Μαυραγάνης : Κακή η συμφωνία των Πρεσπών-Θα την απορρίψουμε

Απορριπτέα χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης. Τόνισε πως οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους.

mauraganis--kaki-i-sumfwnia-twn-prespwn-tha-tin-aporripsoume
SHARE THIS
0
SHARES

Κακή και απορριπτέα χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Τόνισε πως οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, όταν η συμφωνία έρθει για κύρωση στη Βουλή.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθε όμως η βασικότερη, η χρήση του όρου Μακεδονία. Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στην συμφωνία είναι από εμάς τους ΑΝΕΛ μία κακή και απορριπτέα συμφωνία. Η θέση μας είναι επειδή η συμφωνία εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία απορρίπτουμε αυτή τη συμφωνία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Χαρακτήρισε μάλιστα κακούς τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ κ. Ν.Κοτζιά στο ζήτημα της συμφωνίας, λέγοντας ότι κακώς δόθηκε το όνομα».

Ο κ. Μαυραγάνης είπε επίσης πως η υπογραφή του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook