Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη και πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους, δήλωσε στη συνέντευξή του στον ALPHA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ασκώντας σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση ξεχώρισε τη στάση που κράτησε ο Νίκος Φίλης.
"Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει κάθε μέρα το αντίθετο, αλλά να βοηθά να πείσει συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε αντιπολίτευση: Ο Νίκος Φίλης ο οποίος έκανε μια ανάρτηση ότι εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και καλούσε τον κόσμο να το κάνει γιατί είναι ασφαλές. Δεν έχω δει άλλη τέτοια δήλωση", όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για την αντιπολίτευση
Σε ό,τι αφορά αναφερόκενος στις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων, είπε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει και όχι οι ειδικοί. "Κατά κανόνα, 9 στις 10 φορές, 95 στις 100 φορές, έχουμε συνταχθεί απόλυτα με τις προτάσεις των ειδικών", ανέφερε. "Τον Ιανουάριο, όταν κάναμε αυστηρό lockdown, ήταν δική μας απόφαση, όχι της επιτροπής. Η συζήτηση για τα πρακτικά είναι βαθύτατος λαϊκισμός. Κρεμάμε στα μανταλάκια διακεκριμένους επιστήμονες. Αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ένα παράδειγμα είναι η εστίαση. Ζητούσαν το άνοιγμα, ανακοινώθηκε και σήμερα είπαν ότι δεν τους αρέσει ο τρόπος που θα ανοίξει", υπογράμμισε.
"Δυστυχώς το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου γύρω από το θέμα της πανδημίας - και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση - είναι θλιβερό", προσέθεσε και έφερε ως παράδειγμα τις θέσεις της για το άνοιγμα της εστίασης. "Είναι εντυπωσιακό πώς καταφέρνουν να λένε κάθε φορά το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται. Η απόλυτη εικόνα της καταστροφής δεν αδικεί τη χώρα, αλλά τους ίδιους", τόνισε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr