
Η Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, θα είναι μια μέρα που θα φέρει κοντά την τέχνη, τη μουσική και την γαστρονομία της Ιταλίας. Ξεκινώντας από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο όπου θα παρουσιαστεί μια έκθεση ζωγραφικής και συνεχίζοντας με μια βραδιά αφιερωμένη στο ιταλικό street food που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
Πρώτα θα εγκαινιαστεί η πρώτη έκδοση της Έκθεσης Arte Italia – Esposizione Internazionale d’Arte Contemporanea που παρουσιάζει έργα ελλήνων και ιταλών καλλιτεχνών, παρουσία του γνωστού ιταλού κριτικού τέχνης και Γενικού Γραμματέα της Società Dante Alighieri της Ρώμης, Alessandro Masi και του Πρέσβυ της Ιταλίας Luigi Marras, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47, και ώρα 18:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 5 ως τις 13 Δεκεμβρίου.

Με την ευκαιρία προβλέπεται μια συναυλία του Maestro Andrea Pontarelli (Εκπαιδευτικού Διευθυντή στην Ρώμη και μέλους της Società Filellenica Italiana) που θα εκτελέσει την σονάτα για πιάνο “Après une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata” του Franz Liszt (1849), που αντλεί έμπνευση από την Κωμωδία, αλλά και του σαξοφωνίστα του συγκροτήματος Quisisona, Massimo Baldino.
Στην συνέχεια με αφορμή την «4η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο» η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα βαφτεί στα χρώματα της Ιταλίας!
Από τις 19.30 έως τα μεσάνυχτα θα πρωταγωνιστεί το ιταλικό Street Food: ξεκινώντας από τις πίτσες που θα φτιάχνει γνήσιος ναπολιτάνος pizzaiuolo («Η παραδοσιακή τέχνη του ναπολετάνου πιτσαϊόλο» αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την Unesco, στην Νάπολη άλλωστε επινοήθηκε η "Margherita" η κατ’εξοχήν πίτσα!) έως τα τηγανητά, από την piadina μέχρι και το ιταλικό παγωτό.
Δεν θα μπορούσε να λείψει η καλή μουσική και το κλασικό ιταλικό «aperitivo». Ο σεφ/blogger της Cucina di Caruso, Δημήτρης Παπαζυμούρης θα κάνει επίδειξη της αυθεντικής συνταγής της Carbonara - χωρίς προσθήκες κρέμας γάλακτος και άλλων περιττών λιπαρών συστατικών - αναδεικνύοντας τα ευεργετήματα της μεσογειακής διατροφής.Είναι όλοι προσκεκλημένοι να δοκιμάσουν και να εκτιμήσουν τις αυθεντικές συνταγές “για τον δρόμο” της ιταλικής παράδοσης: η είσοδος είναι ελεύθερη.
«Η δράση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο»
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr