Follow us

«Μονομαχία» εξ αποστάσεως με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν «πυρά» με τον Αλέξη Τσίπρα να υπερασπίζεται τη συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Κυρ. Μητσοτάκη να επιτίθεται εκ νέου στον πρωθυπουργό.

Δημήτρης Κρικέλας
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΚΡΙΚΕΛΑς
«Μονομαχία» εξ αποστάσεως με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε μια ιδιότυπη «μονομαχία» εξ αποστάσεως με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών επιδόθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν πυρά με τον Αλέξη Τσίπρα από την καρδιά της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, να υπερασπίζεται τη συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ και να κάνει λόγο για «απατεώνες της πολιτικής που παριστάνουν τους υπερπατριώτες χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ποτέ» και να κατηγορεί για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού». Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός απαντούσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, δεν θα γυρίσουν πίσω. Απόψε, ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας δίνει την απάντησή του».

«Μονομαχία» εξ αποστάσεως με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα «κατηγορώ» Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 12ο τακτικό συνέδριο του κόμματος εξαπέλυσε σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιμένοντας στις αιτιάσεις του ότι "η κυβέρνηση αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ, -την περικοπή των συντάξεων- με μία μείζονα εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό", και καταλήγοντας στο σύνθημα "φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι "η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία", και έδωσε έμφαση στο κοινωνικό του πρόγραμμα, εξαγγέλλοντας δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας σε συνδυασμό με την ενίσχυση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

"Η ΝΔ έρχεται για να ενώσει του Έλληνες και όχι να τους διχάσει όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ" και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με το Σκοπιανό δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα, είπε "ναι" εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν "όχι", δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας

Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε:ε χαρακτηριστικά: «Διάλεξε την ημέρα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα...Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση". Επανέλαβε δε με κατηγορηματικότητα: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

Κλείνοντας ανέφερε: Μας έφτασε ο λαϊκισμός, πράγματι, στην άκρη του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015. Δεν πέσαμε χάρη -προπαντός- στη δική μας παράταξη που έβαλε πλάτη στην πιο δύσκολη ώρα και η πατρίδα δεν κατρακύλησε στο χάος. Τέσσερα χρόνια τώρα όμως κι η χώρα παραμένει εκεί. Αποσβολωμένη και ανήμπορη να προχωρήσει προς το μέλλον. Στις εκλογές που έρχονται -με τη δύναμη, με τη θέληση του λαού- θα θέσουμε τέλος σ' αυτό τέλμα".

«Μονομαχία» εξ αποστάσεως με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών - εικόνα 2

Τσίπρας: H Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη να ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή

Έντονη κριτική στον κ. Μητσοτάκη άσκησε ο Αλ. Τσίπρας. "Δεν μπορεί όμως κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη;Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα", είπε.

Πρόσθεσε ότι όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη "να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής. Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις". Είπε ότι "μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Που νομιμοποιεί συνδικαλιστές - εκπαιδευτικούς υποτίθεται - της ΝΔ να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν Μεταξική φάλαγγα".

"Έτσι, που να αποθρασύνεται ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, και να απευθύνει δημόσια, πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ", σχολίασε.

«Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι μήνυμα», σημείωσε, «απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλεία».

«Ως εδώ», τόνισε. «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Νοβάρτις, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες», πρόσθεσε.

«Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική", είπε ο Αλ. Τσίπρας. 'Ασκησε κριτική ότι "στα μεγάλα ζητήματα έδειξαν μνημειώδη ανικανότητα" και ότι στα Βαλκάνια "κρύφτηκαν πίσω από ένα φτηνό εθνικισμό, για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία στρατηγικής στην περιοχή".

"Αυτή την κατάσταση λοιπόν, οφείλαμε να την αντιστρέψουμε. Και το κάναμε, μέσα από μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική", είπε. Τόνισε ότι "το επισφράγισμα όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό". Σημείωσε ότι "εκεί που για 25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης. Εκεί που έχτισαν πολιτικές καριέρες, διάφοροι πατριδοκάπηλοι, κήρυκες του μίσους", "εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας".

"Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι "κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας". "Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα", είπε, "το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας".

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι δεν άνοιξε αυτή η κυβέρνηση το "Μακεδονικό", αλλά ότι "το ζήτημα αυτό ήταν ανοιχτό για δεκαετίες, σαν ανοιχτή πληγή που κακοφόρμιζε και μόλυνε όλη την περιοχή και έπρεπε κάποια στιγμή να κλείσει".

"Εμείς είχαμε απλά το θάρρος να προχωρήσουμε. Με προσοχή, ευθύνη, μετριοπάθεια, αλλά και αποφασιστικότητα.

"Δεν πουλάει, η αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών", τόνισε. Συμπλήρωσε ότι "δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους".

"Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα με την έγνοια εκείνη, που σε κάνει να δεις καθαρά ότι το συμφέρον της δικής σου χώρας απαιτεί τη συνεργασία και τη φίλια με το γείτονα".

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi, INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 09 Νοε 2025 | 15:32

Ζερεφός: "Όσο θα οδεύουμε προς το τέλος του 20ού αιώνα η Θεσσαλονίκη θα υποστεί εισβολή από τη θάλασσα"

Ο Χρήστος Ζερεφός μίλησε σε εκδήλωση της διοικούσας παράταξης "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη".

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Νοε 2025 | 04:00

42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Κλειστοί δρόμοι στην πρωτεύουσα - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι αποκλεισμοί των δρόμων για τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσουν στις 05:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 18:30.

ΤΕΝΙΣ 08 Νοε 2025 | 22:09

Επικός Τζόκοβιτς: Κατέκτησε τον 101ο τίτλο του στην Αθήνα και αποθεώθηκε - "Σ’ αγαπώ Ελλάδα" [εικόνες - βίντεο]

Στα 38 χρόνια και πέντε μήνες του, ο κάτοχος 24 τίτλων Grand Slam Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσφερε άλλη μια "παράσταση", αυτήν τη φορά στο φίλαθλο κοινό της Αθήνας - Ξέσπασε στο φινάλε σκίζοντας τη φανέλα του

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 07 Νοε 2025 | 18:26

Εντυπωσιακό: Η στιγμή που ένα "μετέωρο" σκίζει τον ουρανό της Αθήνας - Ο Κολυδάς εξηγεί τι είναι [βίντεο]

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, η λάμψη της "βολίδας" έγινε ορατή σε όλη την κεντρική Ελλάδα

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ 06 Νοε 2025 | 15:12

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας: Δύο συλλαλητήρια και Σύνοδος στο Ζάππειο [εικόνες-βίντεο]

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι δρόμοι έχουν ανοίξει, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μετά δυσκολίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Νοε 2025 | 10:42

Καταγγελία ότι το τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή: "Κάτι έγινε με το κλειδί…"

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προαστιακός συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:36

Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της- Πίστευε ότι είχαν σχέση

Ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξης στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 09:30

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της πόλης

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΤΟ ΠΡΩΙ 04 Νοε 2025 | 12:20

Θεσσαλονίκη: Νέα προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό - Καθυστερήσεις και συνωστισμός

Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη το πρωί.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 09:04

Καραμπόλα τριών φορτηγών στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης: Γέμισε ψωμιά η άσφαλτος [βίντεο]

Τρία βαν συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα εκ των οποίων ιδιωτικό ασθενοφόρο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 03 Νοε 2025 | 18:53

Κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Η διαβούλευση τελειώνει και δεν έχετε καταθέσει πρόταση"

Συνεχίζεται η κόντρα γύρω από τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα - Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μιχαηλίδου-Μπακογιάννη - Κάλεσε φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση

ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 03 Νοε 2025 | 17:54

Κλείνει από 10/11 και για ένα μήνα το Μετρό Θεσσαλονίκης - Οι εναλλακτικές για τους πολίτες

Η διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε λόγω απαραίτητων δοκιμών ενόψει της επέκτασης του δικτύου στην Καλαμαριά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 03 Νοε 2025 | 12:36

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του '26 η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Αυτή είναι η δεύτερη αναβολή που χορηγεί το Εφετείο, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία, τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:15
ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ 03 Νοε 2025 | 11:45

Χωρίς ταξί η Αθήνα για 48 ώρες - Τι διεκδικεί ο ΣΑΤΑ

48ωρη απεργία των ταξί στην Αθήνα για την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Νοεμβρίου προκήρυξε ο ΣΑΤΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΡ 03 Νοε 2025 | 11:34

Η οργισμένη διάψευση της Έφης Αχτσιόγλου για τον... καναπέ και τις δύο βιβλιοθήκες: "Εχω περάσει πολύ χειρότερα"

Η κ. Αχτσιόγλου διέψευσε το συκοφαντικό δημοσίευμα, λέγοντας "στις ιδιοφυίες που σκέφτηκαν αυτή την ιστοριούλα ότι έχει περάσει πολύ χειρότερα ".

«ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ» 03 Νοε 2025 | 10:15

ΕΛΤΑ: Σφραγίζονται 38 καταστήματα στην Αττική - Χωρίς δουλειά συμβασιούχοι 17 ετών, λέει ο πρόεδρος του σωματείου

Από τα 46 καταστήματα στα οποία μπαίνει άμεσα λουκέτο, τα 38 βρίσκονται στην Αττική.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 03 Νοε 2025 | 09:37

Ένταση έξω από τα δικαστήρια για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - "Ανεγκέφαλοι συνεχίζουν τη βία"

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά κινήθηκε προς την είσοδο των Δικαστηρίων, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα σε άτομα που βρίσκονταν στα σκαλιά του Μεγάρου.

ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 03 Νοε 2025 | 07:20

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Αλκη Καμπανού - Στο εδώλιο οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ο 'Αλκης Καμπανός έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 02 Νοε 2025 | 11:24
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ 02 Νοε 2025 | 10:55

Η νύχτα του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη: Μια φωνή πάνω από 40.000 κόσμος στο Καυτατζόγλειο

Σείστηκε το Καυτανζόγλειο στη συναυλία που έδωσε ο ΛΕΞ στην πόλη του, την Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 01 Νοε 2025 | 16:53

Σκληρό ροκ υπουργείου Ανάπτυξης - Δούκα για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Είναι δήμαρχος και όχι δελφίνος του ΠΑΣΟΚ"

Το υπουργείο καλεί τον κ. Δούκα "να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος Αθηναίων και όχι υποψήφιος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος επιθυμεί"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 31 Οκτ 2025 | 20:00

Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο για χάρη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Το πρόγραμμα της νέας πρέσβης των ΗΠΑ ξεκινά το Σάββατο (1/11) από την εκδήλωση γνωριμίας που έχει διοργανωθεί από τον Σύνδεσμο Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας, στο Πάρκο Ελευθερίας

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 31 Οκτ 2025 | 16:14

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφόρο Νίκης - Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι και κατοικίδια

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του καταστήματος, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει κανείς από τις φλόγες.

ΚΡΙΜΑ 31 Οκτ 2025 | 15:51

Όταν ο Νιόνιος είπε όχι στην ιδέα να κατέβει για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Όπως γράφει η Καθημερινή, η ιδέα άρεσε αρχικά στον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά στράβωσε λόγω των κομματικών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 Οκτ 2025 | 12:55

Λένε ναι στην έκδοσή τους, οι δύο 28χρονοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία

Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από τη Γεωργία και ξαδέλφια μεταξύ τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ 31 Οκτ 2025 | 10:40

Δολοφονία Κύπριου επιχειρηματία στη Λεμεσό: Στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες

Οι κυπριακές αρχές ζητούν την έκδοσή τους, καθώς τους κατηγορούν για "φόνο εκ προμελέτης".

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 30 Οκτ 2025 | 23:13

Δολοφονία Κύπριου προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας: Πώς οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του εκτελεστή του

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία θεωρούνται πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση που συγκλονίζει την Κύπρο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

"Δεν δόθηκε καμία άδεια": Τι απαντά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την συμμετοχή της ΕΟΝ στην παρέλαση

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "οποιαδήποτε άλλη παρουσία ή εμφάνιση ομάδας εκτός του επίσημου προγράμματος και χωρίς σχετική άδεια, δεν τελεί υπό την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 30 Οκτ 2025 | 16:15

Με Μαραντζίδη, Γαβρόγλου και Παπαγιαννίδη το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Δείτε τα 41 ονόματα

Δείτε την πλήρη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 15:20

Αποστολάκης: Αν με εκφράζουν όσα πει, βεβαίως και θα είμαι με τον Τσίπρα - Δεν ασχολούμαι με τον Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συγκλίνουν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΕΑΡΟΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΙΟ 30 Οκτ 2025 | 14:33

Χειροπέδες σε δυο ομογενείς στη Θεσσαλονίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση Κύπριου προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία στη Λεμεσό.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτ 2025 | 11:23

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα - Ποια είναι η γιατρός Καρακάση

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ 30 Οκτ 2025 | 10:35

"Είμαστε σαν σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία": Οδύσσεια για τους πολίτες οι μετακινήσεις με τα Μέσα [βίντεο]

Το πρόβλημα εντείνεται τις ώρες αιχμής και αποτυπώνεται στις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι περιγράφουν μια κατάσταση που συχνά φτάνει στα όριά της.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ 30 Οκτ 2025 | 09:18

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι πήγαν με τους γονείς τους στην αστυνομία και ομολόγησαν την κλοπή αυτοκινήτου

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μία ώρα αργότερα, όταν οι ανήλικοι το εγκατέλειψαν, ενώ επιστράφηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";