Follow us

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγελόπουλου

Στην κατάθεση πρότασης διεύρυνσης των κατηγοριών σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, προχώρησε η ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
papaggelopoulos

Νέα αδικήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης καταλογίζει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η ΝΔ στην πρόταση της για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι τα νέα αδικήματα αποκαλύφθηκαν από τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής , αλλά και από την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνη στην ίδια επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρόταση που θα συζητηθεί εντός δεκαημέρου στην Ολομέλεια και είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία τα νέα αδικήματα είναι τα ακόλουθα :

1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος.(άρθρο 186 παρ. 1 ΠΚ: "Όποιος δίνει ή υπόσχεται αμοιβή σε άλλον για να τελέσει ορισμένο κακούργημα καθώς και όποιος αποδέχεται αυτήν την προσφορά και αναλαμβάνει την τέλεσή του, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.")

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Εκβίαση. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ): "Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 380, με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαναγκάζει κάποιον με βία ή απειλή σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία του εξαναγκαζομένου ή άλλου τιμωρείται [...] με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.")……. Αν τις παραπάνω πράξεις τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια ή κατά επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Σημείωση: Για την κακουργηματική εκβίαση βάσει του νεότερου επιεικέστερου 385 παρ. 3 εφαρμόζεται η διάταξη: Αν την παραπάνω πράξη τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ): 1. Ο Πρωθυπουργός, το μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος, που ζητεί ή λαμβάνει άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ. (αρ. 159 παρ. 1 νέου ΠΚ): Με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιές μονάδες τιμωρείται ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης……….που ζητούν ή λαμβάνουν άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό τους ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα που δεν δικαιούνται ή απαιτούν τέτοια ως αντάλλαγμα ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα τους ή αντίκειται σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ: "1. Υπάλληλος ο οποίος ζητεί ή λαμβάνει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργεια ή παράλειψή του σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν ο υπαίτιος τελεί την πράξη του προηγούμενου εδαφίου κατ' επάγγελμα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή. 2. Αν η ως άνω ενέργεια ή παράλειψη του υπαιτίου αντίκειται στα καθήκοντα του, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Αν ο υπαίτιος τελεί την πράξη του προηγούμενου εδαφίου κατ' επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες. 3.Υπάλληλος ο οποίος ζητεί ή λαμβάνει, για τον εαυτό του ή για άλλον, αθέμιτη παροχή περιουσιακής φύσης, επωφελούμενος από την ιδιότητα του, τιμωρείται με φυλάκιση, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη.")

Σημείωση: Αναγράφεται το 235 παρ. 1, 2 και 3 του επιεικεστέρου νέου 235 ΠΚ.

5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ: Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων: α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά το άρθρο 137 Α, β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για κακούργημα και με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για πλημμέλημα".)

6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς): Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ. 5): όποιος εκτός από την περίπτωση της πρώτης παραγράφου οργανώνεται με άλλον ή άλλους για να διαπράξουν κακούργημα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος εάν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για την διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της ανηλικότητας.

Η Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ) δεν αφορά την παρούσα πρόταση και απλά μνημονεύεται ως ήδη διερευνώμενο από την ήδη συσταθείσα Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη η επιστολή της ΝΔ:

"Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΘΕΜΑ: Πρόταση περί διεύρυνσης του αριθμού των διερευνωμένων αδικημάτων, που ενδέχεται να τέλεσε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Δυνάμει της από 8 Οκτωβρίου 2019 απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, συγκροτήθηκε Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την τυχόν τέλεση αδικημάτων από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, κατά την τέλεση των καθηκόντων του, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και το άρθρο 5 του ν.3126/2003 "Περί Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών", όπως αυτά ισχύουν. Τα δε διερευνητέα αδικήματα είναι α) ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών (αρ. 41 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 256 ΠΚ), β) πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (αρ. 186 ΠΚ παρ. 1), γ) ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος αυτοτελώς (αρ. 41 παρ. 1 ΠΚ 259 και αρ. 259 ΠΚ αυτοτελώς) και δ) ηθική αυτουργία σε ψευδορκία (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στo πλαίσιo της διερευνώμενης υπόθεσης και κατόπιν της αποστολής μέρους του φακέλου της δικογραφίας από την Προκαταρκτική Επιτροπή στη Βουλή δυνάμει της από 04.03.20 γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, προέκυψαν ενδείξεις για την ενδεχόμενη τέλεση -υπό του κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου- ετέρων μεν, συναφών δε, αδικημάτων, πέραν των όσων αναφέρονται στην από 08-10-2019 απόφαση περί συγκρότησης της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα εκτός από την ήδη διερευνώμενη υπόθεση προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις. Φέρεται μάλιστα να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος ακόμη και πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών που δεν δέχονταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις τις οποίες έδινε προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και εν συνεχεία να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις και να κάμπτεται η αντίστασή τους. Η συγκεκριμένη τακτική είχε καταγγελθεί από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την Αντιεισαγγελέα Εφετών κα Ράικου για την υπόθεση της Νοβάρτις, αλλά διαφαίνεται ότι επεκτάθηκε και σε άλλες υποθέσεις.

Οι ενδείξεις περί ενδεχόμενης τέλεσης ετέρων αδικημάτων προκύπτουν από τις ακόλουθες περικοπές καταθέσεων:

Α. Από την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής:

Από όσα κατήγγειλε η πρώην Εισαγγελέας κα Τσατάνη υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος επιθυμούσε να αφαιρεθεί ο φάκελος της δικογραφίας της υπόθεσης Βγενόπουλου και λοιπών από την κα Τσατάνη και προς τούτο μάλιστα επέδειξε ενδιαφέρον πέραν τον καθηκόντων του ζητώντας να συμμετάσχει και ο ίδιος, πράγμα που απαγορεύεται από την μυστικότητα της ανάκρισης, σε συναντήσεις εισαγγελικών λειτουργών που θα συζητούνταν ενέργειες για την υπόθεση, ενώ παράλληλα προκύπτει ότι τηλεφώνησε στις 22 Νοεμβρίου 2015 στην τότε Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατά χρόνο που η ίδια χειριζόταν την υπόθεση Γ. Βγενόπουλου και της υπέδειξε, μη έχων σχετικό δικαίωμα ή εξουσία, συγκεκριμένο δικονομικό χειρισμό, ήτοι την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Της δήλωσε περαιτέρω, ότι αν η ίδια δεν συμμορφωθεί προς την υπόδειξη, δεν θα κάνει αυτή Χριστούγεννα με την οικογένειά της. Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Βαξεβάνης δημοσίευσε άρθρο σε βάρος της εισαγγελέως, ενώ κατέθεσε καταγγελία εις βάρος της και εκκινήθηκε σχετικά πειθαρχική έρευνα εις βάρος της, η οποία αρχειοθετήθηκε την 22-12-2015. Την επομένη ημέρα, βουλευτές της τότε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή και την αμέσως επομένη δημοσιεύθηκε ο νόμος 4356/15 οποίος παρείχε την αρμοδιότητα άσκησης της σχετικής πειθαρχικής δίωξης στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την οποία και τελικώς άσκησε. Περαιτέρω, μετά την φερομένη τηλεφωνική ανακοίνωση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, προς την Γεωργία Τσατάνη, ότι αυτή δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της και της στοχοποίησης που δέχθηκε η ίδια λόγω της άρνησής της να πειθαρχήσει στις παράνομες απειλές του κ. Παπαγγελόπουλου, αφαιρέθηκε από αυτήν η αστυνομική προστασία που της είχε παρασχεθεί από την Πολιτεία και, δυστυχώς, την 13η Οκτωβρίου 2016, έλαβε χώρα τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία της.

Ενδεικτικά η κα Τσατάνη καταθέτει προς αυτά τα πραγματικά περιστατικά τα ακόλουθα:

Η κ. Ράικου που καθόταν ακριβώς δίπλα μου μού είπε ότι είναι ο κύριος Αναπληρωτής Υπουργός. Οπότε εγώ με σεβασμό και με ευγένεια τον ρώτησα "τι συμβαίνει και βρίσκεστε εδώ;". Η απάντησή του ήταν ότι "εγώ θέλω να παρακολουθήσω ό,τι ακριβώς ειπωθεί εδώ στη συντονιστική συνάντηση, ενδιαφέρομαι για την υπόθεση αυτή Βγενόπουλου και λοιπών". Του είπα ότι "εδώ είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα, δεν υπάρχει από πλευράς σας κανένα δικαίωμα για να παρευρεθείτε στη συγκεκριμένη συντονιστική συνάντηση", αυτός επέμενε ότι "εγώ ενδιαφέρομαι για την υπόθεση αυτή και θέλω να αναφέρω ό,τι ακριβώς στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας". Εγώ απ’ ό,τι θυμούμαι τότε του είπα "μα, εδώ παρευρίσκονται και οι εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής της Κύπρου και εκείνοι θα ενημερώσουν και εν πάση περιπτώσει σας παρακαλώ πάρα πολύ, κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να βγείτε από την αίθουσα, διότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παρευρίσκεσθε". Και τελείωσε όσον αφορά το θέμα αυτό που δημιουργήθηκε κάπως έτσι με τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο."

"Στις 4.11 ο κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος έκανε δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψει τα δικαστικά πραξικοπήματα. Προηγουμένως είχε επισκεφτεί την κυρία Εισαγγελέα τότε του Άρειου Πάγου και της είχε ζητήσει να διωχθώ πειθαρχικώς, ότι έπρεπε να απολυθώ από το σώμα, διότι αφαιρούσα δικογραφίες και διότι και διότι. Είχε αναφερθεί και σε άλλες υποθέσεις σε βάρος μου, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση ούτε με το κύρος μου ούτε με την υπηρεσιακή διαδρομή μέχρι και τότε."

"Η στιχομυθία που έγινε μεταξύ μας είναι καταγεγραμμένη στην αναφορά την οποία υπέβαλα στη συνέχεια στην κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συνοπτικά θα ήθελα να πω ότι έδειξε ένα έντονο ενδιαφέρον ότι θα έπρεπε να επιστραφεί η δικογραφία στην κυρία Ράικου, ότι εγώ παρανόμως κρατούσα αυτή τη δικογραφία, εγώ την είχα αφαιρέσει και ότι θα έπρεπε η δικογραφία –συνοπτικά, χωρίς να αναφερθώ συγκεκριμένα, πάντως όσα έχω καταγράψει τότε που ήταν πρόσφατα είναι ακριβώς έτσι- να επιστρέψει εκεί, για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.

Τελείωσε εκεί η συνάντησή μας και την επόμενη Κυριακή -διότι νομίζω ότι αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο για την περαιτέρω εκβιαστική του πλέον συμπεριφορά προς εμέ- στις 22 Νοεμβρίου 2015 επιστρέφω από το γραφείο μου γύρω στις 11.30΄ το πρωί -είμαι στην προηγούμενη πάροδο της κατοικίας μου, ήμουν σχεδόν στο ύψος της Βουλγαροκτόνου - δέχτηκα το τηλέφωνό του. Του είπα "κύριε Υπουργέ, σε δύο λεπτά είμαι στο σπίτι μου και θα σας πάρω εγώ", διότι είχα και τη συνοδεία μου στο αυτοκίνητο. Πράγματι του τηλεφώνησα εγώ γύρω στις 11.30΄ μέσα από την κατοικία μου. Εκείνος με ρώτησε, εκβιαστικά πλέον, γιατί δεν έχω επιστρέψει τη δικογραφία, και μου είπε ότι θα ακολουθήσει σε βάρος μου, σε περίπτωση μη επιστροφής της δικογραφίας εκεί, ένας άγριος πόλεμος και ότι θα έπρεπε να συμμορφωθώ για να κάνω και εγώ Χριστούγεννα με την οικογένειά μου. Και απ’ ό,τι θυμάμαι, μου είπε και κάποια άλλη χαρακτηριστική φράση, ότι έχω στα χέρια μου μια καυτή…που θα σκάσει, θα εκραγεί και θα με καταστρέψει. Η έκφραση πρέπει να ήταν ότι έχω στα χέρια μου ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου και ότι θα έπρεπε να συμμορφωθώ για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου."

"Στοχοποιήθηκα αγρίως: "Το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής. Η εισαγγελέας που τα άρπαξε για να ευνοήσει τους επιχειρηματίες. Η εισαγγελέας της καρδιάς του Βγενόπουλου". Εν πάση περιπτώσει το όλο κλίμα κατά τη γνώμη μου, η όσφρησή μου, μετά τη πάροδο τόσων ετών, έχω κατασταλάξει στο γεγονός ότι τα όσα μου έχουν συμβεί και από πλευράς του κ. Αναπληρωτή αποσκοπούσαν σε ένα και μόνο γεγονός, είχε "εμμονή" σε εισαγωγικά με την συγκεκριμένη υπόθεση και έπρεπε πάση θυσία να ασκηθούν οι διώξεις….."

"Νομίζω ότι θα πρέπει να ερευνηθεί η φορτικότητα -έχεις ένα απόστημα- ο άγριος πόλεμος. Η φορτικότητα αυτή συνιστά την έννοια –προφανώς, θα ερευνηθεί από την Επιτροπή σας- της ηθικής αυτουργίας, όχι όμως σε απόπειρα, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η πράξη του. Όμως, ως γνωστό, για το θέμα της κατάχρησης εξουσίας –και θα ερευνηθεί από την Επιτροπή σας, εγώ απλώς επειδή ερωτήθηκα το μνημονεύω και αυτή είναι η γνώμη μου- απαραίτητο και θεμελιώδες θέμα στην περίπτωση του άρθρου 239 -είναι γνήσιο ιδιαίτερο έγκλημα- είναι στον δράστη η ιδιότητα του υπαλλήλου. Όμως, το άρθρο 239, ειδικά η περίπτωση που εκτίθεται κάποιος σε δίωξη, θα πρέπει να συσχετιστεί και με το άρθρο 49 του Ποινικού Κωδικός, που ομιλεί για ιδιαίτερες ιδιότητες ή σχέσεις. Όμως, παράλληλα, ερευνητέο είναι και το άρθρο 186, επικουρική διάταξη. Αυτά όλα είναι σε έρευνα της Προανακριτικής."

Β. Από την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής:

Από τις καταγγελίες του κ Μιωνή, προκύπτουν ενδείξεις, ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέρα από τα περιγραφόμενα αδικήματα στην αρχική πρόταση σύστασης ειδικής προκαταρκτική επιτροπής με τα επιπλέον εδώ αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά τέλεσε ενδεχομένως τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης εις βάρος του κ. Σαμπί Μιωνή, εκφέροντας το συμπερασματικώς συναγόμενο απειλητικό και επιβλαβές γεγονός της μη απόσυρσης ενταλμάτων σύλληψης, αν ο τελευταίος δεν κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε τρίτο, το οποίο όμως φέρεται ότι δεν οφείλετο από κάποια νόμιμη αιτία, καθώς και το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Συγκεκριμένα ο κ. Μιωνής κατήγγειλε ότι σε ανοιχτή αντιδικία που είχε με τον κ. Φιλιππάκη και Τάρκα παρενέβη ο τότε Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης κ Παπαγγελόπουλο. Στη συνάντηση εκείνη ουσιαστικώς συζητήθηκαν ανοικτές ποινικές υποθέσεις του κ. Μιωνή και συνεργατών του με την ελληνική δικαιοσύνη. Σε αυτήν τη συζήτηση ζητήθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να δώσει ο κ. Μιωνής χρηματικά ποσά ως έξοδα στον κ. Φιλιππάκη, αλλιώς δεν θα έκλειναν οι ποινικές υποθέσεις και θα συνεχίζονταν οι διώξεις σε βάρος του και των συνεργατών του. Εν συνεχεία το ποσό αυτό προσδιορίστηκε από τον κ. Φιλιππάκη στα 350.000 ευρώ και υπεγράφη και ιδιωτικό συμφωνητικό τον Μάρτιο του 2018 με το οποίο αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις που δεν εξαρτώνταν από τα μέρη, αλλά μόνο από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Μάλιστα δύο μήνες αργότερα τον Μάιο του 2018 έγινε νέα συνάντηση με τον κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο για να διαπιστωθεί εάν υλοποιούνταν οι παράνομες συμφωνίες.




Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταθέτει ο κ. Μιωνής:

"Καταθέτω σήμερα μήνυση εναντίον του κύριου Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Είμαι εδώ για να καταθέσω ενόρκως, υπεύθυνα και θεσμικά, για πραγματικά γεγονότα που όταν συνέβαιναν μου φαινόταν ότι βρισκόμουν σε ταινία τρόμου."

"Είμαι εδώ για να καταθέσω ότι ο συνέταιρός μου, Άγγελος Μεταξάς, ο δικηγόρος μας, Σταύρος Παπασταύρου και εγώ, πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και μέλη της τον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία", Ιωάννη Φιλιππάκη, τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου."

"Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Είπα ότι η εγκληματική οργάνωση του Παπαγγελόπουλου από τότε με στοχοποίησε για να μου φορτώσει τη λίστα Λαγκάρντ."

"Το γεγονός ότι ο δικηγόρος μου, Σταύρος Παπασταύρου, εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ ως πληρεξούσιός μου, εταιρείας μου, και ήταν τότε –αργότερα δηλαδή όταν έγιναν αυτές οι καταγγελίες- και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά, έβαλε και τον Σταύρο Παπασταύρου αλλά και εμάς στο στόχαστρο."

"Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες οι οποίες εξυπηρετούσαν πολλούς σκοπούς συγχρόνως, ότι εγώ και ο συνέταιρός μου, Άγγελος Μεταξάς, μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου δήθεν αποτελούσαμε το 50% της λίστας Λαγκάρντ – το οποίο είναι ψεύδος–, και ότι ο δικηγόρος μας, Σταύρος Παπασταύρου είχε 5 εκατομμύρια ευρώ στη λίστα που ήταν χρήματα που ήταν δικά μου σε μία δικιά μου εταιρεία. Όλοι εμείς, λοιπόν, ήμασταν μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλέναμε μαύρο χρήμα και μάλιστα το μαύρο αυτό χρήμα κατέληγε και σε πολιτικούς. Άλλο ένα απίστευτο ψέμα!"

"Ήταν ένα παραμύθι που τα είχε όλα. Είχε δράκους, είχε έναν πλούσιο Εβραίο, είχε έναν Παπασταύρου. Έτσι εξυπηρετούσαν τους σκοπούς τους οι οποίοι ήταν να αποκτήσουν παράνομο οικονομικό όφελος από τον εκβιασμό μου και να πάρουν οικονομικά οφέλη από την εμπλοκή του ονόματος του Σταύρου Παπασταύρου."

"Εγώ θεωρώ ότι ο Παπαγγελόπουλος υπουργοποιήθηκε εξαιτίας αυτής ακριβώς της υπόθεσης διότι αυτό έγινε προεκλογικά η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχομαι σήμερα να τα πω αυτά όταν ο Σταύρος Παπασταύρου έχει δικαιωθεί πλήρως, τα 3 εκ. ευρώ τα οποία του δάνεισα για να μην τον βάλουν φυλακή ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του έχουν επιστραφεί, γιατί έχει δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια και όλη αυτή η υπόθεση είναι ξεκάθαρο ότι ήταν μια κατασκευή του χειρίστου είδους από αυτή την ομάδα του Παπαγγελόπουλου."

"Εγώ πιστεύω ότι όλη η ιστορία η δική μας ήταν μία prova generale για την Novartis. Τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω έχει πάρα πολλές ομοιότητες."

"Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή αρχίζει το ένα επαγγελματικό σχέδιο εκβίασής μου με δύο μοχλούς πίεσης. Πρώτον, δια του Τύπου συκοφάντηση και δεύτερον, μεθοδευμένη και επαναλαμβανόμενη απειλή ασκήσεων κακουργηματικών διώξεων εναντίον μου, του Σταύρου Παπασταύρου και του Άγγελου Μεταξά με σκοπό να υποκύψω στις παράνομες περιουσιακές τους αξιώσεις."

"Ο Παπαγγελόπουλος στέλνει τους μαθητές του, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Καλούδη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στο Παρίσι, να συναντήσουν τον Φαλτσιανί στις 11.9.2015 τον καταζητούμενο από τις ελβετικές Αρχές Φαλτσιανί. Το ταξίδι αυτό το μεθοδεύει ο Παπαγγελόπουλος παρακάμπτοντας και αποκρύπτοντάς το από την αρμόδια Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Κουτζαμάνη."

"Αδιαμφισβήτητο γεγονός η εξωθεσμική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Παπαγγελόπουλος λοιπόν πήγε και πούλησε στην κυβέρνηση ένα ωραίο παραμυθάκι, Μιωνής, Μεταξάς, Παπασταύρου εγκληματική οργάνωση, σύμβουλος Σαμαράς, 50% της λίστας, βγάζουμε σποτάκι προεκλογικό, 5 εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία δεν ήταν δικά του, αλλά δεν πειράζει, γιατί έχουμε και εκλογές. Και ο Παπασταύρου μέλος κι αυτός εγκληματικής οργάνωσης. Big news."

"Στις 10 Μαρτίου του 2016 κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και εμένα, με πρωτοβουλία του Γιάννη Φιλιππάκη, προκειμένου -όπως μου είπανε- να αποσυμπιεστεί η κατάσταση μεταξύ του Φιλιππάκη και εμένα, γιατί με τον Φιλιππάκη τότε σας είχα πει βρισκόμασταν σε δικαστική διαμάχη στην Αγγλία."

"Ήταν σαφές σε εμένα ότι ο κ. Παππάς λειτουργούσε εις γνώση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω ότι και ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας είχαν καταλάβει ότι υπήρχε μία αντισημιτική διάσταση εναντίον μου σε αυτές τις έωλες κατηγορίες, καταγγελίες και το κυνηγητό. Επίσης, ήταν σαφές σε εμένα ότι ο Παπαγγελόπουλος και ο Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες, όπως και ο κ. Παπαγγελόπουλος το είπε και το κατέθεσα."

"Ο Νίκος Παππάς έκανε πρώτα σύνοψη των θέσεων και αξιώσεων των δύο πλευρών, δηλαδή εμένα και του Φιλιππάκη, μετά από συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει και με τον Φιλιππάκη τις προηγούμενες."

"Από τη μία μεριά οι αγωγές οι δικές μου, όπως τις συνόψισε… Ο Νίκος Παππάς το συνόψισε καλά στην αρχή και είπε ότι οι αξιώσεις του Σάμπυ είναι τα εντάλματα του Άγγελου και οι αξιώσεις του Φιλιππάκη είναι να φύγουν οι αγωγές που είχε κάνει ο Σάμπυ."

"Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε κατά σοκαριστικό τρόπο "και των εξόδων που του έχεις δημιουργήσει". Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ο αρμόδιος για τη διαφθορά υπουργός ζητούσε απροκάλυπτα, εκβιάζοντας ουσιαστικά να πληρώσω στον Φιλιππάκη, χρήματα που δεν όφειλα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Άγγελο Μεταξά. Γνώριζα την ενεργή εμπλοκή του στο κατασκεύασμα της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έτσι, απροκάλυπτα, θα μου ζητούσε να δώσω λεφτά στον Φιλιππάκη."

"Οι κύριοι Φιλιππάκης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, δεσμεύθηκαν εγγράφως ότι θα έκλειναν οριστικά τις ανοιχτές ποινικές δικαστικές μας υποθέσεις εντός 3 μηνών. Ποιες υποθέσεις; Αυτές που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει: εγκληματική οργάνωση, την ποινική δίωξη του Καλλούδη και τα θέματα του Άγγελου Μεταξά. Μεγαλύτερη απόδειξη από τη λειτουργία της συμμορίας από αυτό το έγγραφο δεν μπορεί να υπάρχει. Μας το υπέγραψαν κιόλας. Ο Φιλιππάκης δηλαδή και ο Τάρκας βεβαιώνουν, εγγράφως, ότι θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικές μου υποθέσεις με συγκεκριμένα, μάλιστα, δικονομικά βήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι θεωρούσαν ότι έλεγχαν, -προφανώς μέσω του Παπαγγελόπουλου- κάποιους από τους δικαστικούς μηχανισμούς. Απίστευτα πράγματα, απίστευτα. Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ."

"Κατηγορώ τον Παπαγγελόπουλο επειδή ουσιαστικά κινούσε τα νήματα της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα το ανελέητο κυνηγητό μας που είχε να κάνει με έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης, με φορολογικούς καταλογισμούς οι οποίοι ήταν λάθος, με θάψιμο δικαστικών συνδρομών, με δημιουργία προκαταρκτικών κακουργηματικών πράξεων εναντίον μας, με ποινικές διώξεις οι οποίες θα έπρεπε να μην υπάρχουν γιατί υπήρχαν όλα αυτά τα αθωωτικά, τον κατηγορώ για όλα αυτά τα πράγματα."

"Το Νοέμβριο του 2016 συναντήθηκαν με τους δικηγόρους μου ο Φιλιππάκης, ο Τάρκας, ο Μαργωμένος όπου ζήτησαν, όπου ποσοτικοποίησαν ουσιαστικά αυτά που είχε ο Παπαγγελόπουλος. Ζήτησαν 350.000. Ο Παπαγγελόπουλος είχε ζητήσει να πληρώσω τα έξοδα του Φιλιππάκη που του έχω δημιουργήσει. Ο Φιλιππάκης τα ποσοτικοποίησε αυτά και είπε ότι ήθελε 350.000."

"Είπα των εξόδων που του χεις δημιουργήσει". Δεν μου είπε για δικαστικά έξοδα. Οπότε τι έχουμε; Από τη μια μεριά έχουμε διεθνή εντάλματα μιας ανοιχτής ποινικής διαδικασίας για κακουργήματα και από την άλλη μεριά έχουμε την απόσυρση μήνυσης και την πληρωμή χρημάτων. Σε τι θα έδινα τα έξοδα, σε στραγάλια; Τα έξοδα λεφτά είναι. Είναι κοινή λογική ο Υπουργός Δικαιοσύνης να ζητά από έναν ιδιώτη για να φύγουν εντάλματα να πληρώσει έναν Φιλιππάκη;"

"Η εκτίμησή μου -το λέω ξανά- ότι η εκδούλευση που πουλούσε στην κυβέρνηση ήταν αυτός ως έμπειρος δικαστικός που τους ξέρει όλους και ξέρει τα μέσα και τα έξω μπορεί να κοντρολάρει τη δικαιοσύνη, να ελέγξει τη δικαιοσύνη.".

Σημειωτέον προκύπτει εξ εγγράφων ότι μετά την συνάντηση όπου επιχειρήθηκε ο αναφερόμενος εκβιασμός υπεγράφη στις 18.03.18 συμφωνητικό συμβιβασμού μεταξύ του Φιλιππάκη και Τάρκα από την μία πλευρά και του Μιωνή από την άλλη, όπου μεταξύ των σταδίων που συμφωνήθηκαν αναφέρθηκαν δεσμεύσεις και πράξεις που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ιδιώτες, καθώς άπτονται στον σκληρό πυρήνα ελέγχου της δικαστικής εξουσίας για κακουργήματα. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε:

α) Εγκληματική Οργάνωση: Η ερευνούσα εισαγγελική Αρχή να εισηγηθεί ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο Αρχείο. Στη συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης να επικυρωθεί από την Εισαγγελία Εφετών.

β) Ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίου: Η 4η Ειδική ανακρίτρια να εισηγηθεί την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα και επιδίδει "τυπική κλήση". Άλλος εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει στη συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά από 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.

γ) Μεταξάς ΔΟΣ: Κατόπιν της απάντησης που θα έλθει από τις Ελβετικές Αρχές η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των Ελβετικών φορολογικών αρχών.

Μάλιστα σε νεότερη συνάντηση που έγινε στις 15.05.18 δύο μήνες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού παρουσία των κκ. Υπουργών Παπαγγελόπουλου, Παππά και των κκ Φιλιππάκη και εκπροσώπου του Μιωνή ως θέμα συνάντησης αναφέρεται: η τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο συμβιβασμός και οι παράνομες αυτές δεσμεύσεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης έγιναν εν γνώσει του ελεγχομένου υπουργού.

Όλα τα ανωτέρω μνημονεύονται εκτενώς στην από 26.02.20 μηνυτήρια αναφορά του Σάμπυ Μιωνή κατά των κκ Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Ιωάννας Παπαδάκου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβιάσεως σε βαθμό κακουργήματος, της συνέργειας σε απόπειρα εκβιάσεως, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της συνέργειας σε δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου και της συστάσεως εγκληματικής ομάδας.

Από τα παραπάνω αναφερόμενα, προκύπτουν ενδείξεις, ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέρα από τα περιγραφόμενα αδικήματα στην αρχική πρόταση σύστασης ειδικής προκαταρκτική επιτροπής με τα επιπλέον εδώ αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά τέλεσε ενδεχομένως τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης εις βάρος του κ. Σαμπί Μιωνή, εκφέροντας το συμπερασματικώς συναγόμενο απειλητικό και επιβλαβές γεγονός της μη απόσυρσης ενταλμάτων σύλληψης, αν ο τελευταίος δεν καταβάλει χρηματικό ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε τρίτο, το οποίο όμως φέρεται ότι δεν οφείλετο από κάποια νόμιμη αιτία, καθώς και το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου και πολιτικού αξιωματούχου.

Γ. Από την κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής:

Από την κατάθεση του αντιεισαγγελέα κ. Αθανασίου, προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος άσκησε πίεση σε βάρος του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού όταν είχε χρέη Οικονομικού Εισαγγελέα τουλάχιστον σε τέσσερις υποθέσεις που χειριζόταν και δη: α) υπόθεση για λίστα Λαγκάρντ, β) υπόθεση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος τραπεζικών στελέχων, γ) υπόθεση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτητών ΜΜΕ και ιδίως του κ. Αλαφούζου, δ) υπόθεση σε βάρος του κ. Παπαχρήστου ε) υπόθεση Βγενόπουλου

Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες καταθέσεις:

"Στην πορεία όμως άρχισε να μου τηλεφωνεί και να θέλει να πληροφορείται για την εξέλιξη συγκεκριμένων υποθέσεων και συγκεκριμένα αυτές των καναλαρχών και μιντιαρχών. Προσπαθούσα να τον αποφεύγω και του απαντούσα ότι είναι σε εξέλιξη και ακολουθούν την πορεία τους. Παραπονείτο συνεχώς ότι καθυστερεί σκοπίμως ο έλεγχός των, και μάλιστα αυτός του Αλαφούζου. Μου ζητούσε να πιέσω τους ελεγκτές να τελειώσουν το ταχύτερο δυνατό. Επανειλημμένα του απαντούσα ότι σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ότι οι ελεγκτές κάνουν τη δουλειά τους, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, και πως αν έχει αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου, να τα θέσει υπόψη μου για να τα ερευνήσω. Μάλιστα, θυμάμαι, αργότερα, όταν ερευνούσαμε την υπόθεση Βγενόπουλου, οι πιέσεις του ήταν αφόρητες και έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι, αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος που διενεργείτο σε βάρος του θα βγει στα κανάλια και θα καταγγείλει ότι οι ελέγκτριες του υπουργείου Οικονομικών που ήλεγχαν τη συγκεκριμένη υπόθεση τα έχουν "αρπάξει" από τον Βγενόπουλο, πράγμα βεβαίως τελείως ανυπόστατο."

"Όταν τον ρώτησα αν έχει στη διάθεση του συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία μου απάντησε ότι δεν έχει, αλλά είναι βέβαιος ότι τα έχουν αρπάξει".

"Θα σας αναφέρω εδώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο γραφείο του Παπαγγελόπουλου, σε μια από τις επισκέψεις μου για τους λόγους που προανέφεραi, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Λίγο προτού αποχωρήσω από το γραφείο του μου λέει κάτσε μια στιγμή να σε ρωτήσω κάτι. Δεν μου λες ; Σε βάρος του ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ του δημοσιογράφου δεν έχεις τίποτα; Του απαντώ ΟΧΙ. Αντί απαντήσεως μου λέει "Δεν κοιτάς να φτιάξεις κάτι ; Εγώ προς στιγμή ξαφνιάστηκα γιατί δεν πίστευα ότι μπορούσα να ακούσω κάτι τέτοιο από τα χείλη του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα της διαφθοράς, ο οποίος μάλιστα ήταν και πρώην συνάδελφός μου! Δεν κατάλαβα του λέω. Τι να φτιάξω ; Θα αστειεύεσαι βέβαια του είπα και ενοχλημένος αποχώρησα".

Ιδίως μάλιστα για την άσκηση διώξεων σε βάρος τραπεζικών στελεχών ο κ. Αθανασίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μόλις ο Παπαγγελόπουλος πληροφορήθηκε τη διαβίβαση των δικογραφιών με πήρε αμέσως τηλέφωνο και μου ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν τον ενημέρωσα προηγουμένως. Του είπα πως ενημέρωσα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως δεν είχα καμιά υποχρέωση να τον ενημερώσω. " Τότε μου είπε . Ναι , εσύ καλά έκανες μου λέει. Για σένα όλα μια χαρά! Για μένα όμως τα πράγματα είναι παρά πολύ κακά ! Ήταν πάρα πολύ αναστατωμένος, και ιδιαίτερα στενοχωρημένος σαν να του είχα προκαλέσει κάποιο κακό. Συνέχεια μου έλεγε " Ξέρεις τι μου έκανες τώρα ; Τι θα κάνω εγώ τώρα ; ……………..".

"Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του, τον ρωτάω. Μα επιτέλους εσύ τι πρόβλημα έχεις ; Υπουργός για θέματα της Διαφθοράς δεν είσαι ! Μου λέει. Δεν ξέρεις εσύ ! Τι είναι αυτό που δεν ξέρω τον ρωτάω. Γιατί δεν μου λες να μάθω ! Δεν μου απάντησε και μου έκλεισε το τηλέφωνο."

Από τα παραπάνω συνολικώς πραγματικά περιστατικά προκύπτουν ενδείξεις ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, με στοχευμένα δημοσιεύματα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους στους οποίους τα διοχέτευε, ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς και τελικά επιτύγχανε να κινηθούν διώξεις σε βάρος φυσικών προσώπων που στοχοποιούσε. Σε περίπτωση μάλιστα που εισαγγελικοί λειτουργοί αντιδρούσαν, όπως οι κκ. Αγγελής, Ράικου, Τσατάνη, Αθανασίου, αλλά και η κα Κυβέλου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ήτοι τη διοχέτευση δημοσιευμάτων σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών που αντιδρούσαν ετοίμαζε το έδαφος για την πειθαρχική εξόντωση και κάμψη των φρονημάτων αυτών των εισαγγελικών λειτουργών προσπαθώντας να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Επομένως τέλεσε ενδεχομένως τα αδικήματα για τα οποία ήδη έχει συσταθεί η Ειδική Προανακριτική Επιτροπή και για τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά ήτοι: Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος, ηθική αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος, καθώς και τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψίας υπαλλήλου και εκβίασης. Επιπλέον από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού για το σύνολο των ελεγχόμενων υποθέσεων της παρούσας πρότασης αλλά και των αδικημάτων που ήδη διερευνώνται από την συσταθείσα επιτροπή προκύπτουν ενδείξεις, ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός τέλεσε ενδεχομένως για το σύνολο των κακουργημάτων που ήδη ελέγχεται και προτείνεται να ελεχθεί το αδίκημα του αρ. 187 παρ. 3 ΠΚ (άλλως 187 παρ. 5 παλαιού ΠΚ ήτοι συμμορία) ο ίδιος και με λοιπά φυσικά πρόσωπα, όπως προκύψουν.

Συνολικώς λοιπόν ενδέχεται να τέλεσε τα ακόλουθα αδικήματα:

1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος. (άρθρο 186 παρ. 1 ΠΚ: "Όποιος δίνει ή υπόσχεται αμοιβή σε άλλον για να τελέσει ορισμένο κακούργημα καθώς και όποιος αποδέχεται αυτήν την προσφορά και αναλαμβάνει την τέλεσή του, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.")

2. Εκβίαση. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ): "Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 380, με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαναγκάζει κάποιον με βία ή απειλή σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία του εξαναγκαζομένου ή άλλου τιμωρείται [...] με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.")……. Αν τις παραπάνω πράξεις τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια ή κατά επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Σημείωση: Για την κακουργηματική εκβίαση βάσει του νεότερου επιεικέστερου 385 παρ. 3 εφαρμόζεται η διάταξη: Αν την παραπάνω πράξη τέλεσε πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ): 1. Ο Πρωθυπουργός, το μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος, που ζητεί ή λαμβάνει άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ. (αρ. 159 παρ. 1 νέου ΠΚ): Με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιές μονάδες τιμωρείται ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης……….που ζητούν ή λαμβάνουν άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό τους ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα που δεν δικαιούνται ή απαιτούν τέτοια ως αντάλλαγμα ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα τους ή αντίκειται σε αυτά.

4. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ: "1. Υπάλληλος ο οποίος ζητεί ή λαμβάνει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργεια ή παράλειψή του σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν ο υπαίτιος τελεί την πράξη του προηγούμενου εδαφίου κατ' επάγγελμα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή. 2. Αν η ως άνω ενέργεια ή παράλειψη του υπαιτίου αντίκειται στα καθήκοντα του, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Αν ο υπαίτιος τελεί την πράξη του προηγούμενου εδαφίου κατ' επάγγελμα τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες. 3. Υπάλληλος ο οποίος ζητεί ή λαμβάνει, για τον εαυτό του ή για άλλον, αθέμιτη παροχή περιουσιακής φύσης, επωφελούμενος από την ιδιότητα του, τιμωρείται με φυλάκιση, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη.")

Σημείωση: Αναγράφεται το 235 παρ. 1, 2 και 3 του επιεικεστέρου νέου 235 ΠΚ.

5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ: Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων: α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά το άρθρο 137 Α, β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για κακούργημα και με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για πλημμέλημα".)

6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς): Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ. 5): όποιος εκτός από την περίπτωση της πρώτης παραγράφου οργανώνεται με άλλον ή άλλους για να διαπράξουν κακούργημα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος εάν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για την διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της ανηλικότητας.

Η Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (αρ. 46 παρ. 1 ΠΚ σε συνδυασμό με αρ. 224 ΠΚ) δεν αφορά την παρούσα πρόταση και απλά μνημονεύεται ως ήδη διερευνώμενο από την ήδη συσταθείσα Επιτροπή.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται η επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που ήδη έχει συσταθεί ως προς την διερεύνηση και των προαναφερθέντων αδικημάτων.






ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αμυράς Γεώργιος

Βούλτεψη Σοφία

Βρυζίδου Παρασκευή

Γκιουλέκας Κωνσταντίνος

Δερμεντζόπουλος Χρήστος

Ζεμπίλης Αθανάσιος

Κατσαφάδος Κωνσταντίνος

Κεφάλα Μαρία - Αλεξάνδρα

Κούβελας Δημήτριος

Κουτσούμπας Ανδρέας

Λαζαρίδης Μακάριος

Μακρή Ζωή (Ζέττα)

Μαντάς Περικλής

Μπίζιου Στεργιανή (Στέλλα)

Μπουτσικάκης Χριστόφορος

Οικονόμου Βασίλειος

Οικονόμου Ιωάννης

Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη

Πάτσης Ανδρέας

Πιπιλή Φωτεινή

Σενετάκης Μάξιμος

Σούκουλη – Βιλιάλη Μαρία – Ελένη (Μαριλένα)

Σπανάκης Βασίλειος – Πέτρος

Ταγαράς Νικόλαος

Ταραντίλης Χρήστος

Τσιγκρής Άγγελος

Φόρτωμας Φίλιππος

Φωτήλας Ιάσωνας

Χειμάρας Θεμιστοκλής (Θέμης)

Χιονίδης Σάββας"


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ταινία που βλέπουν όλοι στους κινηματογράφους έχει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έναν πωρωμένο σκηνοθέτη

Στην πανηγυρική επιστροφή του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης σκαρφίζεται τα πιο αστείρευτα κινηματογραφικά μπάχαλα.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ 15 Σεπ 2025 | 20:00

Novartis - Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: "Δεν προέκυψε συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του" λένε οι δικηγόροι του

Οι δηλώσεις των συνηγόρων του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, Ιπποκράτη Μυλωνά και Γιάννη Απατσίδη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Βενιζέλος για Novartis: Οι ενορχηστρωτές και τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας έχουν διαφύγει του δικαστικού ελέγχου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Novartis, τονίζοντας ότι η καταδίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

15 Σεπ 2025 | 13:17

Σαμαράς για Novartis: Η Δικαιοσύνη επιβάλει και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών

"Η Δικαιοσύνη επιβάλλει όχι απλά την τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά και την αποκάλυψη εκείνων που σκηνοθέτησαν και ενορχήστρωσαν ως ηθικοί αυτουργοί τη σκευωρία της Νοβάρτις!" αναφέρει.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 15 Σεπ 2025 | 12:01

Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες - Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με αναστολή

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες.

15 Σεπ 2025 | 10:59

Δίκη Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ 15 Σεπ 2025 | 07:31

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση"

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 12 Σεπ 2025 | 12:26

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιδιαίτερα τιμητική και πρόκληση για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η τελική κρίση της υποψηφιότητάς του είναι στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:32

Με 8 βουλευτές η "Νίκη": Διέγραψε τον αντάρτη Βρεττό που στήριξε την πρόταση ΝΔ για πρόεδρο της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Βρεττός στήριξε για πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ανδρέα Νικολόπουλο και την πρόταση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη βούληση του κόμματός του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 Σεπ 2025 | 09:34

Βουλή: Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Mαζί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφκι, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Aπροκάλυπτη εργαλειοποίηση και "κυνήγι μαγισσών"

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "κυνήγι μαγισσών"

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 364 ΣΗΜΕΙΩΝ 27 Σεπ 2025 | 15:19

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω της λευκής απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Εισοδήματα έως και 120.000 ευρώ λέει το υπουργείο

Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο - "Έχουμε θεσπίσει πολύ σημαντικές διατάξεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δίμας

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 25 Σεπ 2025 | 13:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη

Για έωλη πρόταση με "fake news" έκανε λόγο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:58
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 25 Σεπ 2025 | 10:40

Προαναγγελία Φλωρίδη: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του Ρούτσι - Για να γίνει η ταυτοποίηση

"Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο", σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Σεπ 2025 | 08:42

Ελεονώρα Μελέτη: Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροπολογίες της για την προστασία των ανηλίκων στα social media

Με μια ξεκάθαρη νίκη εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελεονώρας Μελέτη, για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 24 Σεπ 2025 | 20:58

Γεραπετρίτης από Νέα Υόρκη: "Δεν υπάρχει ζήτημα να σταματήσει ο διάλογος με την Τουρκία"

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης "υπήρξε μια προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών - Είναι προφανές ότι υπήρξε αλλαγή προγράμματος, λόγω των επιγενομένων συναντήσεων που ήταν εξαιρετικά σημαντικές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Σεπ 2025 | 20:07

Κυβέρνηση σε Σαλάτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα δεχτείς τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για έλεγχο, διαφορετικά θα φύγεις", λένε πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπήρχε στενή σχέση μεταξύ της Παρασκευής Τυχεροπούλου και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, προκαλώντας ντόμινο ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 24 Σεπ 2025 | 19:40

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Με καρατόμησε το Μαξίμου - Καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας από Ευρωπαϊκή Εισαγγελία" είπε ο Σαλάτας

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, κατέθεσε στην Εξεταστική και εξαπέλυσε επίθεση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου που έδωσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Κώστας Κυρανάκης: Σε 11 μήνες διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Κυρανάκης παρουσίασε στο 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025 τις βελτιωτικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Μεταφορών

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".