Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Αποκάλυψη Βίτσα: Και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει F-35 από τις ΗΠΑ το 2017 - Διγλωσσία της Κουμουνδούρου

Και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει επισήμως να αγοράσει από τις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη F-35, δείχνοντας μια διαφορά με τις πρόσφατες δηλώσεις περί "νέου ράλι εξοπλισμών ύψους 4 δις"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βίτσας

Μπορεί μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά ενός σμήνους F-35, ο ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνούσε λέγοντας πως επιβαρύνει την χώρα με 4 δισ., όμως όπως ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ζητήσει επισήμως από το 2017 να αγοράσει από τις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Στην αποκάλυψη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει επισήμως από το 2017 να αγοράσει από τις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία χαρακτήρισε ως "υπερόπλο" που μπορεί να αλλάξει υπέρ της Ελλάδας τις ισορροπίες στο Αιγαίο, προέβη σε χτεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

"Το 2017 η τότε ελληνική κυβέρνηση έστειλε ένα LOR, δηλαδή μια επιστολή, ένα επίσημο έγγραφο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ", με τα αιτήματα της Ελλάδας και "έκαναν 3 χρόνια να απαντήσουν". Την επιστολή, όπως είπε, την υπέγραφαν ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ έφερε και την υπογραφή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, η επιστολή είχε δυο σκέλη. "Το ένα κομμάτι αφορούσε την αναβάθμιση των F-16 που ήδη έχει ξεκινήσει και γίνεται, και το δεύτερο είχε μια μελέτη για να δούμε πώς μπορούμε να εντάξουμε χρονικά και οικονομικά τα F-35 στο στόλο μαχητικών", διευκρίνισε. "Η απάντηση, δηλαδή η ολοκληρωμένη μελέτη, ήρθε από την Αμερική το 2020. Η απάντηση έλεγε ότι με αυτά τα χρήματα μπορείτε να εντάξετε μια μοίρα F-35. Δεν υπήρχε βέβαια τότε σκέψη για Rafale.

Εκτιμούσαμε ότι η αναβάθμιση των F-16 πηγαίνει μαζί με ένα πρόγραμμα για τα F-35", επισήμανε, σημειώνοντας ότι η θέση της τότε κυβέρνησης ήταν πως το βασικό σημείο για μια τέτοια αγορά, ήταν το αν υπήρχαν χρήματα. "Αυτό είναι τώρα το ζήτημα. 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι ένα ευτελές ποσό και δεν θα πρέπει να λείψει από άλλες περιοχές της κοινωνικής μας ζωής όπως η Υγεία και η Παιδεία. Άρα το πρώτο που πρέπει να εκτιμηθεί είναι αυτό, έχουμε τα λεφτά να πάρουμε F-35; Πολύ περισσότερο τώρα που δαπανήσαμε πάρα πολλά χρήματα για να αγοράσουμε Rafale;", διερωτήθηκε.

"Δεν ξέρω λεπτομέρειες της απάντησης, αλλά ξέρω ότι είχε μέσα μια λογική χρόνου που ξεπερνά τα 8-10 έτη. Δηλαδή μπορώ να σας υπογράψω ότι πριν το 2030, δεν πρόκειται να έχουμε F-35", είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως ο ίδιος είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο που φτιάχνονται τα F-35.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι αεροπλάνα που τα έχω δει πάρα πολλές φορές. Μου έχουν εξηγήσει τι κάνουν. Τα F-35 είναι μαχητικά αεροπλάνα πρώτου χτυπήματος, είναι υπερόπλο. Σαφώς", ξεκαθάρισε.

"Έχουμε τα λεφτά να τα αγοράσουμε; Αντέχει η ελληνική οικονομία; Αν έχουμε εμείς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και δεν έχει η Τουρκία , βεβαίως αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο υπέρ μας. Αν έχει η Τουρκία άλλα 40 αναβαθμισμένα F-16 και φτιάξει άλλα 80 F-16 Viper και πάρει και F-35, καθώς συμμετείχε αρχικά στο πρόγραμμα και μετά από απόφαση του Κογκρέσου δεν της δίνουν τα μαχητικά, τότε θα είναι υπέρ της Τουρκίας αυτή η αναλογία. Από άποψη στρατιωτική ή στρατηγική απαντάς εύκολα. Το βασικό σημείο είναι υπό ποιες προϋποθέσεις και τι επίπτωση θα έχουν στην οικονομία της χώρας", διεμήνυσε ο πρώην υπουργός.

"Θα έλεγε κανείς "χρειαζόμαστε Rafale ή χρειαζόμαστε F-35;”. Ναι χρειαζόμαστε. Το θέμα είναι σε τι προτεραιότητα τα βάζουμε, εάν δηλαδή τα βάζουμε σε πρώτη –πρώτη προτεραιότητα. Γιατί τώρα εγώ έχω πολλούς ενδοιασμούς σε σχέση με τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η χώρα μας και αν ακολουθήσουμε ένα παιχνίδι εξοπλισμών. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε ένα παιχνίδι εξοπλισμών. Βέβαια, μας πιέζει από την άλλη πλευρά η Τουρκία. Αλλά για αυτό υπάρχει και η διπλωματία", υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

"Είναι χρήσιμα τα F-35, αλλά να δούμε και τις προτεραιότητές μας. Αν μας ρωτήσει κανείς "πυρηνοκίνητο υποβρύχιο χρειαζόμαστε; Είναι καλό να έχουμε;”. Ε, βεβαίως είναι καλό να έχουμε. Το αντέχουμε ως κόστος και ως λειτουργία; Δεν το αντέχουμε", είπε χαρακτηριστικά.

"Επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας"

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο "για μια πολύ μεγάλη "επίθεση” ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας", εκτιμώντας πως "είναι ένα μήνυμα που το στέλνει κατά κύριο λόγο η Άγκυρα προς την ελληνική κυβέρνηση που της λέει πως ότι και να λένε οι Αμερικάνοι, στο τέλος θα είναι ουδέτεροι, ψάχνουν τη μέση λύση".

"Και τι να κάνουμε; Να τα καταρρίψουμε αυτά τα αεροπλάνα;", αναρωτήθηκε ο ίδιος, λέγοντας πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με μια αυστηρότητα, με την έννοια ότι πέρα από το διάβημα πρέπει να φέρουμε το θέμα και στην ΕΕ και σε ορισμένα διαβαλκανικά φόρουμ, αλλά "εάν χρειαστεί να φέρουμε το θέμα με επιστολή και στον ΟΗΕ" για να τους ενημερώσουμε ότι " ακολουθείται μια παραβατική συμπεριφορά ενάντια στην Ελλάδα", δηλαδή σε μια χώρα σύμμαχο και "ουαί και αλίμονο σε όλους μας εάν υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο".

"Υπάρχει μια κλιμάκωση, το γεγονός της Αλεξανδρούπολης και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου το τελευταίο χρονικό διάστημα εάν δεν σταματήσει "εδώ και τώρα” προμηνύει ένα θερμό καλοκαίρι. Οπότε η ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν πέτυχε κάτι το ουσιαστικό στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, οφείλει να επαναλάβει όλες τις προσπάθειες και να ζητήσει να προστρέξει βοηθητικά και η ΕΕ γιατί είναι σωστό να συζητάμε για τα ελληνοτουρκικά ως μέλος της ΕΕ και όχι έτσι όπως το θέτει ο κ. Ερντογάν σε διμερές επίπεδο", δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Τουρκία έχει ενοχληθεί, "αν και πάντα έχει τη λογική ότι απαντάμε με επιθετική ρητορική και με επιθετικές πράξεις ώστε να διατηρείται το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας σε ένα εθνικιστικού χαρακτήρα παραλήρημα". "Δεν είναι προς την Αμερική το μήνυμα, υπάρχουν πολλά περισσότερα ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό της Τουρκίας", τόνισε, λέγοντας πως "είναι πολύ πιο σοβαρό το ζήτημα με τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σε σχέση ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ".

Η διαφορά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε δείξει την πλήρη αντίθεση του στην συγκεκριμένη προμήθεια, χαρακτηρίζοντας την ως "νέο ράλι εξοπλισμών ύψους 4 δις".

Πιο συγκεκριμένα, είχε αναφέρει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στην συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Δηλαδή:

-αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δις. ως αντιστάθμισμα,

-ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και - προυποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας.

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

H νέα άφιξη που θα σε φέρει στην Ηλιούπουλη

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 08 Οκτ 2025 | 12:48

Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στο θέμα των F-35

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι "εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πληρώσει τα χρήματα και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 07 Οκτ 2025 | 18:28

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Γάζα και Ουκρανία στο επίκεντρο

Ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 07 Οκτ 2025 | 11:15

"Σφήνα" του 18χρονου εγγονού του Ερντογάν στα σενάρια για τη διαδοχή του - Είδηση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο Ομέρ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο διπλωματικό φόρουμ του Βοσπόρου που διοργανώθηκε με την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΑΡΘΡΟ 06 Οκτ 2025 | 20:33

Ιμάμογλου στη Le Monde: Πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Οι πραγματικές μου "ενοχές", στα μάτια της εξουσίας, είναι οι τρεις εκλογικές μου νίκες στον Δήμο Κωνσταντινούπολης - τη στιγμή που ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι "όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία"

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 06 Οκτ 2025 | 09:40

Χριστοδουλίδης: Ισχυρότερες από ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου - Όσοι επενδύουν σε ρήξη, θα απογοητευτούν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής διέψευσε ότι υπάρχει κάποια κρίση στις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας με αφορμή τον ΑΔΜΗΕ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 09:15

Παπασταύρου: Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζει - Να αρθούν οι επιφυλάξεις για να προχωρήσει η διασύνδεση με την Κύπρο

Ο κ. Παπασταύρου δήλωσε ότι η Αθήνα "δεν εκβιάζει, μιλάει μόνο θεσμικά" και ότι "οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου δεν διαταράσσονται από έργα".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Οκτ 2025 | 08:03

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

Η Ελλάδα έχει πλέον κερδίσει ορατότητα στον παγκόσμιο χάρτη των ψηφιακών νομάδων, με σαφείς ενδείξεις αυξανόμενης ζήτησης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 05 Οκτ 2025 | 14:17

Νέα ένταση στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: "Η κυπριακή κυβέρνηση δεν εκβιάζεται", λέει ο Χριστοδουλίδης - Η απάντηση ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ υπέβαλε ένσταση στη ΡΑΕΚ και ζητά μεγάλη αποζημίωση σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" - Στις 17:00 σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 05 Οκτ 2025 | 09:46

Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία

"Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, αν δεν αντιμετωπιστούν με διπλωματία παραπέμπονται στον στρατό", τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:21
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 04 Οκτ 2025 | 15:58

Τουρκία: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφερθούν 137 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Σ' αυτούς περιλαμβάνονται 36 τούρκοι υπήκοοι, καθώς και πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 22:40

Τουρκία: Στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις", απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την περιοχή ελληνικής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 22:25

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Navtex για έρευνες του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ 02 Οκτ 2025 | 21:49

Τουρκία: Υπό κρατική εποπτεία η Κασίμπασα - Η ομάδα όπου έπαιξε ποδόσφαιρο ο Ερντογάν

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης κατηγορείται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

Η ΔΟΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 02 Οκτ 2025 | 16:42

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Αισθητός σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας

Ο σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά έγινε αισθητός σε Τσανάκαλε, Εντιρνέ, Κιρκλαρέλι και Μπαλικεσίρ

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 11:46

Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των Ισραηλινών στον στολίσκο προς τη Γάζα: Ειρωνείες από το Ισραήλ, για τρομοκρατία μιλά η Χαμάς

Διεθνές αντιδράσεις για την αναχαίτιση των πλοίων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο στολίσκο Sumud που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 02 Οκτ 2025 | 10:53

Πιέσεις στην Αθήνα για παραχώρηση Mirage 2000-5 στο Κίεβο μέσω Εσθονίας

Η Αθήνα είναι αρνητική, καθώς θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτει να στραφούν κατά της Ρωσίας.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 01 Οκτ 2025 | 20:15

Ερντογάν: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας πνοής τα δικαιώματα της Παλαιστίνης" - Τι είπε για τη Συρία

"Εάν οι διπλωματικές πρωτοβουλίες μείνουν αναπάντητες, η πολιτική και η θέση της Τουρκίας είναι σαφής. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί όσα συνέβησαν στο παρελθόν στη Συρία", τόνισε

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ 01 Οκτ 2025 | 18:46

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν πήρε τον π@@@ από τον Τραμπ- Τον έγραφε εν αγνοία του η κάμερα

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι αυτό που πήρε η Τουρκία από τον Τραμπ είναι ο π@@@

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 01 Οκτ 2025 | 14:11

Βουτιά του πληθωρισμού στο 1,8% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 (1,2%).

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ 01 Οκτ 2025 | 10:53

Σάλος με Τούρκο δημοσιογράφο και τα σενάρια διαδοχής Ερντογάν: "Πήραμε τα α@@@ μας από τον Τραμπ" [βίντεο]

Οι ανοιχτές κάμερες "έκαψαν" δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στην Τουρκία που καταγράφηκε να λέει ότι ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 30 Σεπ 2025 | 16:57

Σάλος στην Τουρκία από τις δηλώσεις του Φιντάν- Το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ δεν πετάει χωρίς αμερικανικούς κινητήρες

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Γάζα: Τουρκική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το σχέδιο Τραμπ στην Ντόχα

"Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών (της Χαμάς) υποσχέθηκε να μελετήσει (το σχέδιο) με υπευθυνότητα".

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 30 Σεπ 2025 | 12:56

Τουρκικά πλοία "παρακολουθούν στενά" τον στόλο ακτιβιστών "Global Sumud Flotilla" που πλέει προς τη Γάζα

Το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τον διεθνή στόλο ακτιβιστών Sumud.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Σεπ 2025 | 23:21

Ερντογάν: "Σύντομα ορατά τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ"

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου είχε "μία εκτενή, παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Τραμπ και την αντιπροσωπεία του στο Λευκό Οίκο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΤΙΣ 12:59 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 28 Σεπ 2025 | 14:06

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία: Στην Κιουτάχεια το επίκεντρο - Αισθητός σε Σμύρνη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη

Η δήμαρχος του Σιμάβ, Κιουμπρά Τεκέλ 'Ακτουλουν, δήλωσε στο δίκτυο ΝΤV ότι επικράτησε πανικός μεταξύ των κατοίκων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Φιντάν για κυρώσεις ΗΠΑ: "Δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της συμμαχίας - Αν δεν αρθούν θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις"

"Η ύπαρξη συστημικών περιορισμών στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα μας ωθήσει αναπόφευκτα να αναζητήσουμε διαφορετικές λύσεις στο διεθνές σύστημα" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών