Follow us

Το κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ιάπωνες επιχειρηματίες: Εξετάστε την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να γυρίσει σελίδα σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους Ιάπωνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσουν σε αυτήν ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας, Keidanren, στο Τόκιο. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία, έγινε δεκτός από τον Διευθυντή Toshiaki Higashihara (Πρόεδρο και CEO της Hitachi) και μίλησε στα μέλη της Keidanren.

"Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία από το 2005. Ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μου στην Ιαπωνία και ο κύριος σκοπός των συναντήσεων που θα έχουμε είναι να επισημάνουμε ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται τώρα σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης. Ότι καταφέραμε να εφαρμόσουμε μια σειρά από πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καταστήσει την Ελλάδα έναν πολύ πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τα ξένα κεφάλαια. Αν κοιτάξετε τις οικονομικές μας επιδόσεις τα τελευταία τρία χρόνια, δεν νομίζω ότι πολλοί θα στοιχημάτιζαν το 2019 ότι η Ελλάδα θα ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως πράγματι είμαστε τα τελευταία δύο χρόνια", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του.

Το κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ιάπωνες επιχειρηματίες: Εξετάστε την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό

"Η Ελλάδα έχει καταφέρει να γυρίσει σελίδα"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νέα Ελλάδα που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και της πολιτικής μείωσης των φόρων με παράλληλη τήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας.

"Αν κοιτάξετε τα δημόσια οικονομικά μας, έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης. Έχουμε δει την ταχύτερη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Προβλέπεται ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2023. Και παρά το γεγονός ότι θα έχουμε εκλογές τους επόμενους μήνες -αυτές προγραμματίζονται κάποια στιγμή είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο- παραμένουμε ιδιαίτερα πειθαρχημένοι όσον αφορά τη διαχείριση της δημοσιονομικής μας πολιτικής", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

"Συγκρίνοντας 34 χώρες του ΟΟΣΑ, η Economist Intelligence Unit (EIU) κατέγραψε ότι η Ελλάδα είδε τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανάμεσα σε 81 χώρες μεταξύ 2019-2022. Και αυτή η ανάλυση εξέτασε 91 διαφορετικούς οικονομικούς δείκτες".

Στις θετικές επιδόσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας απέδωσε ο πρωθυπουργός και την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα:

"Αυτό που είδαμε ως αποτέλεσμα όλων αυτών των σημαντικών αλλαγών ήταν μια σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είχαμε μια χρονιά ρεκόρ το 2021. Είχαμε μια χρονιά ρεκόρ το 2022. Η Microsoft, η Google, η Amazon, όλες έχουν δεσμεύσει σημαντικά κεφάλαια στην Ελλάδα για την κατασκευή data centers. Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσουν στο τεχνολογικό μας οικοσύστημα".

Διαβάστε Επίσης

"Εξετάστε την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, όσοι σκέπτεστε να επενδύσετε στην περιοχή μας"

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξηγώντας τους λόγους.

"Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και στο βαθμό που σάς ενδιαφέρει να επενδύσετε στην περιοχή μας, εξετάστε την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός τριών πραγμάτων: μια συνετή δημοσιονομική πολιτική που μείωσε τους φόρους αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας, σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα, και το γεγονός ότι έχουμε εξυγιάνει το τραπεζικό μας σύστημα", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η ελληνική οικονομία έχει γίνει πολύ πιο εξωστρεφής από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια. Αν κοιτάξετε τις εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ σήμερα ξεπερνούν ήδη το 40%", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, επεσήμανε:

"Έχουμε επενδύσει σημαντικά στο να διασφαλίσουμε ότι διευκολύνουμε την διαδραστικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων με την ελληνική διοίκηση. Το 2022, είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση: πολίτες και επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την κυβέρνηση μέσω της ιστοσελίδας μας www.gov.gr".

Κυριάκος Μητσοτάκης

"Θα φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, και αυτό θα ανοίξει νέες δυνατότητες και για τα ιαπωνικά κεφάλαια που θα επανατοποθετηθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια"

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πρόσφατες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης και το γεγονός ότι βρίσκεται ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα ανοίγουν νέες δυνατότητες για επενδύσεις.

"Πριν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ιαπωνικές εταιρείες αγόραζαν ελληνικά assets αξίας σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και χάσαμε την επενδυτική βαθμίδα, αυτό ουσιαστικά μηδενίστηκε. Έτσι, από τα 10 δισεκατομμύρια πήγαμε στο μηδέν. Τώρα είμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Η Fitch μας αναβάθμισε πριν από δύο ημέρες σε ένα "σκαλί” κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Και αναμένω πλήρως ότι θα φθάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, και αυτό θα ανοίξει νέες δυνατότητες και για τα ιαπωνικά κεφάλαια που θα επανατοποθετηθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια", δήλωσε.

Αναφερόμενος στις εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε:

"Πιστεύω ότι οι οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να εξετάζουν την πολιτική κατάσταση. Περιμένουν να διεξαχθούν οι εκλογές. Νομίζω ότι είμαστε σε εξαιρετικά καλή θέση να τις κερδίσουμε. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Εάν το αποτέλεσμα είναι όπως το υπολογίζουμε και συνεχίσουμε το έργο μας, νομίζω ότι θα είναι θέμα μηνών να φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα".

"Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται στην Ευρώπη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται, αφενός μέσως της ανάπτυξης υποδομών που αναβαθμίζουν τον ρόλο της ως κόμβου μεταφοράς ενέργειας και την καθιστούν πάροχο ενεργειακής ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, και αφετέρου διενεργώντας δικές της έρευνες για υδρογονάνθρακες. Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα επενδύει στην περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα της.

"Επενδύουμε σημαντικά στις εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης στην Ελλάδα, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα. Και φιλοδοξούμε να γίνουμε εξαγωγέας ενέργειας και πάροχος ενεργειακής ασφάλειας, τουλάχιστον για τους Βαλκάνιους γείτονές μας. Για πρώτη φορά ερευνούμε ενεργά για πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Της έρευνας ηγείται η ExxonMobil και τα πρώτα ευρήματα είναι πολύ, πολύ ελπιδοφόρα.

Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε έναν πολύ, πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε στο νέο τοπίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Τώρα, δεν γνωρίζουν πολλοί ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές" ανέφερε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αμοιβαία οφέλη που θα έχει η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

"Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε μέσα από την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας σε πολλά μέτωπα. Ελπίζω λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Τόκιο, θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτή την υπόθεση σχετικά με το πώς αλλάζει η Ελλάδα, να σάς πείσω να εξετάσετε με πιο συστηματικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και ελπίζω να κινητοποιήσουμε περισσότερα κεφάλαια από αυτό το μέρος του κόσμου για να επενδυθούν στη χώρα μας.

Ορισμένες ιαπωνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα. Και πιστεύω ότι όσο περισσότερο θα εξοικειωθείτε με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και όσο περισσότερο, κατά κάποιον τρόπο, εγκαταλείψετε κάποια από τα στερεότυπα που σάς συνόδευσαν κατά τη διάρκεια των πολύ δύσκολων χρόνων της οικονομικής κρίσης, τόσο περισσότερο νομίζω ότι θα σας κινήσει το ενδιαφέρον η ιστορία του οικονομικού μας μετασχηματισμού", κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρος του Enterprise Greece, Βίκυ Λοΐζου, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρέσβυς της Ελλάδας στην Ιαπωνία Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Γρηγόρης Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 25 Σεπ 2025 | 15:59

Φρίκη στην Ιαπωνία: 75χρονη ομολόγησε ότι διατηρούσε το πτώμα της κόρης της σε καταψύκτη για 20 χρόνια

Η γυναίκα πήγε στην αστυνομία μαζί με μέλος της οικογένειάς της για να δηλώσει ότι διατηρούσε ένα πτώμα στον καταψύκτη της και ότι "επρόκειτο για την κόρη της" που είχε γεννηθεί το 1975

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΑΠΟΨΗ 22 Σεπ 2025 | 13:39

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 20 Σεπ 2025 | 12:14

MRB: Οι πολίτες στηρίζουν τη νέα αρχή προστασίας καταναλωτή και την ανάκτηση πόρων από επενδύσεις που δεν έγιναν

Ευρεία στήριξη και για την ανάκτηση επιδοτήσεων για επενδύσεις που… δεν έγιναν

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20 Σεπ 2025 | 10:04

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Σειρά συναντήσεων και επαφών

Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:39

Κόλαφος ο Ρόκκος για τον Μητσοτάκη: "Έχεις αποτύχει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως πρωθυπουργός"

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο Στέλιος Ρόκκος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 17 Σεπ 2025 | 20:08

Μητσοτάκης: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών

Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι δεν αρέσκεται στις αλλαγές των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού εν κινήσει.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 17 Σεπ 2025 | 16:04

Συνάντηση Μητσοτάκη -περιφερειάρχη Κρήτης: Στο επίκεντρο η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 15:22
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΙΣ 11 17 Σεπ 2025 | 08:43

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 18:35

Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού - Ρούτσι σε Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Δικαιοσύνη για την άδεια εκταφής του 22χρονου Ντενίς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρούτσι πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας ζητώντας άδεια εκταφής της σορού του παιδιού του

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης - "Σε πολύ θερμό και εποικοδομητικό κλίμα"

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη διάθεσή τους για περαιτέρω στενή συνεργασία ενώ από την κυβέρνηση εκφράστηκε η ιδιαίτερη εκτίμηση για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κρήτης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:12

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Συνάντηση με Μητσοτάκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παραστεί αντιπροσωπεία της κρητικής εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 22:09

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Κουγιουμτσίδη για το χρυσό στην πάλη: "Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους"

"Κατέκτησες την κορυφή του κόσμου στα 79κ. Ελευθέρας. Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους!", έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ Ν. ΚΥΡΠΙΔΗ 15 Σεπ 2025 | 20:27

Bio3 Forum 2025 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξετάζεται η δημιουργία υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μόνιμο κονδύλι για την έρευνα στον προϋπολογισμό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 17:32

Μητσοτάκης: "Συγχαρητήρια, Μανόλο! Συνέχισε να κατακτάς... Και κράτα για πάντα το χαμόγελο που δίνει σε όλους χαρά"

Τι έγραψε στo Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Σεπ 2025 | 10:32

Μητσοτάκης σε Κόστα: Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ

"Σε μία ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική άμυνας δεν μπορούν να μετέχουν χώρες οι οποίες απειλούν ακόμη και με πόλεμο μέλη της Ένωσης", είπε ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΘΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ 14 Σεπ 2025 | 19:48

Μητσοτάκης για την Εθνική μπάσκετ: Το χάλκινο μετάλλιο λάμπει σαν χρυσό στα μάτια όλων μας

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική μας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Σεπ 2025 | 10:51

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που υλοποιούμε αυξάνει το εισόδημα όλων– 10 παραδείγματα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 Σεπ 2025 | 11:29

O Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη, δικαιούχο του προγράμματος κατ’ οίκον παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους [εικόνες]

Ο πρωθυπουγός επισκέφθηκε το σπίτι του Γιάννη, ενός από τους "χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από το νέο πρόγραμμα κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους"

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 08:05

Επιχείρηση "βομβαρδισμός καλών νέων" στο Μαξίμου: Μία θετική είδηση κάθε μέρα - Πώς θα γίνει το... δημοσκοπικό άλμα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ερωτηθέντων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερα όταν η ερώτηση γίνεται για κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλθηκε ξεχωριστά

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 12 Σεπ 2025 | 23:16

Συνάντηση Μητσοτάκη - CEO της Google Deepmind: Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα AI factory

"Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια πραγματικά μετασχηματιστική τεχνολογία που μπορεί να μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Σεπ 2025 | 18:13
12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ» 12 Σεπ 2025 | 13:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ντέμη Χασάμπη της Google: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα με την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα "Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης", στην οποία μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind, Ντέμης Χασάμπης.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Σεπ 2025 | 10:10

Ο "καραμανλικός" Μάξιμος Χαρακόπουλος για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ - Με πρόταση Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκλογή Γραμματέα της ΚΟ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 11 Σεπ 2025 | 20:08

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Κατάρ και υπογράμμισε ότι ο διάλογος είναι το μόνο μέσο για την αποκατάσταση της σταθερότητας

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 16:24

Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου δεν δείχνουν άνοδο της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Νέων, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ CHEVRON 11 Σεπ 2025 | 13:56

Μητσοτάκης στον Αμερικανό "τσάρο" της ενέργειας για τη δολοφονία Κερκ: "Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας"

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Νταγκ Μπέργκαμ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 09:26

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας ο Μητσοτάκης με έμπλαστρο στον αυχένα - Επαθε ψύξη στη ΔΕΘ [εικόνες]

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον αγιασμό ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Είχε έμπλαστρο στον αυχένα λόγω ψύξης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να "γοητεύσει" ξανά το 40% που τον ψήφισε το '23 - Η μοναδική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί "ρελάνς" με τα μέτρα της ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό να κοιτάζει στο κέντρο, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία δύο εκλογικές νίκες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 20:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βίντεο στο TikTok για το Final 4 στην Αθήνα - "Δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης"

"Αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης μας να φέρει στην πατρίδα μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις", αναφέρει ο πρωθυπουργός κρατώντας μια μπάλα μπάσκετ.

ΤΙ ΕΙΠΕ 10 Σεπ 2025 | 20:17

Στο Χαϊδάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο" [εικόνες]

Ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Χαϊδάρι όπου μίλησε σε πολίτες και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στα ενεργειακά μετά την επίσημη αίτηση ενδιαφέροντος που κατέθεσε η Chevron μαζί με τη HELLENiQ Energy για την αξιοποίηση τεσσάρων οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων.

«ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ» 10 Σεπ 2025 | 07:16

Ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό παράθυρο για νέες παροχές - Οι 10 παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Κώστα Τασούλα, ο πρωθυπουργός "έδειξε" σε νέα θετικά μέτρα, με έμφαση τις μειώσεις φόρων.

ΔΗΛΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 15:59

Δυσφορία στην κοινότητα των Ρομά για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Κ. Μητσοτάκη- Γιατί εξαιρούνται

Αν και πολύτεκνοι, πολλοί εκ των εκπροσώπων της κοινότητας, δεν θα δουν όφελος στα οικονομικά τους

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 09 Σεπ 2025 | 11:18

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε καθαρούς μισθούς με έμφαση στις οικογένειες"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.