Χριστοδουλοπούλου: Zητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι υποψήφια

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα. Δεν εκτιμήθηκε η ειλικρίνειά μου»

xristodoulopoulou-zitw-suggnwmi-den-tha-eimai-upopsifia
SHARE THIS
0
SHARES

Την απόφασή της να μη είναι υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, γνωστοποίησε η Τασία Χριστοδουλουπούλου μετά το σάλο που προκάλεσε η μετάταξη της κόρης της από τα ΕΛΤΑ σε υπηρεσία της Βουλής. 

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «ξεχνώντας» να ζητήσει συγγνώμη και από τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη». 

Προφανώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το ζήτημα αφορά μόνο το κόμμα της και το πολιτικό και επικοινωνιακό  κόστος που υφίσταται. 

«Δυστυχώς δεν μπορώ να διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές», ανέφερε μετά τον σάλο που ξέσπασε για την μετάταξη της κόρης της στην Βουλή.

Στην ανακοίνωση που ακολούθησε και αναφερόμενη στη δήλωσή της ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις», είπε ότι πολλοί την εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική και συνέχισε εξηγώντας «όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής ,ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης».

Τέλος ζητά συγγνώμη «από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα. Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής ,ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Αθήνα, 7/6/2019

Τι είπε και προκάλεσε σάλο 

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό θέμα με τη μετάταξη της κόρης της, απάντησε, μιλώντας στον Alpha: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά...».

Εξήγησε ότι η κόρη της έχει όλα τα προσόντα και θα μπορούσε να είχε γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, αλλά δεν το επιθυμούσε. «Ναι», είπε, «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι,  προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Παγώνουν οι εκκρεμείς μετατάξεις με την κινητικότητα στη Βουλή

Παγώνουν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετατάξεων στη Βουλή, στο πλαίσιο της κινητικότητας, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε νωρίτερα χθες με τον πρωθυπουργό και ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η διαδικασία της κινητικότητας για τις αιτήσεις που δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΦΕΚ.

Φωτογράφησε εξάλλου εκείνους που ενώ "παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα", σήμερα πρωταγωνιστούν στα επεισόδια ανθρωποφαγίας, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα των μετατάξεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

"Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, σύμφωνα με το ν. 4044/2016, το νόμο της κινητικότητας. Η Βουλή μπήκε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διαδικασία της κινητικότητας, μετά μάλιστα από πρόταση στελέχους της Βουλής που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με το νόμο, που θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία η οποία κράτησε μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

"Μολονότι αυτή η διαδικασία μετατάξεων στο πλαίσιο της κινητικότητας είναι νόμιμη και μάλιστα είναι και μαχητή στα δικαστήρια, για όσους έχουν έννομο συμφέρον, και δεν πρόκειται για Συριζαϊκό τσουνάμι, παρότι, τονίζω, είναι απολύτως νόμιμη διαδικασία, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θα παγώσουμε και θα αναστείλουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή", είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι "μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έδωσε εντολή να παγώσουν οι υπόλοιπες μετατάξεις.

Στις μετατάξεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της κινητικότητας σημειώνεται, είναι και η θυγατέρα της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τη δήλωση της οποίας για τις συνθήκες μετάταξης της κόρης της, δεν θέλησε να σχολιάσει ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι "ο καθένας έχει την ευθύνη όσων δηλώνει".

Ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αυτά τα 24ωρα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία και μάλιστα από πλευρές που παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα στη Βουλή. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η προεδρία του "δεν άγγιξε πρόσωπα" αλλά θέλησε να αντιμετωπίσει το πελατειακό σύστημα στη Βουλή με θεσμικό τρόπο.

Κοινοβουλευτική πηγή, μη κατονομαζόμενη, ανέφερε ότι η πρόταση να εναρμονιστεί η Βουλή με το νόμο της κινητικότητας, έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον Ιωάννη Τραγάκη (ΝΔ), τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι από την εναρμόνιση στην κινητικότητα, ωφελήθηκαν ιδίως όσοι ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή από το 2009 και εντεύθεν και αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως άλλες πολιτικές δυνάμεις. Χρήση της δυνατότητας να αξιοποιήσουν την κινητικότητα δε, έχουν κάνει πολλοί, αν όχι όλοι οι αποσπασμένοι στα γραφεία των Αντιπροέδρων της Βουλής όλων των κομμάτων. Γιατί όμως κάποιος υπάλληλος υπουργείου ή άλλης υπηρεσίας του δημοσίου να επιθυμεί τη μετάταξη του στη Βουλή; Η επιλογή της υπηρεσίας στο κοινοβούλιο συνδέεται κυρίως με τις απολαβές που είναι αυξημένες λόγω της συχνής νυχτερινής εργασίας.

Κικίλιας: "Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της, όχι από τον ελληνικό λαό"

Κριτική στην Τασία Χριστοδουλοπούλου άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ούτε από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το κόμμα της, τους συντρόφους της και τους φίλους της.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ είπε πως «στην κατάπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφονται όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης, από αυτούς οι οποίοι πρέσβευαν το ηθικό πλεονέκτημα» τονίζοντας πως η μετάταξη παραμένει αφήνοντας άναυδη την ελληνική κοινωνία. «Δέσμευσή μας είναι ότι, αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε τέτοια πράγματα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη {...}. Στο παιδί που σπουδάζει, που προσπαθεί, που έχει όνειρα και φιλοδοξίες, ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουν; Πάλι ότι μπορείς να βολευτείς αν έχεις “μπάρμπα στην Κορώνη” όπως παλιά; Και όλοι οι υπόλοιποι μεταναστεύστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρείτε μια δουλειά ή καθίστε στον καναπέ και μείνετε έξω από την παραγωγική διαδικασία; Είναι πολύ λυπηρό» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές χαρακτήρισε τη σταθερότητα της κυβέρνησης ως πολύ σημαντική και ζήτησε από τον ελληνικό λαό καθαρή εντολή με βάση συγκεκριμένα πράγματα: «Πρώτον, την πάση θυσία μείωση της φορολογίας σε όλους τους φορολογικούς συντελεστές, στα φυσικά πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στον ΕΝΦΙΑ, στον ΦΠΑ στην εστίαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε αναλυτικά χθες το σχέδιό του. Δεύτερον, τις επενδύσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δεν ανεχόμαστε ότι το μέλλον των νέων Ελλήνων θα περνάει από μια σύμβαση έργου ή έναν διορισμό που θα τους καθιστά ομήρους των πολιτικών. Τρίτον, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές και τις πόλεις μας. Και τέταρτον, έναν νέο πατριωτισμό, την επαναφορά της αίσθησης ότι δεν είμαστε χώρος, είμαστε χώρα. Με αυτή τη λογική, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, θέλουμε και επιδιώκουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Λέμε όμως εκ των προτέρων ότι πιστεύουμε στις συγκλίσεις με βάση πολιτικές αρχές, πιστεύουμε στις συνεργασίες. Οπότε μετεκλογικά θα επιδιώξουμε συνεργασία με αυτούς οι οποίοι θέλουν και μπορούν» εξήγησε.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κουρουμπλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τις αυτοκτονίες, ο κ. Κικίλιας είπε πως αντιλαμβάνεται την πίεση, την αγωνία και, ενδεχομένως, τον πανικό που επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη. «Λιγοστεύουν οι εκλόγιμες θέσεις, ειδικά για τους γυρολόγους της πολιτικής που ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στη μέση ελληνική οικογένεια, που τσάκισαν στην υπερφορολόγηση. Και όταν συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός, δε μπορεί να το εκμεταλλεύεται κανείς, προκαλώντας και εξοργίζοντας τον κόσμο» ανέφερε.

 

Φωτο: Eurokinissi 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook