Follow us

Μαρινάκης: "Καμία απολύτως πιθανότητα για συνεργασία με Σαμαρά - Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία"

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει "καμία απολύτως" πιθανότητα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην ακρίβεια, την πορεία των εισοδημάτων, τα ελληνοτουρκικά, το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τις υποκλοπές και την Ακροδεξιά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA Radio.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα διανύει "μια από τις πιο επίμονες περιόδους ανόδου των τιμών", σημειώνοντας ότι η πίεση πλήττει περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη.

Τόνισε ότι, παρά τη μεγάλη πληθωριστική κρίση που επηρεάζει τόσο την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, η ελληνική οικονομία βελτιώνεται και τα εισοδήματα αυξάνονται, αν και, όπως ανέφερε, "πρέπει να αυξηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα".

Επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένους τομείς η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε άλλους υψηλότερα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία για το καθαρό εισόδημα ζευγαριών με ή χωρίς παιδιά και μονοπρόσωπων νοικοκυριών, λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από περισσότερες από δέκα χώρες.

Για το κατά πόσο ο πληθωρισμός περιορίζει την αύξηση των εισοδημάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συζήτηση για την οικονομία "είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις" και ότι όποιος παρουσιάζει μόνο τη μία δεν αποτυπώνει ολόκληρη την εικόνα.

Ανέφερε ότι τα εισοδήματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι με την ταχύτητα που απαιτούν οι ανάγκες των πολιτών, ενώ σημείωσε ότι είναι εξίσου λανθασμένο να προβάλλεται αποκλειστικά η εικόνα της οικονομικής καταστροφής.

Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο σωρευτικός πληθωρισμός των τελευταίων ετών στην Ελλάδα υπερβαίνει το 20%, ενώ ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί περίπου κατά 31%. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι μέσοι όροι δεν αποτυπώνουν την κατάσταση κάθε νοικοκυριού, καθώς υπάρχουν πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες αυξήσεις σε δαπάνες, όπως τα ενοίκια.

"Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι αντικειμενικό δεδομένο", είπε, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κατά την έναρξη της πληθωριστικής περιόδου, είπε ότι η χώρα είχε προηγουμένως περάσει μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και απώλειας εισοδημάτων. Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση μειώνει το δημόσιο χρέος και δεν χρηματοδοτεί τις παρεμβάσεις της με νέο δανεισμό.

Για το εάν ο μέσος πολίτης αισθάνεται τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει όσα επιτρέπουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και τα πρόσθετα έσοδα του κράτους.

Έφερε ως παράδειγμα τα 400 ευρώ προς συνταξιούχους, σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί πως αρκούν και ότι απαιτούνται περισσότερες παρεμβάσεις, αλλά αυτές θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά εφικτές.

Για την κριτική ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κινηθεί νωρίτερα απέναντι στην ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν γίνει ή έχουν προγραμματιστεί συνολικά 91 μειώσεις φόρων.

Όπως είπε, παρά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών και της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Ανέφερε ότι για το 2027 υπάρχει δυνατότητα πρόσθετων παρεμβάσεων ύψους 2,2 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ανέρχονται σε περίπου 1,25 δισ. ευρώ μαζί με παρεμβάσεις που είχαν ήδη ανακοινωθεί και εφαρμόζονται.

Για τις τιμές στα ράφια και τους ελέγχους στην αγορά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι οι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει και υποστήριξε ότι η Ελλάδα μέχρι το 2020 δεν διέθετε επαρκώς στελεχωμένη υπηρεσία ελέγχων αγοράς.

Ανέφερε ότι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ότι από τους ελέγχους έχει προκύψει πως περίπου μία στις δέκα επιχειρήσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερες, δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το σύνολο των σούπερ μάρκετ ή των επιχειρήσεων παρανομεί, αλλά ότι υπάρχουν περιπτώσεις παραβατικότητας που οδηγούν στην επιβολή προστίμων.

Ελληνοτουρκικά: Τα "ήρεμα νερά" δεν αποτελούν αυτοσκοπό

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχουν περίοδοι μεγαλύτερης και μικρότερης έντασης και τόνισε ότι τα "ήρεμα νερά" δεν αποτελούν αυτοσκοπό της κυβέρνησης.

"Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει διάλογος και ένα καλό κλίμα. Ο στόχος μας είναι η Ελλάδα να ισχυροποιείται", είπε.

Σημείωσε ότι η επιδίωξη του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρόκειται να υποχωρήσει σε ζητήματα που χαρακτηρίζει "κόκκινες γραμμές".

Επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την Τουρκία τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, η οποία, όπως είπε, πρέπει να επιλυθεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και στα εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων τα F-16, τα F-35, τα Rafale, οι Belharra και η "Ασπίδα του Αχιλλέα".

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις διμερείς και στρατηγικές συνεργασίες της, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα πιστεύει στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στον διάλογο με τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει φόβος για διπλωματικό ή θερμό επεισόδιο, απάντησε ότι "δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη", προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει εφησυχασμός.

"Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Μη δημιουργούμε κλίμα πανικού στον κόσμο", σημείωσε.

Αναφερόμενος σε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θεωρεί σημαντικό, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και της διεθνούς συγκυρίας, να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις.

Έφερε ως παράδειγμα τα γεγονότα στον Έβρο και υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει κυβέρνηση που έχει εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα "με όρους αποτελεσματικότητας".

Τσίπρας και ενδεχόμενες συνεργασίες

Για δηλώσεις συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν θεωρεί πιθανό ένα σενάριο συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ανέφερε ότι τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Τσίπρα χωρίζουν σημαντικές πολιτικές διαφορές, κυρίως στον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής.

Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί πρόσθετα έσοδα χωρίς αύξηση του χρέους και χωρίς αύξηση των φόρων, ενώ απέδωσε στον κ. Τσίπρα διαφορετική οικονομική αντίληψη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει, κατά την άποψή του, να κινηθεί πολιτικά πιο κοντά στον χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας.

Πυρά σε Σαμαρά: Δεν θα μπορούσε ποτέ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση αυτή

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει "καμία απολύτως" πιθανότητα.

Όπως είπε, η διαφωνία δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική και συνδέεται κυρίως με την κριτική που έχει ασκήσει ο πρώην πρωθυπουργός στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

"Ένας άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίζει "μειοδοτική" την πιο αποτελεσματική εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης δεν θα μπορούσε ποτέ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση αυτή, με το κόμμα αυτό", ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν μπορεί, κατά την άποψή του, ένας πολιτικός να χαρακτηρίζει "προδότη" ή "μειοδότη" έναν υπουργό Εξωτερικών και ταυτόχρονα να συζητείται το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Για τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν υποτιμά τα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κινηθεί καλύτερα στις εκλογές, εφόσον εργαστεί περισσότερο και διατηρήσει χαμηλούς τόνους.

Ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη "καθαρή πρόταση διακυβέρνησης".

Για το ενδεχόμενο αξιοποίησης της πρώτης διερευνητικής εντολής, εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, απάντησε θετικά.

Τόνισε ότι, κατά την άποψή του, η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με βασικό κορμό το πρώτο κόμμα και πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι "τους πρωθυπουργούς βγάζουν οι πολίτες και όχι τα κλειστά γραφεία".

Αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και την επιλογή πρωθυπουργού, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προβλέψεις του καταστατικού του κόμματος και υποστήριξε ότι η επιλογή πρωθυπουργού αποτελεί αρμοδιότητα των πολιτών.

Σε ερώτηση εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να θέσει ως όρο για κυβερνητική συνεργασία την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον πρώην πρωθυπουργό.

Σημείωσε επίσης ότι η αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρά δεν είναι προσωπική, αλλά αφορά τις πολιτικές θέσεις που ο ίδιος έχει εκφράσει.

Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αμφισβητήσει την προσφορά του Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο που διετέλεσε πρωθυπουργός.

Υποστήριξε ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης δεν ανέβηκαν από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού "αναπόφευκτη εξέλιξη".

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023 και σημείωσε ότι είχε σημαντική συμβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα.

"Δεν ακυρώνουμε την προσφορά κανενός, αλλά όταν επιλέγει κάποιος να μας επιτεθεί πολιτικά, δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια", είπε.

Ακροδεξιά και Κασιδιάρης

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη σε εκλογική διαδικασία, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην κρίση του Αρείου Πάγου.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θεσπίσει νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να απαγορευθεί η συμμετοχή κόμματος στις εκλογές εφόσον ο πραγματικός, ο εν τοις πράγμασι ή ο τυπικός αρχηγός του έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα.

"Εγώ δεν είμαι ο δικαστής που θα αποφασίσει, ας αποφασίσει το δικαστήριο", σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, είπε ότι η απάντηση πρέπει να δίνεται μέσα από τις πολιτικές και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των διαμενόντων παράτυπων μεταναστών στα νησιά έχει μειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, από περίπου 50.000 σε περίπου 3.000.

Υποκλοπές

Για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υποτιμά τη σημασία της, αλλά τόνισε ότι από τη στιγμή που μία υπόθεση οδηγείται στη Δικαιοσύνη, οι αποφάσεις ανήκουν στους δικαστικούς λειτουργούς.

Αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και υποστήριξε ότι προηγείται η έκφραση γνώμης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

"Εμείς δεν θα πούμε στη Δικαιοσύνη τι θα κάνει", σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τηλεοπτικές συζητήσεις ή κομματικά γραφεία.

Ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μονοπάτια με ιστορία, νερό και θέα: 8 πεζοπορικές αποδράσεις σε όλη την Ελλάδα

Από τα δάση του Τυμφρηστού μέχρι τα ιστορικά μονοπάτια της Αχαΐας και την Ανατολική Κρήτη, ο δρόμος αυτό το φθινόπωρο περνά από τοπία που αξίζει να γνωρίσουμε με τα πόδια

«ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ» 25 Σεπ 2026 | 14:29

Παύλος Μαρινάκης: "Δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα"

Οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 24 Σεπ 2026 | 21:06

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Φτάνει το 30% η ΝΔ παρά την κοινωνική δυσαρέσκεια - Παραμένει άπιαστη η αυτοδυναμία

Η ΝΔ βρίσκεται στο 30,2% στην εκτίμηση ψήφου και καταγράφει οριακή άνοδο στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis - Το κόμμα Τσίπρα "γράφει" 15,8% με απώλειες 1,3 μονάδων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Σεπ 2026 | 13:28

Μαρινάκης για Τσίπρα: Ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι, επέμεινε σε "κάλπικες" υποσχέσεις και λεφτόδεντρα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 23 Σεπ 2026 | 13:06

Κυρανάκης για Τσίπρα: Είναι εύκολο να υπόσχεσαι ότι θέλεις όταν ξέρεις ότι δεν θα κερδίσεις τις εκλογές [βίντεο]

"Και μικρότερα κόμματα μπορεί να βάλουν τον πήχη στο 1 ευρώ ή στο μισό ευρώ. Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις", δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΝΔ 23 Σεπ 2026 | 10:08

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλώ για "καβαλημένα καλάμια" - Η κυβέρνηση αδικείται από τέτοια φαινόμενα

Στην κριτική της για "καβαλημένα καλάμια" στην κυβέρνηση επανήλθε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΕΛΑΣ 23 Σεπ 2026 | 09:19

Αλέξης Τσίπρας: "Ή εμείς ή κανείς, μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη" [βίντεο]

"Στόχος μας να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος είναι η πολιτική αλλαγή" - "Πλήγμα για τη ΝΔ το κόμμα Σαμαρά, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΜΟΥΣ" 22 Σεπ 2026 | 22:01

Η Γιαννακοπούλου "άδειασε" τον Φαραντούρη για τη Σδούκου: "Δεν τον δικαιολογώ"

Η Νάντια Γιαννακοπούλου με συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 μίλησε "όχι ως πολιτικός, αλλά ως γυναίκα"

ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 22 Σεπ 2026 | 19:29

Δημοσκόπηση RealPolls: Προβάδισμα 8,9 μονάδων για τη ΝΔ από την ΕΛ.Α.Σ., αλλά 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ διατηρεί το καθαρό προβάδισμα, αν και υποχωρεί κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Ιούνιο

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 22 Σεπ 2026 | 14:36

ΠΑΣΟΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης: "Πόσα επιπλέον χρήματα εισπράχθηκαν από τον ΦΠΑ της ακρίβειας;"

"Ποια είναι η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την ενεργειακή ακρίβεια;", τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 22 Σεπ 2026 | 14:35

Κόντρα Κυρανάκη - Κουφονικολάκου: "Το 2018 είχαμε ένα εκατ. ανέργους - Οι πολίτες θυμούνται τα ΑΤΜ και τα λουκέτα"

Στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τη μείωση των τιμών στα καύσιμα απάντησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 22 Σεπ 2026 | 11:10

"Καρφιά" Ντόρας Μπακογιάννη: Βλέπω αλαζονεία σε υπουργούς του Μητσοτάκη και θα έλεγα να ξεκαβαλικέψουνε

"Μετά από 8 χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική", ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΤΑΖΕΙΣ» 22 Σεπ 2026 | 10:20

Επίθεση Μαρινάκη σε Τσίπρα: "Όλη η Ευρώπη αυτό περίμενε, να κάνει ένα βίντεο να τα λύσει όλα"

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη σημερινή του παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΗΠΑ 22 Σεπ 2026 | 09:42

Μητσοτάκης από Σαν Φρανσίσκο: "Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης"

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΥΦΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 22 Σεπ 2026 | 09:41

Κατσαφάδος: Με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αλλά έχει χάσει τον βηματισμό του

Τη θέση της ΝΔ υπέρ πολιτικής σταθερότητας και αυτοδυναμίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κυβερνητικές συνεργασίες εφόσον το επιβάλει το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέπτυξε ο κ. Κατσαφάδος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 21 Σεπ 2026 | 23:00

Σδούκου για Φαραντούρη: "Εχει γυρίσει 2-3 κόμματα τα τελευταία χρόνια" - Η εγγραφή της στη ΝΔ το '97 και το ορθογραφικό λάθος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την απόδειξη εγγραφής της στη ΝΔ "για να πειστούν ο κ. Φαραντούρης και οι όμοιοί του"

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 21 Σεπ 2026 | 20:06

Δημοσκόπηση Alco: "Όχι" σε τρίτη θητεία ΝΔ λέει το 67% - Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, "κατηφόρα" για Καρυστιανού

Συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, μικρές απώλειες για την ΕΛ.Α.Σ., σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco - Απογοήτευση για τιμές στα ράφια και εξαγγελίες ΔΕΘ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2026 | 17:38

"Απάντησα πολιτικά και μόνο" λέει ο Φαραντούρης για τη Σδούκου - Την αντίδραση Ανδρουλάκη ζητά ο Παύλος Μαρινάκης

"Οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες" - Τι απαντά ο Νικόλας Φαραντούρης στην Αλεξάνδρα Σδούκου

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ 21 Σεπ 2026 | 17:03

Δ. Μαύρος (ΜRB): Η κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό θα έχει εκπλήξεις - Τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν κολλήσει

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, ανέφερε πως "τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν κολλήσει στις δημοσκοπήσεις"

ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 21 Σεπ 2026 | 15:46

Η δήλωση Γιαννίτση για τη διαφθορά και η απάντηση Μαρινάκη: "Κάποιοι είναι για φυλακή, σαν τον Τσοχατζόπουλο"

"Δεν θέλω να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση με έναν πρώην υπουργό. Είναι ατυχής η σύγκριση" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 21 Σεπ 2026 | 14:20

Μαρινάκης: "Στο Σαν Φρανσίσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα έχει επαφές με εταιρίες υψηλής τεχνολογίας"

"Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να λαμβάνει θετικές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Σεπ 2026 | 12:03

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 30,1% η ΝΔ, πρώτη η ΕΛΑΣ στις ηλικίες 17-34, δυσάρεστη... έκπληξη με Κασιδιάρη

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής, πρόθεση ψήφου καθώς και δυνητική επιρροή των Σαμαρά - Κασιδιάρη αποτυπώνονται στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 21 Σεπ 2026 | 06:36

Δύσκολος ο χειμώνας για το Μαξίμου: Η ακρίβεια που ξεφεύγει, οι απειλές της Τουρκίας και η... μάχη των εκλογών

Διόλου ανέφελος φαίνεται ο χειμώνας που έρχεται για το Μαξίμου, οι ένοικοι του οποίου καλούνται να αντιμετωπίσουν μία διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Σεπ 2026 | 15:56

Μαρινάκης: Το "δύο μήνες και πάπαλα" για το επίδομα ανεργίας δεν ειπώθηκε ποτέ - Δεν υπάρχει θέμα Πλεύρη

"Επί της αρχής θέλουμε να δώσουμε όσες παραπάνω ανάσες μπορούμε στους πολίτες" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 19 Σεπ 2026 | 13:11

Αντιδράσεις για τη δήλωση του Φρέντι Μπελέρη για τον Κασιδιάρη - "Ήταν άστοχη, την ανακαλώ" λέει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει την αποφυλάκιση Κασιδιάρη στις 10 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπελέρης δήλωσε ότι είναι "ένας από τους λίγους Έλληνες που έκανε μέχρι την τελευταία μέρα της φυλακής του"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Σεπ 2026 | 10:45

ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και Μπελέρη: "Εκθειάζει τον καταδικασμένο εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη - Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος;"

"Για ποιο λόγο ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και με ποιες εντολές κάνει συναντήσεις με στελέχη της Ακροδεξιάς;" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 19 Σεπ 2026 | 09:59

Δημοσκόπηση GPO: Ένας στους δύο θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση - Προσωπικές και όχι πολιτικές οι διαφορές Μητσοτάκη - Σαμαρά, λέει το 55,2%

Στο 30,3% η ΝΔ, στο 15,8% η ΕΛΑΣ, στο 13,1% το ΠΑΣΟΚ - Το 28,5% απαντά ότι πείστηκε περισσότερο από όσα άκουσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ 19 Σεπ 2026 | 08:09

Χαμόγελα στο "στρατόπεδο" Σαμαρά για τις δημοσκοπήσεις - Το ποσοστό που "τσιμπάει" και το μεγάλο του "ατού"

Στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είδαν με ικανοποίηση τις νέες δημοσκοπήσεις - Η μάχη της δεύτερης θέσης, ο στόχος της ΕΛΑΣ του Τσίπρα και η στάση της κυβέρνησης για συνεργασίες

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 18 Σεπ 2026 | 11:33

Ο Δρυμιώτης "βλέπει" αυτοδυναμία της ΝΔ και εύκολο 37% στις εκλογές - Τι είπε για Τσίπρα και Σαμαρά

Ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης έκανε τις εκτιμήσεις του μετά το σκηνικό που κατέγραψαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ 17 Σεπ 2026 | 21:07

Δημοσκόπηση MARC: Μικρή άνοδος για τη ΝΔ και οριακή πτώση για την ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ - Ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση της MARC επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες δεν πείστηκαν από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2026 | 20:37

Επιτροπή Δεοντολογίας: Να μην αρθεί η ασυλία Αυγενάκη και Λαζαρίδη η εισήγηση με τις ψήφους της ΝΔ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία Αυγενάκη και Λαζαρίδη, ενώ η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 17 Σεπ 2026 | 20:36

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά στο 29% η ΝΔ, δεν ικανοποιούν τα μέτρα της ΔΕΘ - Δεν πείθει ο Τσίπρας ότι θα φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο

Στις 9,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΕΛ.Α.Σ., σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB - Αρνητικό το αποτύπωμα των μέτρων της ΔΕΘ - Πόσοι δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ 17 Σεπ 2026 | 18:55

Μπακογιάννη για επίδομα ανεργίας: "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προσέχει πιο πολύ" - Μαρινάκης: "Έχω αποδείξει αν προσέχω"

Η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε ευθέως στον Παύλο Μαρινάκη λέγοντας:" Ο κ. Μαρινάκης, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρέπει να προσέχει πιο πολύ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 17 Σεπ 2026 | 16:07

Μαρινάκης: 6.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί - Νέες γραμμές ΟΑΣΑ σε Ανατολική και Δυτική Αττική

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε ακόμη στα αναβαθμισμένα Προγράμματα και τις Εκδηλώσεις "Άθληση για Όλους", που υλοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 16 Σεπ 2026 | 21:05

Δημοσκόπηση Pulse: Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ δεν έφεραν αποτέλεσμα για ΝΔ, ΕΛ.Α.Σ. και ΠΑΣΟΚ - Αρκετά δύσπιστοι οι πολίτες

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από ΕΛ.Α.Σ. και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse

ΠΩΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 16 Σεπ 2026 | 20:12

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μικρά τα κέρδη από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης - Προηγείται σταθερά η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ.

Η πλειοψηφία των ερωτώμενων της δημοσκόπησης δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένη από το σχέδιο και τα μέτρα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Σεπ 2026 | 15:32

Παύλος Μαρινάκης: Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για νέα μέτρα στήριξης

Πως δεν υπάρχει στον κυβερνητικό σχεδιασμό μείωση της διάρκειας χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 15 Σεπ 2026 | 17:55

ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για τις δηλώσεις Πάνα: "Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται"

"Μάταιος ο κόπος σας", σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Σεπ 2026 | 17:04

ΝΔ: Ο Γιώργος Φλωρίδης υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2027

Η απόφαση ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γιώργο Φλωρίδη να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης ενόψει των εκλογών του 2027.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 15 Σεπ 2026 | 16:45

Ο βουλευτής Πάνας (ΠΑΣΟΚ) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ - Η αντίδραση Μαρινάκη

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "εγώ βλέπω ότι η ΕΛ.Α.Σ. είναι ένα κόμμα που κινείται στον άξονα της σοσιαλδημοκρατίας. Τι να πούμε τώρα;"

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 15 Σεπ 2026 | 11:39

Κριτική Τσίπρα για το "επίδομα ανεργίας": Δεν πρόκειται για άποψη Μαρινάκη, αλλά για σχέδιο Μητσοτάκη

"Το ότι ο πρωθυπουργός δεν παρεμβαίνει σημαίνει ότι εδώ πρόκειται για σχέδιο Μητσοτάκη και όχι για άποψη Μαρινάκη", είπε ο Α. Τσίπρας για το επίδομα ανεργίας.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 14 Σεπ 2026 | 17:23

Πέτσας για Μαρινάκη: "Άστοχη η δήλωση για το επίδομα ανεργίας - Δημιούργησε σύγχυση για την κυβερνητική πολιτική"

"Δημιουργεί μια ανεπίτρεπτη σύγχυση ανάμεσα στη δική θέση του και την κυβερνητική πολιτική", δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας για τον Παύλο Μαρινάκη

ΣΥΜΠΝΟΙΑ 14 Σεπ 2026 | 14:42

O Βορίδης στηρίζει τον Μαρινάκη: Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της επιδοματικής πολιτικής

Ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Σεπ 2026 | 13:47

Μαρινάκης μετά τις αντιδράσεις για το επίδομα ανεργίας: Η θέση μου προβλήθηκε μισή - Αυτή η φράση αποσιωπήθηκε σκοπίμως

"Εξέφρασα μια καθαρά προσωπική θέση που δεν είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό", διευκρίνισε ο Παύλος Μαρινάκης για το επίδομα ανεργίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 14 Σεπ 2026 | 13:22

Υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης: "Δεν κόβεται το επίδομα ανεργίας - Ήταν προσωπική άποψη"

"Δεν είναι προσωπική άποψη του Χασαπόπουλου ή της Βούλγαρη", επισήμανε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στον υφυπουργό Εργασίας, στη συζήτηση για το επίδομα ανεργίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Σεπ 2026 | 13:17

Μαρινάκης για στήριξη οικογένειας και "κουμπαρά": "Μαξιλάρι" για το αύριο των παιδιών μας

"Η κυβέρνηση σχεδιάζει υπεύθυνα με ορίζοντα το αύριο, θέτοντας την οικογένεια στο επίκεντρο των πολιτικών της", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 14 Σεπ 2026 | 08:21

Γεωργιάδης: Αλλάζει το πλαίσιο για τις υπηρεσίες longevity μετά τον θάνατο Μαζωνάκη -QR code στα ιατρεία και τέλος οι διαφημίσεις

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες μακροβιότητας (longevity), αλλά και ένα νέο app προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

14 Σεπ 2026 | 06:38

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στα δεξιά της ΝΔ - Η στρατηγική του Μαξίμου μέχρι την κάλπη

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο δεν έστειλε "σήματα" μόνο στην Άγκυρα, αλλά και στο εσωτερικό, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στα δεξιά της ΝΔ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Σεπ 2026 | 16:33

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη: Πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων - Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;

Ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, στην εποχή του "λεφτά υπάρχουν", αλλά έχουν τελειώσει οι ψευδαισθήσεις και πρωτίστως τα δανεικά λεφτά...

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.Α.Σ. 13 Σεπ 2026 | 13:43

Κουφονικολάκου για το επίδομα ανεργίας: Είτε ο Μητσοτάκης θα απομακρύνει τον Μαρινάκη είτε θα επιβεβαιώσει το σχέδιό του

H εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.Α.Σ., Θεώνη Κουφονικολάκου, κάνει λόγο για "σχέδιο εξαθλίωσης των ανέργων".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Σεπ 2026 | 23:02

Κριτική Μαρινάκη για ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Βροχή δισεκατομμυρίων, ανέξοδες υποσχέσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άσκησε δριμεία κριτική για την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Σεπ 2026 | 15:58

Tσουκαλάς: Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει επίδομα ανεργίας μόνο δύο μήνες – Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την εργασία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο μόνος αντίπαλος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η κυβέρνηση

PRORATA 12 Σεπ 2026 | 14:36

Δημοσκόπηση: Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες της ΔΕΘ - Κυρίαρχο πρόβλημα η ακρίβεια

Στη δημοσκόπηση της Prorata η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 25,5%, η ΕΛΑΣ είναι δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 9%

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 12 Σεπ 2026 | 11:34

Κουτεντάκης (ΕΛΑΣ): "Ετήσιες δαπάνες τα 7,5 δισ." - Μαρινάκης: "Άδειασε τον Τσίπρα για το κοστολογημένο προγραμμα"

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ότι τα 7,5 δισ. ευρώ αφορούν ετήσιες δαπάνες

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 11 Σεπ 2026 | 18:02

Κεραμέως για Μαρινάκη και το επίδομα ανεργίας: "Προσωπική άποψη, δεν είναι κυβερνητική θέση"

"Η προσωπική μου θέση είναι, δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από 2 μήνες", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Σεπ 2026 | 15:41

"Στα χαρακώματα" για το επίδομα ανεργίας - ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ επιτίθενται στον Μαρινάκη για την πρότασή του

"Φωτιές" στην πολιτική αντιπαράθεση άναψε η πρόταση του Παύλου Μαρινάκη για περιορισμό του επιδόματος ανεργίας στους δύο μήνες

"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ" ΔΙΑΜΑΧΗ 10 Σεπ 2026 | 19:57

Επίθεση Λαζαρίδη στον διευθυντή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: "Να τον χαίρεται ο Δένδιας"

Επίθεση στον διευθυντή του Νίκου Δένδια, Δημήτρη Περδίκη, εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής του ο Μακάριος Λαζαρίδης

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 10 Σεπ 2026 | 15:10

Ο Τσουκαλάς απαντά στον Μαρινάκη: "Αν ψάχνει συνεταίρους στη διατήρηση της μιζέριας και της παρακμής να κοιτάξει αλλού"

"Ο Παύλος Μαρινάκης συνεχίζει τη σπέκουλα σε σχέση με τις συνεργασίες", αναφέρει ο Κώστας Τσουκαλάς

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Σεπ 2026 | 15:03

Παύλος Μαρινάκης: Πρωθυπουργός μουσαμάδων ο Τσίπρας – Εγχειρίδιο πολιτικής εξαπάτησης το πρόγραμμά του

"Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Ποιος θα είναι δεύτερος εκλογικά, άρα ο αντίπαλός μας, θα το καθορίσουν οι πολίτες", είπε ο κ. Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Σεπ 2026 | 12:27

"Ανοιγμα" Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ: Η μόνη πολιτική δύναμη που θα μπορούσαμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι

"Έχει μια απόσταση από το να επιτευχθεί. Άρα θέλει δουλειά, θέλει προσπάθεια, αποτέλεσμα και ταπεινότητα", είπε ο κ. Μαρινάκης για την αυτοδυναμία

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ 10 Σεπ 2026 | 11:29

Δυσαρέσκεια ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις: Τεχνητές αναπνοές προπαγάνδας, χωρίς καν να έχει ανεβεί στη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης

"Το σύστημα Μητσοτάκη προσπαθεί να διασώσει τον εκλεκτό του που ξεφουσκώνει", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΝΔ 10 Σεπ 2026 | 06:35

Το νέο πολιτικό τοπίο μετά τη ΔΕΘ: Οι νικητές και οι απώλειες - Τι έδειξε η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση

Τις δυνάμεις τους αρχίζουν να μετρούν μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 09 Σεπ 2026 | 21:33

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: "Πεταμένα λεφτά το rebranding"

Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι "το rebranding ήταν απλώς πεταμένα λεφτά"

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 09 Σεπ 2026 | 21:14

GPO: Στο 30% η ΝΔ - 14,6% η διαφορά με την ΕΛΑΣ - Tρίτο το ΠΑΣΟΚ - Ογδοη η "Ελπίδα" της Καρυστιανού, άφαντος ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 30,6% σε δημοσκόπηση της GPO, διατηρώντας προβάδισμα 14,6 ποσοστιαίων μονάδων από την ΕΛΑΣ - Τι λένε οι πολίτες για τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

"ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ" 09 Σεπ 2026 | 14:35

Αφροδίτη Νέστορα: "Ήθελαν να με κάνουν να σωπάσω - Δεν θα το καταφέρουν, είμαι παρούσα"

"Είμαι παρούσα, είμαι ενεργή, είμαι στην πρώτη γραμμή, μαζί με όλους εσάς. Και πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μου νίκη αλλά και η δική μας νίκη", είπε η Αφροδίτη Νέστορα

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ 09 Σεπ 2026 | 12:50

Γκάφα: Τι έγραψε ο σύμβουλος του Τσίπρα, Σιακαντάρης, για τη Γερμανία, την ακροδεξιά και τις συνεργασίες και παρεξηγήθηκε

Μια ανάρτηση για το AfD του Γιώργου Σιακαντάρη που προκάλεσε αντιδράσεις- Προτείνει συνεργασία με τη ΝΔ;

ΕΠΙΘΕΣΗ 09 Σεπ 2026 | 11:50

Γεωργιάδης: "Είναι δυνατόν ο Σαμαράς να βάλει τον Σαλμά υποψήφιο; - Μένει να βάλει επικεφαλής Επικρατείας την Τουλουπάκη"

"Ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι του πρότειναν να είναι μάρτυρας στην Αμερική και αρνήθηκε", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 08 Σεπ 2026 | 21:00

Οι "γαλάζιοι" υποψήφιοι με το κόμμα Σαμαρά: Το παρελθόν στη ΝΔ και οι "μεταγραφές" με δύο εν ενεργεία βουλευτές

Τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, όπως λένε φίλοι και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, είναι σχεδόν έτοιμα - Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα ανά περιφέρεια

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Σεπ 2026 | 19:29

Γεωργιάδης για Πολάκη: "Θέλει να κλείσει κάποιον φυλακή για να πιάσει το 3% - Α, ρε Παύλο"

"Ξέρετε ποια είναι η κατάντια του Παύλου Πολάκη; Παλαιότερα ήθελε να κλείσει κάποιον στη φυλακή για να κερδίσει τις εκλογές...Τώρα για να πιάσει το 3%..." έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2026 | 17:44

Παύλος Μαρινάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι δεν ακούει σε τελεσίγραφα και ενισχύει τη χώρα στην πράξη

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην επίθεση του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της ΔΕΘ

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2026 | 16:20

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο Σαμαράς το κόμμα του, εμείς το δικό μας" - "Στρατηγικά σωστή" η τοποθέτηση του Μητσοτάκη

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε κατηγορηματική ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μετακινηθεί προς τα δεξιά υπό την πίεση του Αντώνη Σαμαρά

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Σεπ 2026 | 15:01

Γεωργιάδης: "Η αντιπολίτευση θέλει να μας πείσει ότι ζούμε μια απέραντη δυστυχία - Να τινάξουμε το κράτος στον αέρα ξανά;"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι "αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι η πιο συγκλονιστική περίοδο ευημερίας, όλες οι χώρες περικόπτουν μόνο η Ελλάδα κάνει παροχές"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 08 Σεπ 2026 | 14:59

Φλωρίδης: Nέο πλαίσιο για τη λειτουργία των πολυκατοικιών, αλλάζει νόμος του 1929 -"Το κόμμα Σαμαρά δεν υπάρχει πουθενά"

Αλλαγή νόμου του 1929 που διέπει τις οριζόντιες ιδιοκτησίες με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν ιδιοκτήτες προανήγγειλε ο κ. Φλωρίδης - Τι σχολίασε για τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Σεπ 2026 | 13:24

Ανδρουλάκης για "Ασπίδα του Αχιλλέα": "Να απαντήσει ο πρωθυπουργός, είμαστε ή δεν είμαστε σε ομηρία;"

"Έχουμε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα ναι ή όχι; Είναι ερωτήματα που οφείλει σήμερα να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός", δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Σεπ 2026 | 09:14

Χατζηδάκης: "Δεν κλείνουμε την πόρτα σε συμμαχίες" - Ο Τσίπρας επανήλθε με την ίδια λογική και τα ίδια δισ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι "προτιμούμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε συμμαχίες".

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 08 Σεπ 2026 | 06:37

Γιατί ο Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι στον Σαμαρά - "Άλλο η ΝΔ, άλλο το κόμμα Σαμαρά"

Η "τεχνογνωσία" ζημιάς στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία "βολή" του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Σεπ 2026 | 12:36

Θεοδωρικάκος: Αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα είναι οι καλύτεροι μισθοί - Πιέζουμε για μείωση τιμών σε επιπλέον κωδικούς

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στη στήριξη εργαζομένων, επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, νέων και οικογενειών, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση για το αφορολόγητο έως τις 20.000 ευρώ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Σεπ 2026 | 12:35

Μαρινάκης: "Τα λεφτά πρώτα βρίσκονται και μετά δίνονται, τα μέτρα θα δείτε να εφαρμόζονται" - Τι είπε για τη woke ατζέντα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 07 Σεπ 2026 | 09:54

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς έβγαλε τρομερή χολή - Αν εξακολουθήσει να εμφανίζεται θα μας κάνει καλό

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Σαμαράς είπε όλα τα επιχειρήματα του Τσίπρα, του Ανδρουλάκη και της Κωνσταντοπούλου μαζί

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 07 Σεπ 2026 | 09:34

Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς λέει τα ίδια με την Κωνσταντοπούλου -Δεν υπάρχει rebranding Τσίπρα, λέει ό,τι έλεγε και το 2015

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι "κανείς από εμάς δεν είπε ότι δεν χωράει στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Το αν ο ίδιος θέλει να είναι εκτός της ΝΔ, είναι δική του επιλογή"

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2026 | 06:28

Κόβει κάθε γέφυρα με τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης -"Η ΝΔ μπορεί να είναι αυτοδύναμη", λέει ο Πρωθυπουργός

Η επόμενη ημέρα των εκλογών και το χάος που διακρίνει πλέον τη σχέση του Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 06 Σεπ 2026 | 15:28

Σαμαράς για Μητσοτάκη: "Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της διαφθοράς, των απευθείας αναθέσεων"

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αλαζονείας, της woke ατζέντας, των Τεμπών, του Φραπέ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Χασάπη

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 06 Σεπ 2026 | 14:42

Χατζηδάκης: "Εξαντλούμε τα περιθώρια" - Τι είπε για ρεύμα, συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους και στεγαστικό

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε για την αντιπολίτευση ότι "έχουν μια ρετρό αντίληψη, να γυρίσει η Ελλάδα εκεί 30-40 χρόνια πίσω"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ 06 Σεπ 2026 | 13:56

Μητσοτάκης από ΔΕΘ για Σαμαρά: "Κανένα περιθώριο συνεννόησης, διαθέτει τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει σήμερα περιθώριο συνεννόησης με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ άφησε και αιχμές για τις πολιτικές του επιλογές

06 Σεπ 2026 | 13:37

Ο κουμπαράς της ΔΕΘ: Ποιοι θα πάρουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα μέσα στο 2027

Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι οι πρωταγωνιστές του "πακέτου" για το 2027 - Μικρότερο αποτύπωμα για απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα - Εν αναμονή οι επιχειρήσεις

ΟΣΑ ΕΙΠΕ 05 Σεπ 2026 | 20:01

Θεοδωρικάκος για ΔΕΘ: Μόνιμα μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συνταξιούχους

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στη φετινή ΔΕΘ έπειτα από σοβαρή προετοιμασία του οικονομικού επιτελείου

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 05 Σεπ 2026 | 12:28

Μαρινάκης: "Ούτε διαθέτουμε ούτε επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε woke ατζέντα, είμαστε εδώ για να πείσουμε τους πολίτες"

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι, έπειτα από επτά χρόνια διακυβέρνησης, έχουν καταγραφεί λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 04 Σεπ 2026 | 14:15

Κυρανάκης: Ο Τσίπρας προσποιείται ότι αλλάζει προφίλ - Στο επίκεντρο των μέτρων της ΔΕΘ η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προανήγγειλε, ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Σεπ 2026 | 13:16

Σκληρή κριτική Μαρινάκη σε Τσίπρα: Πολιτικές απάτες οι εξαγγελίες του, άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έγραψε στο πρόγραμμα

"Αυτό είναι το νέο κόλπο εξαπάτησης του πρώην πρωθυπουργού", είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 04 Σεπ 2026 | 10:10

Αντιδράσεις για σχολικά βιβλία Δημοτικού που παρουσιάζουν οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου - Η απάντηση Μαρινάκη

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου των βιβλίων έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται η έννοια της οικογένειας στα νέα σχολικά εγχειρίδια

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 Σεπ 2026 | 06:33

ΔΕΘ: Μόνιμα μέτρα Μητσοτάκη για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες - "Πόλεμος" για το πρόγραμμα Τσίπρα

ΔΕΘ 2026: Τα μόνιμα μέτρα που θα ξεδιπλωθούν έως το 2030 – Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

"ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ 2015" 03 Σεπ 2026 | 23:48

ΟΝΝΕΔ: Δημοσίευσε ταινία μικρού μήκους για τον Αλέξη Τσίπρα - "Τσάμπα το Rebranding" [βίντεο]

"Μπορεί να άλλαξε το περιτύλιγμα, όμως το πολιτικό περιεχόμενο παραμένει γνώριμο", σχολιάζει η ΟΝΝΕΔ για το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 03 Σεπ 2026 | 19:40

Σδούκου για το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ: "Δεν βγαίνουν τα Τσιπρικά μαθηματικά και τώρα κάνουν κυβιστήσεις"

"Μετά την ομιλία Τσίπρα, ξεκίνησαν τα δύσκολα για τα στελέχη του, που καλούνται τώρα να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα", σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 03 Σεπ 2026 | 16:46

ΕΛΑΣ: "Θα στείλουμε το πρόγραμμα Τσίπρα στο Εθνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο" - Το "καρφί" για Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άσκησε σφοδρή κριτική στις εξαγγελίες Αλέξη Τσίπρα, αμφισβητώντας την κοστολόγησή τους

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Σεπ 2026 | 12:32

Σαμαράς για Τσίπρα: Παρουσίασε ένα ρητορικό "πρόγραμμα", αλλά κανένα όραμα -Μεγάλα λόγια, στο ίδιο έργο θεατές

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ 03 Σεπ 2026 | 10:21

Αυτό θα είναι το "αρχηγείο" του Αντώνη Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας - Σε ιστορικό κτίριο [βίντεο]

Το κτίριο που θα στεγαστεί το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 03 Σεπ 2026 | 09:35
ΔΕΘ 03 Σεπ 2026 | 06:39

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΕΛΑΣ για το πόσο κοστίζει το πρόγραμμα Τσίπρα - "Δεν βγαίνει ο λογαριασμός"

Με... χαρτί - μολύβι και πρόσθεση των μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, απάντησε το ΥΠΟΙΚ στον πρώην Πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες.