Μη εφικτή η 4ήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθών στην Ελλάδα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που με τη σειρά του εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση, εξαπολύοντας εκ νέου σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας.
"Δεν είναι ακριβώς πρόταση του ΠΑΣΟΚ, είπε ανοίγουμε τη συζήτηση, δηλαδή τρεχαγυρευόπουλος. Είναι κάτι το οποίο έχει εφαρμοστεί σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όχι με μεγάλη επιτυχία", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης., σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (30/4).
Εν συνεχεία, ο υπουργός παρέθεσε παραδείγματα κρατών που ακολουθούν παρόμοιες πολιτικές. "Στην Ολλανδία δεν υπάρχει νόμος, αλλά έχουν γίνει συμφωνίες μεταξύ κοινωνικών εταίρων σε ορισμένους κλάδους, με τη συναίνεση των εργοδοτών και των εργαζομένων, και με μείωση μισθού, όχι χωρίς μείωση. Στην Ισπανία, που έβαλε επιδότηση για αυτό, η συμμετοχή είναι πολύ μικρή, ελάχιστη", υπογράμμισε.
Και τόνισε ακολούθως πως "δεν έχει πουθενά μεγάλη διάδοση τελικά, ενώ όταν ξεκίνησαν αυτά τα προγράμματα, είχαν διαφημιστεί ως το μέλλον. Τελικά, και αυτοί που τα ξεκίνησαν σιγά-σιγά τα παίρνουν πίσω. Δεν είναι τόσο εύκολο".
"Τα προγράμματα αυτά έχουν ένα δομικό πρόβλημα, δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Γιατί και εκεί που εφαρμόζονται, δεν εφαρμόζονται σε όλους τους εργαζόμενους. Εφαρμόζονται σε ορισμένους κλάδους, κυρίως σε δουλειές γραφείου. Στην ουσία δημιουργείται μια νομενκλατούρα υπαλλήλων πολύ ευνοημένων έναντι των υπολοίπων που δουλεύουν πολύ", υποστήριξε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης.
Η απάντηση ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Γεωργιάδη
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπολύοντας "βολές" σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
"Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του.
Η αποδρομή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι τέτοια που νομίζει ότι θα την αναστρέψει με θεατρινισμούς και φαιδρότητες.
Αφού κόπτεται για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, ας του φρεσκάρουμε τη μνήμη.
Χάρη στη διαπραγμάτευση Ανδρουλάκη υπάρχει το RescEU, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας στον οποίο προσφεύγει η χώρα μας για συνδρομή και εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του ως κεντρικού εισηγητή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξε ο δρόμος για τη γραμμή κατασκευής των νέων canadair.
Η ενεργοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Ρύπων για το οποίο πανηγύριζε η κυβέρνηση σε εκδήλωση στη Νάξο και τα 25 εκατομμύρια δικαιώματα, που αντιστοιχούν περίπου σε 1,5 δισ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος το 2017.
Πάλι κουβά, όπως θα έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

