Βανδαλισμούς στην Πνύκα καταγγέλλουν οι αρχαιοφύλακες

΄Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήλια ΄Ενωση Υπαλλήνων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, μια ομάδα 70 ατόμων απείλησαν, ζήλωσαν κι έγραψαν συνθήματα στον χώρο της Πνύκας

bandalismous-stin-pnuka-kataggeloun-oi-arxaiofulakes
SHARE THIS
0
SHARES

Βανδαλισμούς στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας καταγγέλει η Πανελλήνια ΄Ενωση Υπαλλήνων Φύλαξης Αρχαιοτήτων με επιστολή που στέλνει - συνοδευόμενη από φωτογραφίες - τεκμήρια του γεγονότος. Σύμφωνα με την καταγγελία τους αυτή, μια ομάδα 70 ατόμων απείλησαν τον φύλακα να τους ανοίξει να εισέλθουν στο χώρο, ενώ πέρασαν από την μπάρα παραμερίζοντας και προκαλώντας φθορά - η οποία επιβάλει την αντικατάσταση της - και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό. Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο Χώρο, έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ, μετά και στο φυλάκιο και κατόπιν αποχώρησαν. «Πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 07/04/2018 και ώρα 15:30 ομάδα πολιτών (περίπου 70 ατόμων) που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα – Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν, ο φύλακας αρνήθηκε και όπως καταθέτει ό ίδιος του είπαν:  «Άνοιξε μας τώρα γιατί θα γυρίσουμε το βράδυ και θα είναι πολύ χειρότερα...» Πέρασαν από την μπάρα παραμερίζοντας και προκαλώντας φθορά η οποία επιβάλει την αντικατάσταση της και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό. Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο Χώρο, έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ, μετά και στο φυλάκιο και κατόπιν αποχώρησαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες.

Εκτιμούμε ότι σιγά σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο ‘κράτος’ και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία».

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας

Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, η ΠΕΥΦΑ ανακοίνωσε την προκήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για την Παρασκευή 12/04/2019 8.00-11.00 πμ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Τα αιτήματα που κρίνονται από εμάς επιτακτικά και χρήζουν άμεσης λύσης είναι:

  • Η συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό. Παράλληλα ζητάμε άμεσα το νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι περιλαμβάνει.

  • Διεκδικούμε η 6η μέρα εργασίας μας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις.

  • Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού όσον αφορά το Υπερταμείο.

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016. Ακόμα, ζητάμε να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.

  • Ζητάμε την εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.

  • Ζητάμε ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων.

Η ΠΕΥΦΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις της για αυτά και άλλα πολλά θέματα και καλεί τους συναδέλφους αρχαιοφύλακες να είναι έτοιμοι.

 

 

 


 

 

 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook