Follow us

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το νερό - Με 157 "ναι" έναντι 131 "όχι"

"Προχωράμε σε μια υπεύθυνη, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για το νερό", είπε ο Σταύρος Παπασταύρου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Δεκτό -κατά πλειοψηφία- έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ίδιο αποτέλεσμα καταγράφηκε στην ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί της αρχής και επί των άρθρων 4, 16, 28, 32, 33, 36, 39 του νομοσχεδίου, ώστε -όπως είχε πει ο εισηγητής της μειοψηφίας, Μαν. Χριστοδουλάκης- "να είναι υποχρεωμένος ο καθένας από εμάς να πάρει την ευθύνη για την κρίσιμη απόφαση που συνδέεται με το μέλλον της διαχείρισης των υδάτων στην Ελλάδα". Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία και επί 288 παρόντων βουλευτών, 157 είπαν "ναι", ενώ 131 είπαν "όχι".

Διαβάστε Επίσης

Κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου, ανέφερε ότι "προχωράμε σε μια υπεύθυνη, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για το νερό" και πρόσθεσε πως "η αδράνεια και τα ευχολόγια δεν είναι λύσεις".

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Ο κ. Παπασταύρου ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση για το νομοσχέδιο τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώνοντας: "Τα σχόλιά σας, τα σχόλια των φορέων, τα σχόλια των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, του δημάρχου Θέρμης, των δημάρχων από την ανατολική Αττική σε μεγάλο βαθμό μας βοήθησαν να βελτιώσουμε το νομοσχέδιο".

Συνοψίζοντας μία εβδομάδα "έντονου" κοινοβουλευτικού διαλόγου, είπε ότι υπάρχει μία θεμελιώδης συμφωνία και δύο ουσιώδεις διαφωνίες:

"Η θεμελιώδης συμφωνία είναι ότι όλοι μας αναγνωρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ότι αποτελεί στρατηγικό εθνικό πόρο, τον οποίο πρέπει να προστατεύσουμε, ότι είναι πηγή ζωής, ότι είναι προϋπόθεση για τις τοπικές κοινωνίες, είναι προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, για τον τουρισμό, για την αγροτική ανάπτυξη, ουσιαστικά είναι συστατικό στοιχείο της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας κάθε πολίτη".

– Οι διαφωνίες αφορούν, κυρίως, στην έκταση και στην ένταση του προβλήματος και συνακόλουθα στη λύση που απαιτείται για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό "είναι πολύ σημαντικό στην πολιτική να εντοπίζουμε και να ενισχύουμε αυτά που μας ενώνουν αλλά και να γνωρίζουν οι πολίτες τι είναι αυτά που μας διαφοροποιούν".

Όπως τόνισε, υπάρχουν "δύο διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις:

– Η πρώτη λέει ότι το σημερινό σύστημα διαχείρισης του νερού με κάποια προβλήματα, με κάποιες δυσλειτουργίες, με κάποιες ελλείψεις είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

– Η άλλη προσέγγιση είναι ότι το σύστημα αυτό διαχείρισης του νερού έχει εξαντλήσει τα όριά του".

Μιλώντας για την έκταση του προβλήματος, ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι πρέπει να αντιληφθούμε την ωμή πραγματικότητα. Η χώρα μας είναι 19η στον κόσμο στον κίνδυνο αντιμετώπισης λειψυδρίας. Και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα 27 κράτη-μέλη είμαστε δεύτεροι μετά την Κύπρο σε πιθανότητα αντιμετώπισης υδατικού στρες.

"Για εμάς, αυτά τα στοιχεία επιβάλλουν τη μεταρρύθμιση. Η αδράνεια δεν είναι λύση, η ωραιοποίηση δεν είναι επιλογή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με υποστελεχωμένους φορείς, με πολυκερματισμό, χωρίς τεχνική και οικονομική επάρκεια, χωρίς δυνατότητα υλοποίησης μεγάλων έργων και χωρίς πρόσβαση στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που προσφέρονται. Αυτό το μοντέλο αποτελεί αρχιτεκτονική του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία, χρειαζόμαστε ψηφιακά εργαλεία, χρειαζόμαστε επενδύσεις, διαχειριστική επάρκεια και πάνω από όλα χρειαζόμαστε συνένωση δυνάμεων", υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

"Και ενώ κάναμε τη συζήτηση την προηγούμενη βδομάδα, ήρθε η ωμή πραγματικότητα και μας χτύπησε την πόρτα, την Τετάρτη. Δεν θα αναφέρω τους δύο δήμους. Όμως, και στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη μπήκε εισαγγελέας. Για να διασφαλίσει την ποιότητα του νερού. Γιατί εντοπίστηκαν βακτήρια σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Γιατί; Γιατί το σύστημα αποχέτευσης δεν υπήρχε και οι βόθροι μπήκαν στους αγωγούς υδάτων.

Και, προσέξτε: Αυτό είναι σε δυο δήμους που εναντιώθηκαν στη μεταρρύθμιση. Είπαν, όλα λειτουργούν καλά. Και η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει διαδημοτικές συνεργασίες. Μάλιστα. Το πρόβλημα είναι σήμερα. Ο εισαγγελέας πήγε την Τετάρτη. Δεν υπάρχει καθαρό νερό αυτήν την στιγμή εκεί πάνω".

Επίσης, ανέφερε ότι "η Χαλκιδική έχει πέντε δήμους. Κανείς δεν έχει διαχειριστική επάρκεια. Η διαδημοτική συνένωση των πέντε που δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια τι θα οδηγήσει; Σε επάρκεια; Και οι δυο που εναντιώνονται στη συνεργασία με την ΕΥΑΘ έχουν ενημερωθεί ποιον οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν αξιόπιστο φορέα για να ελέγξει το νερό; Την ΕΥΑΘ.

Άρα, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Και θα μου πείτε, εντάξει, συνέβη σε ένα-δυο δήμους, έτυχε. Μάλιστα. Μα πριν τρεις μέρες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ μιας μεγάλης πόλης της Ηλείας, [. . .] κατήγγειλε την κλοπή νερού ύδρευσης για την παράνομη άρδευση χωραφιών.

Και έκανε δήλωση, η ΔΕΥΑΠ [. . .] ότι καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μη μείνει η πόλη του Πύργου και τα χωριά του δήμου χωρίς νερό. Θα μου πείτε, εντάξει. Έτυχε και εκεί. Μα, στη Μεσσηνία προ ημερών εξαρθρώθηκε η "μαφία του νερού”. Επιτήδειοι, που έχοντας τον έλεγχο της διανομής του νερού για άρδευση εκβίαζαν αγρότες και αν οι αγρότες δεν υπέκυπταν τους έκαιγαν τα χωράφια".

"Αυτό είναι το μοντέλο που υπερασπιζόμαστε;", ρώτησε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Με απώλειες 50 και 60%; Ο δήμαρχος στο Νευροκόπι μάς είπε ότι οι απώλειες είναι 70%".

"Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 735 οργανισμοί διαχείρισης του νερού δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προφανώς και κάνουν. Το μοντέλο, όμως, δεν λειτουργεί. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χάνοντας 5 και 6 σταγόνες από τις 10. Δεν γίνεται. Δεν μπορούμε να έχουμε το Ισραήλ ή τη Σιγκαπούρη να αξιοποιεί την ίδια σταγόνα δυο και τρεις φορές και εμείς να χάνουμε τις πέντε. Γιατί να χάνουμε εμείς; Δικές μας είναι; Ανήκουν και ατις επόμενες γενεές", σημείωσε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Στ. Παπασταύρου: Όσοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση θέλουν να διατηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του νερού.

"Άρα", συμπέρανε ο κ. Παπασταύρου, "οφείλουμε να αντιδράσουμε. Δεν είναι αποδεκτό σε μια χώρα σαν τη δική μας, να χάνεται το 50% του νερού. Και όσοι αντιδρούν και λένε όχι στην μεταρρύθμιση θέλουν να διατηρηθεί ένα καθεστώς, το οποίο έχει σπατάλες, έχει παλαιά δίκτυα, έχει αναποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του νερού. Οφείλουμε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική, οφείλουμε να αλλάξουμε τη δομή".

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης που -όπως είπε- ισχυρίζεται "αν υπήρχαν τα λεφτά, αν υπήρχε το προσωπικό, αν υπήρχε η τεχνογνωσία, δεν θα είχαμε τα προβλήματα", ρώτησε: "Τώρα τι κάνουμε; Ξέρετε ότι υπάρχουν Δήμοι που προσπαθούν να βρούνε μηχανικούς και δεν έρχονται για χρόνια; Δεν πάνε οι μηχανικοί. Αν πήγαιναν οι μηχανικοί, ναι, αλλά δεν πάνε. Ποιος θα προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού; Πώς θα πάμε μπροστά; Με τα ευχολόγια; Με προτάσεις εάν υπήρχε το προσωπικό;".

Με αφορμή αναφορές βουλευτών στα έργα, τόνισε ότι "τη δεύτερη 4ετία της κυβέρνησης έχουν γίνει πάνω από 901 έργα σε πάνω από 170 δήμους σε όλη την Ελλάδα, χωρίς κομματικό χρωματισμό. Όμως, αυτός ο τρόπος είναι αποσπασματικός, αυτός ο τρόπος δεν οδηγεί σε λύση συνολική".

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι "όποιος λέει "όχι” στη μεταρρύθμιση, στην πραγματικότητα -ηθελημένα ή όχι- λέει "ναι” στη διαιώνιση του σημερινού καθεστώτος. Λέει "ναι” στα πεπαλαιωμένα δίκτυα, "ναι” στις διαρροές, "ναι” στην αδυναμία αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων".

Με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του στο παράδειγμα της Αττικής, επεσήμανε ότι "έχουμε 67 δήμους: Οι 50 εξυπηρετούνται από την ΕΥΔΑΠ, οι 17 δεν εξυπηρετούνται από την ΕΥΔΑΠ. Από τους 17 δήμους που δεν εξυπηρετούνται από την ΕΥΔΑΠ, οι 10 εξυπηρετούνται στην αποχέτευση".

Κάλεσε, δε, τους βουλευτές να ακούσουν "τον παραλογισμό. Στο ίδιο σπίτι η βρύση δεν συνδέεται με την ΕΥΔΑΠ, η αποχέτευση συνδέεται. Ο κατακερματισμός μέσα στο ίδιο το σπίτι του καθενός. Είναι μοντέλο αυτό για το μέλλον; Αυτό υπερασπιζόμαστε; Και οι 17 που δεν συνδέονται τα νερά με την ΕΥΔΑΠ αγοράζουν το νερό από την ΕΥΔΑΠ. Άρα, έχουμε το συνώνυμο του κατακερματισμού. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι μοντέλο για το μέλλον. Και οι 50 δήμοι της Αττικής που συνεργάζονται με την ΕΥΔΑΠ έχουν ιδιωτικοποίηση του νερού; Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ιδιωτικοποιήσει το νερό; Ή τα σπίτια που έχουν αποχέτευση στην ΕΥΔΑΠ έχουν ιδιωτικοποιημένη αποχέτευση; Μα, έτσι θα προχωρήσουμε; Δεν πρέπει 67 δήμοι της Αττικής να έχουν ένα ενιαίο σύστημα; Ξέρετε ότι έχουμε δήμους στην ανατολική Αττική που δεν έχουν αποχέτευση, σύστημα αποχέτευσης, που έχουν βόθρους; Ποιος κάνει την επένδυση του ενός δισ. για να υπάρχει αποχέτευση στην ανατολική Αττική; Η ΕΥΔΑΠ. Θα συνεχίσουμε έτσι; Αλλού η βρύση αλλού η αποχέτευση; Για ποιον λόγο; Υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Και λέτε όχι; Στο ίδιο σπίτι η βρύση και η αποχέτευση σε διαφορετικά συστήματα. Αυτός είναι λαβύρινθος, αυτό είναι μωσαϊκό".

Με αφορμή την κριτική για "ιδιωτικοποίηση", ο υπουργός είπε ότι "βέβαια υπάρχουν ιδιωτικά δίκτυα που πουλάνε στην Αττική, το είπε ο κύριος Σαχίνης στους φορείς, ενώ η ΕΥΔΑΠ το τιμολόγιο είναι 0,35 το πουλάνε 3 ευρώ. Αυτά θα σταματήσουν με την επέκταση της ΕΥΔΑΠ. Υπάρχουν και αυτά, να τα αναφέρουμε".

Ακόμη, ενημέρωσε το Σώμα ότι "αυτήν τη στιγμή εξελίσσεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ πάνω από 2 δισ. με κύριο στόχο την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων ενός δισ. στην ανατολική Αττική. Μισό εκατομμύριο πολίτες σε δήμους της περιοχής δεν έχουν αυτήν τη στιγμή οργανωμένο σύστημα αποχέτευσης. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό ο καθένας μόνος του; Θα μπορούσε να έχει την οικονομία κλίμακος ο κάθε δήμος να το κάνει μόνος του; Και δεν το έκανε. Αλλά να πάμε και στη Θεσσαλονίκη; Να δούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Ένα τμήμα του Δήμου, στον ίδιο Δήμο, ανήκει στην ΕΥΑΘ, ένα άλλο τμήμα ανήκει στον ίδιο τον Δήμο ως προς την ύδρευση αλλά παίρνει νερό χονδρικής από την ΕΥΑΘ, αλλά η αποχέτευση ανήκει στην ΕΥΑΘ. Ένα τρίτο τμήμα στον ίδιο Δήμο, η Μυγδονία, υδρεύεται με πολύ συχνές διακοπές λόγω μειωμένων αποθεμάτων αποκλειστικά από τον Δήμο με νερό που προέρχεται από τοπικές γεωτρήσεις. Στον ίδιο Δήμο τρία διαφορετικά συστήματα. Αυτό είναι το μοντέλο; Αυτές τις διαδημοτικές συνενώσεις θα κάνετε;".

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Στ. Παπασταύρου: Είναι εθνική επιλογή να σταματήσουμε τον κατακερματισμό

"Αυτόν τον αναχρονισμό δεν μπορούμε να τον συνεχίσουμε", υπογράμμισε ο κ. Παπασταύρου. "Είναι εθνική επιλογή να σταματήσουμε τον κατακερματισμό. Δεν σημαίνει ότι οι ΔΕΥΑ όλες δεν έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να προχωρήσεις έτσι. Και η έκθεση, και η στρατηγική για την ανθεκτικότητα των υδάτων, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ΟΗΕ, μιλάει σαν βασική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού", ανέφερε προσθέτοντας: "Και ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης 6, παράγραφος 4 του ΟΗΕ μιλάει για αντιμετώπιση και χρηστή διακυβέρνηση. Δεν έχουμε χρηστή διακυβέρνηση του νερού. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Χάνουμε 6 με 7 σταγόνες στις 10. Τι χρηστή διακυβέρνηση έχουμε; Τι συζητάμε; Αν είχε προσωπικό και αν είχε λεφτά και αν είχε τεχνογνωσία και αν είχε δορυφορικά στοιχεία δεν θα χάναμε. Ε, δεν έχει. Θα κάνουμε κάτι για να το λύσουμε; Θα κάνουμε μία μεταρρύθμιση για το αύριο ή θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο χθες;".

Για τα ευρωπαϊκά παραδείγματα, που αναφέρθηκαν στη συζήτηση, ο υπουργός αντέτεινε ότι "η Σκωτία, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν κάνει αυτήν τη μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες. Δεν έχουμε μείνει "πίσω”. Έχουμε μείνει "πολύ πίσω”. Ακούστε νούμερα: Η Σκωτία είχε 210 φορείς ύδρευσης, συγχωνεύτηκαν σε 13 περιφερειακά συμβούλια, μετά από 13 έγιναν 3 και από 3 έγιναν 1. Στην Ολλανδία, που την αναφέρατε χθες, είχε 2.650 περιφερειακές αρχές διαχείρισης υδάτων. Έγιναν 24. Στην Πολωνία, το ίδιο, στην Ιρλανδία το ίδιο. Και ο ΟΟΣΑ, σε όλα τα παραδείγματα, βλέπει εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών πάνω από 40% και μείωση δαπανών κατά 50%. Σε όλη την Ευρώπη οδηγούνται σε ολιστικά σχέδια διαχείρισης του νερού, 2.650 έγιναν 24. Και εμείς τι θέλουμε; Να κάνουμε τους 735 1.735; Αυτός είναι ο στόχος μας; Έτσι πάμε μπροστά; Δεν μπορεί άλλος φορέας να ασχολείται με την αποχέτευση, άλλος με τη ύδρευση, άλλος με την άρδευση. Αυτό διαιωνίζει τον πολυκερματισμό. Εμείς, λέμε ξεκάθαρα ολοκληρωμένη διαχείριση, ενιαίο σχεδιασμό, αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων. Και για αυτό υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Παράλληλα, θύμισε ότι "σε αυτήν τη Βουλή αποφασίστηκε πριν από έξι χρόνια η συνένωση 36 φορέων για τη δημιουργία του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγή. Αν δει κανείς τα πρακτικά, θα δει μία ομοιότητα, σχεδόν επανάληψη των επιχειρημάτων: Συγκεντρωτισμός, δεν να λειτουργήσει, θέλετε να τε ελέγξετε όλα. Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής μάς έφερε το δεύτερο χρυσό την προηγούμενη Κυριακή. Μας έφερε τον Όλυμπο στην παγκόσμια κληρονομιά".

Ακολούθως, ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι "ο ολιστικός τρόπος διαχείρισης δεν είναι επιλογή. Είναι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές. Εγώ δεν θα μπορούσα να ήμουνα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να έχω δει ότι χάνουμε 50, 60, 70% και να έλεγα δεν κάνουμε τίποτα. Ναι, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν. Αλλά αυτό είναι η πολιτική. Να δυσαρεστείς κάποιον αλλά να ωφελείς τους πολλούς. Και το ολιστικό σύστημα διαχείρισης θα λειτουργήσει. Θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Θα λειτουργήσει με συνένωση δυνάμεων. Όλοι οι εργαζόμενοι που θα αποφασίσουν οι δήμαρχοι θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Θα μείνουν εκεί. Θα συνδυάσουμε την τοπική γνώση με την τεχνογνωσία και την οικονομία κλίμακος και τη δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων. Αυτή είναι η πρόκληση. Αυτό είναι το στοίχημα".

Για τις ΑΠΕ

Για την αναφορά του νομοσχεδίου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο υπουργός τόνισε: "Προσπαθούμε, από τα 6,3 γίγα που είχαμε το 2019, τώρα είμαστε πάνω από 18 γίγα. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Όμως, έχουμε μια μεγάλη πρόκληση. Γιατί είπα να μην ωραιοποιούμε τα πράγματα. Αυτό ισχύει για όλους μας. Στην αποθήκευση έχουμε μείνει πίσω. Και πρέπει να τρέξουμε. Και με τις ρυθμίσεις που έχουμε εδώ, ενισχύουμε τη δυνατότητα για την αποθήκευση και για την αυτοκατανάλωση".

Για τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς

Σχετικά με το πολεοδομικό εργαλείο για τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, επεσήμανε ότι "αυτό το εργαλείο υπάρχει από το 2014. Αυτό το εργαλείο δεν οδήγησε σε κάποιον εγκαταλειμμένο οικισμό να αναβιώσει. Και ερχόμαστε και το ενισχύουμε. Αλλά το ενισχύουμε με ασφαλιστικές δικλείδες. Δεν υπάρχει μια απόφαση υπουργού. Υπάρχει η φέρουσα ικανότητα και υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Προεδρικό Διάταγμα. Οφείλουμε τους εγκαταλειμμένους οικισμούς να επιχειρήσουμε να τους αναβιώσουμε".

Διαβάστε Επίσης

"Ενσωματώσαμε 20 σχόλια"

Ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε, ειδικά, και στην ενσωμάτωση άνω των 20 σχολίων από τους φορείς και από τους δήμους: "Η προσπάθειά μας είναι να αντιμετωπίσουμε τον κατακερματισμό αλλά ενώνοντας δυνάμεις. Δεν συμφωνήσαμε σε όλα με τους δημάρχους. Όσα, όμως, θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε, το κάναμε. Το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι αν οι ίδιοι οι τοπικοί φορείς δεν αγκαλιάσουν τη μεταρρύθμιση, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια το ίδιο γρήγορα".

Καταλήγοντας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε: "Οδηγούμαστε μπροστά με μια υπεύθυνη, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για το νερό. Που ενισχύει τον δημόσιο χαρακτήρα του, εξασφαλίζει πρόσβαση για όλους και θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση του φυσικού μας πόρου. Ενώνουμε τις δυνάμεις, επενδύουμε στις υποδομές, στην αποτελεσματικότητα και στη διαφάνεια. Και πάνω από όλα επιλέγουμε να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τον φυσικό πόρο, που δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά και στις επόμενες γενιές. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η νέα εθνική πολιτική για το νερό".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σε αυτή την παραλία θα δεις αλλιώς τις ακτές της Αττικής

Μια βουτιά εδώ αρκεί για να θυμίσει ότι η Αττική κρύβει παραλίες που μοιάζουν βγαλμένες από νησί

ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ 29 Ιουλ 2026 | 09:22

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το νερό σε Σιθωνία και Βόλβη -Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για την ποιότητα του νερού σε περιοχές της Σιθωνίας Χαλκιδικής και του Δήμου Βόλβης.

ΒΟΥΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 28 Ιουλ 2026 | 21:18

Δημήτρης Κυριαζίδης: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με απόφαση Κακλαμάνη για την επίθεση σε Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 28 Ιουλ 2026 | 16:59

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με Αραμπατζή και Αλεξοπούλου: "Δεν είναι μαγαζί σας η Βουλή - Παίρνατε τηλέφωνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Στο στόχαστρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπήκε η Φωτεινή Αραμπατζή, με καταγγελίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντιπαράθεση και με την Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ 27 Ιουλ 2026 | 20:45

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Στην επόμενη Βουλή θα κριθεί η τύχη της - Η διαφοροποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν θα αναθεωρηθεί "εν λευκώ" στη Βουλή, σύμφωνα με την ψηφοφορία της Δευτέρας 27/7

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2026 | 19:41

Πιερρακάκης: "Η αντίφαση για το άρθρο 16 είναι πια εκκωφαντική - Η αντιπολίτευση συγκρούεται με τις ίδιες της τις θέσεις"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για "εκκωφαντική αντίφαση" στις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2026 | 09:04

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή – Ποια άρθρα και διατάξεις αφορά

Αντικείμενο της δεύτερης ψηφοφορίας στην Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, θα είναι οι προτεινόμενες για αναθεώρηση διατάξεις που θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 151 ψήφους σήμερα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Ιουλ 2026 | 15:57

Νέο επεισόδιο Μητσοτάκη - Κωνσταντοπούλου: "Μπορείτε να μιλάτε μόνη σας όσο θέλετε" - "Και ο Τσίπρας έφευγε όταν μιλούσα"

"Δεν πρόκειται ποτέ να καθίσω να σας ακούσω με αυτήν τη συμπεριφορά" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχωρώντας από τη Βουλή

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Ιουλ 2026 | 14:57

Κόντρα Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: "Κατώτερος των περιστάσεων"- "Μιλάτε εσείς, το αφεντικό που δεν έφαγε τη σφαίρα;"

"Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ένα αμήχανο "παρών" που είναι τελικά "απών"" είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης: "Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, είστε Φαρισαίοι"

ΒΟΥΛΗ 24 Ιουλ 2026 | 14:09

Μητσοτάκης στη Βουλή με υπονοούμενο για την υγεία της Κωνσταντοπούλου: "Αντιμετωπίστε την με κατανόηση"

Επεισοδιακή η ομιλία του Κυριακού Μητσοτάκη στη Βουλή με τις συνεχείς διακοπές από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 24 Ιουλ 2026 | 13:36

Μητσοτάκης σε Δούρου από Βουλή: Λάθος που δεν έρχεστε στη δεξίωση για τη Δημοκρατία, με τον Καμμένο, πηγαίνατε

Αιχμές σε Δούρου και σε Ανδρουλάκη άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - "Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα νέο Σύνταγμα που να συμβαδίζει με την εποχή μας"

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 23 Ιουλ 2026 | 15:04

Βουλή: Κόντρα Βορίδη - Μάντζου και επίθεση Κωνσταντοπούλου - "Είστε ο εκπρόσωπος του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου"

"Τι σχέση έχουν οι πατριδοκάπηλοι, οι νοσταλγοί της χούντας, αυτοί που ευθύνονται για τις μεγάλες εθνικές προδοσίες, με τον πατριωτισμό;" είπε η Κωνσταντοπούλου σε Βορίδη

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 23 Ιουλ 2026 | 14:26

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για το Μάτι - "Πυρά" Παπασταύρου σε Παππά - "Ίχνος αυτοκριτικής για την εθνική τραγωδία 8 χρόνια μετά"

"Απέναντι σε αυτή την εθνική τραγωδία, η πρώτη μας υποχρέωση είναι ο σεβασμός και η ενότητα", είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου

ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιουλ 2026 | 07:23

Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος - Το βλέμμα στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή

Στην τελική φάση εισέρχεται από σήμερα η διαδικασία της προτείνουσας Βουλής, με τη συζήτηση στην ολομέλεια, της πρότασης αναθεώρησης του Συντάγματος.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Ιουλ 2026 | 17:46

Νέα κόντρα Κωνσταντοπούλου - ΚΚΕ: "Αφήνετε κενά έδρανα εισπράττοντας μισθό" - "Το τέλος του κατήφορου είναι ο βούρκος"

"Αφήνετε τα μπουκάλια σας, τα χαρτιά σας, τα σκουπίδια σας στα έδρανα για να τα μαζεύουν εργαζόμενοι" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ "ΚΑΙΝΕ" 21 Ιουλ 2026 | 07:33

Μεσσηνία: "Θα με βρίσκεις μπροστά σου" - Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις για τη δράση της "μαφίας του νερού"

Οι "τσιφλικάδες" της Μεσσηνίας φέρεται να συνδέονται με τουλάχιστον 22 έκνομες ενέργειες στη περιοχή από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 21 Ιουλ 2026 | 06:37

Καύσωνας: Οι τροφές που μας βοηθούν στις υψηλές θερμοκρασίες

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα, το σώμα εργάζεται πιο εντατικά για να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 20 Ιουλ 2026 | 13:44

Νέα κονδύλια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας- Οι Δήμοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για έργα ύδρευσης

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 103 έργα σε 63 Δήμους αξίας 142 εκ. ευρώ για τη λειψυδρία

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ 19 Ιουλ 2026 | 09:28

Πέντε μεγάλα έργα κατά της λειψυδρίας με στόχο την επίλυση προβλημάτων 10ετιών - Ολες οι περιοχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ολιστική διαχείριση του νερού και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 18 Ιουλ 2026 | 08:11

Προεκλογική προετοιμασία στην κυβέρνηση πριν την καλοκαιρινή άνω τελεία - Crash test η Συνταγματική Αναθεώρηση

Η αντιπολίτευση αναμένεται να μην δώσει την ψήφο της σε Συνταγματική Αναθεώρηση και η κυβέρνηση θα ενισχύσει το επιχείρημα περί της ανάγκης για αυτοδυναμία

ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 15 Ιουλ 2026 | 11:02

Ορκίσθηκε βουλευτής Ανατολικής Αττικής η Μυρτώ Κοροβέση στη θέση του Γιώργου Καραμέρου

Η Μυρτώ Κοροβέση ήταν δεύτερη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2023 μετά τον πρώτο επιλαχόντα Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος αρνήθηκε την έδρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Ιουλ 2026 | 17:14

Επιστολή Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής: Καταγγέλλει Γεωργαντά, Υψηλάντη για ακραίες συμπεριφορές εναντίον της

Υπέρ της άρσης ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ - "Άσκησαν βία λεκτική, ψυχολογική και έμπρακτη εναντίον μου", καταγγέλλει

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 10 Ιουλ 2026 | 17:54

Κόντρα Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: Κοστολογήστε τις προτάσεις σας - Αφήστε τα "λυπάμαι" και τα "θυμώνω"

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν επαρκούν - Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ και επαναφορά της 13ης σύνταξης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ 10 Ιουλ 2026 | 13:26

Γαλλία: Στο έλεος του καύσωνα και ο Λίγηρας - Από ποταμός έγινε... έρημος [εικόνες - βίντεο]

Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει ο ιστορικός καύσωνας που "λιώνει" τη Γαλλία, με τον ποταμό Λίγηρα να "στεγνώνει" λόγω της ξηρασίας.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 10 Ιουλ 2026 | 10:59

Μητσοτάκης: Έως τέλος Αυγούστου μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel - Συμφωνία με διυλιστήρια

Μέτρα για τη μείωση των τιμών στα καύσιμα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιουλ 2026 | 06:35

Η ακρίβεια στη Βουλή: "Μονομαχία" Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για το κόστος ζωής

Ο Ανδρουλάκης να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για το κόστος ζωής που ταλανίζει τους πολίτες και παραμένει το βασικότερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά.

ΧΑΜΟΣ ΞΑΝΑ 09 Ιουλ 2026 | 22:30

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ξανά "ροντέο" τη Βουλή: Κάλεσε το "100" για να συλλάβει τους βουλευτές της ΝΔ

Νέα επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Κάλεσε την Αστυνομία, τα έβαλε... με τους πάντες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Ιουλ 2026 | 15:46

Υποκλοπές: Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα για κλήτευση στην Επιτροπή Θεσμών των Ντίλιαν και Δημητριάδη - "Δεν είναι δημόσια πρόσωπα"

Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας "μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών"

ΕΚΡΗΞΕΙΣ 08 Ιουλ 2026 | 13:15

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "εξερράγη" και για τα γλυκά που ήθελε να προσφέρει βουλευτής για την ονομαστική του εορτή

Ο βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος ήθελε να κεράσει τους άλλους βουλευτές για την ονομαστική του εορτή, αλλά δεν υπολόγισε τη Ζωή

ΕΝΤΑΣΗ 03 Ιουλ 2026 | 17:34

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη φονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: "Δεν φτάνει η καταδίκη της βίας"

Η αντιπολίτευση εγκαλεί τη ΝΔ για δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης με αφορμή την επίθεση στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα

"ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" 03 Ιουλ 2026 | 14:22

ΘΕΟΝΗ: Η πιστοποίηση του SGS Institut Fresenius επιβεβαιώνει ξανά την ποιότητά του

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ ανανέωσε τη διεθνή πιστοποίησή του από το SGS Institut Fresenius.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Ιουλ 2026 | 20:23

Νέο σόου Κωνσταντοπούλου: "Γκέμπελς" είπε τον Άδωνι - Κατηγόρησε Μάντζο και Κουκουλόπουλο για σεξισμό εναντίον της

Η κ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα εναντίον όχι μόνο του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μάντζου, αλλά και του προεδρεύοντος του Σώματος, Πάρι Κουκουλόπουλου

ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 01 Ιουλ 2026 | 23:38

Κασσελάκης: Τέλος η πολιτική, εάν οι "Δημοκράτες" δεν μπουν στη Βουλή

"Εφόσον αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού, θα είναι απόλυτα κατανοητή", σημείωσε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Στέφανος Κασσελάκης

ΑΡΘΡΟ 86 30 Ιουν 2026 | 10:37

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η "ώρα" του άρθρου 86 και της ευθύνης υπουργών

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, με θέμα την πρόταση της ΝΔ για αλλαγές στο άρθρο 86, που αφορά την ποινική ευθύνη των υπουργών.

ΔΙΨΑ 30 Ιουν 2026 | 08:57

Πώς θα παραμείνετε σωστά ενυδατωμένοι στον καύσωνα -Γιατί η αφυδάτωση είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο νομίζετε

Το αίσθημα της δίψας δεν αποτελεί πάντοτε αξιόπιστη ένδειξη για το πόσο νερό έχει χάσει ο οργανισμός.

ΤΕΛΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιουν 2026 | 16:39

Τέλος ο β' γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Δήμαρχοι και περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή - Ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας

Κεντρικό σημείο της νέας ρύθμισης στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η κατάργηση του β’ γύρου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 25 Ιουν 2026 | 17:38

Σταύρος Παπασταύρου: Διαγωνισμός για νέες σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα από το ΥΠΕΝ

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αξιοποίηση του ενδιαφέροντος της αγοράς για τη χρηματοδότηση νέων σεισμικών ερευνών, οι οποίες θα παράγουν σύγχρονα δεδομένα

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 25 Ιουν 2026 | 01:10

Βουλή: Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τους ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη - Προβλέπεται η μείωση δόσεων και τόκων

Το νομοσχέδιο και η τροπολογία για τις ρυθμίσεις των ενήμερων δανείων του νόμου Κατσέλη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ 24 Ιουν 2026 | 07:13

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η νέα ρύθμιση του νόμου Κατσέλη - Τεράστια "ανάσα" για 100.000 δανειολήπτες

Ψηφίζεται η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει αλλαγές για περισσότερους από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 24 Ιουν 2026 | 01:20

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία Πιερρακάκη - "Ανάσα" σε πάνω από 100.000 δανειολήπτες

Η τροπολογία Πιερρακάκη ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών & Οικονομικών, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΤΔ 23 Ιουν 2026 | 17:55

"Καρφιά" κατά Σαμαρά από Μπακογιάννη: "Ιστορικό λάθος" και "τριτοκοσμικό" το δημοψήφισμα του 2015

Ισως το δικό ιστορικό λάθος της ΝΔ το 2015 ήταν ότι "το νομιμοποιήσαμε με τη συμμετοχή μας", τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη

ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 23 Ιουν 2026 | 14:09

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας για το Qatargate - Κατηγορείται για τρία αδικήματα

Διαβιβάστηκε στη Βουλή το ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εκδόθηκε από τη βελγική δικαιοσύνη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 22 Ιουν 2026 | 20:55

Δίκη για Τέμπη: Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα ληφθεί με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 19 Ιουν 2026 | 20:32

Αρειος Πάγος: Η Βουλή προτείνει τον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο για νέο πρόεδρο

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1988 17 Ιουν 2026 | 11:13

Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ.

ΖΑΓΟΡΙ, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό που από το 1988 μέχρι σήμερα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που το επιλέγουν καθημερινά.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 16 Ιουν 2026 | 17:09

Συναγερμός σε Τήνο και Αλόννησο: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Με την ίδια απόφαση, παρατείνεται για επιπλέον τρεις μήνες το καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας στο Μεγανήσι Λευκάδας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 15 Ιουν 2026 | 20:33

Chevron: Μπαίνει στο Block 10 του Κυπαρισσιακού Κόλπου με 70% - Δυναμικός περιφερειακός κόμβος ενέργειας η Ελλάδα

Η Chevron εισέρχεται σε πέμπτο θαλάσσιο οικόπεδο στη χώρα μας - Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη φάση ερευνών

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 10 Ιουν 2026 | 17:04

Συνταγματική αναθεώρηση: Εντάσεις και καμία διάθεση συναίνεσης από την αντιπολίτευση - "Είστε απολύτως αναξιόπιστοι"

Όπως δήλωσαν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, σε μια συνεδρίαση με υψηλούς τόνους, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΒΟΥΛΗ 10 Ιουν 2026 | 15:56

Ανδρουλάκης για συνταγματική αναθεώρηση: "Απαιτεί σοβαρότητα και όχι φθηνούς τακτικισμούς - Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης;"

"Δεν ψηφίζουμε γιατί είστε αναξιόπιστοι" είπε ο κ. Ανδρουλάκης εξηγώντας γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει καμία διάταξη ώστε να είναι υποχρεωτική η αυξημένη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 10 Ιουν 2026 | 10:13

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αυτά είναι τα 42 μέλη της διακομματικής Επιτροπής - Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν άμεσα.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ 10 Ιουν 2026 | 07:47
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Ιουν 2026 | 16:04

Ορκίστηκε βουλευτής ο Γιάννης Δραγασάκης - Πήρε την έδρα της Έφης Αχτσιόγλου που παραιτήθηκε

Ο Γιάννης Δραγασάκης πήρε τη θέση της Έφης Αχτσιόγλου στη Βουλή, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών

05 Ιουν 2026 | 14:01

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τα σχολεία στην πρώτη γραμμή για την προστασία του νερού

Κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος με την ΕΥΔΑΠ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 05 Ιουν 2026 | 13:58

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας στη θέση του Νίκου Ταγαρά

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας εξελέγη για πρώτη φορά το 2007 βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ και επανεκλέχθηκε το 2023

05 Ιουν 2026 | 09:00

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το νερό ως επένδυση για το μέλλον

Για την ΕΥΔΑΠ, η προστασία του νερού δεν αποτελεί απλώς μέρος της αποστολής της, αλλά τον πυρήνα της στρατηγικής της για το μέλλον

"ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ» 04 Ιουν 2026 | 18:57

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τη Βουλή ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 - "Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε"

Οι φοιτητές που προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, κάνουν λόγο για επιχειρούμενη απαξίωση του δικού τους μόχθου

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 04 Ιουν 2026 | 17:42

Βουλή: Κυρώθηκε ο νέος Κώδικας Χωροταξίας - Πολεοδομίας "Νίκος Ταγαράς" - "Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας"

Επί της αρχής του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τάχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 04 Ιουν 2026 | 11:49

Ανακοινώθηκε στη Βουλή η διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς - 39 οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί και η παραίτηση της Έφης Αχτσιόγλου.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 04 Ιουν 2026 | 09:45

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στέγη, έλεγχος συνταγματικότητας, Δικαιοσύνη -Οι τρεις παρεμβάσεις που προτείνει η ΝΔ

Η ΝΔ δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις διατάξεις που θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και την κατεύθυνση των νέων προστασιών ή δικλείδων ασφαλείας που θα ήθελε να προσθέσει στο Σύνταγμα.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 03 Ιουν 2026 | 07:53

Συνταγματική αναθεώρηση: Ποιες είναι οι αλλαγές που προτείνονται - Aντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Πρόταση για την αναθεώρηση σειράς θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης 2/6 στη Βουλή η ΚΟ της ΝΔ,, με την υπογραφή 155 βουλευτών.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 02 Ιουν 2026 | 17:06

Εντός Ιουνίου η σύσταση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος - Οι έξι βασικοί άξονες των αλλαγών

Εντός των προσεχών ωρών κατατίθεται στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση 30 άρθρων

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 02 Ιουν 2026 | 16:57

Ο Τσίπρας διέλυσε την ΚΟ της Νέας Αριστεράς, επόμενο "θύμα" ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερη δύναμη στη Βουλή οι ανεξάρτητοι

Στον Αλέξη Τσίπρα "τα ρίχνει" η Νέα Αριστερά για τη διάλυση της ΚΟ - Ποιοι έφυγαν, πόσοι είναι πια οι ανεξάρτητοι βουλευτές - Αναμένονται εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 31 Μαϊ 2026 | 12:28

Κέντρο Αθήνας: Θραύση αγωγού της ΕΥΔΑΠ στην οδό Αμερικής - Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία

Λόγω της θραύσης, η Τροχαία διέκοψε για περίπου τρεις ώρες την κυκλοφορία στην οδό Αμερικής, από το ύψος της Πανεπιστημίου

28 Μαϊ 2026 | 09:00

Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα: ΖΑΓΟΡΙ

Εκεί γεννιέται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ. Και ίσως αυτό να είναι που το κάνει ξεχωριστό.

ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ 22 Μαϊ 2026 | 16:08

Στον Ευαγγελισμό η Ειρήνη Αγαπηδάκη μετά από ξαφνική αδιαθεσία στη Βουλή: "Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας"

Η κυρία Αγαπηδάκη οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο

ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ 22 Μαϊ 2026 | 15:09

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση για εξεταστική για τις υποκλοπές με 155 "όχι"

Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 22 Μαϊ 2026 | 14:55

Κωνσταντοπούλου: Απόπειρα της ομάδας Μητσοτάκη να κατασιγάσει τη Βουλή, να "μπαζώσει" βίαια μια κοινοβουλευτική διαδικασία

Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα διευκολύνει την κυβέρνηση, αποχωρώντας από τη συζήτηση στη Βουλή.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 22 Μαϊ 2026 | 14:38

Σαμαράς: Το πρόβλημα, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι στο τηλέφωνο που χτυπάει στις 3.00, είναι στο ότι δεν το σηκώνει κανείς

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα αλλά και στο… "μεταλλαγμένο κόμμα Μητσοτάκη"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ 21 Μαϊ 2026 | 22:41

Βουλή: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς για τη σύσταση Προανακριτικής κατά Λιβανού και Αραμπατζή

"Όχι" στη σύσταση Προανακριτικής από την πλειοψηφία σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 21 Μαϊ 2026 | 20:15

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απόλυτα αθώα δήλωσε η Φωτεινή Αραμπατζή - "Δεν υπάρχει ούτε μια πράξη μου που να συνιστά αδίκημα"

"Τηρήθηκε ο σεβασμός στην επιβεβλημένη μυστικότητα της προδικασίας; Αναμφίβολα καταβαραθρώθηκε", είπε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή

ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 21 Μαϊ 2026 | 20:12

Στη Βουλή το "Ξύπνα Βασίλη" - Χάος με την ατάκα Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: "Πλησιάζετε επικίνδυνα να ανέβετε σε παγκάκι"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Φλωρίδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με ατάκες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 21 Μαϊ 2026 | 17:27

Βουλή: Νέος καβγάς Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη - "Αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων" - "Είστε άξια διάδοχος της Χρυσής Αυγής"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"ΒΟΛΕΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: "Γαλάζια" συμμορία καταλήστεψε τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντί να ζητήσετε συγγνώμη, συνεχίζετε τις φαυλότητες

"Τα σκάνδαλα της τελευταίας εποχής δεν γεννήθηκαν στην περιφέρεια, αλλά στον πυρήνα της εξουσίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή

ΚΑΤΑΡ 21 Μαϊ 2026 | 13:39

Βουλή: Ποιοι ήταν οι άνδρες με τις κελεμπίες στα έδρανα, δίπλα στο προεδρείο - Πώς βρέθηκαν εντός της Ολομέλειας

Τη στιγμή που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την προκαταρτική κατά Λιβάνιου-Αραμπατζή, στα έδρανα βρέθηκε η επίσημη αντιπροσωπεία του Κατάρ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 20 Μαϊ 2026 | 16:31

Εξω φρενών ο Κακλαμάνης για τη διαρροή των διαλόγων Ανδρουλάκη και Δεμίρη - Για "πράσινη Ζωή" μιλάει το Μαξίμου

Ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας να διενεργήσει έρευνα από πού διέρρευσαν οι διάλογοι - Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΑ 20 Μαϊ 2026 | 15:30

Τα "νεύρα" Ανδρουλάκη με Δεμίρη στη Βουλή: "Είδατε κάπου τους λόγους παρακολούθησής μου;" - "Όχι, δεν τους έχω δει"

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 20 Μαϊ 2026 | 08:32

Η ιστορική διαδρομή προς την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Αυτό το μικρό κράτος, είναι η Επτάνησος Πολιτεία από το 1800 έως το 1807 και το διάδοχο Ιόνιο Κράτος το 1815 έως το 1864, χρονολογία σταθμό για την Ένωση με την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 19 Μαϊ 2026 | 20:25

Νέο σόου Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, οργισμένη απάντηση από βουλευτή του ΚΚΕ: "Οι φασίστες μιλάνε έτσι" - "Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Γιώργο Λαμπρούλη και προκάλεσε την οργή της βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19 Μαϊ 2026 | 16:29

Βουλή: Χαμός από την Κωνσταντοπούλου για την άρση ασυλίας της - Ζήτησε εξαίρεση Γεωργαντά επειδή τον ασπάστηκε ο Αδωνις

Αγρια κόντρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 18 Μαϊ 2026 | 19:49

Άγρια κόντρα Άδωνι - Σαλμά στη Βουλή: "Είστε άσχετος ή εκπρόσωπος εταιρείας - Θα σας έρθει η αγωγή"

"Γυρίζετε τα κανάλια και λέτε ότι ο Γεωργιάδης είναι διεφθαρμένος. Σας έχω κάνει μήνυση και σε λίγο θα σας έρθει και η αγωγή για όλα αυτά" είπε ο υπουργός Υγείας

ΤΙ ΕΙΠΕ 18 Μαϊ 2026 | 19:48

Παύλος Πολάκης: "Θα είμαι πάντα ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 του μήνα" - Η αντίδραση μετά τη διαγραφή

Τι δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, στη Βουλή, όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Βασίλης Βιλιάρδος τον ανακοίνωσε ως ανεξάρτητο βουλευτή

ΥΠΕΝ 18 Μαϊ 2026 | 13:13

Παπασταύρου για αναδημοσίευση Τραμπ: "Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ενεργειακή στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ενεργειακή αρχιτεκτονική, ανέδειξε μεταξύ άλλων, ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου.

ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ 18 Μαϊ 2026 | 07:37

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου: "Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος αμερικανικού LNG"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου.

15 Μαϊ 2026 | 21:01

Κόντρα Γεωργιάδη - Χρηστίδη στη Βουλή: "Ο Ανδρουλάκης λέει ψέματα για το πώς ενοικιάστηκε το ακίνητο"

"Αυτή είναι η αντιμετώπιση της τοξικότητας που δήθεν ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη;" απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ο Παύλος Χρηστίδης

ΤΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 15 Μαϊ 2026 | 19:18

"Είσαι σκυλάκι της ΝΔ, έκλεψες την έδρα": Άγρια επίθεση της Κωνσταντοπούλου στη βουλευτή της που ανεξαρτητοποιήθηκε

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ελένη Καραγεωργοπούλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου την αποκάλεσε "κλέφτρα" της βουλευτικής έδρας

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Μαϊ 2026 | 17:09

Χάος στη Βουλή με Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: "Είσαι φασίστας" - "Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της"

Ακραία ένταση στη Βουλή μετά την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Οι επιθέσεις σε βουλευτές της ΝΔ και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Μαϊ 2026 | 20:37

Ιστορική ομιλία Χριστοδουλίδη στη Βουλή των Ελλήνων: "Η Ελλάδα ο πιο συνεπής και διαχρονικός σύμμαχος της Κύπρου"

Μετά από 16 χρόνια, πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή - Παρουσία Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μαϊ 2026 | 18:45

Νέα άγρια κόντρα Άδωνι - Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: "Παρακρατικός" - "Βρίσκεστε σε κρίση"

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε "παρακρατικό" τον Άδωνι Γεωργιάδη - "Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά, που κάθεται δύο θέσεις δίπλα σας"

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 14 Μαϊ 2026 | 17:51

Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. και μας κουνάει το δάχτυλο - Πέρασε "ζάχαρη" τη δεκαετία των μνημονίων

"Αυτός θα μας κουνήσει το δάχτυλο; Εδώ κυνηγάμε τον αγρότη γιατί πήρε 5.000 επιδότηση", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ 14 Μαϊ 2026 | 16:37

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της - Ποιες υποθέσεις αφορούν

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς φακέλους η Ζωή Κωνσταντοπούλου ελέγχεται για σωρεία σοβαρών, αξιόποινων πράξεων

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ 13 Μαϊ 2026 | 23:34

ΠΑΣΟΚ: Αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο διοικητής της ΕΥΠ

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κληθούν σε ακρόαση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, καθώς και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 13 Μαϊ 2026 | 22:31

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το φορολογικό νομοσχέδιο - Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ

"Παρών" δήλωσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ - "Όχι" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη

"ΦΟΥΝΤΩΣΕ" Η ΚΟΝΤΡΑ 13 Μαϊ 2026 | 18:27

Μετωπική Πιερρακάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή: "Ανταγωνίζεστε σε τοξικότητα τον Τσίπρα" - "Για εσάς ο μήνας έχει... εννιά"

Η αντιπαράθεση έγινε πιο έντονη όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αμφισβήτησε το πολιτικό αποτύπωμα της εκλογής του Κυριάκου Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 13 Μαϊ 2026 | 17:33

Κόντρα Φάμελλου με Μαρκόπουλο στη Βουλή: "Λαβύρινθος σκανδάλων η κυβέρνηση" - "Bypass Εξεταστικές δεν γίνονται"

Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μαρκόπουλος αντάλλαξαν την Τετάρτη 13/5 στη Βουλή εκατέρωθεν αιχμές

194 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 13 Μαϊ 2026 | 15:02

Βουλή: Άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου με 97 ψήφους υπέρ και 79 κατά - "Παρών" Από 18 βουλευτές

Mετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του πολιτευτής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 12 Μαϊ 2026 | 18:11

Τι προβλέπεται για την ασφάλεια στα ΑΕΙ - Τι ισχύει για τα επεισόδια σε ΑΠΘ και ΕΜΠ

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα στο ΑΠΘ και στο ΕΜΠ, εφαρμόστηκε ό,τι προβλέπεται από τον νόμο για τους εμπλεκόμενους.

12 Μαϊ 2026 | 06:46

Νέο χωροταξικό τουρισμού: Η πρόταση για να μην πνίγεται η Ελλάδα στους τουρίστες -"Κόφτης" Airbnb, περιορισμοί στη δόμηση

Τι αναφέρει η πρόσφατη πρόταση των δύο υπουργείων για την οργανωμένη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 11 Μαϊ 2026 | 17:28

Τουρισμός: Τι προβλέπει το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο - Τι αλλάζει για παραλίες, ξενοδοχεία

Όπως τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, πρόκειται για ένα "σύστημα αρχών, κατευθύνσεων και κανόνων" που λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής