
"Προς τους φίλους μου στην Ελλάδα: έμαθα για την απώλεια του σπουδαίου Μανώλη Γλέζου, γονατίζω με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Κύριε Μανώλη (σ.σ. στα ελληνικά), ξέρω πόσο θυμωμένος ήσασταν με εμάς, ωστόσο ήσασταν τόσο ανθρώπινος, ειδικά με εμένα προσωπικά", έγραψε ο Γερμανός πρέσβης στην Ινδονησία, Peter Schoof, σε ανάρτησή του στο twitter.
Ποιος είναι όμως ο Peter Schoof; Πρόκειται για τον Γερμανό πρέσβη, που τον Ιούνιο του 2017 θέλησε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο. Τότε, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στάθηκε μπροστά του και δεν του επέτρεψε να προχωρήσει προς το μνημείο. "Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, δεν έχετε δώσει τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί", του είπε.
Ο Μανώλης Γλέζος, παρακολουθώντας τη σκηνή, αποφάσισε να επέμβει. Πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη και το στέφανι και παρακάμπτοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον οδήγησε στο μνημείο για να αποθέσει το στεφάνι, υπό τις επευφημίες των παρευρισκομένων.
"Το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά" εξήγησε λίγο αργότερα ο σπουδαίος Έλληνας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr