Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Φυγή στο...παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του ταε κβο ντο όπου διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση για τον 1 χρόνο διακυβέρνησης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Φυγή στο...παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του ταε κβο ντο όπου διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την ημέρα που με θριαμβευτικό τρόπο ανέλαβε την εξουσία.

Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε «παλιά και νέα φόβητρα» για να συσπειρώσει τα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε αμήχανος απέναντι στα κοινωνικά μέτωπα που έχουν ανοίξει, εστίασε την δική του πολιτική μάχη στο πρόσωπο του νέου αρχηγού της ΝΔ και περιέγραψε ένα αμφιλεγόμενο οικονομικό succes story ως εφόδιο για να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους.

Αυτοκριτική με...κριτική στον Βαρουφάκη για τη ζημιά ...εκτός Ελλάδας

Αναφερόμενος στα προ της υπογραφής του μνημονίου από την κυβέρνησή του δήλωσε περήφανος που η κυβέρνηση της Αριστεράς «αναμετρήθηκε με την ιστορία» που συγκρούστηκε με το «συντηρητικό κατεστημένο της λιτότητας» και που κατάφερε να ξεφύγει απo την παγίδα του Grexit

« Μας είχαν στημένη την παγίδα της ρευστότητας . Οταν είδαν ότι δεν υποχωρούμε μας έστησαν την παγίδα του Grexit. Τις αποφύγαμε.Ο λαός μας στήριξε σε τρεις κάλπες σε λιγότερο απο ένα χρόνο» είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ως δραματικότερη την αναμέτρηση του δημοψηφίσματος.

Τα ψήγματα αυτοκριτικής μετατέθηκαν στον Γ.Βαρουφάκη και άλλους συντρόφους που βρίσκονται πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη ζημιά που θα είχε γίνει στις άλλες αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη.

« Αν είχαμε υποκύψει στις ανόητες φωνές ορισμένων και να αγνοήσουμε την παγίδα του Grexit άθελά μας θα είχαμε μετατρέψει και τους συντρόφους μας σε Ισπανία να τους κάνουμε να απολογούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Μηχανεύονται ξανά την πτώση της κυβέρνησης . Θα διαψευστούν

Ο πρωθυπουργός επέσεισε από την αρχή της ομιλίας του πάλι τα σενάρια «πτώσης της κυβέρνησης» δηλώνοντας πως « όσοι μηχανεύονται και πάλι την πτώση της κυβέρνησης, θα διαψευστούν ξανά».

Διαβεβαίωσε πως θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους.

Διαρκής επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ποδοσφαιρικούς όρους και τη φράση « θα καούν στο ζέσταμα» αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προεξόφλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην εξουσία για δυο ακόμη τετραετίες

« Θα κουραστούν να κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα κουραστούν να μείνουν στην αντιπολίτευση και αυτή την τετραετία και την επόμενη τετραετία...θα καούν στο ζέσταμα» είπε.

Υπερασπίστηκε χλιαρά τη «δική μας διαπραγμάτευση» και την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση του λέγοντας πως εμπεριέχει δύσκολα σημεία αλλά δίνει προοπτική.

«Δεν προβλέπει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που είναι το όνειρο του κ.Μητσοτάκη» ήταν η πρώτη ονομαστική βολή που εξαπέλυσε στον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Επιχείρησε περισσότερες από δυο φορές να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά.

« Τι θα συνέβαινε αν παρέμενε στην κυβέρνηση η παρέα Σαμαρά, Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη;» είπε ενώ στη συνέχεια έκανε αντίστιξη στις μάχες που δίνει ο ίδιος και στις μάχες που (δεν) θα έδινε ο αρχηγός της ΝΔ.

« Θα έδινε μάχη ο κ. Μητσοτάκης να προστατεύσει τις συντάξεις; Θα έδινε μάχη η νεοφιλεύθερη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς, την δημόσια περιουσία και τον περιορισμό σε 9 των αποκρατικοποιήσεων;» διερωτήθηκε.

Συνέχισε την επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι οι ιδέες και το πρόγραμμά τους « είναι αυτά που πιστεύουν οι δανειστές και το ΔΝΤ» .

Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι « Προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης. Κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό. Δεν γίνεται να είναι και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ» και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο στον πρόεδρο της ΝΔ είπε «Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε να είστε και με το ΔΝΤ και με τις κινητοποιήσεις»

Εμείς είμαστε εδώ από τον λαϊκό κόσμο ο Μητσοτάκης απο τα Βόρεια Προάστια

Προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να εμφανίσει πρόταση για το ασφαλιστικό ο κ.Τσίπρας υποστήριξε «Εμείς γνωρίζουμε τις αγωνίες του λαϊκού κόσμου. Είμαστε εδώ γιατί ο λαϊκός κόσμος μας έδωσε την εξουσία... Τον Μητσοτάκη τον έκαναν αρχηγό τα Βόρεια Προάστια»

Οι καλοί και κακοί αγρότες, το κίνημα της γραβάτας

Εξέφρασε την ετοιμότητα του για « διορθώσεις» στο ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και νέων επιστημόνων για «έντιμο διάλογο» με τους αγρότες αλλά άνευ συγκεκριμένου περιεχόμενου και με την παραδοχή ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει.

«Δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους μηχανικούς δικηγόρους και γιατρούς με τα χαμηλά εισοδήματα με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και κατασκευαστικών και των ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων που διαδηλώνουν με τις γραβάτες» είπε ενώ για τους αγρότες σημείωσε« Θα κάνουμε τα πάντα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους. Εχουμε δώσει μάχες για τους αγρότες».

Νωρίτερα είχε αναφέρει πως οι συντάξεις των αγροτών με το νέο σχέδιο αυξάνονται.

'Εμμεση στήριξη στον γραμματέα ράπερ: κανιβαλίζουν ανθρώπους

Την κριτική της αντιπολίτευσης και τα ρεπορτάζ του τύπου για την κομματοκρατία και το βόλεμα ημετέρων ο πρωθυπουργός την αντιμετώπισε στη λογική: «Κανιβαλίζουν ανθρώπους με προσφορά κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Εχουν το θράσος να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος» .

Με μια ακόμη αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε: « Εμείς δεν θα πολεμάμε τον Μητσοτάκη για την οικογένεια του αλλά και τις ιδέες και τις πράξεις του».

Εβαλε επίσης κατά του Ποταμιού όταν κάλεσε τον Μητσοτάκη και τα «ποταμίσια εξαπτέρυγα» του να πουν αν θα στηρίξουν το ν.σ που εισάγει όπως είπε την αξιοκρατία στο δημόσιο».

Θετικά σημάδια στην οικονομία

«Εχουμε υπερβεί τον στόχο των εσόδων για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες» είπε αμφισβήτησε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, μίλησε για ΄την ανακεφαλαιοποίηση τα μεγάλα έργα που ξεκινούν με καλύτερους όρους, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ χαρακτηρίζοντάς τα ως εφόδια για την πρώτη αξιολόγηση

Το δίλημμα: δεξιά ή αριστερά

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα με βάση το νέο πολιτικό σκηνικό : δεξιά ή αριστερά

« Οριοθετούνται με σαφήνεια οι δυο πόλοι της αντιπαράθεσης. Από τη μια η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά παρέα του κ. Σαμαρά.Κι από την άλλη η αριστερά. Οι πολλοί απέναντι στους λίγους» είπε μιλώντας για την μεγάλη ταξική πλειοψηφία μια μεγάλη συμμαχία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει μια φωτοβολίδα της ιστορίας γιατί είμαστε η μεγάλη και προοδευτική παράταξη.Είναι ο λαϊκός κόσμος που αγωνίζεται να κερδίσει τη ζωή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πράξη τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού Η φετινή χρονιά «το έτος μηδέν» για την έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

H εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο άρχισε με την προβολή βίντεο με συρραφή ρεπορτάζ των ΜΜΕ με συγκεκριμένους δημοσιογράφους ,κάρτες με τις προεκλογικές υποσχέσεις,αποσπάσματα από ομιλίες του Τσίπρα με τις εμβληματικές φράσεις « τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», « δεν διεκδικούμε ούτε ένα ευρώ να κάνουμε το καθήκον μας στους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας», « η εντολή μας είναι εντολή τετραετίας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 23 Οκτ 2021 | 13:50

Τσίπρας: Στόχος καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές - Να νικηθεί το παρακράτος της διαπλοκής

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ζήτησε καθαρή νίκη για προοδευτική κυβέρνηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 19:07

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011

Στο στόχαστρο της ΝΔ όσα είπε ο γραμματέας της ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, στην έναρξη του 2ου συνεδρίου - "Με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει..."

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 21 Οκτ 2021 | 20:30

Οι προτάσεις Τσίπρα στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Επιδοτήσεις και μειώσεις ενοικίων για τους νέους

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση - Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ 21 Οκτ 2021 | 09:53

Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος και "Ομπρέλα" δεν θέλουν "ξένους" στο συνέδριο - Διπλό όχι στον Τσίπρα

Η Ομπρέλα λέει "όχι" και αντιμετωπίζει με μεγάλη... περίσκεψη τόσο την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των προερχόμενων από Γέφυρα - ΔΗΜΑΡ κατά 20% στην Κεντρική Επιτροπή.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 20 Οκτ 2021 | 18:43

Αλέξης Τσίπρας: Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 24-27 Φλεβάρη - Καμπάνια για ακρίβεια και πρόταση για 800 ευρώ κατώτατο μισθό

Πρωτοβουλίες για την ακρίβεια, την πανδημία, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον κατώτατο μισθό πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑΣ 20 Οκτ 2021 | 07:23

Εριέττα Κούρκουλου: Η πρώτη εμφάνιση της εγκυμονούσας μετά την ανακοίνωση ότι περιμένει γιο

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση εμφανίστηκε με ανδρικό μαύρο σακάκι, κολάν, t-shirt, ψηλοτάκουνες γόβες και τη λάμψη της εγκυμονούσας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ 19 Οκτ 2021 | 10:44

Καρφιά Τσίπρα για την αποφυλάκιση Πατέλη: Το σχόλιο με στίχους του Ελύτη

Την αποφυλάκιση του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, καταδικάζει ο Αλέξης Τσίπρας με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" 18 Οκτ 2021 | 12:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ 18 Οκτ 2021 | 10:22

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην αρχή μας λέγατε "δεν υπάρχουν εμβόλια" και μετά ο Πολάκης μας πρότεινε φάρμακο για αγελάδες

"Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση", ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 18 Οκτ 2021 | 07:53

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία: Υψηλοί τόνοι και πρόγευση για την συζήτηση στην εξεταστική

Η σημερινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή θα αποτελέσει μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Οκτ 2021 | 22:04

Κακοκαιρία Μπάλλος - Τσίπρας: Το κράτος δεν λειτουργεί ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι

"Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει".