Follow us

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Το Σάββατο που πήγα σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι - Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει

"Το προηγούμενο Σάββατο που πήγα τελευταία φορά στο σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας για την ακρίβεια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι της αύξησης της ενέργειας θα φτάσει και στον καταναλωτή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς" είπe ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά αμφισβήτησε έντονα την "μαυρίλα" με την οποία, όπως είπε, παρουσιάζονται οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Μάλιστα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε ότι ο κόσμος τον σταματάει να του μιλήσει, όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, και κανείς δεν παραπονείται για τις τιμές. "Το προηγούμενο Σάββατο που πήγα τελευταία φορά στο σούπερ μάρκετ με έβγαλαν 7 σέλφι", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Κανένας δεν περιμένει ο Μητσοτάκης να είναι ο Ιησούς Χριστός που θα γεννά καρβέλια. Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει" συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτό που περνάμε στην Ελλάδα το περνάει όλος ο πλανήτης, σταματήστε όλη μέρα τη μαυρίλα. Ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτες", τόνισε.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 13:20:

Ενεργειακή κρίση

"Πέρυσι τέτοια εποχή ο λογαριασμός του ρεύματος έπεφτε, φέτος ανεβαίνει πολύ. Έχει λάβει μέτρα η κυβέρνηση; Έχει λάβει και λαμβάνει επιπλέον μέτρα. Πληρώνουμε όλοι κάτι παραπάνω; Δυστυχώς πληρώνουμε. Η αγορά της ενέργειας έχει πολύ έντονες διακυμάνσεις, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω όπως είπα από την αρχή για τα μεν commodities είχα πει ότι θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα Χριστούγεννα, δείτε τώρα όλες τις τιμές στα commodities όλα έχουν γυρίσει προς τα κάτω και πολύ όπως ακριβώς το είχα προβλέψει ότι από τα Χριστούγεννα θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία, σας λέω λοιπόν ότι και η ενέργεια μετά το Μάρτιο θα αρχίσει να πέφτει", είπε.

Και συμπλήρωσε ότι "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι της αύξησης της ενέργειας θα φτάσει και στον καταναλωτή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεί όλος ο πλανήτης να πληρώνει παραπάνω για την ενέργεια πλην των Ελλήνων αυτό είναι ανεδαφικό. Είναι η κυβέρνηση παρούσα και σε αυτή την κρίση; Είναι. Η κυβέρνηση έχει δώσει 1,1 δις για τη στήριξη των νοικοκυριών από την αύξηση των τιμών ενέργειας από τον Σεπτέμβριο, προχθές ανακοίνωσε και επιπλέον μέτρα από το 1,1 δις για αυτό το λόγο, είπαμε θα είμαστε στο πλάι όλων δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Μην γκρινιάζετε συνέχεια. Αυτό που περνάμε στην Ελλάδα το περνάει όλος ο πλανήτης, σταματήστε όλη μέρα τη μαυρίλα. Ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτές. Κανένας δεν περιμένει ο Μητσοτάκης να είναι ο Ιησούς Χριστός που θα γεννά καρβέλια. Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει".

Μετάλλαξη Όμικρον

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και το ενδεχόμενο επιβολής lockdown υποστήριξε ότι "Ανησυχούμε και εμείς προφανώς!"

Και συμπλήρωσε: "Αυτό που έκανε πχ η Ολλανδία που έβαλε ξαφνικό απότομο γενικό lockdown εμένα με σόκαρε. Σκέφτομαι έναν μαγαζάτορα στο Άμστερνταμ ή στο Ρότερνταμ που είχε κάνει τις προμήθειές του για την εορταστική αγορά και τώρα είναι στον αέρα. Φαντάζομαι όμως ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει κάνει τα κουμάντα της και έχει επαρκή χρήματα για να στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις που ειδάλλως θα καταστραφούν. Άρα η απόφαση ενός lockdown ή όχι συναρτάται από τον επιδημιολογικό κίνδυνο και από την οικονομική σου δυνατότητα. Η Ολλανδία είναι μια χώρα με ένα από τα χαμηλότερα χρέη στην ΕΕ, μπορεί να δανειστεί όσα χρήματα θέλει και να τα ξοδέψει με όποιον τρόπο θέλει, είμαστε εμείς στην ίδια θέση με την Ολλανδία".

Συνέχισε λέγοντας ότι "κάναμε lockdown όταν δεν υπήρχε το εμβόλιο, γιατί κάναμε; Γιατι είχε ανοίξει τους κρουνούς των χρημάτων η ΕΕ και είπε "κλείστε όλοι και πάρτε λεφτά να στηρίξετε", τώρα λεει η Ευρώπη "μοιράζω λεφτά για να κλείσετε" και δεν το ήξερα; Άρα ας μην συζητάμε για κάτι που απλά δεν γίνεται".

Και συμπλήρωσε: "Αν τελικά υπάρξει μια τέτοια πανευρωπαϊκών διαστάσεων πανδημία προφανώς η ΕΕ θα αλλάξει την πολιτική της ως προς τα χρήματα. Άμα αλλάξει η πολιτική ως προς τα χρήματα άμα κάποιος θέλει να σε πληρώνει για να κάθεσαι όλα γίνονται. Άρα το lockdown δεν γίνεται γιατί αν κάνεις lockdown χωρίς λεφτά θα καταστρέψεις την οικονομία σου, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σου και αυτό είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τον υγειονομικό".

Δημοσκοπήσεις

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: "Εγώ κόμμα που να είναι στην κυβέρνηση σχεδόν τρίτο χρόνο και με τέτοια προβλήματα και να ρίχνει στο βασικό της αντίπαλο 10 με 13 μονάδες δεν θυμάμαι στην πολιτική μου διαδρομή. Ο Μητσοτάκης έχει κερδίσει όλες τις εκλογές που βρήκε μπροστά του και είναι ο πρωταθλητής των δημοσκοπήσεων με διαφορά. Είναι πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλων των εταιρειών ακόμα και των εταιρειών του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 μέχρι σήμερα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος, η κυβέρνησή μας μια μέρα ηρεμίας δεν έχει απολαύσει, από την πρώτη μέρα που ήρθαμε έχουν έρθουν στον πλανήτη επτά πληγές του Φαραώ και μέσα σε αυτή την λαίλαπα την παγκόσμια η Ελλάδα μας γράφει φέτος πάνω από 8% ανάπτυξη, έχει μειώσει την ανεργία σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων δώδεκα ετών, η κυβέρνηση προηγείται με διψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις και οι επενδύσεις έχουν κάνει ιστορικό ρεκόρ. Με συγχωρείτε εγώ για success story το βλέπω".

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές από τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι "Ως αιρετός και πολιτικός πολλά χρόνια θέλω να δείξω την κατανόησή μου στον κ. Τσίπρα, καταλαβαίνω και γιατί το έκανε και τον συμπονώ, συμπάσχω μαζί του ως ένα βαθμό. Γιατί τώρα πια η αγωνία του δεν είναι αν θα βγει πρώτος είναι αν θα βγει δεύτερος, ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος του. Καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι αν γίνουν εκλογές τώρα θα είναι δεύτερος, αν γίνουν σε ενάμιση χρόνο δεν ξέρω αν θα είναι δεύτερος μπορεί να είναι και τρίτος".

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ, απάντησε: "Εμείς δεν πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας, πάμε για αυτοδυναμία. Δεν πιστεύω καθόλου τις κυβερνήσεις συνεργασίας, έχω δουλέψει για κυβερνήσεις συνεργασίας και Παπαδήμου και Σαμαρά –Βενιζέλου και πρέπει να πω βλέποντας τη διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Εύχομαι ποτέ η Ελλάδα να μην ξανά έχει κυβέρνηση συνεργασίας, οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πραγματικά σπουδαίο".

Έργα στο Ελληνικό

Αναφορικά με το Ελληνικό, υπογράμμισε ότι "Οι μπουλντόζες και μπήκαν στο Ελληνικό και παρέδωσαν τρεις μήνες νωρίτερα το πρώτο κομμάτι του έργου. Αυτό το έργο έπρεπε να παραδοθεί το Μάρτιο και κατάφερε η εταιρεία και το παραδίδει μέσα στις γιορτές. Ο κόσμος μπορεί από σήμερα να πάει να επισκεφτεί το ελληνικό, να το περπατήσει, να καταλάβει τι θα είναι το Ελληνικό , να αισθανθεί την εμπειρία. Αφήνουμε πίσω μας τους μεμψίμοιρους, τους γκρινιάρηδες, τους απαισιόδοξους και γυρνάμε σελίδα στην Ελλάδα, στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, στην Ελλάδα που τα καταφέρνει, στην Ελλάδα που στέκεται όρθια. Η βόλτα στο Ελληνικό είναι πολύ ωραία βόλτα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 25 Νοε 2022 | 08:59

Ο Νίκος Παπανδρέου αποθεώνει το καλάθι του νοικοκυριού: "Εξόχως πετυχημένη πολιτική" - Το σχόλιο Γεωργιάδη

Για εξόχως επιτυχημένη πολιτική κάνει λόγο ο Νίκος Παπανδρέου αναφερόμενος στο "καλάθι του νοικοκυριού". Πώς το σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΙΝ» 24 Νοε 2022 | 11:25

Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Γαλαξίας" επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 23 Νοε 2022 | 23:56

Γεωργιάδης: "Χωρίς το καλάθι οι τιμές θα είχαν αυξηθεί σε 500 προϊόντα- Δεν ντρέπεται ο Τσίπρας που πουλάει αλληλεγγύη;"

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το "καλάθι του νοικοκυριού", τα "κόκκινα δάνεια" και τον Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ 23 Νοε 2022 | 20:20

Πάτρα: Πολίτες σε σούπερ μάρκετ εξουδετέρωσαν ληστή με μαχαίρι

Ο δράστης απείλησε με μαχαίρι το προσωπικό, ώστε να του δώσουν τα χρήματα, ωστόσο οι πελάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

E-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ 23 Νοε 2022 | 14:51

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτές είναι οι τιμές των προϊόντων ανά σούπερ μάρκετ - Δείτε τις λίστες και κάντε σύγκριση

Έως και το -18,1% φτάνουν οι μειώσεις στο συνολικό κόστος για το "Καλάθι του Νοικοκυριού" λόγω των νέων τιμών που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 23 Νοε 2022 | 13:42

Καλάθι του Νοικοκυριού: Μειωμένες τιμές έως -18,1% ανακοίνωσαν οι οι αλυσίδες σουπερμάρκετ

Οι νέες τιμές για το Καλάθι του Νοικοκυριού για την 4η εβδομάδα εβδομάδα εφαρμογής στα σούπερ μάρκετ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 23 Νοε 2022 | 10:59

Γεωργιάδης για "καλάθι νοικοκυριού" και Black Friday: Μειώσεις σε όλες τις αλυσίδες

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο "Καλάθι του Νοικοκυριού".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 21 Νοε 2022 | 13:43

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αδημονία του να ρίξει τον Μητσοτάκη, έχει φτάσει σε σημείο παραλογισμού

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αδημονία του να ρίξει τον Μητσοτάκη, έχει φτάσει σε σημείο παραλογισμού", δήλωσε, από το Ηράκλειο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" 20 Νοε 2022 | 09:51

Ο Πολάκης τα βάζει με τον Άδωνι για τα εκατομμύρια στην εταιρεία του Κοκλώνη - Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Γεωργιάδης

Επίθεση Πολάκη στον Γεωργιάδη για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την εταιρεία του Κοκλώνη - "Έγινε ρεζίλι ο Παύλος" απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Νοε 2022 | 16:45

Γεωργιάδης για Πολάκη: Έτσι θα πάμε σε εκλογές; - Είναι αυτή συμπεριφορά βουλευτή και υπουργού;

Απάντηση στις ύβρεις Πολάκη εναντίον του, μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του. έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Νοε 2022 | 15:44

Αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνει το "εορταστικό καλάθι" - Πότε θα είναι διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ, πόσο θα διαρκέσει

Οσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για το εορταστικό καλάθι. Πότε θα κάνει πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ. Για πόσο θα είναι διαθέσιμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ 18 Νοε 2022 | 18:50

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό προχωράει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα έργα υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,3 χιλιομέτρων

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Νοε 2022 | 11:37

Ο Γεωργιάδης τσακώθηκε και με γνωστή δημοσιογράφο στο Twitter: "Εβαζαν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ και επί ΣΥΡΙΖΑ"

Υποκριτές και λαϊκιστές, χαρακτηρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αδωνις Γεωργιάδης. "Εβαζαν αντικλεπτικά το 2016", τονιζει.