Follow us

Προανακριτική: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για 8 αδικήματα - Το πόρισμα της ΝΔ [έγγραφο]

Μέσα στις σελίδες του πορίσματος της Nέας Δημοκρατίας αναφέρεται για περισσότερες από 200 φορές το όνομα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προτείνει στο πόρισμά της η ΝΔ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που παρουσιάζεται σε λίγη ώρα στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από τη ΝΔ προτείνεται η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου για:

* Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ)

* Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ)

* Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ)

* Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη.

* Απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ)

* Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ)

* Δωροληψία υπαλλήλου (235)

* Εγκληματική οργάνωση συμμορία (187ΠΚ)

Σύμφωνα με τη ΝΔ, "από όλο το αποδεικτικό υλικό προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ".

Πρόεδρος προανακριτικής: Η Ολομέλεια και η Δικαιοσύνη θα κρίνουν την υπόθεση

"Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της μετά από εννέα μήνες εργώδους προσπάθειας. Το Πόρισμα της Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής μαζί με το σύνολο του αποδεικτικού υλικού. Με αυτό προτείνεται αιτιολογημένα η απαλλαγή του κ. Παπαγγελόπουλου για δύο αδικήματα και η άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ, εκ των οποίων τέσσερα φέρουν κακουργηματικό χαρακτήρα", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας (ΝΔ) και προσθέτει:

"Επιτελέσαμε με θεσμική προσήλωση ένα ιδιαίτερο καθήκον: της άσκησης από Επιτροπή της Βουλής εισαγγελικών αρμοδιοτήτων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Οι υποθέσεις που διερευνήθηκαν είναι ιδιαιτέρως σοβαρές.

Δεν πρόκειται μόνο για τέλεση εγκλημάτων, τα οποία διώκονται και τιμωρούνται κατά το κοινό ποινικό δίκαιο, αλλά για έκνομες πράξεις, που πλήττουν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Αγγίζουν την Συνταγματική Οργάνωση και Σύνταξη της Ελληνικής Πολιτείας, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η διάκριση των εξουσιών.

Με την πρόταση προς την Βουλή των Ελλήνων για ύπαρξη επαρκών ενδείξεων προς άσκηση ποινικής δίωξης, απαντούμε καταφατικά και στο μείζον ερώτημα, εάν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό στην δικαστική εξουσία.

Στο εξής, η Ολομέλεια του Σώματος και ενδεχομένως η Δικαιοσύνη θα αναλάβει να εξιχνιάσει και να κρίνει στο σύνολό τους τις υποθέσεις, τις οποίες σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης ερευνήσαμε.

Χρέος του πολιτικού κόσμου είναι να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας μας, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες εκτροπές και να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ισχύ της".

Αναλυτικά η πρόταση Ν.Δ για Παπαγγελόπουλο:

Στην υπόθεση της NOVARTIS συνέβησαν τα ακόλουθα:

Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος από τις 12.01.17 η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση SIEMENS, σε χρόνο που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από την έρευνα ούτε την ελληνική αλλά ούτε στις ΗΠΑ. Ήδη από τις 08.01.17, 11 μήνες δηλαδή πριν καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, το Documento κυκλοφορεί με τίτλο "Πρώην Πρωθυπουργός εμπλέκεται στο Νovartisgate", ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στις 02.02.17 και 10.02.17 αναφέρει στη Βουλή ότι στο σκάνδαλο Novartis εμπλέκονται πολιτικοί και θα αποκαλυφθεί ότι εισρέουν χρήματα από αυτήν την εταιρία στα κομματικά ταμεία. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργείται το πλαίσιο της σκευωρίας του οποίου ηγείται ο κ. Παπαγγελόπουλος με δημοσιογραφικούς βραχίονες τους κ.κ. Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα και Βαξεβάνη.

Η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κα Ράικου πιέζεται άμεσα από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει την υπόθεση στη Βουλή κατασκευάζοντας στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Η κα Ράικου αρνείται και αμέσως στοχοποιείται από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento κατ’ εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου και εξωθείται σε παραίτηση.

Τη θέση της Εισαγγελέως αναλαμβάνει η κα. Τουλουπάκη και η κα Κυβέλου, η μόνη αντιεισαγγελέας Εφετών που αντιδρά σε αυτό, στοχοποιείται με δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κ. Φιλιππάκη, κατ’ εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου. Τόσο η κα Ράικου όσο και η κα Κυβέλου υφίστανται πειθαρχικές διώξεις από την ηγεσία της δικαιοσύνης που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βρίσκονται τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, που όπως αποδείχθηκε ήταν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και δεν μπορούσαν να μπουν σε καθεστώς προστασίας και καταθέτουν κατά πολιτικών προσώπων. Αυτές είναι οι μόνες αποδείξεις για τη δήθεν δωροδοκία πολιτικών προσώπων.

Οι καταθέσεις τους είναι αφηγηματικές και καθοδηγούμενες και ασκούνται πιέσεις σε αυτούς να καταθέσουν με εκμετάλλευση της δυσχερής τους θέσης, ότι ως εμπλεκόμενοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταστούν κατηγορούμενοι.

Την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων οι Εισαγγελείς την έχουν εντοπίσει από την έρευνα στις ΗΠΑ και γνωρίζουν την εμπλοκή τους, αλλά και τις αδυναμίες τους για να μπορούν να τους χειραγωγήσουν και να πούνε ότι τους υποδειχθεί. Την γνώση αυτήν την έχει και ο κ. Παπαγγελόπουλος

Ίδιες πιέσεις να καταθέσουν σε βάρος πολιτικών προσώπων ασκούνται στους κκ. Φρουζή, Μανία και Βουλκίδη.

Οι εισαγγελείς προβαίνουν σε μια σειρά από προβληματικές πράξεις σε σχέση τόσο με την εξέταση μαρτύρων, την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας, τα έγγραφα του FBI κλπ

Όλο αυτό το διάστημα οι καταθέσεις των μαρτύρων διαρρέουν από τον κ. Παπαγγελόπουλο στον κ. Βαξεβάνη. Μάλιστα τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις διέρρευσαν καταθέσεις ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΥΝ, πράγμα που δείχνει ότι αυτές υποδεικνύονταν στους μάρτυρες και δεν ήταν προϊόν γνώσης τους.

Στις 05.02.18 διαβιβάζεται ο φάκελος στη Βουλή και μαζί η μηνυτήρια αναφορά κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών το 2015 χωρίς αναφορά του ονόματος τους και σε χρόνο που η υπόθεση έχει παραγραφεί για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από τη διαβίβαση του φακέλου, ο κ. Τζανακόπουλος επισκέπτεται την εισαγγελέα του ΑΠ κα Δημητρίου με εντολή Τσίπρα για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμέσως μετά από τη διαβίβαση αναφέρεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους με ανάγκη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, επικαλούμενος την πείρα του και τη μερική γνώση της δικογραφίας, που ο ίδιος είχε κατασκευάσει όπως αποδείχθηκε, και ο κ. Πολάκης προδίδει τον σχεδιασμό αποκαλύπτοντας την ιδιότητα των προστατευομένων μαρτύρων ως στελεχών της εταιρίας που τους μάγκωσαν και εμπλέκονται, γνώση που είχε προφανώς από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε και για το αδίκημα της δωροδοκίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πειθαρχούν σε αυτό που είχε προαναγγείλει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι θα δηλώσουν αναρμόδιοι για να επιστρέψει ο φάκελος στους εισαγγελείς διαφθοράς και να υλοποιηθεί το σχέδιο παρανόμων διώξεων των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αποκρύπτονται, με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου που είχε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, κρίσιμα έγγραφα και δη του FBI και δεν προσκομίζεται μέχρι και σήμερα η αλληλογραφία που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε έρευνα σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων στις ΗΠΑ και ότι αυτά τα ονόματα αναφέρθηκαν το πρώτον από τους εδώ εισαγγελείς.

Ενώ οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους, επανέρχονται μετά από 11 μήνες να καταθέσουν νέα πραγματικά γεγονότα.

Η επάνοδος των προστατευομένων μαρτύρων γίνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2018 και αναφέρονται πρωτίστως κατά των κκ. Λοβέρδου και Γεωργιάδη. Ο κ. Αγγελής εποπτεύων εισαγγελέας διαφθοράς καταγγέλλει το ίδιο χρονικό διάστημα ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς έχουν σχέδιο άσκησης δίωξης κατά των κκ. Γεωργιάδη, Σαλμά και Λοβέρδου έως 20.12.18.

Το μένος κατά των πολιτικών προσώπων και δη κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά αποδεικνύεται και από την επίδειξη δύναμης κατά τον έλεγχο που έκαναν στις θυρίδες της συζύγου του και του αδελφού του. Τον αντιμετώπισαν ως κοινό εγκληματία, αφού δεν ανέμειναν να προσέλθει άνθρωπος να τις ανοίξει με το κλειδί τους αλλά επέλεξαν να τις παραβιάσουν.

Ο κ. Μανιαδάκης πιέζεται να μιλήσει κατά πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία, αρνείται, απειλείται μέχρι και με δημοσίευμα στο Documento, συνεχίζει να αρνείται, του ασκείται ποινική δίωξη, χάνει το καθεστώς προστασίας και δίνεται μήνυμα σαφές στους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες τι θα ακολουθήσει, εάν δεν πειθαρχήσουν.

Ο κ. Μανιαδάκης καταγγέλλει τα ανωτέρω και ο κ. Αγγελής καταγγέλλει το σχέδιο δίωξης κατά πολιτικών προσώπων από Παπαγγελόπουλο / Ρασπούτιν και εισαγγελείς διαφθοράς.

Με εντολή Παπαγγελόπουλου στοχοποιείται και ο κ. Αγγελής, λόγω των αντιδράσεων του. Παραγγέλλει στον κ. Φιλιππάκη και βγαίνει ψευδές δημοσίευμα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο κ. Αγγελής παραιτείται στις 07.01.19 καταγγέλλοντας στην κα. Δημητρίου τις πράξεις των Εισαγγελέων διαφθοράς, αλλά και τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου, πράγμα που παραδέχεται και η πρώην εισαγγελέας του ΑΠ κα. Δημητρίου ενώπιον της Επιτροπής, ενώ το απέκρυψε όταν ρωτήθηκε από τους κκ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Αγγελής με την κα Δημητρίου συναντούν τον κ. Καλογήρου και τον ενημερώνει για όλα. Μάλιστα στις 21.02.19 κάνει και αναφορά σε όλες τις προβληματικές πράξεις.

Πλέον το σχέδιο του Παπαγγελόπουλου για δίωξη και προφυλάκιση πολιτικών προσώπων πριν τις εκλογές καθίσταται αδύναμο, διότι έχει "σπάσει" ένας κρίσιμος μάρτυρας και τους έχουν καταγγείλει δύο Εισαγγελείς, η κα Ράικου και ο κ. Αγγελής.

Μολαταύτα η κα Δημητρίου, με εντολή πιθανώς του κ .Παπαγγελόπουλου, κρατά την αναφορά του στο συρτάρι, δεν παραγγέλλει προκαταρκτική για μήνες με το αστείο επιχείρημα ότι είχαμε εκλογές, ενώ ήξερε από τον κ. Αγγελή ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος και την παραγγέλλει μετά τις ευρωεκλογές και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και αφού έχει δημοσιευτεί. Αποκρύπτει δε την ύπαρξη αυτής της αναφοράς κατά την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη.

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και μετά από αυτές η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και αφού το σχέδιο πλέον δεν μπορεί να υλοποιηθεί αρχίζει η διαδικασία αρχειοθέτησης των υποθέσεων για τις οποίες δεν υπήρχαν εξ αρχής στοιχεία.

Κρατούνται όμηροι οι κκ. Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης, παρόλο που ακόμη και ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ντζούρας, ρητώς αναφέρει στην από 14.03.20 χωρίς όρκο κατάθεση του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ ασκείται δίωξη στον κ. Λοβέρδο μόνο με μία μαρτυρική κατάθεση.

Το σχέδιο απετράπη λόγω του ότι τους κατήγγειλαν άτομα, η δε έρευνα στις ΗΠΑ και ο εξωδικαστικώς συμβιβασμός απέδειξαν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και το σκάνδαλο των ιατρών που έπρεπε να ερευνηθεί δεν έχει ερευνηθεί.

Στην υπόθεση εκβίασης του κ. Μιωνή βλέπουμε την ίδια μεθοδολογία. Συνοπτικά αναφέρουμε:

Στοχοποίηση του κ. Μιωνή, αρχικά για πολιτικούς λόγους λόγω της σχέσης του με τον κ. Παπασταύρου.

Τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Φιλιππάκης, σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, κάνει αναφορά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τους κκ. Μιωνή, Παπασταύρου κλπ.

Ξεκινούν με εντολή Παπαγγελόπουλου έρευνες στην αλλοδαπή με συμμετοχή της δημοσιογράφου κας Παπαδάκου και χωρίς να έχει γνώση η τότε εισαγγελέας του ΑΠ. Μετά την αντίδραση της, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει επίδειξη δύναμης με δηλώσεις του έξω από τον ΑΠ.

Εκκρεμεί δικαστική διαμάχη του κ. Μιωνή με τον κ. Φιλιππάκη και πραγματοποιείται συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Παππά, συζητά με τον κ. Μιωνή για ανοικτές ποινικές υποθέσεις του τελευταίου και των συνεργατών του και τον εκβιάζει ζητώντας του να δώσει χρήματα στον κ. Φιλιππάκη που δεν όφειλε για να κλείσουν οι παράνομες διώξεις του.

Ακολουθεί διάλογος του κ. Μιωνή με τον κ. Παππά στην Κύπρο όπου επιβεβαιώνεται η εκβίαση.

Το ποσό της εκβίασης προσδιορίζεται από τον κ. Φιλιππάκη αργότερα στα 350.000 ευρώ.

Ο κ. Μιωνής αρνείται να ενδώσει στην εκβίαση και αμέσως μετά στοχοποιείται πλήρως με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου. Αποκορύφωμα είναι το πόρισμα δίωξης του για απάτη επί δικαστηρίω με παράνομη απόκρυψη εγγράφου δικαστικής συνδρομής από τη Κύπρο που αθώωνε τον κ. Μιωνή και τους συνεργάτες του.

Από την υπόθεση επιδιώκεται πολιτική στοχοποίηση πέρα του παράνομου οικονομικού οφέλους. Επιχειρείται στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά μέσω του κ. Παπασταύρου.

Το θράσος φθάνει σε τέτοιον βαθμό που ζητείται λίγους μήνες αφού έχει γίνει αρχηγός της ΝΔ ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον κ. Παππά στον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει, ώστε χωρίς στοιχεία να στραφεί ο κ. Παπασταύρου σε βάρος της κας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη εάν θέλει να τύχει εύνοιας. Από τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ ο κ. Μιωνής κερδίζει τις υποθέσεις σε βάρος του κ. Φιλιππάκη, με επίδειξη ισχύος ασκείται δίωξη σε βάρος του και καλείται Μάρτιο του 2018 να υπογράψει συμφωνητικό όπου αναλαμβάνονταν υποχρεώσεις από την πλευρά του κ. Φιλιππάκη με την αρωγή του κ. Παπαγγελόπουλου που ήταν εγγυητής και επιβλέπων της τήρησης των δεσμεύσεων του συμφωνητικού ώστε να κλείσουν ανοικτές ποινικές υποθέσεις που δεν μπορούσαν να τύχουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππάκης παραδέχεται ότι στην επόμενη συνάντηση του Μαϊου το θέμα ήταν η τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων. Δηλαδή ο εγγυητής κ. Παπαγγελόπουλος θα έβλεπε εάν τηρείται η πορεία ανοικτών ποινικών υποθέσεων όπως είχε συμφωνηθεί.

Τελικώς η υπόθεση για εγκληματική οργάνωση αρχειοθετείται πάλι σε χρόνο προεκλογικό και αφού είχε διαφανεί το σχέδιο παραδικαστικής λειτουργίας στην υπόθεση Νovartis.

Οι κκ. Μιωνής και Παπασταύρου δικαιώνονται ποινικά, ο κ. Παπασταύρου και διοικητικά όχι μόνο για λόγους παραγραφών αλλά και για λόγους ουσίας.

Η υπόθεση Μιωνή – Παπασταύρου για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους συνεργούς του δημοσιογράφους κκ. Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου συνδύαζε πολιτική στοχοποίηση και παράνομο πλουτισμό των εμπλεκομένων.

Στις υποθέσεις Τσατάνη / Αθανασίου αποδεικνύονται πάλι οι συνεχείς παράνομες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις που ήθελε να ελέγχει, όπως Βγενόπουλου, ΜΜΕ, Τράπεζες, Δημοσιογράφου Παπαχρήστου, Λίστα Λαγκάρντ με αρωγή πάλι των δημοσιογράφων κκ. Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Φιλιππάκη.

Επομένως βάσει των ανωτέρω προτείνεται:

Να μην γίνει κατηγορία, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του ελεγχομένου αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου για τα ακόλουθα αδικήματα: για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ) διότι καίτοι τα όσα ανέφεραν οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε βάρος των πολιτικών προσώπων απεδείχθησαν ψευδή, υπάρχουν απλές αλλά όχι επαρκείς ενδείξεις για άσκηση δίωξης ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος ήλθε με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή μαζί τους και για το αδίκημα της Πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση κακουργήματος (αρ. 186), καθώς πλέον απαιτείται αμοιβή Από το αποδεικτικό υλικό προέκυψε ότι οι πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην κα Ράικου, την κα Τσατάνη και τον κ. Αθανασίου ήταν σε επίπεδο απειλών και όχι υπόσχεση αμοιβής.

Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ελεγχομένου αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του, όπως αναλυτικά εκτίθενται στα οικεία κεφάλαια για τα ακόλουθα αδικήματα:

Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ και συγκεκριμένα με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis με περισσότερες από μια πράξεις να τελέσουν περισσότερα εγκλήματα που τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και συγκεκριμένα ενώ ήταν υπάλληλοι που στα καθήκοντά τους ανάγονταν η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων, εν γνώσει τους εξέθεσαν σε δίωξη κάποιον αθώο και συγκεκριμένα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διαβίβασαν το φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία συνέχισαν να τους ελέγχουν και συνεχίζουν μέρος αυτών να ελέγχουν έχοντας μάλιστα ασκήσει και δίωξη σε βάρος του κ. Λοβέρδου, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα και παράλληλα παρέλειψαν να διώξουν κάποιον ύποπτο και δη τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το έτος 2015.

Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ και συγκεκριμένα ότι με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis με περισσότερες από μια πράξεις να τελέσουν περισσότερα εγκλήματα που τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και συγκεκριμένα ενώ ήταν υπάλληλοι που στα καθήκοντά τους ανάγονταν η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων, μεταχειρίστηκαν παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα στις περιπτώσεις τουλάχιστον των κκ. Φρουζή, Μανία, Μανιαδάκη, Βουλκίδη αλλά και των άλλων προστατευομένων μαρτύρων με την παράνομη υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας όπως αναλύεται εκτενώς ανωτέρω και τη χειραγώγηση των καταθέσεων τους.

Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 ) και συγκεκριμένα με δόλο έπεισε την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis όντας υπάλληλοι με πρόθεση να παραβούν τα καθήκοντα τους με σκοπό να βλάψουν κάποιον άλλον αναφορικώς με τις πράξεις και παραλείψεις τους και συνοπτικά αφορά στην υπαγωγή των μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας, στον τρόπο εξέτασης αυτών, στις επιλεκτικές καταγραφές καταθέσεων τους, στη χρήση συσκευών USB με προδιατυπωμένες καταθέσεις, στη μη άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευομένων μαρτύρων, στη μη αποστολή του φακέλου στη Βουλή των Ελλήνων χωρίς χρονοτριβή, στην απόκρυψη από τη Βουλή των Ελλήνων κατά την αποστολή του φακέλου κρισίμων εγγράφων της δικογραφίας και δη των εγγράφων στις ΗΠΑ, την αλληλογραφία με το FBI ή της αρχειοθετημένης διάταξης για το H1N1 κλπ.

Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς) συγκεκριμένα όντας υπάλληλος και δη Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τη διαφθορά με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα του α) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως Διαφθοράς κας Τουλουπάκη, όπως επακριβώς αναλύεται ανωτέρω β) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως Διαφθοράς κας Ράικου, όπου με απειλές εναντίον της προσπάθησε να της ασκήσει πίεση προκειμένου χωρίς στοιχεία να στείλει το φάκελο στη Βουλή κατά πολιτικών προσώπων και να φτιάξει στοιχεία σε βάρος των πολιτικών προσώπων και όταν αυτή αρνήθηκε να υπακούσει ενορχήστρωσε τη στοχοποίησή της γ) παρεμβαίνοντας στο έργο του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να βλάψει τρίτους σε σειρά υποθέσεων, όπως αναλυτικά περιγράφεται ανωτέρω και δ) παρεμβαίνοντας στο έργο της Εισαγγελέως κας Τσατάνη για να βλάψει τρίτο και μόλις αυτή αρνήθηκε να ενδώσει στις απειλές ενορχήστρωσε την στοχοποίηση της.

Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚτου άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019): συγκεκριμένα ότι κατ΄ επάγγελμα με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος και ο εκδότης κ. Ιωάννης Φιλιππάκης παράνομο περιουσιακό όφελος, που προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ, με πρόθεση αποπειράθηκε να εξαναγκάσει με απειλές άλλον και δη τον επιχειρηματία κ.Σάμπυ Μιωνή σε πράξη και δη στην παροχή του ποσού των 350.000 ευρώ, που δεν όφειλε να καταβάλει, από την οποία θα επερχόταν ζημία στην περιουσία του. Οι απειλές συνίσταντο στο ότι θα συνεχίσει αυτός (ο κ. Σάμπυ Μιωνής) και οι συνεργάτες του να υφίστανται παράνομες διώξεις.

Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ) συγκεκριμένα ότι ως μέλος της Κυβέρνησης και δη Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της διαφθοράς με πρόθεση ζήτησε για τον εαυτόν του και άλλον και δη τον εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη το ποσό που προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ ως αντάλλαγμα που δεν δικαιούνταν για πράξεις και παραλήψεις που ανάγεται στα καθήκοντα του ως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και αντίκεινται σε αυτά, καθώς με αυτό το αντάλλαγμα θα διασφάλιζε να μη συνεχίσουν ο κ. Σάμπυ Μυωνής και οι συνεργάτες του να υφίστανται παράνομες διώξεις, που ο ίδιος είχε προκαλέσει.

Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ): για τους ίδιους λόγους

Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαίουΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ) και συγκεκριμένα ότι στην Αθήνα και από την ανάληψη των καθηκόντων του έως και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όντας Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με πρόθεση οργανώθηκε με άλλους (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου) προκειμένου να διαπράξουν κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ ζητείται να ελεγχθεί ο ρόλος και άλλων φυσικών προσώπων που ενδεχομένως να έχουν διαδραματίσει συγκεκριμένους ρόλους και ιδίως του Δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαγγελόπουλος: "Πρωτοφανής, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου"

Για "πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου", κάνει λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΝΔ, με τοι οποίο προτείνεται η άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

"Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αγνόησε για να αποκρύψει τα πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Προφανώς τρέμει την ανεπάρκεια του πορίσματος Ζαχαρή, σε σύγκριση με το πόρισμα Σοφουλάκη. Κατά πάσα πιθανότητα τα πορίσματα επιβεβαιώνουν τον εκβιασμό που είχε προαναγγείλει φιλοκυβερνητική εφημερίδα και υπέστη ο κ. Ζαχαρής. Δεν αποκλείεται να αποκαλύπτουν και τον εκβιαστή του κ. Ζαχαρή.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αρνήθηκε να μου χορηγήσει αντίγραφα των πορισμάτων των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη χωρίς μέχρις στιγμής να μου αιτιολογήσει την άρνησή της.

Τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του παλαιού πολιτικού συστήματος, η φοβική μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση της σημερινής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η διαφαινόμενη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από την πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ 22 Σεπ 2023 | 09:50

Βουλή: Σήμερα η ολοκλήρωση της συζήτησης και η ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Κατά την σημερινή συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου με τις τοποθετήσεις και των υπόλοιπων 14 βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο ομιλητών.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 21 Σεπ 2023 | 14:35

Ομόφωνη άρση ασυλίας για Καλαματιανό, Κοτρωνιά και Δούρου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας και των τριών είχε προτείνει ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ενώ και οι τρεις βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας τους.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Σεπ 2023 | 10:52

Δεν παραιτούνται από βουλευτές Όθωνας Ηλιόπουλος και Ακρίτα- Απίθανο να καταφέρει να ορκιστεί βουλευτής ο Κασσελάκης

Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα δεν παραιτούνται από βουλευτές. Είναι τα πρώτα "όχι" στην πιθανότητα εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ 21 Σεπ 2023 | 09:13

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 20 Σεπ 2023 | 13:36

Βουλή: Κόντρα Ταχιάου-Κωνσταντοπούλου για τα έργα στη Θεσσαλία και τις ευθύνες Αγοραστού

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Νίκο Ταχιάο για διαπλοκή με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τον υφυπουργό Υποδομών να κάνει λόγο για "τηλεοπτικό σόου".

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 20 Σεπ 2023 | 10:24

Στη Βουλή η τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών από το 2024 - Τι προβλέπει

Αργά τη νύχτα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τριετίες.

ΠΑΡΑΔΟΞΟ 19 Σεπ 2023 | 11:47

Πώς μπορεί να βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή - Πρέπει να παραιτηθούν 6 υποψήφιοι βουλευτές, "θυσιάζεται" ήδη ο Τσακρής

Το σενάριο εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή θέλει τουλάχιστον 5+1 παραιτήσεις για να γίνει πραγματικότητα. "Θυσιάζεται" ο επιλαχών Αθ. Τσακρής, σε περίπτωση που κερδίσει ο Κασσελάκης.

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 18 Σεπ 2023 | 19:05

Οικονόμου για ταυτότητες: "Μυθολογία και σκοταδισμός οι αντιδράσεις - Από το 2026 θα ισχύουν μόνο οι νέες"

"Αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι η χώρα για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες θα αποκτήσει δελτία ταυτότητας που δεν θα παραχαράσσονται" ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Σεπ 2023 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης σε Σπαρτιάτες: Παρανόμως είστε στη Βουλή - Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της

Ο υπουργός Εργασίας είχε άγρια κόντρα στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 14 Σεπ 2023 | 12:12

Τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τίμησε η Βουλή

"Το κάψιμο της Σμύρνης είναι κυριολεκτικά το ολοκαύτωμα της ελληνικής ψυχής στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου πελάγους", είπε εμφατικά ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΠΕΡΑΣΕ 13 Σεπ 2023 | 22:35

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία - Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές της

"Ναι" στο νομοσχέδιο δήλωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν "παρών". Καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 13 Σεπ 2023 | 12:15

Βουλή: Οι αλλαγές Φλωρίδη στις διατάξεις για τη Δικαστική Αστυνομία - Τι ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Οι βασικότερες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13 Σεπ 2023 | 11:56