opap
Advertisement

Follow us

Κόντρα εκτός ελέγχου με Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη: "Ελεεινό υποκείμενο" - "Θα σε βάλω φυλακή"

"Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση" προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δ

Στην τραγωδία στο εργοστάσιο μπισκότων Βιολάντα στα Τρίκαλα όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες, αφιέρωσε την ομιλία της στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι "συνιστά σύγχρονο έγκλημα". "Δεν είπατε λέξη στην ομιλία σας", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απευθυνόμενη στην υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια.

Επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεν βρισκόταν στην αίθουσα καλώντας τη Νίκη Κεραμέως να διαφοροποιηθεί από τον προκάτοχό της στο υπουργείο, αναφορικά με δηλώσεις του αμέσως μετά το τραγικό συμβάν.

Ο υπουργός Υγείας μετέβη αμέσως στη βουλή και παίρνοντας τον λόγο, αποκάλεσε γελοία την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. "Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή, θα σου κάνω 15 μηνύσεις την εβδομάδα" είπε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι κατά την άποψή της, "αυτό το τραγικό γεγονός, θα έπρεπε να έχει οδηγήσει, στο να μην προχωρήσετε με αυτό το νομοσχέδιο", γιατί, όπως εξήγησε, "είναι μεγάλη ειρωνεία και φοβερή αναλγησία την ώρα που αποκαλύπτεται ότι στις επιχειρήσεις που εσείς, η κυβέρνησή σας τις εμφανίζεται, σαν δήθεν υποδειγματικές, στις επιχειρήσεις αυτές, δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφαλείας. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες εκτέθηκαν επί μήνες στον κίνδυνο θανάτου και τελικώς βρήκαν τον θάνατο και ένα μήνα νωρίτερα σχολεία επισκέπτονταν την επιχείρηση αυτή, που η κυβέρνησή σας, και μετά την έκρηξη τη διαφήμισε σαν υποδειγματική".

Κόντρα εκτός ελέγχου με Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη: "Ελεεινό υποκείμενο" - "Θα σε βάλω φυλακή"

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι "η πρώτη αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες αυτές έπρεπε να ζουν, δεύτερη αλήθεια ότι αφαιρέθηκε η ζωή τους, τρίτη αλήθεια ότι εκτέθηκαν σε κίνδυνο θανάτου από εκείνους που ήταν υποχρεωμένοι να μεριμνούν για τη ζωή τους, τέταρτη αλήθεια, ότι επί δύο μήνες παραπονιούνταν οι εργαζόμενοι για δυσοσμία στους χώρους εργασίας και δεν τους άκουγε κανείς, πέμπτη αλήθεια ότι όταν έγινε η έκρηξη, ο πρώτος που βγήκε να δώσει διαπιστευτήρια, ήταν ο προκάτοχος σας, αυτό το ελεεινό υποκείμενο ο Γεωργιάδης, που έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας...".

Παρέπεμψε δε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση καλώντας την υπουργό να τοποθετηθεί γι’ αυτές: "Το εργοστάσιο Βιολάντα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, έχουν γίνει εκεί όλοι οι έλεγχοι, δεν ήταν ένα εργοστάσιο παρατημένο" είπε, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου. Και η πρόεδρος της Πλεύσης συμπλήρωσε "αυτά έλεγε με τις γυναίκες να μην έχουν ακόμη ταφεί από τους συγγενείς τους. Η κυβέρνηση θα πει κάτι για αυτή την ξετσίπωτη προσπάθεια εγκωμιασμού μιας εργοδοσίας που έστειλε στον άλλο κόσμο εργαζόμενες;".

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά Γεωργιάδη σημείωσε πως "είναι ο ίδιος που έλεγε "αν λέγαμε ότι είναι επικίνδυνα τα τρένα δε θα έμπαινε ο κόσμος στα τρένα”, ο ίδιος είναι που πάντα σπεύδει να κανονικοποιεί το έγκλημα". "Μην τον ανυψώσω, φερέφωνο του Μητσοτάκη είναι", κατέληξε.

κ

Διαβάστε Επίσης

"Άλλο σεβασμός στον πόνο άλλο εκμετάλλευση" – "Κατάντια" και "πολύ χαμηλού επιπέδου παρέμβαση"

"Άλλο ο σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο και άλλο η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου" είπε η υπουργός Εργασίας, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά. "Είναι ανεπίτρεπτο να αναφέρεστε σε συναδέλφους βουλευτές με αυτό τον τρόπο όταν δεν είναι καν παρόντες ώστε να σας απαντήσουν. (…) Μπορούμε να έχουμε όποιες διαφωνίες θέλετε αλλά δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα συνάδελφο με αυτό τον τρόπο και μάλιστα εν τη απουσία του", ανέφερε σε οργισμένο ύφος η Νίκη Κεραμέως. Και άφησε αιχμές κατά της Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι το τι πραγματικά πιστεύει κανείς φαίνεται στο τι ψηφίζει, παραπέμποντας σε διατάξεις παλαιότερου νομοσχεδίου για την ασφάλεια στην Εργασία, τις οποίες όπως είπε η Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισε.

"Σας εκφράζω τη μεγάλη απογοήτευση μου που διολισθήσατε σε αυτή την κατάντια και με ψέγετε διότι αναφέρθηκα στον Γεωργιάδη, τον καημένο συνάδελφό σας", ανταπάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε την υπουργό για "στυγνά ψεύδη" και συγκεκριμένα για την αναφορά πως σταμάτησε να μιλά για την Βιολάντα όταν αποχώρησε το σχολείο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Διαβάστε Επίσης

Και κλιμάκωσε τους τόνους ως εξής:

"Δεν καταλάβατε ότι σε όλη μου την ομιλία μίλησα για τις εργαζόμενες;

Δε ντρέπεστε να λέτε ότι το κάνουμε για το ακροατήριο;

Δε ντρέπεστε να λέτε ότι είμαστε απόντες όταν έχουμε υπουργούς φαντάσματα κατά τα άλλα βιδωμένους στις καρέκλες τους;

Πολύ λυπάμαι για αυτή σας την παρέμβαση γιατί ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου".

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθυνόμενη στην υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, αλλά και στους βουλευτές του ΚΚΕ, έθεσε το "το ζήτημα της δεξαμενής προπανίου στην ΛΑΡΚΟ", το οποίο όπως είπε, η ίδια το γνωρίζει "από τους εργαζομένους και απολυμένους και θυματοποιημένους της ΛΑΡΚΟ. Υπάρχει εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, εγκαταλελειμμένη δεξαμενή με τόνους προπανίου. Το έχω πει εδώ στη Βουλή αρκετές φορές, καμία απάντηση δεν πήρα". Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου "είναι άλλο ένα φοβερό περιστατικό και φοβερό γεγονός έκθεσης ανθρώπων και όλης της περιοχής σε κίνδυνο ζωής". "Θα ασχοληθείτε;", ρώτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι "η κυβέρνηση επιμένει να λοιδορεί ή να αμφισβητεί τους ανθρώπους που καταγράφουν τα δυστυχήματα και επιμελούνται και κάνουν αυτά που δεν κάνει η πολιτεία, γιατί η πολιτεία κάνει κουτοπονηριές. Καταγράφει, δεν υπολογίζει τους ανασφάλιστους, τα ναυτικά ατυχήματα και δυστυχήματα..., δεν καταγράφει τα αγροτικά, τις αγροτικές εργασίες, δεν καταγράφει μια σειρά από δυστυχήματα και ατυχήματα που είναι κατάφορα και αναντίρρητα εργατικά και εργασιακά".

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για "φοβερή φαυλοκρατία, παρεοκρατία και κομματοκρατία" που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση, την οποία επιχειρεί όπως είπε, να "καλλωπίσει και να περιτυλίξει σαν κάποια δήθεν αριστεία".

γ

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση εναντίον της Κωνσταντοπούλου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού, είπε πως θα υποβάλει μήνυση.

"Τη Δευτέρα επειδή με είπατε και κότα θα κατατεθεί η μήνυσή μου και θα συμπεριληφθούν και τα σημερινά" προανήγγειλε. "Αποτελεί ό,τι πιο τοξικό, ό,τι πιο δηλητηριώδες, ό,τι πιο κακοποιητικό έχει περάσει από τη Βουλή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια", πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας ότι αυτό το γνωρίζουν πρώτοι οι βουλευτές της αφού έχει χάσει το 40% της κοινοβουλευτικής της δύναμης.

"Είναι η μόνη αρχηγός κόμματος που μέσα σε 3 χρόνια το 40% της κοινοβουλευτικής της ομάδας την έχει φτύσει. Μπήκε με 8 έμεινε με 5, προφανώς κανείς δεν μπορεί να την αντέξει".

Για τη Βιολάντα ανέφερε ότι "δεν ξέρω καν τον ιδιοκτήτη της. Έκανα ένα σχόλιο γιατί είχα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της και πράγματι έχει πάρει 25 διεθνή βραβεία. Είπα επί λέξει πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα" κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

"Όλη αυτή η προσπάθεια να με συκοφαντήσετε, δεν θα περάσει", είπε στη συνέχεια, ενώ απάντησε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας που φώναζε: "Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή, θα σου κάνω 15 μηνύσεις την εβδομάδα. Φτάνει πια με την τραμπούκω!".

"Μετά και την πράξη της να πάει στο αστυνομικό τμήμα 9 λεπτά πριν λήξει η 3μηνη προθεσμία. Φανταστείτε σκηνή. 12 παρά 7, αστυνομικός υπηρεσίας την βλέπει και μπαίνει μέσα αυτή με 39 σελίδες να κάνει μήνυση στον Γεωργιάδη. Τη Δευτέρα επειδή με είπατε κότα, θα κατατεθεί μήνυση και θα συμπεριληφθούν και τα σημερινά. Μάλλον με μπερδέψατε με άλλους. Εγώ δεν σας φοβάμαι. Κάθε μέρα και μια μήνυση."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η άγνωστη ιστορία της πιο δολοφονικής Ελληνίδας γίνεται ταινία στο Sound of Silence

Το "α" επισκέφθηκε το μουσείο Βορρέ για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του "Sound of Silence" της Τζόις Νασαουάτι .

12 Φεβ 2026 | 10:03

Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία

"Ντροπή και αγανάκτηση" δήλωσε ότι αισθάνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την "εμφάνιση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην Τουρκία".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 23:17

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Στελέχη της Πυροσβεστικής στη Βιολάντα για να νέες καταθέσεις - Τι αναζητούν

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα πάρει καταθέσεις από μηχανολόγους, εγκαταστάτες, υπεύθυνους εταιρειών που σχετίζονται με τη "Βιολάντα"

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ 11 Φεβ 2026 | 17:24

Χάος στην τουρκική Βουλή: Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην ορκωμοσία νέων υπουργών - Γιατί "άναψαν τα αίματα"

Η Βουλή μετατράπηκε σε ρινγκ, ενώ ο βουλευτής του AKP στην Άγκυρα, Οσμάν Γκιοκτσέκ, επιτέθηκε με γροθιά στον βουλευτή του CHP από τη Σανλιούρφα, Μαχμούτ Τανάλ

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 11 Φεβ 2026 | 14:41

Τι συμβαίνει με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή; Γιατί της φεύγουν οι βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλο;

Οι λόγοι μάλλον δεν είναι πολιτικοί- Μάλλον δεν αντέχουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 Φεβ 2026 | 12:07

Κωνσταντοπούλου για την "έξοδο" της Καραγεωργοπούλου: "Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει"

"Τα μικρά ή μεγάλα χτυπήματα, από όπου κι αν προέρχονται, μας δίνουν νέα δύναμη για τον αγώνα μας" δηλώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» 11 Φεβ 2026 | 10:10

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης - Και επίσημα εκτός Πλεύσης Ελευθερίας

"Διαμορφώθηκαν πολιτικές διαφοροποιήσεις σε ζητήματα κατεύθυνσης, οι οποίες, με σεβασμό στον θεσμικό ρόλο της ηγεσίας, οδήγησαν στην παρούσα επιλογή μου", σημειώνει η Ελ. Καραγεωργοπούλου.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 11 Φεβ 2026 | 07:13

Γεωργιάδης: Να κάνει μήνυση ο Δένδιας - Ακραία συκοφαντικό ότι "η Ζωή δεν άφηνε την Καραγεωργοπούλου να κάνει ερωτήσεις"

"Εγώ αν έλεγε η κ. Καραγεωργοπούλου κάτι τέτοιο και αντί να πει Δένδιας έλεγε Γεωργιάδης, θα της είχα κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση", λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ 10 Φεβ 2026 | 17:54

Βιολάντα: Θα καταθέσουν πολιτικοί μηχανικοί και τοπογράφοι που υπέγραψαν για την τοποθέτηση των δύο υπέργειων δεξαμενών

Στα Τρίκαλα την Τετάρτη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 10 Φεβ 2026 | 15:56

"Σπαρτιάτες": Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των 13 κατηγορουμένων - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση Κασιδιάρη"

Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση από τον Κασιδιάρη" - Οι κατηγορούμενοι σε πρώτο βαθμό είχαν αθωωθεί

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 10 Φεβ 2026 | 14:08

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Η "βελούδινη" επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας και τα "ναι μεν αλλά"

"Η απόφασή μου να συνεχίσω ως ανεξάρτητη Βουλευτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής πολιτικής στάθμισης" σημειώνει μεταξύ άλλων η κα Καραγεωργοπούλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10 Φεβ 2026 | 11:55

Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - "Η πιο χυδαία που μου έχουν κάνει"

"Η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 10 Φεβ 2026 | 09:10

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αλλο αν έγινε λάθος στην διαχείριση του χώρου και να ζητήσουμε χίλια συγγνώμη, άλλο η συγκάλυψη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες περί συγκάλυψης και παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη έχουν καταρριφθεί.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 09 Φεβ 2026 | 12:33

Καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη - Ιάσονα Αποστολόπουλου: "Βλάπτετε την πατρίδα" - "Η λάσπη είναι το επάγγελμά σου"

Η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε με αφορμή συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την τραγωδία στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 11:01

Γεωργιάδης: "Η Μαρέβα Μητσοτάκη εμπιστεύθηκε το ΕΣΥ, χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ, είναι καλά"

O Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι "το ΚΑΤ έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο" και αποκάλυψε ότι "είναι στα σκαριά μία πολύ μεγάλη δωρεά για το ΚΑΤ".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:18

Κεραμέως: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης είναι 1.516 ευρώ

"Έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης και τον Μάρτιο θα υπάρξει τελική εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αύξηση που θα ισχύσει από 1ης Απριλίου", δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

08 Φεβ 2026 | 13:10

Κεραμέως: Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών

Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών και παροχών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ 07 Φεβ 2026 | 13:07

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος και όχι ο "Ντάνιελ" πιθανότερη αιτία διάβρωσης των σωληνώσεων

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ολοκλήρωσαν χθες διατρήσεις σε μήκος περίπου 30 μέτρων

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ 07 Φεβ 2026 | 11:23

Γεωργιάδης στο Άργος: Διαμαρτυρία για τη... φρεγάτα Κίμων - "Δεν έχω αρμοδιότητα για ΝΑΤΟϊκές αποστολές"

Κατά την άφιξή του, ο υπουργός συναντήθηκε με διαμαρτυρόμενους από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

"ΒΟΛΕΣ" ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ 06 Φεβ 2026 | 17:53

Κωνσταντοπούλου: Ακυβέρνητη η χώρα, ο πρωθυπουργός κρύβεται - Ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα ολοκληρωτισμού

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μαζεύεται με τίποτα, οι υπουργοί κρύβονται", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 06 Φεβ 2026 | 15:06

Καβγάς Αραμπατζή - Αναγνωστοπούλου για τη Χίο: Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο – Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία

Αφορμή για τον καβγά μεταξύ της Φωτεινής Αραμπατζή και της Σίας Αναγνωστοπούλου στάθηκε η τραγωδία στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 11:47

Κικίλιας για Χίο: Να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς - Δεν προδικάζω τις έρευνες

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας" ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας

ΤΡΙΚΑΛΑ 06 Φεβ 2026 | 06:45

Βιολάντα: Σάπιες σωληνώσεις αερίου χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας - Παγίδα θανάτου το εργοστάσιο

Εντοπίστηκαν δύο σημεία διάβρωσης με αντίστοιχες διατρήσεις στις σωληνώσεις, οι οποίες προκάλεσαν την διαρροή - Όλες οι σωληνώσεις ήταν υπόγειες περίπου στα…15 εκατοστά.

05 Φεβ 2026 | 17:42

Εφοδος από εισαγγελέα και κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στα σπίτια του ιδιοκτήτη και του τεχνικού ασφαλείας της Βιολάντα

Κατά την έρευνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη της "Βιολάντα" και του τεχνικού ασφαλείας του εργοστασίου κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές

ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 05 Φεβ 2026 | 17:07

Τραγωδία στη Βιολάντα: H ρωγμή στην ένωση των σωλήνων - Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο διαρροής

Φωτογραφία από το σημείο διαρροής που προκάλεσε τη φονική έκρηξη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 05 Φεβ 2026 | 14:22

Παναγόπουλος: Η πρώτη αμήχανη αντίδραση στη Βουλή μετά το "πάγωμα" λογαριασμών του για υπεξαίρεση κονδυλίων

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του βρισκόταν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ 05 Φεβ 2026 | 12:00

Νέα κόντρα στη Βουλή για το ναυάγιο στη Χίο: "Είστε με τους διακινητές ή με το δίκαιο;" - "Δεύτερη φύση η συγκάλυψη"

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, όπου 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

05 Φεβ 2026 | 11:12

Βιολάντα: Επιστρέφουν οι πραγματογνώμονες στον χώρο, ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες -Το υπόγειο "κρύφτηκε" από τις μελέτες

Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, μετά τη φονική έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες γυναίκες.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 05 Φεβ 2026 | 09:34

Πώς θα μοιραστούν 40,1 εκατ. ευρώ στα κόμματα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ

Με βάση το ΦΕΚ 33.468.000 ευρώ αφορούν σε τακτική κρατική χρηματοδότηση και 6.693.600 ευρώ σε χρηματοδότηση ερευνητικών και επιμορφωτικών σκοπών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Φεβ 2026 | 08:03

Γεωργιάδης: Μέλη ΜΚΟ πήγαν σε νοσοκομείο στη Χίο για να καθοδηγήσουν οικογένεια μεταναστών να καταγγείλει το Λιμενικό

Οπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ.

"ΜΥΛΟΣ" Η ΒΟΥΛΗ 05 Φεβ 2026 | 07:24

Πολιτική θύελλα μετά την τραγωδία στη Χίο: Η κυβέρνηση συγχαίρει το Λιμενικό - H αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις

Οι καταθέσεις των διασωθέντων έχουν αρχίσει - Το Λιμενικό διενεργεί ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το πλωτό σκάφος με τους 39 μετανάστες.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Φεβ 2026 | 06:37

Εκρηξη στη Βιολάντα: Οι καταθέσεις που "καίνε" για το κρυφό υπόγειο - Τι γνώριζαν οι μηχανικοί

Το υπόγειο που "δεν υπήρχε" και η μελέτη που δεν συντάχθηκε στη Βιολάντα - Οι καταθέσεις που ξεσκεπάζουν τις παραλείψεις.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ 04 Φεβ 2026 | 18:43

Κόντρα Καιρίδη - Κουτσούμπα στη Βουλή: "Ξεκαβαλικεύστε και δεχτείτε την κριτική" - "Κοίτα ποιος μιλάει"

"Θα μπορούσα μόνο να πω, ακούγοντας τον κ. Καιρίδη, κοίτα ποιος μιλάει και να τελειώνει εδώ", ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 04 Φεβ 2026 | 16:42
ΕΚΡΗΞΗ 04 Φεβ 2026 | 16:31

"Βιολάντα": Οι καταθέσεις εργαζομένων για την περίεργη οσμή - "Το εργοστάσιο είχε πάρει φωτιά άλλες δύο φορές"

Ο υπεύθυνος της νυχτερινής βάρδιας, ο προϊστάμενος παραγωγής και δύο εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την έντονη οσμή - Τι είπαν στις καταθέσεις τους

04 Φεβ 2026 | 10:05

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Βόλο για το δυστύχημα στη Βιολάντα: "Να μην ξεχαστεί η τραγωδία αυτή"

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν το περιστατικό "στυγνό εργοδοτικό έγκλημα", υποστηρίζοντας ότι "δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχων

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 04 Φεβ 2026 | 10:01

Γεωργιάδης: Αν η Κωνσταντοπούλου πάρει εξουσία, ο Στάλιν θα φαίνεται παιδάκι νηπιαγωγείου [βίντεο]

"Δεν έχετε καταλάβει γιατί πρόσωπο μιλάμε. Κοιμάται και ονειρεύεται πώς θα βάλει φυλακή 11 εκατ. Έλληνες, ονειρεύεται στρατόπεδα, ήθελε να γίνει εισαγγελέας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 04 Φεβ 2026 | 08:32

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση - Τα βασικά σημεία

Δύο προσωρινές δομές μεταναστών στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Το ν/σ περιλαμβάνει τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Φεβ 2026 | 07:47

Βιολάντα: Υπόγειες σωληνώσεις χωρίς ανιχνευτή διαρροής και μόνωση -Αυτοψίες που δεν "είδαν" υπόγειο και δεξαμενές

Το θανατηφόρο "αόρατο" υπόγειο των 400 τ.μ., δεν έχει δηλωθεί ποτέ από τη "Βιολάντα", σε κανένα πολεοδομικό σχέδιο, σε καμία μελέτη πυρασφάλειας από το 2007 μέχρι σήμερα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 03 Φεβ 2026 | 21:50

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή το δυστύχημα στο εργοστάσιο "Βιολάντα"

Το "παρών" έδωσαν εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 03 Φεβ 2026 | 13:08

"Όχι άλλο αίμα εργατών": Απεργιακή συγκέντρωση για την τραγωδία στη Βιολάντα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Η απάντηση του κλάδου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο εργοστάσιο της "Βιολάντα" στα Τρίκαλα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 03 Φεβ 2026 | 12:19

Καθησυχάζει τις μαίες ο Γεωργιάδης: Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, κακώς δημιουργείται αυτή η ανησυχία

"Πρόκειται για πρόταση που δεν έχω κάνει δεκτή" αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το υπό έγκριση καθηκοντολόγιο των Μαιών-Μαιευτών.

ΜΟΔ 03 Φεβ 2026 | 10:46

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της εν διαστάσει συζύγου του, που λογοδοτούν για σωρεία βαρύτατων κατηγοριών.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ 03 Φεβ 2026 | 10:41

"Δεν ξέρω πώς θα μας αποζημιώσει ο Ρουβίκωνας", λέει ο ιδιοκτήτης εταιρίας που δέχτηκε επίθεση κατά λάθος

Ο κ. Αναγνώστου απαντώντας στο πώς θα αποζημιωθεί από τον Ρουβίκωνα για το λάθος σπάσιμο της ταζμαρίας της επιχείρησής του δήλωσε ότι "αυτοί ξέρουν τον τρόπο".

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 03 Φεβ 2026 | 10:13

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη ο Καλαϊτζίδης για την επίθεση σε λάθος εταιρεία - "Θα με πάρετε τέζα" [βίντεο]

"Η κρατική ασφάλεια ήρθε 1.30 τα ξημερώματα να με πάρει έξω από το σπίτι μου! Για "ηθική αυτουργία" που αφορά την χτεσινή παρέμβαση του Ρουβίκωνα", λέει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 03 Φεβ 2026 | 10:09

Κωνσταντοπούλου για Αδωνι: "Είναι κότα, είχε τρεις μήνες περιθώριο να κάνει μήνυση - Έσφιξαν τα γάλατα"

Για τη φασιστική συμπεριφορά και τον ακραίο σεξισμό κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη η Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 03 Φεβ 2026 | 09:48

Στα δικαστήρια Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: "Καταθέτω μήνυση για όσα είπε για τη Βιολάντα" - "Είναι κότα"

"Νέα Τέμπη και νέα προπαγάνδα σε ένα σοβαρό δυστύχημα δεν θα το επιτρέψουμε και ειδικά εγώ. Όλη η τοξικότητα θα της επιστραφεί", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 03 Φεβ 2026 | 06:51

Βιολάντα: Πώς "χάθηκαν" το υπόγειο και δεξαμενές αερίου από τις άδειες - Νέα στοιχεία για την τραγωδία

Στο μικροσκόπιο της ΔΑΕΕ 5.000 σελίδες για τη φονική έκρηξη στη Βιολάντα - Ελλείψεις, αυθαίρετα, "αόρατες" δεξαμενές.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 02 Φεβ 2026 | 19:50

"Βιολάντα": Φόβοι για νέα έκρηξη λόγω συσσώρευσης προπανίου - Ζήτησαν από εργαζόμενες να καθαρίσουν σε διπλανά κτίρια

Έγγραφο από 1/11/2025 αναφέρει πως το εργοστάσιο δηλώνει ότι έχει κάτω των 10 εργαζομένων και πως δεν κάνει χρήση φυσικού αερίου ούτε υπάρχουν εύφλεκτες ύλες

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ 02 Φεβ 2026 | 19:50

Αδωνις Γεωργιάδης - Πέτη Πέρκα: "Κάτι έπαθαν τα μυαλά σας" - "Εσάς πήραν αέρα όταν βάλατε καινούργια μαλλιά"

Κόντρα με στυλιστικές αιχμές στη Βουλή - Ξεκίνησε από τις δομές Υγείας στο Αμύνταιο και έφτασε στο καράβι για τη Γάζα

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 02 Φεβ 2026 | 17:57

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Αυτές είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται - Οι προϋποθέσεις

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

ΣΤΟ OPEN 02 Φεβ 2026 | 15:58

"Βιολάντα": Η σχέση της κακοκαιρίας Daniel με τη φονική έκρηξη και οι παραλείψεις στους ελέγχους

Τι αναφέρει ο δικαστικός πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος, για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel στο δίκτυο σωληνώσεων της Βιολάντα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 02 Φεβ 2026 | 14:31

Παχυσαρκία ενηλίκων: 36.360 δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" - Η φαρμακευτική αγωγή

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκαν για την παχυσαρκία ενηλίκων και τη νεφρική δυσλειτουργία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ 02 Φεβ 2026 | 13:40

Ο Ρουβίκωνας παράδεχεται ότι τα έσπασε σε λάθος εταιρεία αντί για τη Βιολάντα: "Θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές"

Ο Γιωργος Καλαϊτζίδης παραδέχτηκε το λάθος χτύπημα: "Υπήρξε λάθος αποδέκτης. Τα γραφεία της Βιολάντα όχι απλά γειτνιάζουν, αλλά εφάπτονται με κτίριο άλλης εταιρείας".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 12:52

Συγκινημένος ο Αδωνις Γεωργιάδης: Καμάρωσε τον γιο του, Αλκαίο, να παίζει σε σχολική παράσταση [εικόνες]

Συγκινημένος δήλωσε σήμερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς παρακολούθησε τον γιο του Αναστάσιο-Αλκαίο, να παίζει σε παράσταση που ανέβαζε το σχολείο του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2026 | 11:18

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου μου έκανε μήνυση 10 λεπτά πριν εκπνεύσει το τρίμηνο για να μην της κάνω κι εγώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έχει φέρει απίστευτη τοξικότητα και πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί στην κάλπη", τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης

ΕΣΠΑΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ 02 Φεβ 2026 | 09:28

Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε με βαριοπούλες σε... λάθος εταιρεία - Νόμιζαν ότι είναι η "Βιολάντα"

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν τα γραφεία λάθος εταιρείας, η οποία βρίσκεται μπροστά από αυτά της "Βιολάντα" και ασχολείται με χωματουργικά.

02 Φεβ 2026 | 07:05

Βιολάντα: Στο "σημείο μηδέν" ξανά οι έρευνες για την έκρηξη -Αναζητούν το σημείο διάτρησης στις σωληνώσεις προπανίου

Οι έρευνες για την αναζήτηση του σπασμένου σωλήνα διακόπηκαν προσωρινά υπό τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 01 Φεβ 2026 | 15:09

Βιολάντα: Επισκέπτονταν σχολεία τη μονάδα για ξενάγηση - Πότε θα αρχίσουν ξανά οι έρευνες, "ποτισμένο" με προπάνιο το έδαφος

Σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες υπό τον φόβο νέας έκρηξης - Το έδαφος έχει εμποτιστεί με μεγάλες ποσότητες προπανίου.

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ 01 Φεβ 2026 | 12:19

Βιολάντα: Ανοίγει η "βεντάλια" της έρευνας - Ποιοι θα κληθούν για καταθέσεις - Το προπάνιο έφτασε μέχρι την αποχέτευση

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι αν οι σωληνώσεις και οι δεξαμενές υγραερίου πρέπει ή όχι να είναι υπόγειες.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 01 Φεβ 2026 | 11:36
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 01 Φεβ 2026 | 11:22
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Φεβ 2026 | 10:47

Μητσοτάκης για εργατικά δυστυχήματα: Ψευδές ότι η χώρα είναι δήθεν μια δυστοπία -Η σκέψη μας στις οικογένειες που πενθούν

"Η Ελλάδα παραμένει σταθερά μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών χωρών με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα στην ΕΕ", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 01 Φεβ 2026 | 09:40

Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο της "Βιολάντα" υπό τον φόβο νέας έκρηξης

Πυροσβεστικά οχήματα κάνουν συνέχεια ρίψεις νερού για τους καπνούς που συνεχίζουν να βγαίνουν από το εργοστάσιο της Βιολάντα.

Η ΕΝΤΟΝΗ ΟΣΜΗ ΥΠΗΡΧΕ 01 Φεβ 2026 | 08:53

Βιολάντα: Το φαινόμενο ντόμινο που οδήγησε στη φονική έκρηξη -Διαρροή μηνών, αυθαίρετο υπόγειο, ανύπαρκτοι έλεγχοι

Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι προειδοποιήσεις και οι ανησυχίες των υπαλλήλων για έντονη οσμή, στο εργοστάσιο της Βιολάντα, έπεφταν στο κενό.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ 31 Ιαν 2026 | 21:16

"Σου μυρίζει κάτι - Μια παράξενη οσμή;": Ανατριχιαστικός διάλογος εργαζομένου με υπεύθυνο λίγο πριν την έκρηξη στη Βιολάντα

"Δεν ξέρω, μάλλον είναι αναθυμιάσεις από το πλυντήριο πιάτων…", είπε ο υπεύθυνος βάρδιας στη Βιολάντα λίγες ώρες πριν τη φονική έκρηξη

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 31 Ιαν 2026 | 17:50

Η "Κρυφή" Τέχνη της Βουλής: Μια Πολιτιστική Γιορτή των υπαλλήλων του κοινοβουλίου στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια πολυφωνική καλλιτεχνική έκφραση

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 31 Ιαν 2026 | 16:44

Ανακοίνωση Βιολάντα: "Σε στιγμές πένθους προέχει η ευθύνη και η αξιοπρέπεια"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Βιολάντα συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές από την πρώτη στιγμή

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ 31 Ιαν 2026 | 14:34

Αιχμηρή η Ναταλία Γερμανού: "Είδαμε πλάνα που δεν θα έπρεπε να έχουν παιχτεί"

Με εμφανή συγκίνηση ξεκίνησε την εκπομπή της, "Καλύτερα δε γίνεται", η Ναταλία Γερμανού το μεσημέρι του Σαββάτου.

31 Ιαν 2026 | 14:26

Βιολάντα: Ερευνες σε δύο άξονες για τη φονική έκρηξη - Στο μικροσκόπιο ευρήματα από αυτοψίες και έγγραφα

Σε δύο βασικούς άξονες επικεντρώνονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα - Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κρίσιμα ευρήματα από αυτοψίες και έγγραφα.

31 Ιαν 2026 | 09:48

Βιολάντα: Ερευνα για εγκληματικά λάθη και κενά σε ασφάλεια και αδειόδοτηση – Εμποτισμένα δεκάδες μέτρα έδαφους με προπάνιο

Το υπέδαφος όπου διέρχονταν αγωγοί προπανίου στο εργοστάσιο της Βιολάντα, παραμένει εμποτισμένο.

31 Ιαν 2026 | 09:11

Μόνο στην Ελλάδα

Σε ποια χώρα του κόσμου ή τουλάχιστον της Ευρώπης, ένα εργατικό δυστύχημα, όπως το τραγικό που συνέβη στη Βιολάντα, μετατρέπεται αμέσως σε αντικείμενο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης;

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2026 | 21:53

"Βιολάντα": Βίντεο-ντουκουμέντο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Η εισαγγελική έρευνα φέρνει στο φως νέα στοιχεία γύρω από την τραγωδία με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες στο εργοστάσιο της "Βιολάντα" στα Τρίκαλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 30 Ιαν 2026 | 19:40

Βιολάντα: Βαρύ πένθος στην κηδεία της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη - Τραγικές φιγούρες ο σύζυγος και τα παιδιά της

Η Βασιλική Σκαμπαρδώνη ήταν το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε μετά την έκρηξη

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 30 Ιαν 2026 | 19:13

Βιολάντα: Συγκλονίζουν τα παιδιά των νεκρών εργατριών - "Θέλουμε δικαίωση, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι"

Ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα, Άγγελος, και η κόρη της Αγάπης Μπουνόβα, Αγάπη, καταγγέλλουν ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στη "Βιολάντα"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 30 Ιαν 2026 | 18:23

Βιολάντα: Μύριζε αέριο μέρες πριν και έλεγαν "μην ανησυχείτε, έριξαν ένα υγρό στον βόθρο" - Νέες καταγγελίες

"Το υγραέριο μύριζε μέρες πριν. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που κάνω ότι δεν μπορούσαν να πάνε στις τουαλέτες γιατί μύριζε υπερβολικά"

ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 17:22

Η Κωνσταντοπούλου έκανε μήνυση στον Γεωργιάδη δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα - Το βίντεο του υπουργού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τον χρόνο κατάθεσης της μήνυσης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου: "12 παρά 10 το βράδυ η κ. Πρόεδρος δεν είχε να κάνει τίποτα καλύτερο"

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 30 Ιαν 2026 | 16:06

Βιολάντα: Λάθη με τις δεξαμενές είχε διαπιστώσει η Περιφέρεια το 2020 – Χωρίς άδεια το υπόγειο

"Δεν υπάρχει οικοδομική άδεια για το υπόγειο", λέει ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Γ. Καταβούτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 30 Ιαν 2026 | 15:55

Νίκη Κεραμέως: Έχουμε 42 με 46 εργατικά δυστυχήματα τον χρόνο - Δεν ισχύουν οι αναφορές για 200

"Για φέτος υπάρχουν 42 δυστυχήματα και 5 υπό διερεύνηση", ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 13:50

Βιολάντα: Πλήρη έρευνα ζητά ο εισαγγελέας - Εξαγωγή του σπασμένου σωλήνα και αναζήτηση ευθυνών από τις υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΔΑΕΕ, σε εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας, εκτός από τις ευθύνες ή παρανομίες της επιχείρησης, μπαίνουν και όλες οι υπηρεσίες και φορείς που εμπλέκονται.

ΤΡΙΚΑΛΑ 30 Ιαν 2026 | 12:53

Βιολάντα: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στη 45χρονη Ελένη - Μητέρα ενός 14χρονου [εικόνες]

Θρήνος και ένα ατελείωτο "γιατί", στην κηδεία της 45χρονης Ελένης Κατσαρού, που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΤΡΙΚΑΛΑ 30 Ιαν 2026 | 12:35

Βιολάντα: Το λιτό μήνυμα πένθους, με 3 γραμμές, στο επίσημο site της μπισκοτοβιομηχανίας

Συνεχίζεται η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για το πολύνεκρο δυστύχημα στην μπισκοτοβιομηχανία "Βιολάντα" στα Τρίκαλα.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Ιαν 2026 | 09:15

Παπαστεργίου για Βιολάντα: Το 2007 ως μηχανικός ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανικές μελέτες της επιχείρησης

"Το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης, ακριβώς στη φάση της πρώτης εγκατάστασης", αναφέρει ο Δ. Παπαστεργίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 06:47

Βιολάντα: Σκάβουν για να εντοπίσουν τη σπασμένη σωλήνα αερίου - Φύλλο και φτερό οι άδειες του εργαστασίου

Στο μικροσκόπιο όλες οι άδειες λειτουργίας του εργοστασίου - Συνεχίζονται οι τομές στο έδαφος ώστε να βρεθεί η σπασμένη σωλήνα από όπου διοχετεύτηκε το προπάνιο.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Ιαν 2026 | 06:24

Το κουβάρι των αρμοδιοτήτων για τους ελέγχους στη "Βιολάντα" - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα εργατικά δυστυχήματα

Έως το 2025 με βάση το νέο αδειοδοτικό και ελεγκτικό πλαίσιο, η νομοθεσία δεν προέβλεπε υποχρεωτικό τακτικό έλεγχο ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική.

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Ιαν 2026 | 20:57

"Βιολάντα": Αυτό είναι το αδήλωτο υπόγειο του εργοστασίου - Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και οι ανιχνευτές "φαντάσματα"

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξαιτίας της διαρροής, το προπάνιο κινήθηκε κάτω από το έδαφος και κατέληξε στο υπόγειο, έναν χώρο αδήλωτο, χωρίς ανιχνευτές διαρροής, χωρίς αερισμό, χωρίς προστασία

ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 29 Ιαν 2026 | 20:08
ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 29 Ιαν 2026 | 18:52

Αναστασοπούλου: Η ερώτηση Πορτοσάλτε που την εκνεύρισε - "Αυτό δεν θα το κάνεις σε μένα, να το κάνεις σε άλλον"

H παρουσιάστρια Μαρία Αναστασοπούλου αντέδρασε έντονα μετά από μία ερώτηση του Άρη Πορτοσάλτε

ΒΙΟΛΑΝΤΑ 29 Ιαν 2026 | 18:35

Τρίκαλα: Βαρύ πένθος στο τελευταίο αντίο στην Αγάπη Μπουνόβα - Ο σπαρακτικός επικήδειος του γιου της

"Υπάρχει μια αίσθηση αδικίας που μας κόβει την ανάσα", ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του γιου της Αγάπης Μπουνόβα

ΣΤΟ MEGA 29 Ιαν 2026 | 18:35

"Βιολάντα": Συγκλονίζει ο γιος της Σταυρούλας - "Η μητέρα μου καιγόταν για ώρες στους 1.000 βαθμούς"

"Εκεί πέρα επικρατούσε ένα μπάχαλο. Κούραση πολλή, πρόνοια καμία για τους εργαζόμενους" είπε ο νεαρός Άγγελος μετά την κηδεία της μητέρας του

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΣΤΟ ΓΡΙΖΑΝΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 29 Ιαν 2026 | 16:30

Βιολάντα: Θλίψη στην κηδεία της 56χρονης Αναστασίας - Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι [βίντεο]

Ποιοι αποχαιρέτησαν την Αναστασία Νάσιου που έχασε τη ζωή της στη φονική έκρηξη στη Βιολάντα

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:26

Βιολάντα: Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης - "Είχα μυρίσει μια φορά την περίεργη οσμή, το υπόγειο είναι παράνομο"

Οι υπεύθυνοι φαίνεται πως αγνόησαν το σήμα κινδύνου που έδινε η ίδια η οσμή του αερίου στο εργοστάσιο της Βιολάντα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 29 Ιαν 2026 | 15:58

Μαρινάκης για το εργατικό δυστύχημα στη "Βιολάντα": "Το κίνημα των τυμβωρύχων παίζει τα ρέστα του"

"Σε ό,τι αφορά τις σωληνώσεις, από τις οποίες προέκυψε η διαρροή, αρμόδιος ελεγκτικός φορέας, είναι η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας" είπε

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΔΙΑΡΡΟΗ 29 Ιαν 2026 | 14:55

Βιολάντα: Eφόσον υπήρχε οσμή μπορούσε να εντοπιστεί η διαρροή προπανίου, λέει πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής

"Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν ανιχνευτές (σ.σ. για το προπάνιο) στο συγκεκριμένο εργοστάσιο - Αυτό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης", σημείωσε ο πραγματογνώμονας της ΔΑΕΕ, Ξενοφών Τσότρας

ΜΗΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ 29 Ιαν 2026 | 14:35