Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αντέδρασε στις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου, η οποία με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρθηκε στις ευθύνες του κόμματος σε ζητήματα διαφάνειας. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για την τοποθέτησή της...
Ο κ. Ανδρουλάκης αναδημοσίευσε στα social media την τοποθέτηση της Μαρινίκης Θεοδώρου, δικηγόρου και αναπληρώτριας του τομέα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η οποία απαντά στις επικρίσεις της συγγραφέως.
Στην ανάρτησή της, η κυρία Θεοδώρου σχολιάζει τη θέση της Σώτης Τριανταφύλλου ότι "ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ -πιθανότατα και η υπόλοιπη Αριστερά - δεν δικαιούται να ομιλεί με ηθικούς όρους που επί 20 χρόνια έκανε ό,τι έκανε".
Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρινίκης Θεοδώρου:
"Η κυρία Σώτη Τριανταφύλλου δήλωσε ότι :"το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να μιλάει με ηθικούς όρους"
Σε μια εποχή που όλοι αυτοανακηρύσσονται ηθικοί κριτές, ίσως το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος "δικαιούται” να μιλά με ηθικούς όρους, αλλά αν έχουμε ακόμη το θάρρος να τους υπηρετούμε στην πράξη, ως άνθρωποι και ως κοινωνία, κυρία Σώτη Τριανταφύλλου.
Από πότε η ηθική είναι προνόμιο συγκεκριμένων και "αλάθητων"; Είναι ηθικός όρος μια απόλυτη και ακυρωτική φράση;
Εμείς οι άνθρωποι λοιπόν, όχι μόνο ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μιλάμε και να παλεύουμε για το καλύτερο, ειδικά όταν η παρακμή απλώνεται παντού. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο και τον χώρο να αγωνιστεί, όπως κι εσείς τη γραφή σας· ας προσγειωθούμε λοιπόν, με σεβασμό σε κάθε επιλογή και σε κάθε προσπάθεια, ατομική και συλλογική.
Υγ: Το ΠΑΣΟΚ είναι ζωντανός οργανισμός, φτιαγμένος από ανθρώπους, με όνειρα, αξίες και αγώνες".
Σώτη Τριανταφύλλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να ομιλεί με ηθικούς όρους με αυτά που έκανε 20 χρόνια
Υπενθυμίζεται ότι η συγγραφέας, μιλώντας στο One Channel, δήλωσε: "η διαφορά μας με τις υπόλοιπες χώρες είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι κάτι είναι έγκλημα. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα, έχουμε διαπαιδαγωγηθεί λανθασμένα, δεν υπήρχε ποτέ διαφάνεια στην Ελλάδα. Η ιστορία της Ελλάδας είναι ιστορία αδιαφάνειας και αδικιών. Έχουμε γαλουχηθεί στην ατιμωρησία, τη μη λογοδοσία. Μερικοί πέφτουν από τα σύννεφα, δεν πέφτουμε όλοι"
Πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό ότι "ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ - πιθανότατα και η υπόλοιπη αριστερά - δεν δικαιούται να ομιλεί με ηθικούς όρους που επί 20 χρόνια έκανε ό,τι έκανε. Το ακούω ότι έχουν ακουστεί πολλά και για την οικογένεια Μητσοτάκη, όχι για τον ίδιο, σε επίπεδο φημολογίας".
"Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία που η αλήθεια και το ψέμα έχουν συγχωνευθεί και διαλυθεί και κανείς δεν ξέρει τι να πιστέψει. Αυτή η συνωμοσιολογία υπάρχει σε χώρες που είναι δεύτερης ταχύτητας στη Δύση", συμπλήρωσε η Σώτη Τριανταφύλλου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


