Υπέρ της άμεσης δημιουργίας του RescEU ο Αλέξης Τσίπρας

Yπέρ της επίσπευσης της δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, RescEU, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

uper-tis-amesis-dimiourgias-tou-resceu-o-aleksis-tsipras
SHARE THIS
0
SHARES

Yπέρ της επίσπευσης της δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, RescEU, τον οποίον ως γνωστόν προωθεί ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Προέδρου Γιούνκερ, τάχθηκε το Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ο μηχανισμός αυτός να διαθέτει δικό του εξοπλισμό και στελέχη και προσθεσε: "Αυτό θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και θα αποτελέσει ένα παράδειγμα δράσης της ΕΕ με απτά οφέλη για τους πολίτες".

"Ο μηχανισμός θα εξασφαλίσει στα Κ-Μ περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, κυρίως δεν αυτών που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, όπως οι πυρκαγιές, - μέσα που θα είναι άμεσα στη διάθεση των Κ-Μ σε περίπτωση ανάγκης", σημείωσε σε άλλο σημείο ο Α.Τσίπρας, ενώ ζήτησε "η χρηματοδότηση του μηχανισμού αυτού να αντληθεί αποκλειστικά από πόρους του προϋπολογισμού της ΕΕ, διότι το ζήτημα αυτό έχει καταστεί ευρωπαϊκό και αγγίζει πλέον μεγάλο αριθμό Κ-Μ".

Σημειώνεται ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, υποστήριξαν την ελληνική άποψη. 

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook