Αντιπαράθεση για το κατεπείγον νομοσχέδιο του προσφυγικού

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει το μεταναστευτικό σε πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων χωρίς καμία συνθήκη διαφάνειας.

antiparathesi-gia-to-katepeigon-nomosxedio-tou-prosfugikou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σκληρή αντιπαράθεση προκαλεί στη Βουλή η έναρξη της συζήτησης του μεταναστευτικού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα της διάταξης με την οποία συνεχίζονται να επιλύονται θέματα σίτισης και διαβίωσης των μεταναστών κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων του νόμου. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει το μεταναστευτικό σε πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων χωρίς καμία συνθήκη διαφάνειας.

Στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αντιτείνοντας ότι δεν υπάρχει σύμβαση η οποία να μην αναρτάται στην Διαύγεια. Περνώντας στην αντεπίθεση ο υπουργός κατηγόρησε ΝΔ και ΔΗΣΥ ότι μιλούν για σκάνδαλα χωρίς να έχουν προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο.

Ο υπουργός επέμεινε στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση αν και έχει βελτιωθεί, δεν παύει να είναι δύσκολη και επείγουσα λόγω κυρίως των μεταφορών που πρέπει να γίνουν και των μισθωμάτων σε εγκαταστάσεις. 

Μιλώντας για την κατάσταση στα  νησιά  ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα το πρωί ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές είναι 11.544 από 18.000 που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα : Στη Μόρια φιλοξενούνται  4.714 άτομα , στο Βαθύ της Σάμου 3.862 -ο Υπουργός μάλιστα απολογήθηκε για τη συγκεκριμένη περιοχή- , στο Πυλί της Κω 927, στη ΒΙΑΛ στη Χίο  1262 και στη Λέρο  779. “ Αυτό δεν μπορούσε να γίνει τυχαία και δεν έγινε από μόνο του. Αυτά είναι τα βασικά άρθρα -περί μεταφορών και μισθώσεων - που είναι η ψυχή του νομοσχεδίου είπε ο κ. Βίτσας.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook