Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Δεν είμαι ομοφοβική

Υπενθυμίζει ότι ψήφισε τους νόμους για την ταυτότητα φύλου αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης καθώς και ότι στο συνέδριο της ΜΚΟ "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο".

theodwra-megalooikonomou-den-eimai-omofobiki
SHARE THIS
0
SHARES

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, λίγες εβδομάδες μετά τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή απευθυνόμενη προς τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Γιακουμάτο, λέγοντας ότι δεν του έφερε αγγούρια επειδή δεν ήταν ομοφυλόφιλος.

Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε και στο εσωτερικό του κόμματος της επιχειρεί να αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά ομοφοβική είναι.  

Υπενθυμίζει ότι ψήφισε τους νόμους για την ταυτότητα φύλου αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης καθώς και ότι στο συνέδριο της ΜΚΟ "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο".

Η ανακοίνωση:

«Δράττομαι της ευκαιρίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, να δώσω μερικές εξηγήσεις σε μια παρερμηνεία μιας αναφοράς μου κατά τη συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή με τον κ. Γιακουμάτο όπου δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση προς το πρόσωπό μου φθάνοντας στο σημείο να παρουσιασθώ σε κάποιες εκπομπές από δημοσιογράφους ως ομοφοβική.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ως προοδευτικός άνθρωπος, πολίτης και πολιτικός σέβομαι και στηρίζω την έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου ως ιδιαίτερη εκδήλωση της προσωπικότητάς του.

Όραμά μου ως πολιτικός είναι μια κοινωνία ανοικτή, χωρίς ταμπού και αυτό καταδεικνύει η όλη βουλευτική πορεία μου ως σήμερα.

Ήμουν από τους Βουλευτές που ψήφισαν τους νόμους για την ταυτότητα του φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης.

Έχω συμμετάσχει με τοποθέτησή μου στις 17/2/2016 στο Συνέδριο της ΜΚΟ «Οικογένειες  Ουράνιο Τόξο» με επίκεντρο το θέμα της ΛΟΑΤΚΙ γονεικότητας,

Έχω  συναντηθεί με την Colour Youth στις 7/7/2016 όπου έγινε η παρουσίαση των επίσημων θέσεων και προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ομοφοβικής/τρανσφοβικής/αμφιφοβικής βίας και για την άρση των πάσης φύσεων διακρίσεων και αποκλεισμών κατά των ΛΟΑΤΚΙ + ανθρώπων στην Ελλάδα και έχω συμμετάσχει σε τρία Συνέδριά τους.

Επίσης συμμετείχα με τοποθέτηση στις 25/5/2017 στην ημερίδα «Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που οργανώθηκε στο ΕΒΕΑ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας και του AIDSHealthcare Foundation Europe».​

 

 

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook