Follow us

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή - Χυδαία η σπέκουλα για την επιλογή των εκκενώσεων

"Πετύχαμε να προστατεύσουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε όμως δάση και περιουσίες" είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης για την επιχειρησιακή διαχείριση των μεγάλων πυρκαγιών έδωσε κατά την δίωρης διάρκειας συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της Οικονομίας, μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Και από τη λειτουργία του κράτους μέχρι και την συμπεριφορά των πολιτών" είπε και συμπλήρωσε ότι τα δεδομένα "απαιτούν τολμηρές λύσεις για τις οποίες είμαι έτοιμος".

Πρωταρχικός στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής

"Πρωταρχικός μας στόχος στις φυσικές καταστροφές ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ζωής. Ανθρώπων και ζώων" συνέχισε ο πρωθυπουργός που σημείωσε ότι "πετύχαμε να προστατέψουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε όμως δάση και περιουσίες".

Είναι σημαντικό ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στη μεγαλύτερη επέλαση φωτιάς που είχαμε εδώ και χρόνια, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι είχαμε σχεδόν 100 ταυτόχρονες πυρκαγιές κάθε ημέρα, αλλά και ότι η πρακτική των οργανωμένων εκκενώσεων απέδωσε.

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή - Χυδαία η σπέκουλα για την επιλογή των εκκενώσεων

Παράλληλα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις μάχες της πυρόσβεσης λέγοντας "χάρη στην αυτοθυσία όλων των μαχητών μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και τους ευχαριστώ για αυτό".

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην συμβολή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. "Ευχαριστώ τα ΜΜΕ και ειδικά τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο πεδίο για την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων. Βοήθησαν την κοινή γνώμη και εμάς να αντιληφθούμε τι συμβαίνει. Βρίσκομαστε στην 10η ημέρα μιας πρωτοφανούς επίθεσης της φύσης που τροφοδότησε ένας πρωτοφανής καύσωνας και μία πολύμηνη ξηρασία.

Κατόπιν της βοήθειας, όλων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μπορούμε σήμερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι" είπε και συμπλήρωσε. "Είμαστε όμως στα μέσα Αυγούστου και μας περιμένουν ακόμη δύσκολες ημέρες. είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, αλλά και τι λάθη κάνουμε, πως οργανώσαμε την Πολιτική Προστασία.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας υποδεικνύει πως όλα πρέπει να αλλάξουν, από την οικονομία έως τη λειτουργία του Κράτους και την καθημερινότητα. Τα δεδομένα απαιτούν τολμηρές λύσεις για τις οποίες είμαι έτοιμος. Εξ αρχής κυρίαρχος στόχος μας είναι η προστασία της ζωής, των ανθρώπων και των ζωών. Ακολουθεί η προστασία των σπιτιών των κρίσιμων υποδομών και του περιβάλλοντος.

Μητσοτάκης

Η κλιματική κρίση επιβάλλει πλέον μία δραστικά διαφορετική αντιμετώπιση. Οι νέες συνθήκες δικαιώνουν την δική μου επιλογή να καταστεί το περιβάλλον εθνικός στόχος προτεραιότητας. Η απολιγνιτοποίηση, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ μας δίνουν πολύ ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία. Και με το νέο κλιματικό νόμο που θα ψηφιστεί εντός των επομένων μηνών.

Η Ελλάδα θα καταθέσει στα διεθνή φόρα τολμηρές προτάσεις. Στη MED9 θα καταστεί η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κυρίαρχο θέμα. Φιλοδοξία μου είναι να υπογράψουμε την Διακήρυξη των Αθηνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο".

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: "Αυτή η κυβέρνηση και θέλει και ξέρει και μπορεί και θα ξαναχτίσει πλάι στους πολίτες ό,τι καταστράφηκε. Προσωπική μου δέσμευση να ξαναφτιάξουμε ό,τι καταστράφηκε. Οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αρνητική εμπειρία από την καταστροφή να γίνει θετική δύναμη αλλαγής. Αλλά και αλλαγή συμπεριφοράς κάθε πολίτη ξεχωριστά ώστε η κοινωνία των πολιτών να καταστεί συμμέτοχος των αλλαγών. Πρόκειται για εθνικό στόχο και επαναλαμβάνω πως είναι απαραίτητη η συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευση. πρέπει να διαλέξει τι θέλει να κάνει καθώς συχνά κάθε νηφάλια τοποθέτηση της διαδέχεται μία διχαστική θέση στελέχους της".

Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή

Σε ερώτηση σχετικά με τις τυχόν αστοχίες που θα εντοπιστούν και τις ευθύνες που θα αποδοθούν και το κατά πόσο αυτή η απόδοση θα γίνει σε πολιτικό ή υπηρεσιακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός απάντησε:

Μίλησα απηχώντας και το προσωπικό μου συναίσθημα αλλά αξιολογώντας και τον ρόλο μου ως πρωθυπουργός και ζήτησα συγνώμη από τους πολίτες. Το έκανα γιατί το αισθάνθηκα ως μία προσωπική ανάγκη. Όταν αυτά που βλέπεις γύρω σου σε συγκλονίζουν και αντιδράς.

Αυθόρμητη συμπεριφορά αλλά και πολιτική πράξη ήταν η συγνώμη μου που σηματοδοτεί την απόφαση για δράση. Είναι μία προωθητική ενέργεια, η αφετηρία για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η εμπειρία στο μέλλον.

Κάποια μαθήματα τα έχουμε ήδη πάρει. Οι ευθύνες στο βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή και σίγουρα όχι την ώρα της μάχης.

Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο σε πρόσωπα και δεν πρέπει να αποδίδονται εν βρασμώ ψυχής. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη της.

Μητσοτάκης

Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι, το κράτος θα είναι δίπλα τους

Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι το κράτος θα είναι δίπλα τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή Μπένου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ξεπερνά η καταστροφή την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια "από έναν έμπειρο άνθρωπο που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας". Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δυο επίπεδα. Πρώτον βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και δεύτερον άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

Το πακέτο της στήριξης στην Βόρεια Εύβοια είναι το ενδεδειγμένο και όχι γενναιόδωρο είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει γρήγορα η εκταμίευση των χρημάτων και να ενοποιηθούν σε μια πλατφόρμα όλα τα Ταμεία αρωγής για να γίνει μια αίτηση απο τους πολίτες να αποζημιωθούν.

"Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής" είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι "θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη. Καταλαβαίνω απόλυτα την οργή και την απογοήτευση των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας".

Χυδαία η σπέκουλα για την επιλογή των εκκενώσεων

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκκενώσεις μέσω των οποίων "προφανώς και σώθηκαν ζωές" και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το ότι έτσι χάθηκαν περιουσίες και φυσικός πλούτος, ο πρωθυπουργός τόνισε:

"Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ποιος μπορεί να ασκεί κριτική για μια πολιτική η οποία έχει ως υπέρτατο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ χυδαία τη σπέκουλα που χτίστηκε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω στην επιλογή των εκκενώσεων. Έχουμε πολύ τραυματικές εμπειρίες στο συλλογικό υποσυνείδητο από άλλες πυρκαγιές του παρελθόντος. Στις προτεραιότητές μας όταν μιλούσαμε για τις αλλαγές της Πολιτικής Προστασίας τους είπα ότι πρέπει να έχουμε έναν οργανωμένο μηχανισμό εκκενώσεων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές".

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία του 112 επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν διαθέτουν άλλες πολύ πιο οργανωμένες χώρες όπως ίσως ούτε η Γερμανία.

Και επεσήμανε: "Μας ασκείται κριτική γιατί προστατεύσαμε αποτελεσματικά την ανθρώπινη ζωή; Θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες συνιστά κατάκτηση η λειτουργία του 112. Βέβαια δεν περιοριστήκαμε μόνο στις προληπτικές εκκενώσεις. Αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι αυτά τα οποία κάηκαν αλλά δεν βλέπουμε αυτά τα οποία σώθηκαν. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και των πυροσβεστών και των εθελοντών και των ίδιων των πολιτών, σώθηκαν αμέτρητα σπίτια".Υπογράμμισε ακόμη ότι ο αριθμός των καμένων σπιτιών δεν είναι τόσο μεγάλος σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς.

Δεν είναι πανάκεια τα εναέρια μέσα αλλά είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Τα εναέρια μέσα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας ότι υπήρχαν επιπλέον 20 εναέρια μέσα, από τα ρωσικά αεροσκάφη Ιλιούσιν, έως τα μικρά ελικοφόρα που απεστάλησαν από πολλές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι όλα δεν πετάνε ταυτόχρονα, τα μισά πετάνε και τα άλλα εφοδιάζονται και πρόσθεσε ότι τα ενάερια μέσα ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε επίσης ότι στο σχέδιο της Πολιτικής προστασίας που εκπονήθηκε πριν από τις πυρκαγιές, προβλέπεται σημαντικότατη ενίσχυση του στόλου με απόκτηση νέων Καναντέρ και μικρών ελικοφόρων, καθώς και ιδιωτικών ελικοπτέρων.

"Δεν είναι πανάκεια τα εναέρια μέσα αλλά είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Στο ερώτημα που ήταν τα εναέρια μέσα η απάντηση δόθηκε από τον κ. Χαρδαλιά. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να έχουμε ένα εναέριο μέσο για κάθε εστία πυρκαγιάς" συμπλήρωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Δώσαμε 51 εκατομμύρια φέτος για πρόληψη και προγραμματίζουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με το τι φταίει τελικά, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την πυρκαγιά ή αποδείχθηκε ανεπαρκές το επιτελικό κράτος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε:

"Θεωρώ πολύ σημαντικό να δούμε με καθαρό μυαλό τι πήγε λάθος και πώς θα γίνουμε καλύτεροι από δω και στο εξής.

Πιστεύω ότι ορισμένες από αυτές τις προτεραιότητες που θα προσπαθήσω να σας δώσω σύντομα είχαν ήδη αναδειχθεί και αποτελούσαν μέρος του σχεδιασμού μας.

Γίνεται μια μεγάλη κουβέντα για το ζήτημα της πρόληψης που παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Δώσαμε 51 εκατομμύρια φέτος για πρόληψη και προγραμματίζουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτή οι πόροι θα μπορούν να απορροφηθούν σωστά.

Έδωσε στη συνέχεια δύο παραδείγματα σχετικά με το τι δούλεψε και τι δε δούλεψε σωστά επισημαίνοντας πως με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας καθαρίστηκαν 19 οικισμοί και κοινότητες, όπου κρίναμε ότι έπρεπε να παρέμβουμε για να γλιτώσουμε κάποιες απ’ αυτές. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία ήταν μία απ' αυτές και γι αυτό σώθηκε ο οικισμός αν και χάθηκαν κάποια σπίτια.

Τα βασιλικά κτήματα είναι, πρέπει να σας πω, μέσα στην καρδιά μου όπως και για πολλούς Αθηναίους. Είχαμε θέσει προτεραιότητα να παρέμβουμε και να μην έχουμε κάποια ζημιά και λυπάμαι που δεν τα καταφέραμε. Όμως δεν είναι ότι δεν προσπαθήσαμε.

Ένα μεγάλο πρόβλημα προέκυψε από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη την οποία δυστυχώς δεν προφθάσαμε να καθαρίσουμε".

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη γρήγορη προσβολή της φωτιά από αέρος, ώστε να υπάρχει παρέμβαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αρχή της πυρκαγιάς.

"Υπάρχουν προβλήματα που αφορούν την οργάνωση, τις αρμοδιότητες, τη στελέχωση ειδικά των δασικών υπηρεσιών".

Τόνισε πως υπάρχει πλέον μία ενιαία δασική πολιτική και δύο πυλώνες: η Πολιτική Προστασία για τη διαχείριση της κρίσης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος που θα χαράσσει τη δασική πολιτική και θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη όσμωση των δύο αυτών πυλώνων.

Στη συνέχεια υπογράμμισε τη δυσκολία στις περιπτώσεις που έχουμε συμβίωση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Είναι σαφές ότι πια ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία ζώνη, πλάτους που θα μας ορίσουν οι ειδικοί στα οποία δεν θα μπορούμε να φυτέψουμε πεύκα αλλά άλλα βραδύκαυστα φυτά.

"Άλλα πολλά πρέπει να αλλάξουν και στο κομμάτι αυτό" είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε όσον αφορά το Επιτελικό Κράτος ότι "το Επιτελικό Κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα αλλά συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, αξιολογεί και επιβλέπει" προσθέτοντας ότι έχει πετύχει πάρα πολλά αυτούς τους μήνες.

"Τολμώ να πω σε αυτούς που μας ασκούν κριτική ότι αυτό που παραλάβαμε δε ήταν σίγουρα επιτελικό και σε πολλές περιπτώσεις ούτε κράτος", κατέληξε.

Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι - Θα παρέμβουμε προληπτικά

Σε ερώτηση εάν υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση του αιτήματος συνεισφοράς από τα ξένα κράτη, ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση το αίτημα κατατέθηκε εντός ωρών από τη στιγμή που η πραγματικότητα ξεπερνούσε τις δυνάμεις μας. Ήταν συγκινητικό που 24 χώρες συνέδραμαν με όλα εναέρια μέσα με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια που εστάλη.

"Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες, σηκώθηκαν πολλά τηλέφωνα και από εμένα προσωπικά για να έχουμε αυτή τη βοήθεια. Δεν ήρθε μόνη της. Η διπλωματία αλληλεγγύης μπορεί να ασκηθεί από τη χώρα μας" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών που ανακοινώθηκε πριν από τις πυρκαγιές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε.

Πέρσι είχαμε ελάχιστε πυρκαγιές αλλά φέτος βιώσαμε αυτό που βιώσαμε" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "ήταν πρωτοφανής ο καύσωνας που μετέτρεψε τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη με αποτέλεσμα όλες οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν - όχι όλες τυχαία, 600 ξέσπασαν μέσα σε επτά μέρες - κάποιες δεν ξέφυγαν αλλά κάποιες άλλες ξέφυγαν.

Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Θα παρέμβουμε προληπτικά. Δεν μπορώ να ακυρώσω την προετοιμασία που έγινε αλλά το φαινόμενο ξεπέρασε τις δυνατότητές μας και το επίπεδο προετοιμασίας μας".

Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν όλες οι πυρκαγιές τυχαίες

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπήρξε σχέδιο εμπρησμών ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

"Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα καταλήξει σε ένα πόρισμα. Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν όλες οι πυρκαγιές τυχαίες. Δεν έχω όμως τα στοιχεία για να πω αν ήταν οργανωμένο σχέδιο. Αλλά το γεγονός ότι είχαμε αυτές τις θερμοκρασίες έκανε το έργο των εμπρηστών πολύ πιο εύκολο" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παντελώς ανυπόστατη η συζήτηση που συνδέει τις πυρκαγιές με την κατασκευή ανεμογεννητριών

Σε ερώτηση σχετικά με την έντονη συζήτηση για το κατά πόσο δεν προστατεύθηκε το Τατόι, γιατί μια καμένη έκταση εκεί θα ευνοήσει περιπτώσεις αλλαγής χρήσης γης και επενδύσεις σε real estate, αλλά και το ότι η καμένη έκταση στην Εύβοια συνδέεται με ανεμογεννήτριες, ο πρωθυπουργός είπε:

"Παρακολουθώ κι εγώ αυτή τη συζήτηση και είναι παντελώς ανυπόστατη γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την άμεση κήρυξη των καμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες.

Το ίδιο το Σύνταγμα επιτρέπει όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος να γίνουν αλλαγές. "Δεν χρειαζόταν να καούν δάση για να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες. Μπορούσαν να φτιαχτούν ακόμη και μέσα στα δάση όπως έχουν φτιαχτεί σε πολλά δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική επιλογή όλου του πλανήτη να μεταφερθεί προς μονάδες παραγωγής ενέργειας που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Θα κάνουμε τη μετάβαση χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια".

Θα παρακαλούσα για το ζήτημα αυτό να έχουμε πολύ πιο καθαρό μυαλό και να επιστρατεύσουμε τη λογική και όχι το συναίσθημα, είπε κλείνοντας.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Ιαν 2026 | 22:11

Ναύπακτος: Τι γράφει η πλαστή διαθήκη του 84χρονου - "Αν ο ανιψιός μου είναι αγνώμων, δεν θα πάρει τίποτα"

Οι δικαστικές Αρχές της Αιτωλοακαρνανίας θα καλέσουν για κατάθεση όσους αναφέρονται σε αυτή τη διαθήκη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ 09 Ιαν 2026 | 12:18

Η κοσμοθεωρία Τραμπ στους ΝΥΤ: "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο - Το μόνο όριο είναι η προσωπική μου ηθική"

Τίποτα φαίνεται να μην δεσμεύει τον Αμερικανό πρόεδρο - Το μόνο όριο είναι η "προσωπική μου ηθική", είπε στους New York Times.

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:03

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τη Ματσάδο: "Θα ήταν μεγάλη τιμή να μου δώσει το Νόμπελ της"

"Ανυπομονώ να τη χαιρετήσω", είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 07 Ιαν 2026 | 17:51

Σπαραγμός και οργή στην κηδεία του 16χρονου Ρικάρντο που σκοτώθηκε στο Κραν Μοντανά [βίντεο]

H κηδεία του έφηβου Ρικάρντο Μιγκέτι πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Βασιλική των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Ρώμη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 06 Ιαν 2026 | 19:55

Κίσσαμος Χανίων: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην "καρδιά" του χειμώνα - Καίει κοντά σε σπίτια [βίντεο]

Από τη φωτιά στον Κίσσαμο Χανίων υπήρξαν αναφορές πως κάηκε μια αποθήκη - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 06 Ιαν 2026 | 19:29

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

"Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, θα συνδράμουμε με άλλους τρόπους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 05 Ιαν 2026 | 20:53

Κραν Μοντανά: Τρεις οι ανήλικες Ελληνίδες που έχασαν τη ζωή τους - Η Αλίκη, η Αλίσια και η Νταϊάνα

Στην τραγική λίστα των παιδιών που κάηκαν στο Κραν Μοντανά είναι και η Αλίσια και η Νταϊάνα Γκόνζετ, Ελληνίδες στην καταγωγή, ηλικίας 14 και 15 ετών

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ 05 Ιαν 2026 | 20:53

Ναύπακτος: Θρίλερ με τα αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά - "Ελα να μας φροντίζεις και να σου γράψω την περιουσία"

Η γυναίκα που τους φρόντιζε τα τελευταία δύο χρόνια, μίλησε για τις υπόνοιες ότι κρύβεται πίσω από τον θάνατο των δύο αδερφών.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ 04 Ιαν 2026 | 10:30

Στάχτη έγινε κέντρο αισθητικής στη Νέα Σμύρνη: Εκκενώθηκαν και τα διπλανά κτίρια

Το κέντρο αισθητικής υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή και ήδη ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 04 Ιαν 2026 | 10:11

Κραν Μοντανά: Συγκλονίζει ο αδελφός της 15χρονης Ελληνίδας που αγνοείται - "Προσευχηθείτε για την Αλίκη"

Η Αλίκη Καλλέργη παραμένει αγνοούμενη για περισσότερο από δύο 24ωρα και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 03 Ιαν 2026 | 23:36

Κραν Μοντανά: Ποινική έρευνα κατά των ιδιοκτητών του μπαρ - Το ηχομονωτικό υλικό στην οροφή και οι κατηγορίες

Ελβετοί εισαγγελείς θέτουν υπό έρευνα τους ιδιοκτήτες του μπαρ μετά από τη φονική πυρκαγιά

"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 03 Ιαν 2026 | 14:17

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα τέσσερα θύματα - Μόλις 16 ετών οι δυο εξ αυτών - Αγωνία για τη 15χρονη Ελληνίδα

Ο πρώτος κύκλος ταυτοποιήσεων από τη φονική πυρκαγιά στο μπαρ "Le Constellation" στο Κραν Μοντανά έφερε στο φως τα πρώτα τέσσερα θύματα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Ιαν 2026 | 11:52

Τραγωδία στη Ραφήνα: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μετά από φωτιά στο σπίτι του

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ 03 Ιαν 2026 | 11:07

Κραν Μοντανά: Συγκλονιστική μαρτυρία του άνδρα που αγνόησε τις φλόγες και έσωσε 10 νέους - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Απόγνωση και βαρύ πένθος στις οικογένειες των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν μέσα στο φλεγόμενο μπαρ "Le Constellation"

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 03 Ιαν 2026 | 09:06

Συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για το ουκρανικό την Τρίτη στο Παρίσι

Τη συνάντηση συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 03 Ιαν 2026 | 08:06

Κραν Μοντανά: Πώς αποφύγαμε παρόμοια τραγωδία στο Παγκράτι - Συγκλονίζει βίντεο ντοκουμέντο της 24ης Νοεμβρίου του 2024

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2024, όταν στο Παγκράτι παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία ανάλογη του Κραν Μοντανά.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 03 Ιαν 2026 | 08:06

Κραν Μοντανά: Η λίστα με τους αγνοούμενους από την φονική έκρηξη - Έκκληση από συγγενείς και φίλους

Γονείς παιδιών που αγνοούνται απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις για πληροφορίες στα social media

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Ιαν 2026 | 00:15

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας: Αναφορές για τρεις τραυματίες - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο

Η φωτιά ξέσπασε χώρο κτιρίου προσωρινής διαμονής στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 02 Ιαν 2026 | 21:54

Ελβετία: Βίντεο σοκ από το μπαρ στο Κραν Μοντανά - Η στιγμή που ξεκινά η φωτιά αλλά όλοι συνεχίζουν να διασκεδάζουν

Λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά, μια σερβιτόρα φαινόταν να χορεύει και να κουνάει σπινθήρες πάνω σε φιάλες σαμπάνιας κάτω από πάνελ ηχομόνωσης από αφρό, τα οποία πήραν φωτιά

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ 02 Ιαν 2026 | 20:28

Τραγωδία στην Ελβετία: Θρίλερ με τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη - Βρισκόταν στο Κραν Μοντανά την ώρα της φωτιάς

Φίλος της 15χρονης κοπέλας έγραψε στο Instagram ότι "δυστυχώς, μας άφησε" μετά τη φονική φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 18:23

"Smoke on the Water": Οι ομοιότητες του διασημότερου τραγουδιού των Deep Purple με την τραγωδία στο Κραν Μοντανά

Σημειώθηκαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο - Η διαφορά στο περιστατικό που περιγράφει το τραγούδι είναι πως δεν υπήρξαν θύματα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ 02 Ιαν 2026 | 16:46

Μοντανά: "Αν είναι στο νοσοκομείο, δεν ξέρω σε ποιο... Αν είναι στο νεκροτομείο...δεν ξέρω σε ποιο"

Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 16:40

Όταν η γιορτή καταλήγει σε τραγωδία: Εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς που κατέληξαν με δεκάδες νεκρούς [βίντεο]

Οι εορτασμοί Παραμονή Πρωτοχρονιάς που κατέληξαν σε πολύνεκρες τραγωδίες

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 02 Ιαν 2026 | 13:33

Mε εντυπωσιακό μονόπετρο της μητέρας του έκανε πρόταση γάμου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Μαρία Σάκκαρη

Το ζευγάρι αναμένεται να επισφραγίσει τον έρωτά του το 2027 γεμίζοντας με περηφάνεια και συγκίνηση τα οικεία πρόσωπά του.

ΕΛΒΕΤΙΑ 02 Ιαν 2026 | 07:20

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Πάνω από 40 νεκροί – Δύσκολη η ταυτοποίηση, ποδοσφαιριστής μεταξύ των τραυματιών

Θα συνεχιστεί για μέρες η ταυτοποίηση, ανέφερε η εισαγγελέας - "Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, όλοι σπρώχνονταν απελπισμένα", περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

ΑΡΓΕΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ 01 Ιαν 2026 | 23:29

Τραγωδία στην Ελβετία: Χαμηλοτάβανοι χώροι, εύφλεκτα υλικά, μία έξοδος - "Σαν ταινία τρόμου" - Φωτογραφία-ντοκουμέντο

Τι έφταιξε και ένα μπαρ στο Κραν Μοντανά μετατράπηκε σε τάφο για δεκάδες ανθρώπους - Με δυσκολία η ταυτοποίηση των νεκρών καθώς πολλά πτώματα είναι απανθρακωμένα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ 01 Ιαν 2026 | 22:45

Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία υποδέχεται τραυματίες - Στο στόχαστρο για τα κενά ασφαλείας οι ιδιοκτήτες του μπαρ

Περίπου 40 οι νεκροί και πάνω από 115 οι τραυματίες μετά από φωτιά που εξαπλώθηκε με ταχύτητα σε μπαρ στην Ελβετία.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ 01 Ιαν 2026 | 20:07

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού για την πρόταση γάμου - "Πανέτοιμος" για παππούς

Ο πρωτοχρονιάτικος καφές του πρωθυπουργού με Τασούλα και Κακλαμάνη εβγάλε χαρμόσυνη είδηση: Ο γιος του έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ 01 Ιαν 2026 | 19:05

Πρωτοχρονιάτικη τραγωδία στην Ελβετία με 47 νεκρούς: Η στιγμή που το ταβάνι πιάνει φωτιά από "βεγγαλικό" σε μπουκάλι σαμπάνιας

Συγκλονιστική περιγραφή δύο νεαρών Γαλλίδων για το "κεράκι-βεγγαλικό" στο μπουκάλι σαμπάνιας: "Έτσι άρπαξε φωτιά το ταβάνι"

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ 01 Ιαν 2026 | 18:25

Εφιαλτική Πρωτοχρονιά στο Κραν Μοντανά: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας

"Ελπίζω να μην υπάρχουν (Ιταλοί) μεταξύ των θυμάτων, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα", δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Ιαν 2026 | 18:17

Υπουργείο Εξωτερικών: "Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν στο Κραν Μοντανά"

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 31 Δεκ 2025 | 20:12

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα - Εκτεταμένες υλικές ζημιές [βίντεο]

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00, στην οδό Πολυβίου, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Καλαμαριάς - δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ 31 Δεκ 2025 | 17:43

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Εχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε - "Χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας"

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!"

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 30 Δεκ 2025 | 22:04

Θρίλερ με τα αδέλφια που κάηκαν στη Ναύπακτο τον Φεβρουάριο του 2024: Οι πέντε διαθήκες και το ενδεχόμενο δολοφονίας

Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου της 89χρονης και του 84χρονου στην Παλαιοπαναγιά της Ναυπάκτου - Ανατροπή στο σενάριο της αυτοχειρίας

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Δεκ 2025 | 23:31

Κολωνάκι: Το μοιραίο λάθος του 60χρονου με το κλειδί του σπιτιού - Περιέγραφε τον θάνατο της μητέρας του γελώντας

Ο 60χρονος ήταν σε παρακολούθηση από την Αστυνομία από το 2024 - Οι αντιφάσεις και τα μηνύματα που έστελνε στην εκπομπή της Νικολούλη

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 17:05

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε απορρίμματα στη Μίκρα [εικόνες - βίντεο]

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χωματερή που χρησιμοποιείται από τους δήμους Καλαμαριάς και Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

ΕΣΠΕΥΣΑΝ 7 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 29 Δεκ 2025 | 12:28

Κρήτη: Πυρκαγιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα - Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ 29 Δεκ 2025 | 12:22

Τραγωδία: Νεκρή η ηλικιωμένη μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα - Εξιτήριο για τα τρίδυμα [βίντεο]

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Κυριακής.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ 28 Δεκ 2025 | 21:36

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα - Εγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων, διασωληνωμένη στο "Ιπποκράτειο" η γυναίκα

Τρόμος και για μια γυναίκα με τα τρία ανήλικα παιδιά της που ζουν στον επάνω όροφο από το διαμέρισμα που ξέσπασε η φωτιά στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Δεκ 2025 | 07:49

Μίμης Αδρουλάκης στο ΤheΤOC: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία, χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο

"Βλέπω έντονα τα στοιχεία μιας πιθανής αστάθειας, επειδή κυρίως ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν έχει ανασυνταχθεί"

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 27 Δεκ 2025 | 20:44

Βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα - Οι φλόγες τυλίγουν το διαμέρισμα στην Καλλιθέα με τους δύο νεκρούς

Η φονική φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 19:30 της Παρασκευής 26/12 σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου διπλοκατοικίας στην Καλλιθέα

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 27 Δεκ 2025 | 11:44

Ροδόπη: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 7χρονου που απανθρακώθηκε - Η κατάσταση της υγείας του 5χρονου

Η γυναίκα φέρεται να προσπάθησε να δυναμώσει τη φωτιά της ξυλόσομπας στο δωμάτιο που κοιμόντουσαν η ίδια και τα παιδιά

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 27 Δεκ 2025 | 09:06

Προδιαγεγραμμένη καύση: Το νέο μοντέλο πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης της καύσιμης ύλης - Πώς θα εφαρμοστεί

Η χώρα θα ορίσει νομικά για πρώτη φορά την "προγραμματισμένη και ελεγχόμενη χρήση φωτιάς"

ΑΠΟ ΣΟΜΠΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ 26 Δεκ 2025 | 20:56

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί μετά από φωτιά σε διαμέρισμα [βίντεο]

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν δύο απανθρακωμένες σορούς στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε φωτιά στην Καλλιθέα

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 26 Δεκ 2025 | 14:31

Θάνατος χήρας πρώην υπουργού στο Κολωνάκι: Τη νάρκωσε και την έκαψε ο γιος της - Τι έλεγε στη Νικολούλη

0 60χρονος έκαψε τη μητέρα του για να πουλήσει το σπίτι της, γιατί είχε χρέη - Της έδωσε ηρεμιστικά, την έλουσε με εύφλεκτο υλικό και την έκαψε

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Δεκ 2025 | 12:58

Ροδόπη: Πώς έγινε η τραγωδία με τον νεκρό επτάχρονο - Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις έξι το πρωί, όταν ξέσπασε φωτιά στο δωμάτιο των παιδιών, όπου κοιμόταν και η μητέρα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Δεκ 2025 | 10:19

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο αγοράκι από φωτιά στο σπίτι του - Σε κρίσιμη κατάσταση το αδελφάκι και ο πατέρας

Τραγωδία σημειώθηκε στο Ρίζωμα Ροδόπης όταν ένα αγόρι 7 χρονών έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Δεκ 2025 | 09:11

Μικρολίμανο: Φωτιά στο εστιατόριο του μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Αλεκ Πίτερς

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από την κουζίνα - Τέθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Δεκ 2025 | 22:01

Φωτιά σε ταξί στο Πεδίον του Άρεως - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ταξί το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΞΙΑΡΧΟ 23 Δεκ 2025 | 12:53

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η viral συνέντευξη στον Ξιαρχό – Οι αποκαλύψεις, ο χορός και η... ημίγυμνη κοπέλα [βίντεο]

Η συνέντευξη δεν έμεινε μόνο στη συζήτηση... Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ρωτήθηκε και αν χορεύει και όταν απάντησε "ναι", ο Τάσος Ξιαρχό την κάλεσε να χορέψει μαζί του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 23 Δεκ 2025 | 10:06

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Περιφερειακή οδό [βίντεο]

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο ύψος του κόμβου των Κωνσταντινουπολίτικων, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ 23 Δεκ 2025 | 10:03

Ποσειδώνος: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στο ύψος του Μοσχάτου - Διεκόπη η κυκλοφορία [βίντεο]

Λόγω του ατυχήματος, έχει προκληθεί και μεγάλο μποτιλιάρισμα.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής