστημονικούς φορείς. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του τότε Δημάρχου Αγίου Νικολάου, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε μονομερώς να στραφεί προς ένταξη της Σπιναλόγκας μέσω σειριακής εγγραφής ως ενετικού φρουρίου, παρακάμπτοντας πλήρως τη συμβολική και κοινωνική της διάσταση ως μνημείο ανθρώπινου πόνου. Η Σπιναλόγκα, όμως, δεν ξεχωρίζει για την ενετική της αρχιτεκτονική, αλλά για την ιστορία της ως μνημείο πόνου, εγκλεισμού και κοινωνικού αποκλεισμού. Ως πρώην λεπροκομείο, αποτέλεσε μονάδα κοινωνικής απομόνωσης, με τους ασθενείς να διαγράφονται από τα δημοτολόγια και να θεωρούνται "ζωντανοί νεκροί". Παιδιά που γεννιούνταν στο νησί κρατούνταν για έξι μήνες και, αν δεν νοσούσαν, δίνονταν για υιοθεσία, αποκομμένα από την οικογένεια και την κοινότητα. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία επισκέπτη, ο οποίος σε οργανωμένη ξενάγηση αναγνώρισε τον τόπο ταφής των γονιών του στο νεκροταφείο του νησιού. Πρόκειται, επομένως, για μνημείο που φέρει ανεξίτηλο το αποτύπωμα μιας ιστορικής αλήθειας, με παγκόσμια κοινωνική διάσταση, πέρα από την αισθητική ή αρχιτεκτονική του αξία. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο τότε Δήμαρχος "η Σπιναλόγκα δεν έχει ανάγκη σειριακής εγγραφής ως φρούριο για παρηγοριά", αφού η υψηλότατη επισκεψιμότητά της καταδεικνύει την αυτόνομη σημασία της.

Σε αυτό το πλαίσιο, εγείρεται ευθέως κριτική προς την πολιτική προσέγγιση του Υπουργείου, η οποία επιχειρεί να παρουσιάσει τη Σπιναλόγκα ως ενετικό φρούριο, υποβαθμίζοντας τη μοναδική της ταυτότητα ως μνημείου πένθους και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν ότι, αν και υπάρχουν και προγενέστερα αρχαιολογικά στοιχεία (μετα-Μινωικά ίχνη, λιθοτεχνικά κατάλοιπα), η ουσία της Σπιναλόγκας δεν είναι πρωτίστως αρχιτεκτονική αλλά ιστορική, κοινωνική και βιωματική. Η επιμονή σε ένα ενετικό αφήγημα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του μνημείου και απομακρύνει τη χώρα από μια ουσιαστική και παγκόσμια ερμηνεία του τόπου.

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και το ΤΕΕ/ΤΑΚ με επίσημη επιστολή προς την Υπουργό, υπενθυμίζοντας ότι η αρχική τεκμηρίωση ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία, και ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο ουδέποτε έλαβε επίσημη ενημέρωση για την απόρριψη ή τα σκεπτικά που οδήγησαν σε αυτή.

Η εξέλιξη αυτή, πέραν της πολιτιστικής της βαρύτητας, επηρεάζει και την αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής, καθώς μια ενδεχόμενη εγγραφή στον κατάλογο της UNESCO θα προσέδιδε κύρος, νέες επενδυτικές ευκαιρίες και προστιθέμενη αξία στον τουριστικό χαρακτήρα του τόπου.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, επισκέπτες και ξεναγοί που έφτασαν στη Σπιναλόγκα, αντίκρισαν ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα: μια οργανωμένη δεξίωση με τραπέζια, ζωντανή μουσική, περίπου 80 καλεσμένους, υπηρεσίες catering και κανονικό σκηνικό κοινωνικής εκδήλωσης στον προσωρινό μώλο του νησιού, έξω από το κάστρο, σε απόσταση αναπνοής από τον προστατευόμενο πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές στον Τύπο, το στήσιμο της εκδήλωσης είχε ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα με ημιμόνιμη κατασκευή 200 τ.μ., πασσάλους μπήχτηκαν πάνω στο νησί, ενώ μεταφέρθηκαν τραπέζια, καρέκλες, σκεύη και λοιπός εξοπλισμός. Η εκδήλωση αυτή, όπως προκύπτει, διοργανώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), φορέα που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο φιλοξενίας συνέδρων του 8ου Posidonia Sea TourismForum 2025.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Σπιναλόγκα, όπως αναφέρεται και παραπάνω, αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο με ΦΕΚ 699/Β/26-5-1976, ενώ από το 1970 έχει χαρακτηριστεί και ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 666/Β/23-9-1970). Επομένως, το σύνολο του νησιού –και όχι μόνο ο πυρήνας του φρουρίου– υπάγεται στο καθεστώς αυξημένης προστασίας. Επιπλέον, μία τέτοια κίνηση του Υπουργείου θέτει ταφόπλακα στην όποια διαδικασία ένταξης του μνημείου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς τα κριτήρια ένταξης είναι πολύ αυστηρά. διαδικασία η οποία, όπως επισημαίνεται από τους ίδιους τους μελετητές, καθυστερεί αδικαιολόγητα για πάνω από έντεκα χρόνια.

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να χρησιμοποιήσει έναν τόπο μνήμης, ανθρώπινου πόνου και κοινωνικού στίγματος ως χώρο κοινωνικής δεξίωσης –και μάλιστα κάτω από το νεκροταφείο των πασχόντων της λέπρας που έζησαν απομονωμένοι στο νησί– συνιστά προσβολή της ιστορικής συνείδησης της κοινωνίας και των συγγενών των ανθρώπων που βίωσαν τον αποκλεισμό και το τραύμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, δεν μπορεί το πρώην νοσοκομείο της Σπιναλόγκας να μετατραπεί σε "gourmet εστιατόριο”, όπως είχε προαναγγείλει η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού σε παλαιότερη επίσκεψή της, ούτε μπορεί να εξομοιώνεται η πολιτιστική διαχείριση με την εμπορική εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση των υποδομών στο νησί είναι προβληματική και ντροπιαστική:

Μόλις δύο τουαλέτες, οι οποίες υπολειτουργούν λόγω ανεπαρκούς ύδρευσης,

Ανεπαρκής ή ανύπαρκτη ηλεκτροδότηση,

Απουσία κατάλληλου μόλου για τα τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να πηδούν κυριολεκτικά για να αποβιβαστούν,

Εισιτήριο που έχει αυξηθεί στα 20 ευρώ, χωρίς να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Τέλος, εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται και από την απόκλιση ανάμεσα στις εξαγγελίες περί "ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς" μέσω της βιωματικής εμπειρίας, και στην πραγματικότητα ενός Υπουργείου που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την έννοια της πολιτιστικής διαχείρισης, καταστρατηγώντας στην πράξη την έννοια της προστασίας των μνημείων.

Η Σπιναλόγκα δεν είναι απλώς ένας αρχαιολογικός χώρος – είναι ένας τόπος μνήμης με βαθιά ιστορική, κοινωνική και ηθική σημασία. Είναι ένα νησί-σύμβολο, όπου η αρρώστια και η απομόνωση μεταμορφώθηκαν σε αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Κάθε του γωνιά μαρτυρά ιστορίες που δεν χωρούν σε μουσεία αλλά ζητούν σεβασμό και περίσκεψη. Δυστυχώς, η πρόσφατη επιλογή του Υπουργείου δεν αποτελεί απλώς αστοχία· είναι έκφραση μιας πολιτικής αντίληψης που υποκαθιστά την προστασία με την εμπορευματοποίηση και τον σεβασμό με το επικοινωνιακό θέαμα. Όταν η ιστορία εργαλειοποιείται, ο πολιτισμός χάνει το μέτρο του. Γι’ αυτό και σήμερα, οφείλουμε να πούμε το αυτονόητο: Η Σπιναλόγκα δεν είναι ένας απλός τουριστικός προορισμός. Είναι προσκύνημα. Και δεν μπορεί να αποτελεί σκηνικό για event εντυπωσιασμού, χωρίς έγκριση από τα αρμόδια όργανα, χωρίς θεσμική λογοδοσία, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό με επίκεντρο την αξιοπρέπεια. Η πολιτεία οφείλει να δώσει απαντήσεις, να προστατεύσει ουσιαστικά το μνημείο και να επανεκκινήσει τη διαδικασία ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο της UNESCO, όπως αξίζει σε έναν χώρο που μας θυμίζει ποιοι είμαστε – και ποιοι δεν πρέπει να γίνουμε ποτέ ξανά.

Δεδομένων των ανωτέρω.

Ερωτάσθε, κυρία Υπουργέ,

Ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης στη Σπιναλόγκα; Υπήρξε απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων ή του ΚΑΣ; Υπήρξε γραπτή γνωμοδότηση υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ;

Θεωρείτε θεμιτό και συμβατό με τον ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού το να εμφανίζεται ο ΟΔΑΠ ως χορηγός εμπορικών δράσεων που παραβιάζουν το χαρακτήρα προστατευόμενων αρχαιολογικών χώρων;

Πώς τεκμηριώνεται νομικά η χρήση του αρχαιολογικού χώρου για κοινωνική δεξίωση, και δη με ημιμόνιμες κατασκευές και μουσική; Συμβαδίζει κάτι τέτοιο με το καθεστώς προστασίας και την υπό εξέλιξη υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στην UNESCO;

Πώς θα διασφαλίσει το Υπουργείο ότι τέτοιου είδους ασεβείς για το μνημείο εικόνας δεν θα επαναληφθούν;

Ποιο είναι το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας για την περαιτέρω ανάδειξη της Σπιναλόγκας;

Γιατί παραμένουν άλυτα τα βασικά προβλήματα υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, μώλος αποβίβασης) και πώς αιτιολογείται η αύξηση του εισιτηρίου στα 20 ευρώ;

Γιατί καθυστερεί επί σειρά ετών η διαδικασία για την εγγραφή της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο της UNESCO; Ποια είναι τα εκκρεμή στάδια και ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από την παρούσα πολιτική ηγεσία;

Διαβάστε Επίσης

Προτίθεται το Υπουργείο να αναθεωρήσει τη στρατηγική αφήγηση που συνοδεύει την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από την αρχιτεκτονική της ενετικής οχύρωσης στην ιστορική και κοινωνική της σημασία ως τόπου πόνου, εγκλεισμού, ασθένειας και αξιοπρέπειας;

Αναγνωρίζει επίσημα το Υπουργείο ότι η Σπιναλόγκα συνιστά ένα μοναδικό μνημείο κοινωνικής μνήμης με καθολικό συμβολισμό και όχι απλώς ένα σύνολο ενετικών καταλοίπων; Ποια συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει για να τεκμηριωθεί και να προβληθεί αυτή η διάσταση στον φάκελο υποψηφιότητας;

Οι ερωτώσες Βουλευτές

Αικατερίνη (Κατερίνα) Σπυριδάκη

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

29 Αυγ 2025 | 16:23

Βασιλίσσης Όλγας: Μπλόκο από τρία Υπουργεία στον Δήμο Αθηναίων - "Οι αποφάσεις του δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα"

Κοινή ανακοίνωση από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών - "Έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες, οι οποίες συντηρούνται και αναδεικνύονται"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 11 Αυγ 2025 | 15:32

K. Τσουκαλάς: Το 46% του Ελλήνων, βάσει της Eurostat, δεν μπορούν να πάνε διακοπές - Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΠΕΝΘΟΣ 10 Αυγ 2025 | 09:55

Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γείτονα - Έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Σταυρούλας Γείτονα-Δεληγιάννη.

ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 16:52

ΠΑΣΟΚ: "Για ακόμη μια φορά, οι πολίτες πληρώνουν την απουσία πρόληψης στις πυρκαγιές"

Αναφέρουν ότι "η αναμόρφωση του συστήματος 112 είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερώνει αποτελεσματικά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να δράσουν άμεσα"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Αυγ 2025 | 13:54

Τσουκαλάς: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό - Η ΝΔ πλέον δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι "το "πάρτι των εκατομμυρίων" που ζημίωσε τον πρωτογενή τομέα και την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

08 Αυγ 2025 | 09:00

Η Αθήνα στη μαγεία του ολόγιομου φεγγαριού: Οι δωρεάν εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Στις 9/8, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει events με ελεύθερη είσοδο, σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 07 Αυγ 2025 | 10:44

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΟ 06 Αυγ 2025 | 23:05

ΠΑΣΟΚ: "Ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ενός αυταρχικού καθεστώτος"

Σχετικά με την απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 06 Αυγ 2025 | 14:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πυρά" κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του Politico

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας το άρθρο του Politico

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Αυγ 2025 | 11:35

Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.