Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (7/10) ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στην πολιτική παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο υποστήριξε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Νέα Δημοκρατία και ότι, μάλιστα, "εκφράζει την ψυχή της παράταξης".
Αναφερόμενος στη σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι σε αυτή συμμετέχουν στελέχη με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Ειδικότερα, έκανε λόγο για πρόσωπα που προέρχονται τόσο από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη όσο και από τον ΛΑΟΣ.
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εμφανίστηκε με νέο λουκ, έχοντας υιοθετήσει μουστάκι, αναφέρθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, υποστήριξε ότι δεν αποτελεί χαρακτηριστική εκπροσώπηση της παραδοσιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.
Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το ενδεχόμενο ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε δύο διαφορετικές κατηγορίες ψηφοφόρων.
Η πρώτη θα ήταν, σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι ψηφοφόροι που εξακολουθούν να αισθάνονται ότι ανήκουν στον παραδοσιακό κορμό της Νέας Δημοκρατίας. Η δεύτερη θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολίτες που σήμερα στρέφονται σε κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, αρκετοί από τους οποίους, όπως ανέφερε, εκφράζουν μέσω αυτής της επιλογής τη δυσαρέσκεια ή τη διαμαρτυρία τους.
Ο ίδιος δεν παρουσίασε την ίδρυση νέου κόμματος ως βέβαιη εξέλιξη, αλλά ως ένα πιθανό σενάριο που, εφόσον υλοποιηθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει τις ισορροπίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η συζήτηση αυτή αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με την πολιτική του πορεία και θα τις ανακοινώσει όταν το κρίνει σκόπιμο.
Η συνάντηση Σπηλιωτόπουλου - Σαμαρά
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επιβεβαίωσε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό σε καφέ. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη επαφή δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ένδειξη πολιτικής συνεργασίας.
Όπως εξήγησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, η επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας και των πολιτικών αναλύσεων τον φέρνει συχνά σε επαφή με πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
