
Την αγωνία που βιώνουν χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι στην Ελλάδα, αποτυπώνει το πρόσωπο της γυναίκας που πλησίασε των Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κέρκυρα και του είπε "πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα βρέθηκε απέναντι στη χαμηλοσυνταξιούχο, η οποία τον πλησίασε κρατώντας στο χέρι της το χαρτάκι από το ΑΤΜ με το υπόλοιπο του λογαριασμού της και προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί του.
Ο διάλογος
-"Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω", είπε η χαμηλοσυνταξιούχος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντάς του το υπόλοιπο του λογαριασμού της.
-"Όσο αντέχουμε…", της απάντησε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό.
-"Ναι, αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι", του απάντησε η χαμηλοσυνταξιούχος.
-"Πόση σύνταξη παίρνεις;" τη ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
-"440 ευρώ" είπε εκείνη "και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο."
-"Αν είστε στο ενοίκιο, δεν βγαίνει", της απάντησε ο πρωθυπουργός.
"Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω", του λέει κατά πρόσωπο η χαμηλοσυνταξιούχος.
"Σας στηρίζει η εκκλησία;" τη ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
"Κανένας", απαντά η χαμηλοσυνταξιούχος με τον πρωθυπουργό να κλείνει τη συνομιλία με την εξής φράση:
"Ευχαριστώ που ήρθατε".
Ε, εσεις του #41τακατο δείτε αυτή την μη στημένη συνάντηση και καμαρώστε για τον ΠΘ που επιλέξατε για δεύτερη φορά να έχει η Ελλάδα.
— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) May 27, 2024
Η γυναίκα που τον πλησίασε κρατούσε στο χέρι της το χαρτάκι από το ΑΤΜ με την κίνηση του λογαριασμού της.
"Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω",… pic.twitter.com/GBIpcQgwke
Ανάρτηση του Νίκου Παπανδρέου
Τον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με τη συνταξιούχο, ο Νίκος Παπανδρέου με ανάρτηση του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχολίασε τα εξής:
"Kύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι ότι με 540 ευρώ το μήνα σύνταξη, "δε βγαίνει”, αν έχει κανείς να πληρώσει και ενοίκιο. Απλώς … "δε βγαίνει”!
Είναι ευχής έργον που υπάρχει η Εκκλησία με όποια βοήθεια μπορεί να παράσχει και στηρίζει και βοηθά με όλες τις δυνάμεις της. Eίμαστε ευγνώμονες. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό η πρόταση του Πρωθυπουργού της χώρας. Η δουλειά σας είναι να μην χρειάζεται καμία τέτοια βοήθεια, κανένας απόμαχος της εργασίας. Για αυτό, μην παίζετε με την αξιοπρέπεια των περήφανων γηρατειών. Δεν είναι επαίτες. Όσο και αν προσπαθείτε να τους κάνετε…".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr