Follow us

Δημοσκόπηση GPO: To 37,4% των ψηφοφόρων αυτοπροσδιορίζεται ως αντισυστημικό - Ποια κόμματα ενισχύονται λόγω Τεμπών

Ενίσχυση του αντισυστημισμού εξαιτίας της υπόθεσης των Τεμπών, άποψη με την οποία συμφωνεί το 64,8% του δείγματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τη διαχρονική δυσπιστία των πολιτών προς το κράτος, την αμφισβήτηση προς τους θεσμούς, αλλά και την γιγάντωση του ελλείμματος εμπιστοσύνης απέναντι σε οτιδήποτε συγκροτεί τη συστημικότητα, εξέθρεψε το δυστύχημα των Τεμπών, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.

Το δυστύχημα ενθάρρυνε σε μεγάλο βαθμό τη γέννηση μιας νέας διαιρετικής τομής στην ελληνική κοινωνία, μεταξύ συστημικών και αντισυστημικών, στα πρότυπα της διχαστικής λογικής που είχε επικρατήσει κατά την προηγούμενη δεκαετία ανάμεσα στο μνημόνιο / αντιμνημόνιο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η πόλωση αυτή, απότοκο της οργής που ένιωσε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που ταυτίστηκε σε σημαντικό βαθμό με τα θύματα και τους συγγενείς της τραγωδίας, απέκτησε σύντομα πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού η κυβέρνηση εξαρχής επιχείρησε να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος, η δε αντιπολίτευση να μεγιστοποιήσει το πολιτικό όφελος. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν ακραίο κομματικό ανταγωνισμό στα πλαίσια του οποίου η οποιαδήποτε κριτική προς την κυβέρνηση εκλαμβάνεται από την ίδια ως πολιτική εργαλειοποίηση του πόνου, ενώ την ίδια στιγμή η κάθε κυβερνητική παράλειψη θεωρείται απόπειρα συγκάλυψης.

Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον αναδύεται ο νέος ιδιότυπος διχασμός και συγκροτείται το καινούριο μέτωπο της αντισυστημικότητας που διακρίνεται από συγκεκριμένα πολιτικά, ιδεολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Ο αντισυστημισμός ως πολιτική έννοια με θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο

Καταρχάς ως έννοια, αναφέρει η ανάλυση της εταιρείας, ο αντισυστημισμός έχει θετική χροιά για το 39,8% της κοινωνίας σε αντίθεση με το 51% που τον συνδέει με αρνητικούς συνειρμούς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των παραπάνω απαντήσεων, όπου οι ηλικίες έως 39 ετών, όσοι τοποθετούνται στην αριστερά, ψηφίζουν ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και Ελληνική Λύση είναι πιο θετικοί στο περιεχόμενο του αντισυστημισμού, ενώ στον αντίποδα αρνητική άποψη για το φαινόμενο διατυπώνουν οι άνω των 65 ετών, οι κεντροδεξιοί, οι ψηφοφόροι της ΝΔ, της Φωνής Λογικής και της Νίκης.

Δημοσκόπηση GPO: To 37,4% των ψηφοφόρων αυτοπροσδιορίζεται ως αντισυστημικό - Ποια κόμματα ενισχύονται λόγω Τεμπών

Ταύτιση του αντισυστημισμού με το λαϊκισμό

Η ταύτιση του αντισυστημισμού με το λαϊκισμό βρίσκει σύμφωνο το 43,3% της κοινής γνώμης με τους κεντροδεξιούς πολίτες, τους ψηφοφόρους της ΝΔ και της Φωνής Λογικής να υπερθεματίζουν υπέρ αυτής της άποψης.

Αντίθετα το 46,7% απορρίπτει τη σύζευξη των δύο εννοιών με τους αριστερούς, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, της Πλεύσης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νίκης να διαφωνούν περισσότερο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2


Εκεί που φαίνεται να διαμορφώνεται μία πλειοψηφική τάση είναι στην αντίληψη ότι ο αντισυστημισμός συνιστά δείγμα μιας κοινωνίας που διαθέτει αντανακλαστικά, άποψη που ενστερνίζεται το 54,3% του συνόλου έναντι του 36,2% που θεωρεί την διεύρυνση του αντισυστημισμού επικίνδυνη για τη δημοκρατία, με την άποψη αυτή να είναι πλειοψηφική μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και όσων εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους την τηλεόραση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 3

Την ίδια στιγμή βέβαια μόνο το 25,9% θεωρεί τον αντισυστημισμό πολιτική πρόταση με το 66,3% να υποβιβάζει το φαινόμενο στο επίπεδο της διαμαρτυρίας. Για το λόγο αυτό το 55,5% δεν θα ήθελε να δει στην διακυβέρνηση της χώρας μια πολιτική δύναμη από αυτές που σήμερα θεωρούνται αντισυστημικές με τους ψηφοφόρους, ωστόσο, της Ελληνικής Λύσης, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Φωνής Λογικής, να εμφανίζονται πολύ θετικοί μπροστά σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 4

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 5

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 6

Ενίσχυση του αντισυστημισμού εξαιτίας της υπόθεσης των Τεμπών

Αυτό που σίγουρα συμβαίνει τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση του αντισυστημισμού εξαιτίας της υπόθεσης των Τεμπών, άποψη με την οποία συμφωνεί το 64,8% του δείγματος με αποτέλεσμα το 42,6% να δηλώνει σήμερα συστημικό, το 37,4% αντισυστημικό και το 20% να μην τοποθετείται στο συγκεκριμένο δίπολο.

Δεν έχουμε προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα για να μπορούμε να εκτιμήσουμε αριθμητικά αν έχουμε έξαρση του φαινομένου, ωστόσο, το γεγονός ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις εντάσσονται στην αντισυστημική πλευρά είναι από μόνο του σημαντικό και χαρακτηριστικό της συνολικής φοράς των πραγμάτων, που δεν επηρεάζονται μόνο από την εσωτερική επικαιρότητα, αλλά και την παγκόσμια αλλαγή στο συσχετισμό των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων που προκαλεί η προεδρία Τραμπ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 7

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 8

Μέσα Ενημέρωσης και εμπιστοσύνη

Στη συζήτηση εμπλέκονται και τα Μέσα Ενημέρωσης με το 32,6% να δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, το 20,3% την τηλεόραση, το 12,5% τις εφημερίδες, το 10,8% το ραδιόφωνο και το 8,2% τα social media, ενώ το 15,3% του δείγματος δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα μέσο.

Η διασταύρωση συστημισμού και εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ είναι αποκαλυπτική και αναδεικνύει τους τρόπους συσχέτισεις, με τους συστημικούς πολίτες να εμπιστεύονται περισσότερο την τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, τα παραδοσιακά, δηλαδή, μέσα, σε αντίθεση με τους αντισυστημικούς που επιλέγουν για την ενημέρωσή τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τις ιστοσελίδες, ενώ περίπου οι μισοί αυτής της ομάδας δεν θεωρούν ως αξιόπιστο κανένα μέσο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 9

Η φυσιογνωμία των κομμάτων ως... πιο συστημικό

Όσον αφορά τη φυσιογνωμία των κομμάτων στην κλίμακα 1-5 ως το πιο συστημικό κόμμα τοποθετείται η ΝΔ με Μ.Ο. 4.3, ακολουθούμενη από το ΠΑΣΟΚ που σκοράρει 3.7 και το ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται με 3.4. Στον αντίποδα ως πιο αντισυστημικά κόμματα αποτυπώνονται η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜΕΡΑ25 με 2.7 και το ΚΚΕ με 2.8. Είναι εμφανές ότι τα κόμματα εξουσίας εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως τα πιο συστημικά, ενώ φαίνεται ότι στη χώρα μας ο αντισυστημισμός συνεχίζει να έχει αριστερό πρόσημο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 10

Προβάδισμα ΝΔ, πτώση για ΠΑΣΟΚ

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον επομένως δεν προκαλεί εντύπωση η αποτύπωση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων στην οποία εμφανίζονται ενισχυμένοι η Ελληνική Λύση με 9,6% η Πλεύση Ελευθερίας με 6,8% και η Φωνή Λογικής με 5,9%. Στον αντίποδα υποχώρηση των ποσοστών τους στην πρόθεση ψήφου βλέπουν τόσο η ΝΔ με 24,8%, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται στο 15,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε μονοψήφια ποσοστά με 5,9%, πίσω πλέον και από το ΚΚΕ (8%) αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 11

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 17 Οκτ 2025 | 17:27

Νίκος Πλακιάς: "Θα πάω να τα γράψω κι ας έρθουν να με σταματήσουν" - Η απάντησή του στην κυβέρνηση για τα ονόματα των 57 νεκρών

Ο Νίκος Πλακιάς,μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων που έχουν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Νεκρός σε τροχαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό [εικόνες]

Ο Κώστας Καρβέλης υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες - Πώς έχασε τη ζωή του ο 77χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Ευρυτανία - Τα συλλυπητήρια του κόμματος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 18:21

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γιώργου Φλωρίδη: Ρεσιτάλ ψευδολογίας και ομολογιών παρεμβάσεων στη Δικαστική Λειτουργία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για "ψέματα που ανενόχλητος ξεστόμιζε επί 1 ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης"

ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Οκτ 2025 | 14:40

Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόκειται να αρχίσει 3 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 14 Οκτ 2025 | 07:01

Φλωρίδης για Τέμπη: Δημιουργήθηκε μια συνωμοσία που επηρέασε τον κόσμο - Ο Ρούτσι χρησιμοποιήθηκε

"Είναι πιθανό η ημερομηνία έναρξης της δίκης να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα από την ίδια τη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Οκτ 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Opnion Poll: Μικρές απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θα ψήφιζαν ένα κόμμα Τσίπρα

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση κινείται αρνητικά σε ποσοστό 70,7% και θετικά στο 27,5% - Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Οκτ 2025 | 17:42

Τροπολογία.ΠΑΣΟΚ: Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, επέκταση μετενέργειας και προσφυγής στη διαιτησία

Αναλυτικά η τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η Αιτιολογική Εκθεση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 13 Οκτ 2025 | 17:21

Κοινή δήλωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ: "Αποσύρθηκε απαράδεκτη αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου"

"Η διαγραφή ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, αλλά πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους αναφορές στο μέλλον", αναφέρουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Οκτ 2025 | 15:30

Πάνος Ρούτσι για Νίκο Καρβέλα: "Ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς κάμερες - Το έκανε με την καρδιά του"

"Μου έλεγε ότι θέλει να είναι μαζί μου για να μην είμαι μόνος μου. Κουβεντιάζαμε ώρες. Ήταν πολύ όμορφο" είπε ο Πάνος Ρούτσι για τον Νίκο Καρβέλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 11:37

Χάρης Δούκας για τον ένα χρόνο απο τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: "Η αυτόνομη πορεία δεν είναι απομόνωση"

Κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στα κατεστημένα και τη συντήρηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Οκτ 2025 | 09:33

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:27

Προκαλεί ξανά ο Κυριαζίδης για το "κάνε κάνα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου: "Θα μπορούσε να ήταν ευχή - Πιστεύω ότι η ίδια θα ζητήσει συγγνώμη"

"Έγινε παραποίηση, είπα 11 λέξεις, αφαιρέθηκαν τρεις. Οι 11 λέξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ευχή αλλά εκλήφθησαν από τον πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ύβρη" είπε ο βουλευτής της ΝΔ

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Οκτ 2025 | 12:36

Νατάσα Μποφίλιου για Πάνο Ρούτσι: "Σαν να νικήσαμε μαζί του ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα"

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε την εκταφή του γιου του, ώστε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 09 Οκτ 2025 | 11:38

Οι "μυστικές" επισκέψεις του Νίκου Καρβέλα στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος με τον σιωπηλό αγώνα του δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του, ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 09 Οκτ 2025 | 09:30

Μαρία Καρυστιανού: "Έχουμε ενδείξεις ότι υπήρχαν χημικά στα Τέμπη - Πάμε σε μία δίκη χωρίς ενόχους"

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τη νέα τροπή στην υπόθεση, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι και των υπόλοιπων συγγενών για εκταφή των σορών.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ 09 Οκτ 2025 | 08:15

Συγκίνηση στο Σύνταγμα: Γυναίκα στάθηκε μπροστά στον Πάνο Ρούτσι και τραγούδησε τον Λεβέντη του Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και τραγούδια αποχώρησε ο Πάνος Ρούτσι από το Σύνταγμα, μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας.

ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 09 Οκτ 2025 | 07:50

Τα επόμενα βήματα μετά την αναβολή της εκταφής της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Αναβλήθηκε από την Αστυνομία, η προγραμματισμένη για σήμερα, εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του Πάνου Ρούτσι, Ντένις.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 20:10

Το "ευχαριστώ" του Πάνου Ρούτσι: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, κερδίσαμε μια μάχη, δεν σταματάμε εδώ" [εικόνες - βίντεο]

"Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, όλους τους φίλους που απέκτησα, μια οικογένεια τεράστια, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο" δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι στο Σύνταγμα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 16:24

Πάνος Ρούτσι: Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του - Aπό το εξωτερικό ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

"Θα έρθουν από το εξωτερικό οι τεχνικοί μας σύμβουλοι για την εκταφή" - Τι δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι για την αναβολή

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 08 Οκτ 2025 | 12:39

Τέμπη: Γιατί ο Εισαγγελέας αρνούνταν τις τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα και έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών

Όπως συμπεραίνει ο εισαγγελέας από την έρευνα, η διενέργεια τοξικολογικών δεν θα διαφοροποιούσε την αιτία θανάτου των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 12:27

ΠΑΣΟΚ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Τζαβέλλα

"Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει" τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 08 Οκτ 2025 | 12:06

"Ο πατέρας μου είναι ήρωας, ελπίζω ο Ντένις να μας βλέπει από ψηλά", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι [βίντεο]

"Νιώθω ανακούφιση που σταμάτησε την απεργία πείνας", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι, Κρίστιαν.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΜΕ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 10:53

Επιστρέφει στη ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης - Είχε πει "κάνε κανένα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Κυριαζίδης είχε τεθεί εκτός γαλάζιας ΚΟ μετά το σχόλιο "άντε κάνε κανένα παιδί ή να υιοθετήσεις" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:30

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι - "Νίκησε ο γλυκός και σοβαρός αυτός άνθρωπος"

Με μια συγκινητική και αιχμηρή ανάρτηση, ο Φοίβος Δεληβοριάς στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι.

ΣΗΜΕΡΑ 08 Οκτ 2025 | 07:55

Κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα – "Για να χαρούμε τη μεγάλη νίκη"

Τέλος στην απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες, έβαλε ο Πάνος Ρούτσι καθώς, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

DEUTSCHE WELLE 08 Οκτ 2025 | 07:22

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν αγωγές κατά Bayer και Siemens για τα έλαια σιλικόνης

Δυο πανίσχυρες γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται πλέον στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

07 Οκτ 2025 | 20:36

Πάνος Ρούτσι: Σταματά την απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες - "Το φως νίκησε το σκοτάδι"

Σταματάει την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι, όπως ανακοίνωσε από το Σύνταγμα.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 13:08

Ασλανίδης: Η θυσία του Πάνου Ρούτσι τούς κέρδισε - Αναμένουμε την απόφαση εγγράφως [βίντεο]

Ο Παύλος Ασλανίδης αναφέρθηκε με συγκίνηση στον αγώνα του Πάνου Ρούτσι, αποκαλύπτοντας ότι αρχικά προσπάθησε να τον αποτρέψει.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΓΚΑ 07 Οκτ 2025 | 12:40

Ρούτσι: Υπάρχει πολλή εξάντληση, νιώθω ότι καταρρέω - Δεν έχω καλέσει κανέναν να έρθει εδώ

Για τον αγώνα του, αλλά για και όλους όσοι τον επισκέπτονται, μίλησε ο Πάνος Ρούτσι, από το Σύνταγμα, όπου για 22η ημέρα πραγματοποιεί απεργία πείνας.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ" ΛΥΣΗ 07 Οκτ 2025 | 09:22

Πάνος Ρούτσι: "Ναι" σε τοξικολογικές και χωρίς να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη - Πώς βρήκε τη λύση η Δικαιοσύνη

Τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των παιδιών τους μπορούν να ζητήσουν όσοι συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών το επιθυμούν.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:43

Νίκος Πλακιάς: "Η Δικαιοσύνη πρέπει να ανασύρει και να εξετάσει αντικειμενικά τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς μετά το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του γιου του, το οποίο έγινε δεκτό, έρχεται στο προσκήνιο η μήνυση που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των θυμάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 06 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "Η άμεση κλήτευση και κατάθεση όλων των ανωτέρω, χωρίς εξαιρέσεις και καθυστερήσεις, είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας πλήρους και αντικειμενικής εικόνας της υπόθεσης"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 16:27

Πώς βρέθηκε η φόρμουλα για να γίνει δεκτό το αίτημα Ρούτσι - Διαψεύδει η οικογένεια - "Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση"

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αναμένεται να δώσει άδεια για τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του Πάνου Ρούτσι - Νέο αίτημα από τη Μαρία Καρυστιανού - Πώς βρέθηκε η φόρμουλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 13:36

Ανατροπή: Πληροφορίες ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις - Ξεχωριστή δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα δεν αφορά μόνο τον κ. Ρούτσι αλλά και άλλους συγγενείς, οι οποίοι ζητούν εκταφή και περαιτέρω διερεύνηση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:53

Καρφί Γεωργιάδη για Δένδια: Θα μπορούσα κι εγώ, όπως κάποιοι άλλοι, να βγαίνω και να το παίζω καλός

"Η Κωνσταντοπούλου αδιαφορεί αν πάθει κάτι ο Ρούτσι - Είναι κακό άτομο, τη νοιάζει μόνο το δικηγορικό της γραφείο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης