Follow us

Φάμελλος: Τα 10+2 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σαντορίνη, τα πληττόμενα νησιά και τη νησιωτικότητα

Τα 10+2 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Σαντορίνη, τα πληττόμενα νησιά και τη νησιωτικότητα, παρουσίασε ο Σωκράτης Φάμελλος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
φαμελλος

Τα 10+2 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Σαντορίνη, τα πληττόμενα νησιά και τη νησιωτικότητα, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψη του στην Σαντορίνη.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το κάνουμε γιατί δυστυχώς η ελληνική Πολιτεία, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν αποδεικνύει την ουσιαστική επάρκεια που πρέπει να έχει για να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη είναι άλλες και εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται αυτά τα έκτακτα γεγονότα για να δημιουργούνται εντυπώσεις, αλλά αντίθετα να προσθέτουν στην επάρκεια της Πολιτείας, της ελληνικής Πολιτείας. Αυτό για εμάς, τουλάχιστον, σημαίνει ευρωπαϊκό κεκτημένο".

Ακολούθως παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

- Το πρώτο θέμα το οποίο εμείς βάζουμε με πολύ μεγάλη ένταση, είναι η επάρκεια της Πολιτείας, γιατί μόνο μια ισχυρή Πολιτεία μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορεί ένα υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης να μην έχει οργανόγραμμα. Δεν μπορεί ο ΟΑΣΠ, ο Οργανισμός για τον σεισμικό κίνδυνο και την αντισεισμική προστασία, να μην έχει οργανόγραμμα. Δεν μπορεί το μόνο αποτύπωμα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να είναι περιοχές της χώρας που, δυστυχώς, είχαν την εμπειρία των σεισμών πριν από τέσσερα ή έξι χρόνια και να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, σε κοντέινερ και χωρίς πληρωμή, ακόμα και των βασικών αποζημιώσεων. Γιατί οι πρόσφατες επισκέψεις μου στο Αρκαλοχώρι, στο Ηράκλειο, στο Δαμάσι, στη Λάρισα, στο Ζάρκο, στα Τρίκαλα, αλλά και στη Βρίσα στη Λέσβο, δυστυχώς επιβεβαίωσαν αυτόν τον κανόνα, της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και της έλλειψης επάρκειας στην Πολιτεία.

- Ο δεύτερος πυλώνας των προτάσεών μας έχει να κάνει με την επιστημονική στήριξη της Πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην παρατήρηση του φαινομένου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα, όπως έχουμε μάθει από αρκετές συναντήσεις που κάναμε, χωρίς να υπάρχει μια ειδική κρατική χρηματοδότηση. Η Πολιτεία οφείλει να συγκροτήσει άμεσα ένα Παρατηρητήριο για το ηφαίστειο και τον ηφαιστειακό κίνδυνο. Και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον δήμο, που πρέπει να έχει και την ευθύνη. Και είναι προφανές ότι αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό στην επιστημονική κοινότητα και με τις δύο θεσμικές επιτροπές που υπήρχαν για το θέμα αυτό, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις που προκαλούν και μια συζήτηση που δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες, αλλά δεν οργανώνει θεσμικά την ελληνική Πολιτεία.

Διαβάστε Επίσης

- Ο τρίτος πυλώνας και η τρίτη πρότασή μας έχει να κάνει με την στελέχωση των δομών της πολιτείας που ασχολούνται με όλα τα ζητήματα και της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του κινδύνου που διαχειριζόμαστε αυτές τις μέρες. Δεν μπορεί να ακούμε και από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας ότι υπήρχαν, στην αρχή της περιόδου αυτής, είκοσι κενές θέσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης, που ιδρύθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άδειο. Αντιθέτως, υπήρχαν πολλά ιδιωτικά κέντρα υγείας στην περιοχή. Χρειαζόμαστε επιστήμονες, πρώτα απ' όλα στο κεντρικό θέμα το οποίο συζητάμε, αλλά και στελέχωση των δημόσιων δομών, γιατί όλα είναι δημόσια αγαθά, που όσο μένουν υποστελεχωμένα αμφισβητούνται. Και δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε αμφισβήτηση πολλών δημόσιων αγαθών και δημόσιων λειτουργιών.

- Το τέταρτο ζήτημα, η τέταρτη πρότασή μας, έχει να κάνει με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου. Η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου πρέπει να μελετηθεί ουσιαστικά και όχι με φωτοτυπίες μελετών - και αυτό αφορά την ενσωμάτωση του σεισμικού κινδύνου και από το Κολούμπο, στο Σχέδιο Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου, αλλά και για τις υπόλοιπες βασικές υποδομές, όπως είναι παραδείγματος χάριν τα λιμάνια της περιοχής. 'Αρα χρειάζεται να ενσωματωθούν και να αναβαθμιστούν τα Σχέδια Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου με σοβαρά σχέδια.

- Το πέμπτο είναι η υποστήριξη της οικονομικής λειτουργίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οριζόντια, είναι ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει και να εφαρμόσει τον κανόνα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι η αναπλήρωση του εισοδήματος και η στήριξη της τοπικής οικονομικής λειτουργίας. Πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει αυτή την αρχή με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την αναπλήρωση εισοδήματος, που στην περίπτωση της επιχειρηματικότητας έχει να κάνει με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν κατατεθεί και σε εμάς και στην κυβέρνηση, με την αναστολή υποχρεώσεων, με την παράταση υποχρεώσεων και την αναστολή πιθανών πλειστηριασμών ή αναγκαστικής εκτέλεσης υποχρεώσεων, με τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, με τη διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που δεν μπορεί παρά να εφαρμοστούν εφόσον υπάρχει και το προηγούμενο και η εμπειρία του μέτρου της επιστρεπτέας από άλλες περιοχές και από άλλα περιστατικά στη χώρα μας.

- Το έκτο μέτρο αφορά στην υποστήριξη της εργασίας, γιατί και οι εργαζόμενοι θέλουνε συγκεκριμένο σχεδιασμό, όπου να υπάρχει μια αντίστοιχη ρήτρα εργασίας. Εδώ το μέτρο της αναστολής εργασίας πρέπει να εφαρμοστεί ουσιαστικά, δηλαδή να ενεργοποιηθούν και τα ηλεκτρονικά εργαλεία, και πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν δίκιο οι τοπικές αντιδράσεις, εφόσον το ποσό το οποίο έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό που λέμε επιβίωση με αξιοπρέπεια. Δεν αντιστοιχεί σε μία αξιοπρεπή ζωή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με το ποσό που έχει ανακοινωθεί για την αναστολή εργασίας.

- Το έβδομο και πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και προκλητικό θα έλεγα, είναι με την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή πολιτική της νησιωτικότητας, δεν εφαρμόζεται. Οι επιχειρήσεις μας επιβεβαίωσαν, ότι έχουν δυο χρόνια απλήρωτες το μεταφορικό ισοδύναμο, και οι πολίτες τουλάχιστον ένα χρόνο. Πρέπει ο κύριος Μητσοτάκης άμεσα, την επόμενη εβδομάδα θα έλεγα εγώ, να καταβάλει το μεταφορικό ισοδύναμο, που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας, για να υπάρχει το διαθέσιμο εισόδημα που υποχρεούται η Πολιτεία να δώσει στους νησιώτες, ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή που πλήττεται. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο νησί που είμαστε σήμερα, στη Θήρα, αλλά και στα γειτονικά νησιά, τα οποία επίσης πλήττονται από αυτό το φαινόμενο.

- Το όγδοο μέτρο αφορά τους μαθητές μας. Υπάρχει σοβαρό θέμα στη λειτουργία των σχολείων και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, που συνδέεται με το μέλλον των παιδιών. Πρέπει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Λυκείου. Και πρέπει το μέτρο αυτό να συνδυαστεί και με την ασφάλεια των σχολείων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι πάρα πολλά παιδιά και πολλές οικογένειες δεν βρίσκονται πλέον στο νησί, και αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 'Αρα να υπάρξει επίλυση ώστε, χωρίς αποκλεισμό, να βοηθηθούν όλα τα παιδιά του νησιού, είτε βρίσκονται εδώ είτε όχι, ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. 'Αρα πρέπει να υπάρχει και ειδική ρήτρα για τους μαθητές του νησιού, ειδική μοριοδότηση δηλαδή, αλλά θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα για όλες τις οικογένειες, είτε βρίσκονται στο νησί είτε όχι.

- Το επόμενο ζήτημα αφορά τον έλεγχο των κτιρίων. Για να μπορεί να υπάρχει ασφάλεια θα πρέπει να γίνει και δευτερογενής έλεγχος στα σχολεία, μιας και μόνο έτσι μπορούμε να συζητήσουμε οποιοδήποτε μέτρο για την εκπαίδευση, αλλά να υπάρχει και ένα μόνιμο κλιμάκιο εδώ, της αντίστοιχης υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, της πολύπαθης ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών), η οποία δεν έχει καμία στήριξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και από την κυβέρνηση, γιατί ίσως χρειαστεί - και εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται - να γίνεται και κατά παραγγελία έλεγχος των ιδιωτικών κατοικιών, γιατί είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν κτίρια και κατοικίες που δεν έχουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά θα πρέπει να μην ανησυχεί ο τοπικός πληθυσμός. Και, δυστυχώς, υπάρχουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και υπερήλικες αλλά και άλλα άτομα που πρέπει η Πολιτεία να τα στηρίζει περισσότερο, που θα πρέπει να γίνεται κατά προτεραιότητα έλεγχος στην κατοικία.

- Το δέκατο μέτρο έχει να κάνει με την υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να ετοιμάσει άμεσα ένα σχέδιο της αποκατάστασης της τουριστικής εικόνας της Σαντορίνης. 'Αρα να υπάρχει και μία υποστήριξη στο επίπεδο της προβολής, όταν οι επιστήμονες μας βεβαιώσουν ότι αυτό είναι άμεσα εφαρμόσιμο, προφανώς, αλλά θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να ετοιμαστεί.

- Θέλουμε να προσθέσουμε δύο μέτρα επιπλέον, τα οποία είναι πολύ πιο μεταρρυθμιστικά και πολύ πιο μακροπρόθεσμα. Το πρώτο αφορά τη Σαντορίνη αυτή καθ' αυτή, το νησί συνολικά. Δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επόμενη μέρα χωρίς ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο του νησιού, το οποίο καθυστερεί. Ξέρουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, το παρακολουθούμε, γιατί και προσωπικά είχα συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον σημερινό δήμαρχο όταν είχα την ευθύνη του χαρτοφυλακίου του Περιβάλλοντος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ένας χωρικός προγραμματισμός, ο οποίος πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά, πλέον, της έξυπνης πολιτείας και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και να ενσωματώνει και την πολιτική προστασία στον σχεδιασμό, και των υποδομών, και των οικονομικών και κοινωνικών λειτουργιών. Δεν μπορεί δηλαδή ένας τέτοιος σχεδιασμός να έχει τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού ως βασικό οικονομικό και αναπτυξιακό εργαλείο. Θα πρέπει τα στοιχεία του πρωτογενούς τομέα που είναι πολύτιμος στη Σαντορίνη, αλλά και της ιστορίας, από όλες τις πλευρές, και της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, να είναι ουσιαστικά στοιχεία του σχεδιασμού, όπως επίσης και το κρίσιμο θέμα του νερού και της λειψυδρίας. Γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει επόμενη μέρα αν δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτή την ανεξέλεγκτη δόμηση, η οποία πλέον δημιουργεί και νέους κινδύνους και υπερκαταναλώνει ένα προϊόν ή και μια αξία της περιοχής και θα έλεγα ότι αναστέλλει και την ίδια την τουριστική δραστηριότητα και την αμφισβητεί. Μόνο με σχεδιασμό με βάση τη φέρουσα ικανότητα μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πρόταση για την επόμενη μέρα. Και θεωρούμε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και σε όλα τα φαινόμενα και τις τάσεις που μας καταγγέλθηκαν για υπέρμετρη εκμετάλλευση της δόμησης, που τώρα πλέον μπαίνει και σε ένα νέο φίλτρο, εφόσον μαθαίνουμε ότι γίνονται και σχέδια προστασίας των πρανών που πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν προς εφαρμογή και να χρηματοδοτηθούν.

- Και ένα δεύτερο οριζόντιο μέτρο, το οποίο είναι βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η πολιτική για τη νησιωτικότητα. Δεν είναι μόνο το μεταφορικό ισοδύναμο. Είναι και το μεταφορικό ισοδύναμο, αλλά είναι και όλη αυτή η ιδιαίτερη στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική Πολιτεία που αντιστοιχεί στις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και καθυστερεί πάρα πολύ από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να εφαρμοστεί, όπως και όλα τα ουσιαστικά μέτρα, μιας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, είτε η καρέκλα της εξουσίας, είτε τα κέρδη των καρτέλ και η αισχροκέρδεια.

Εδώ παραδείγματος χάριν, πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα μεγάλο ζήτημα που έχουμε στα νησιά, που είναι η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του Airbnb, είναι το ζήτημα των υποδομών και των προσβάσεων, το θέμα του νερού, οριζόντια και παντού στη νησιωτικότητα, και το μεγάλο θέμα των κατοικιών για τους δημόσιους υπαλλήλους, δηλαδή για τους δασκάλους, για τους γιατρούς, για τους καθηγητές, για τα στελέχη των δήμων που δεν μπορούν με το εισόδημα αυτό να καλύψουν το πολύ μεγάλο κόστος κατοικίας. 'Αρα χρειαζόμαστε μια οριζόντια πολιτική νησιωτικότητας, η οποία - εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - δεσμευόμαστε ότι θα είναι βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας παρέμβασης".

Κλείνοντας συμπύκνωσε: "Εν περιλήψει, αυτά είναι τα συμπεράσματά μας της επίσκεψης αυτής, αλλά και των προηγούμενων ημερών και της προγραμματικής μας προετοιμασίας. Θα συνεχίσουμε με κάποιες επισκέψεις τώρα στις υποδομές πολιτικής προστασίας και στο νοσοκομείο, και ζητήσαμε από τους φορείς του νησιού να συμμετέχουν πάλι την επόμενη εβδομάδα, σε μία σύσκεψη με όλους τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο τις προτάσεις μας. Σχεδόν το σύνολο των προτάσεων που έχουμε ήδη συλλέξει, θα μπουν άμεσα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα κληθεί η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματα των φορέων, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να καλύψει τα κενά που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν καλύπτει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

16 Οκτ 2025 | 11:15

Με πάνω από 3.500 συμμετοχές από 40 χώρες και 4 ηπείρους ολοκληρώθηκε το Santorini Experience 2025

Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη υποδέχτηκε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έχοντας πάνω από 3.500 συμμετοχές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 12 Οκτ 2025 | 13:55

Σαντορίνη: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες για τον πνιγμό του 5χρονου από την Ινδία - Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ είχε συληφθεί και ο πατέρας του παιδιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ 12 Οκτ 2025 | 09:33

Πνιγμός 5χρονου στη Σαντορίνη: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Το Σάββατο το πρωί, σε ξενοδοχείο στην Καμάρα Σαντορίνης, όπου ένα 5χρονο αγοράκι πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου παραθέριζε με τους γονείς του.

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 11 Οκτ 2025 | 20:25

Σαντορίνη: Περισσότερα από 30 λεπτά ήταν στο νερό ο 5χρονος - Το χρονικό της τραγωδίας και οι συλλήψεις

Τραγωδία σημειώθηκε στη Σαντορίνη καθώς ένα αγόρι 5 ετών, που έκανε διακοπές με τους γονείς του στο νησί, πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Οκτ 2025 | 16:14

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν ο πατέρας του 5χρονου που πνίγηκε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο υπεύθυνος πισίνας

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο ενώ το παιδί βρισκόταν στο χώρο της πισίνας μαζί με τους γονείς του

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ 11 Οκτ 2025 | 14:21

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Συγκλονισμένο είναι το νησί της Σαντορίνης από το θάνατο ενός 5χρονου παιδιού από την Ινδία, που πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή Καμάρι.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ" 07 Οκτ 2025 | 14:59

Το σχόλιο Ακρίτα για τον πρώην πρωθυπουργό: Θα αγοράσω τη γόβα Τσίπρα εάν πάμε για shopping μαζί με τον Φάμελλο

Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι "αύριο κιόλας πρέπει να γίνει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

07 Οκτ 2025 | 11:47

Οι Los Angeles Chargers και το NFL Flag Football ταξιδεύουν στη Σαντορίνη

Το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης με dj set από Βασίλη Τσιλιχρήστο

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ 06 Οκτ 2025 | 12:14
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Οκτ 2025 | 11:21

Ο Δένδιας ήπιε το νερό του... Φάμελλου στη Βουλή και ο Κουτσούμπας πέταξε σπόντα [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον διάλογο που είχαν οι Νίκος Δένδιας και Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:58

Το πόθεν έσχες του Σωκράτη Φάμελλου - Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το 2022 και 2023

Αναρτήθηκαν σήμερα στο site της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

25 Σεπ 2025 | 08:37

Οι Los Angeles Chargers γράφουν ιστορία με το πρώτο NFL Flag Football Event στην Ελλάδα

Οι Chargers θα φιλοξενήσουν μία σειρά εκδηλώσεων στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Σαντορίνης τον Οκτώβριο του 2025, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το άθλημα στην Ελλάδα.

ΟΡΕΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ 24 Σεπ 2025 | 17:33

"Λύγισε" η σύζυγος του ποδοσφαιριστή που πέθανε στη Σαντορίνη: "Τον άφησαν τέσσερις μέρες να σαπίσει"

"Τον άφησαν τέσσερις μέρες να σαπίσει", δήλωσε αναφερόμενη στους λάθος χειρισμούς που καταγγέλλει ότι έγιναν στο νοσοκομείο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΣΕ ΤΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 19 Οκτ 2025 | 23:32

Γεραπετρίτης: "Νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας" για την επανένωση της Κύπρου η επικράτηση του Ερχιουρμάν

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την εκλογή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ 19 Οκτ 2025 | 15:31
ΣΤΟ ONE CHANNEL 19 Οκτ 2025 | 12:49

"Δεν είστε μέλος της παρατάξεως;": H έκπληξη Βορίδη όταν ο δημοσιογράφος Ζαχαρός λέει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στη ΝΔ

Η αμήχανη στιγμή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του δημοσιογράφου Σταμάτη Ζαχαρού

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 19 Οκτ 2025 | 11:35

Βαρύ πένθος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη: "Μάνα μου σε ευχαριστώ" - Η συγκινητική ανάρτηση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τη μητέρα του

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 19 Οκτ 2025 | 09:50

Το ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη για τη διαρροή συνομιλίας Τζάκρη – Κασσελάκη: "Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν ξανά…"

"Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Στέφανος: Η κυρία αυτή μόνον διχάζει εδώ και πολλά χρόνια", έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΥΕΡΙΚΩΝ 19 Οκτ 2025 | 09:32

Ο Γεραπετρίτης απαντά στον Φιντάν για το SAFE: Καμία συζήτηση για εθνικά θέματα, όποιος ενοχλείται να το αποδεχθεί

"Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται" αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 18 Οκτ 2025 | 18:28
18 Οκτ 2025 | 15:41

Η Τζάκρη τσακώθηκε με τον Κασσελάκη και το ανέβασε στο Instagram – "Έχεις διχάσει πολύ κόσμο - Δεν με καταδέχεσαι!"

Κασσελάκης και Τζάκρη φέρονται να είχαν έναν έντονο διάλογο, τον οποίο έκανε γνωστό με story η ίδια η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Δ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Οκτ 2025 | 11:55

Γεροβασίλη για Βελόπουλο που αποκάλεσε "κακιά" τον Καιρίδη: Η πολιτική δεν ασκείται με ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς

Τέτοια επεισόδια δεν έχουν θέση στον κοινοβουλευτισμό και είναι απολύτως καταδικαστέα, τόνισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 23:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Εβαλα μαλλιά, έκανα μπότοξ, βάζω κρέμες - Εγώ τα αποκαλύπτω αυτά, δεν κρατώ ιατρικό απόρρητο [βίντεο]

"Και μαλλιά έβαλα, πολύ καλά μου έχουν πάει - Έχω κάνει και μπότοξ, όχι πολύ όμως", παραδέχθηκε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 21:13

Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν και τρίτη θητεία κυβέρνησης της ΝΔ - "Κόμμα Καρυστιανού" πάνω από Τσίπρα, Σαμαρά

Το 70,4% βλέπει πορεία κρίσης και αβεβαιότητας στη χώρα, όπως αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 17 Οκτ 2025 | 18:44

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες