Στην υπόθεση των φούρνων "Χωριάτικο" και του Άγγελου Γιαννακόπουλου, στις έρευνες για τη ΜΚΟ "Παιδική Χαρά" που εξαπατούσε οικογένειες με παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, αλλά και στην επιχείρηση που οργανώθηκε προκειμένου ο Mr Χωριάτικο να πιστέψει ότι η αστυνομία είχε σταματήσει να ασχολείται μαζί του, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM για την υπόθεση του Άγγελου Γιαννακόπουλου και των φούρνων "Χωριάτικο", ο υπουργός δήλωσε: "Εδώ και 1,5 χρόνο, η ΕΛΑΣ, η ΔΑΟΕ, μέσα από μια τεράστια προσπάθεια, με την παρουσία και συμμετοχή του Εισαγγελέα, κατόρθωσε και εξάρθρωσε ένα τεράστιο εγκληματικό δίκτυο, που έχει συνέχεια, δεν έχει τελειώσει. Η ανάκριση θα εμβαθύνει την έρευνα και σε άλλους τομείς από το ελληνικό FBI".
Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως είχε στηθεί ειδική επιχείρηση, ώστε ο επιχειρηματίας να θεωρήσει ότι οι αστυνομικές έρευνες είχαν ολοκληρωθεί.
"Πριν από έναν μήνα, προκειμένου να χαλαρώσουμε όλους και να μην αντιληφθεί κανείς τι ερευνούμε, έγινε μια επιχείρηση σε κέντρο στη Συγγρού, ιδιοκτησίας του (σ.σ. του Άγγελου Γιαννακόπουλου), που ήταν προειδοποιημένη ότι θα γίνει για να νομίσουν πως αυτό ήταν και τέλειωσε. Αυτό τον χαλάρωσε και τον έκανε να φύγει ακόμα και στο Ντουμπάι. Ήταν μια έφοδος σε κέντρο διασκέδασης, που είχε προειδοποιηθεί".

Η συμπλήρωση δύο ετών από την ίδρυση του ελληνικού FBI
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δημιουργία του ελληνικού FBI, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τη λειτουργία της υπηρεσίας, τονίζοντας ότι αποτελούσε προσωπικό του όραμα εδώ και χρόνια.
Όπως είπε: "Ήταν προσωπικό μου όραμα εδώ και χρόνια, ορμώμενος από το κίνητρο να υπάρξει μια εξειδικευμένη υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα. Αρκετοί ρωτάνε και πονηροί 'Γιατί τώρα και πριν τις εκλογές;'. Γιατί τώρα έγινε η υπηρεσία, το κράτος ήταν ανοργάνωτο και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Ξεκινήσαμε από ένα πολύ συνεκτικό θεσμικό πλαίσιο, από δύο δικαστές που είναι τώρα στο FBI".
Και συνέχισε: "Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα, υπάρχει εισαγγελέας και έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες. Είναι ένστολη υπηρεσία, λειτουργεί όλο το 24ωρο, ένοπλη, κάνει μεγάλες επιχειρήσεις μαζί με την ΟΠΚΕ, τα ναρκωτικά. Πρόκειται για υπηρεσία υπόδειγμα, βγάζει τεράστιες επιτυχίες στη διείσδυση στο οργανωμένο έγκλημα. Το ίδιο και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με διείσδυση για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Η Ελλάδα πλέον διαθέτει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική υπηρεσία, υπό την εντολή των εισαγγελέων".
Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση νέου κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί η υπηρεσία σε εγκαταστάσεις με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
"Αναζητούμε κτίριο, για να μετακινηθούν σε μια υποδομή με πλήρη εξοπλισμό", είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι στο ελληνικό FBI εργάζονται 950 άτομα στην Αθήνα και 250 στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικά για την υπόθεση της ΜΚΟ, ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία από την έρευνα, επισημαίνοντας ότι θα εξεταστούν όλες οι πιθανές διασυνδέσεις.
"Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, που ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα", είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διαμηνύοντας ότι "θα διερευνηθεί κάθε πλευρά του εγκληματικού δικτύου, για κάθε κρατική υπηρεσία".

Οι κλοπές χαλκού και η τραγωδία στην Πλάκα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για τις κλοπές χαλκού, με αφορμή την τραγωδία στην Πλάκα, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ασχολείται συστηματικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο.
"Η ΕΛΑΣ ασχολείται και εγώ διαρκώς με αυτό τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς όλα αυτά που κλέβουν κυρίως οι Ρομά και τα παραδίδουν στα σκραπατζίδικα. Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, έχουν γίνει ειδικές ομάδες για να καταπολεμήσουμε ένα φαινόμενο. Κάθε έγκλημα πρέπει η εξιχνίασή του να φτάνει μέχρι το τέλος. Πρέπει να εξαρθρώσουμε αυτά τα δίκτυα, δεν είναι τόσο εύκολα", σημείωσε αρχικά.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην υπόθεση της Πλάκας, ο υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα είπε, οι εμπλεκόμενοι ήταν χρήστες ναρκωτικών, συνδέοντας την εξάρτηση με την παραβατικότητα.
Όπως είπε: "Υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν: Ήταν χρήστες ναρκωτικών. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους, κάθε μέρα πρέπει να διαπράττουν κάποιο αδίκημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι έξω, και γιατί έχουν ανάγκη από τη δόση τους και θα εγκληματίσουν. Όποιος είναι εξαρτημένος και είναι έξω, θα εγκληματίσει. Πρέπει να υπάρξει θεραπευτικό κέντρο-φυλακή. Πρέπει να φτιάξουμε δομές για να εγκαταστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, είναι κρίμα που κυκλοφορούν στους δρόμους και αυξάνουν συνεχώς την παραβατικότητα".
Η επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη
Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην επίθεση με βόμβα μολότοφ στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης, Θάνου Πλεύρη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν.
"Αυτοί που πήγανε στον Πλεύρη και έβαλαν τη βόμβα μολότοφ, που μπορούσε να σκοτώσει έναν περαστικό, θα συλληφθούν σύντομα και θα πάνε στη φυλακή. Είναι κάποια παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν και γίνονται δολόφονοι. Είναι ζήτημα εξάρθρωσης των εναπομεινάντων λειψάνων που ταλαιπώρησε τη χώρα και τη δημοκρατία", τόνισε ο υπουργός.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
