
Κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη δήλωση του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική στην υπόθεση των Τεμπών αναφέρουν τα εξής: "Αναμένουμε την πρόταση και τις λεπτομέρειές της. Εξάλλου για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί".
Υπενθυμίζεται ότι τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, σε βάρος του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου για το "μπάζωμα" στα Τέμπη ζητάει επισήμως το ΠΑΣΟΚ.
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος φαίνεται να είναι το κυβερνητικό στέλεχος που είχε την ευθύνη του συντονισμού των υπηρεσιακών κλιμακίων τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα, και να έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό/μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος. Αν και ο ίδιος το αρνείται.
Το ΠΑΣΟΚ συνοδεύει την πρότασή του με μια σειρά από τηλεοπτικά ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες μετά το δυστύχημα, όπου ο ίδιος ο υφυπουργός δηλώνει ότι έχει τον συντονισμό των επιχειρήσεων και ο κ. Τριαντόπουλος φαίνεται πως είναι το "κυβερνητικό στέλεχος με τα πολλά γαλόνια, στο οποίο δεν μπορείς να πεις όχι"- όπως έχει καταθέσει μητέρα θύματος- που έδωσε την εντολή να καθαριστεί ο τόπος μέχρι την Κυριακή και "όλα να είναι λαμπίκο". Και αυτά, παρά τις ενστάσεις του διοικητή της Τροχαίας που ζήτησε να υπάρξει εντολή και έγκριση από τις ανακριτικές αρχές.
Ερευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, "μετά τη μελέτη της δικογραφίας και ιδίως του από 15.7.2024 εμπεριστατωμένου πορίσματος της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, το ΠΑΣΟΚ με θεσμική συνέπεια καταθέτει πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κατά τον επίμαχο χρόνο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, σύμφωνα με το άρθρο 86 παράγραφος 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής όσον αφορά την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών, που έλαβε χώρα από τις 3/3/2023 και μετά".
Βολές και εναντίον του Κωνσταντίνου Τασούλα
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιέχει και ευθείες βολές εναντίον του προταθέντος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, ότι δεν προώθησε στη Βουλή τη δικογραφία σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου και καλεί τον πρωθυπουργό να τον αποσύρει από τη διαδικασία εκλογής.
Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, "ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και προτεινόμενος από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας φέρει βαρύτατη ευθύνη για την απόκρυψη των εν λόγω στοιχείων από την Ολομέλεια της Βουλής. Είναι αδιανόητο να λογίζεται ως δήθεν συμπληρωματικό στοιχείο το πόρισμα μιας ανώτατης δικαστικού. Ο κ. Τασούλας είναι έκθετος, όπως βαριά εκτεθειμένος είναι και ο Πρωθυπουργός που δεν τον αποσύρει από τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ μετά από τέτοιες αυταπόδεικτα αντιθεσμικές μεθοδεύσεις.
Ο κ. Τριαντόπουλος -που ξαφνικά οι διαρροές στον Τύπο θέλουν να βγαίνει εκτός κυβέρνησης στον προσεχή ανασχηματισμό- είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι με προκλητικό τρόπο η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τα επίμονα αιτήματα της
αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή. Αν και άμεσα εμπλεκόμενος στο "μπάζωμα", είναι εντυπωσιακή η απουσία του από την καθημερινή "πασαρέλα" υπουργών σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Ποιος έδωσε την εντολή στον κ. Τριαντόπουλο να αναλάβει τον συντονισμό για την
"αποκατάσταση του πεδίου" μετά την τραγωδία;
Πού και γιατί κρύβετε τον στενό σας συνεργάτη, κ. Μητσοτάκη;"
Το βίντεο του ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Τριαντόπουλου
Ο άνθρωπος των "ειδικών αποστολών". #Τεμπη pic.twitter.com/TWP0Ka07lm
— Κώστας Τσουκαλάς (@kdtsoukalas) February 3, 2025
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr