Follow us

Ηρώδειο: Κατεβάζει... ρολά για τρία χρόνια - Οι έξι φθορές που έχει υποστεί το μνημείο και οι εργασίες αποκατάστασης

Ποιες μορφές φθορών έχει υποστεί το Ηρώδειο τις τελευταίες δεκαετίες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ηρώδειο

Απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Βόλτα με ένα παγωτό στο χέρι, με τον ήλιο που δύει να "χτυπάει" κατάματα. Περπατώντας προς τα σκαλιά του Ηρωδείου, ξεπροβάλει σταδιακά, ανάμεσα στα δέντρα, ο νότιος τοίχος του με τις χαρακτηριστικές καμάρες. Ανεβαίνοντας, αρχίζει να φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο ανάμεσα στις ελιές που στοιχίζονται στο πλάι, με το υψηλότερο σημείο του, ύψους σχεδόν 30 μέτρων. Από πάνω, επιβλητικός και φωτεινός, ο Παρθενώνας.

Ο προαύλιος χώρος έξω από αρχαίο θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της όπερας του Τζουζέπε Βέρντι "Ριγολέττος" από την Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι γεμάτος από κόσμο. Πώς αλλιώς, αφού το ίδιο το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και όλα γύρω του αποτελούν έντονους συμβολισμούς της ελληνικής ταυτότητας: Ακρόπολη, φως, πολιτισμός, ιστορία, διάρκεια.

Πρόκειται για την τελευταία παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου πριν από το κλείσιμο του χώρου για εργασίες ανάδειξης, προστασίας και αποκατάστασης του μνημείου. Αν και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου για προγραμματισμένες συναυλίες, ωστόσο αυτό εδώ φαίνεται να είναι ένα οπερατικό "αντίο" στο καλοκαιρινό Ηρώδειο από τη Λυρική και το Φεστιβάλ.

Η λειτουργία του μνημείου θα ανασταλεί τουλάχιστον για 3 χρόνια για τη φιλοξενία τόσο καλλιτεχνικών δρώμενων όσο και των επισκεπτών, σύμφωνα με την Έλενα Κουντούρη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και αναπληρώτρια προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε, σκοπός των εργασιών που θα γίνουν, είναι "αφ' ενός η διατήρηση και αφ' ετέρου η βελτίωση της αναγνωσιμότητας του μνημείου από το ευρύ κοινό". Επιπλέον, όπως σημείωσε, θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Διάφορες μορφές φθορών

Το θέατρο αυτό το είναι γεμάτο, τα ρούχα καλοκαιρινά και ανάλαφρα, μιας και το καλοκαίρι είναι "στο φόρτε" του, τα πεντελικά μάρμαρα είναι ακόμα ζεστά, εξαιτίας του καύσωνα διαρκείας, ενώ το αεράκι είναι λιγοστό. Μία κοπέλα σε κάποια διπλανή θέση κρατά τα ψηλοτάκουνα πέδιλά της και έχει φορέσει τις σαγιονάρες που της έδωσε το προσωπικό του Φεστιβάλ. Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση, ακούγεται η παραίνεση για σεβασμό στον χώρο και η παρότρυνση για να παραμείνει καθαρός.

Αναπόφευκτα, έρχονται στο μυαλό οι διάφορες μορφές φθορών που έχει πιθανόν υποστεί το μνημείο τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την κ. Κουντούρη, οι μορφές φθορών που παρατηρούνται είναι οι εξής:

- Βιοδιάβρωση που προκαλείται από την ανάπτυξη μικροοργανισμών σε σημεία όπου δημιουργούνται κοιλότητες και λιμνάζει νερό.

- Ανάπτυξη ριζικού συστήματος, που παρατηρείται κυρίως στους αρμούς, όπου υπάρχει και συσσώρευση χώματος.

Ηρώδειο: Κατεβάζει... ρολά για τρία χρόνια - Οι έξι φθορές που έχει υποστεί το μνημείο και οι εργασίες αποκατάστασης

- Ρηγματώσεις που προχωρούν σε βάθος στο εσωτερικό του λίθου και επιφανειακές ρωγμές, που εντοπίζονται κυρίως στο κοίλο αλλά και σε άλλα σημεία.

- Ετοιμορροπίες θραυσμάτων που έχουν αποκολληθεί λόγω θραύσης, αλλά παραμένουν στην θέση τους.

- Αστοχία παλαιότερων επεμβάσεων, λόγω κακής πρόσφυσης των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί με το αρχαίο υλικό και ατυχούς αισθητικού αποτελέσματος.

- Απώλεια υλικού λόγω συστοδιαστολών κατά τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις.

Αναλυτική παρουσίαση των μελετών στις αρχές του 2026

Όπως ανέφερε η κ. Κουντούρη, "έως και σήμερα οι εργασίες συντήρησης που έχουν εφαρμοσθεί είχαν σωστικό χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν στα αρχαία μέλη του Ωδείου". Το εκτενέστερο πλέον πρόσφατο πρόγραμμα εκτελέσθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2011 - 2015, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. "Αττική 2007-2013" και "αφορούσε κυρίως επεμβάσεις στο ανατολικό και δυτικό τμήμα του νότιου μετωπικού τοίχου της σκηνής του μνημείου", όπως εξήγησε η κ. Κουντούρη. Επιπλέον, κατά τη διετία 2022 -2024 εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο κεντρικό τμήμα του μετωπικού τοίχου, ενώ παράλληλα έγινε λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης διατήρησής του.

Αν και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών μεριμνά συστηματικά για τη συντήρηση του Ηρωδείου --"είναι προφανές ότι ένα αρχαίο μνημείο σε χρήση απαιτεί τακτική συντήρηση", επεσήμανε, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο, συνήθως Μάρτιο και Νοέμβριο, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης--, οι νέες εργασίες θα είναι σαφώς μεγαλύτερης κλίμακας.

Αυτή τη στιγμή, έχει αρχίσει η εκπόνηση διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών). Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κουντούρη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη στερέωση και αποκατάσταση του νότιου τοίχου της σκηνής, του λογείου και του περιμετρικού τοίχου του με στατική επίλυση όπως και γεωτεχνική έρευνα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος της στατικής επάρκειας των αποκατεστημένων τμημάτων των παλαιών αναστηλώσεων της δεκαετίας του 1950 καθώς και επισκευές αυτών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη και ανάδειξη του σκηνικού οικοδομήματος και των ψηφιδωτών δαπέδων αυτού, που μέχρι στιγμής παραμένουν αθέατα. Παράλληλα, θα υλοποιηθεί έλεγχος και αποτίμηση καταπόνησης του μνημείου από ηχητική επιβάρυνση.

Επιπλέον, θα υλοποιηθεί αρχιτεκτονικός και στατικός σχεδιασμός νέων εγκαταστάσεων για την ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου των καμαρινιών, των WC του Φεστιβάλ και του αρχαιολογικού χώρου και σχεδίαση νέου εξοπλισμού, ενώ θα προστεθούν εγκαταστάσεις και υποδομές του Φεστιβάλ νοτίως του ανδήρου της Πλατείας του Ηρωδείου προκειμένου να μεταφερθούν τα καμαρίνια της Ελληνικό Φεστιβάλ.

Για το σύνολο του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός της απορροής ομβρίων, επανασχεδιασμός των ΗΜ δικτύων, ενώ τέλος στο πλαίσιο των εργασιών θα ενταχθεί η πυροπροστασία του μνημείου και η αναβάθμιση του συστήματος αποχέτευσης.

Η κ. Κουντούρη εκτίμησε ότι η αναλυτική παρουσίαση των μελετών θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2026, έπειτα από την εξέτασή τους από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Επίσης

Ένα θέατρο με "βαριά" ιστορία

Έχει πια βραδιάσει. Τα φώτα σβήνουν και ο μοναδικός προβολέας που ανάβει "ακολουθεί" τον μαέστρο Ντέρικ Ινόεϊ στη διαδρομή του προς το πόντιουμ, για να διευθύνει την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μία σκηνή που έχει επαναληφθεί πολλάκις εδώ και δεκαετίες, από τότε που το Ηρώδειο αποτέλεσε επίκεντρο του καλοκαιρινού καλλιτεχνικού γίγνεσθαι από την ίδρυση του Φεστιβάλ Αθηνών, το 1955.

Καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς, Έλληνες και ξένοι, τραγουδιστές, συνθέτες, διευθυντές ορχήστρας, ηθοποιοί, έχουν εμφανιστεί στον εμβληματικό αυτό χώρο: Από τον Ρίχαρντ Στράους που έδωσε συναυλία το 1926, στη νεαρή Μαρία Καλογεροπούλου που έκανε το ντεμπούτο της στον Πρωτομάστορα το 1944 και αργότερα στη διεθνή ντίβα, Κάλλας πλέον, που επέστρεψε το 1957. Από τον Φρανκ Σινάτρα και τον Έλτον Τζον, στον Yanni και τον Ζαν Μισέλ Ζαρ. Από τη Μονσεράτ Καμπαγιέ και τους τρεις τενόρους (Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Χοσέ Καρέρας) στην Πάτι Σμιθ και τους James. Aπό τον Θεωδοράκη, τον Χατζιδάκι και τον Ξαρχάκο, μέχρι τον Σαββόπουλο και από τη Νάνα Μούσχουρη στη Μαρινέλλα και τη Χαρούλα Αλεξίου. Η λίστα πολύ μεγάλη.

Την περασμένη χρονιά, μάλιστα, το Ηρώδειο έγινε το μέρος όπου το συγκρότημα Coldplay γύρισε το βιντεοκλίπ για το νέο του τότε τραγούδι "Feels like I'm falling in love", παρουσία 2.000 θαυμαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τον "Ριγολέττο", στο σήμερα, το Ηρώδειο φιλοξενεί μία παραγωγή, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι μονωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αναβίωση της σκηνοθεσίας της Κατερίνας Ευαγγελάτου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το κοινό χειροκροτεί θερμά και παρατεταμένα τους συντελεστές κατά την υπόκλιση. Αργότερα, τα φώτα ανάβουν και το θέατρο αδειάζει. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία χειροκροτήματα στο αρχαίο θέατρο. Όχι ως "αντίο", αλλά ως "εις το επανιδείν". Και ως "ευχαριστώ" για τις τόσες ζεστές καλοκαιρινές βραδιές που έδωσαν χρώμα και άρωμα στα καλοκαίρια μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το offline είναι το νέο luxury και στο Περιστέρι το γνωρίζουν πολύ καλά

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 16 Οκτ 2025 | 11:44

Άννα Φόνσου: Η λαμπερή εμφάνιση στο Ηρώδειο

Στα 86 της χρόνια, η Άννα Φόνσου κρατάει αναλλοίωτο το κέφι της και την καλή της διάθεση στη ζωή

11 Οκτ 2025 | 09:00

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

H ΚΟΜΨΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ 30 Σεπ 2025 | 11:16

Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Ηρώδειο

Ο Αντώνης Ρέμος, ο πιο αγαπητός ερμηνευτής της γενιάς του, επέστρεψε στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού

7/10 29 Σεπ 2025 | 12:49
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

«ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ» 22 Σεπ 2025 | 06:23

Άντζελα Γκερέκου: Μάγεψε με την εμφάνισή της στο Ηρώδειο - Με ασημί μεταλλιζέ δημιουργία

"Εχθές το βράδυ στο Ηρώδειο ένιωσα το μάρμαρο να ανασαίνει μαζί με τη μουσική", έγραψε στο μήνυμά της η Άντζελα Γκερέκου.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 Σεπ 2025 | 13:50

Άννα Μαρία Ντε Γκρες : Κομψή στο Ηρώδειο στα μπαλέτα Μπεζάρ - Πώς συνδύασε το κόκκινο παντελόνι;

Η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου απόλαυσε τα Μπαλέτα Μπεζάρ, σε μία παράσταση που δόθηκε για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

19 Σεπ 2025 | 12:35

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η... Αρλέτα" - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… Αρλέτα"... Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της!

ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΠΕΖΑΡ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ 19 Σεπ 2025 | 12:34

H Έλενα Ράπτη με τη γοητευτική μητέρα της - Μαζί στο Ηρώδειο

Μητέρα και κόρη σε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΠΕΖΑΡ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:24

H Έλλη Στάη φόρεσε τέλεια το γυναικείο κοστούμι - Η εμφάνισή της στο Ηρώδειο

Η Έλλη Στάη βρέθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και πόζαρε χαμογελαστή στον φακό

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ 17 Σεπ 2025 | 14:00

Άντζελα Γκερέκου: Super chic στο Ηρώδειο

Σε λίγες ημέρες η Άντζελα Γκερέκου θα ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου για το αφιέρωμα στον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο.

CHIC ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 15 Σεπ 2025 | 13:36

Κατερίνα Λέχου: Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο Ηρώδειο

Η Κατερίνα Λέχου απόλαυσε τον "Οιδίποδα" του Γιάννη Χουβαρδά στο Ηρώδειο

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12 Σεπ 2025 | 17:45

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Βραδινή έξοδος στο Ηρώδειο μετά την ακύρωση των συναυλιών για λόγους υγείας [εικόνες]

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια παρακολούθησε την παράσταση "Ο τεμπέλης δράκος", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 09 Σεπ 2025 | 11:03

Τζένη Μπαλατσινού: Με τον πατέρα της και τον Βασίλη Κικίλια στο Ηρώδειο

Με ανανεωμένο hair look και κομψό σύνολο η Τζένη Μπαλατσινού στο Ηρώδειο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 12:51

O Μάριος Φραγκούλης τραγουδά Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Ο Μάριος Φραγκούλης τιμά τα 100 Χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 10:50

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιόρτασε "30 χρόνια τραγούδια" στο κατάμεστο Ηρώδειο [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου υποκλίθηκαν στον Μίλτο Πασχαλίδη, ο οποίος έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το βράδυ της Πέμπτης, για τα 30 χρόνια καριέρας του.

04 Σεπ 2025 | 12:06

Τι θα δούμε 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο: Από "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" μέχρι "Κάρμεν" και "Λίμνη των Κύκνων"

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα-σταθμούς διαφορετικών εποχών και ρευμάτων με αφετηρία τον ρομαντισμό, την χρυσή εποχή του Ρώσικου μπαλέτου και το νεοκλασικό στυλ.

03 Σεπ 2025 | 13:20

Μελία Κρέιλινγκ: Στο Ηρώδειο η Ελληνίδα ηθοποιός του "Emily in Paris" - Πανέμορφη, με καφέ φόρεμα

Στο Ηρώδειο βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, η ηθοποιός Μελία Κρέιλινγκ.

ΚΟΜΨΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Ελλη Στάη: Σικ εμφάνιση στο Ηρώδειο με αμάνικο τοπ σε έντονο χρώμα και διαφορετικό hair look

Η Έλλη Στάη πάντοτε πραγματοποιεί κομψές εμφανίσεις, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια.

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 02 Σεπ 2025 | 10:54

Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή με μπλε καφτάνι στο Ηρώδειο - Απόλαυσε επί σκηνής την κόρη της Μαρία

Η Άντζελα Γκερέκου ξεχώρισε για ακόμα μία φορά με την παρουσία της

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 31 Ιουλ 2025 | 09:58

Ηρώδειο: Εξαντλήθηκαν σε 48 ώρες 5.000 εισιτήρια για τον "Οιδίποδα" του Χουβαρδά - Μπήκε και δεύτερη παράσταση

Η παράσταση που χειροκρότησαν όρθιοι επί πέντε λεπτά πάνω από 17.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, έγινε sold out και στο Ηρώδειο.

ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 28 Ιουλ 2025 | 15:35

Ζιζέλ: Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχονται στο Ηρώδειο

Το μπαλέτο Ζιζέλ σε μουσική Αντόλφ Αντάμ, το αγαπημένο έργο κάθε χορεύτριας, που αποθεώνει την άδολη αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές

ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 21 Ιουλ 2025 | 11:14

Οι κυρίες με τα μαύρα: Κούκλες και κομψές Κεφαλογιάννη και Μιχαηλίδου, στο Ηρώδειο [εικόνες]

Και οι δύο υπουργοί επέλεξαν το μαύρο χρώμα για τη βραδινή εμφάνισή τους, το οποίο αποτελεί πάντοτε μια κομψή και safe επιλογή στο ντύσιμό μας.

14 Ιουλ 2025 | 11:18

Μίνως Μάτσας: Τα Ρεμπέτικα ΙΙ + Fado Tango & Blues - Τραγούδια του κόσμου

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ RAINING PLEASURE 23 Ιουν 2025 | 17:57

Στο Ηρώδειο σε τρυφερές στιγμές ο Γουόκαπ με τη συζυγό του [εικόνες]

Ο Τόμας Γουόκαπ παντρεύτηκε με την Ιρανή τραγουδίστρια τον περασμένο Αύγουστο στη Μήλο, μετά από ενάμιση χρόνο σχέσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 22 Ιουν 2025 | 12:08

Στο Ηρώδειο χθες βράδυ ο Ν. Ανδρουλάκης - Στη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας

Παρακολούθησε τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ 03 Ιουν 2025 | 11:23

Με μια μεγαλειώδη νέα παραγωγή της "Τουραντότ" άνοιξε η Λυρική τη φετινή σεζόν του Ηρωδείου

Οι 5.000 θεατές που γέμισαν το αρχαίο θέατρο επιβράβευσαν με ένα θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα τους συντελεστές της παραγωγής.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 02 Μαϊ 2025 | 13:29

Ασυνήθιστο τροχαίο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Αυτοκίνητο καβάλησε τον πεζόδρομο και "κατέβηκε" τα σκαλιά [βίντεο]

Οι αστυνομικοί που έφτασαν να δουν τι συνέβη είδαν ότι ο οδηγός ήταν ηλικιωμένος, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 24 Απρ 2025 | 18:54

Η αριστουργηματική όπερα Τουραντότ στο Ηρώδειο τον Ιούνιο από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Τουραντότ, η τελευταία όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, είναι η μεγαλοπρεπέστερη όλων

ΥΠΠΟ 11 Δεκ 2024 | 19:16

Αυτά είναι τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα κοντά στο Ηρώδειο [εικόνα]

Όλα τα ευρήματα που έχουν ήδη ανασυρθεί έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων

ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 10 Δεκ 2024 | 16:44

Δεύτερο σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα κοντά στο Ηρώδειο - Εντοπίστηκε άγαλμα που τοποθετείται μεταξύ 1ου και 5ου αιώνα

Το δεύτερο σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης αγωγού φυσικού αερίου παρουσία αρχαιολόγων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Δεκ 2024 | 18:54

Ηρώδειο: Εντοπίστηκε άγαλμα τύπου Ερμή Ludovisi κατά τη διάρκεια εργασιών φυσικού αερίου [εικόνα]

Στην περιοχή αυτή, στα νότια της Ακρόπολης, κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους (1ος-5ος αιώνας μ.Χ.) είχαν οικοδομηθεί μερικές από τις πλέον περίλαμπρες αστικές επαύλεις της Αθήνας.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ 11 Νοε 2025 | 18:20

"Φτυστός" ο Πούτιν ο Τζουντ Λο: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας "Ο μάγος του Κρεμλίνου" [βίντεο]

Ο Τζουντ Λο έχει… "μεταμορφωθεί" σε Βλαντιμίρ Πούτιν με την ομοιότητα να είναι εντυπωσιακή

11 Νοε 2025 | 17:44

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Schubert 8–Beethoven 5 - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου - Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 11 Νοε 2025 | 17:21

Μάικλ Τζάκσον: Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με έξι δεκαετίες παρουσίας στο Top 10

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα έρχεται να επιβεβαιώσει την αδιαμφισβήτητη διαχρονικότητα του Τζάκσον

HBO 11 Νοε 2025 | 12:16

Το εμβληματικό "V for Vendetta" ετοιμάζεται για τη μικρή οθόνη

Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο graphic novel "V for Vendetta" των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από το HBO.

ΤΑΙΝΙΑ 11 Νοε 2025 | 10:10

"Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο": Είδαμε στο σινεμά το αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, 24 χρόνια μετά την πρεμιέρα

Το κλασικό, το αξεπέραστο αριστούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το μακρινό 2001, απολαύσαμε το βράδυ της Δευτέρας ξανά στο σινεμά.

ΒΡΕΤΑΝΟ-ΟΥΓΓΡΟΣ 11 Νοε 2025 | 09:28

Το βραβείο Booker 2025 στον συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ για το "Flesh" - Η υπόθεση του βιβλίου

Το Booker Prize δόθηκε φέτος στον Βρετανό και Ούγγρο συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ, για το έκτο μυθιστόρημά του, υπό τον τίτλο Flesh ("Σάρκα").

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 10 Νοε 2025 | 19:03

Ο "κρυμμένος" ναός των Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως: Οι σπάνιες αγιογραφίες και τα οστά του Υψηλάντη

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους περισσότερους Αθηναίους, ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 10 Νοε 2025 | 09:58
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 08 Νοε 2025 | 14:48

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Με Φαραντούρη και Μποφίλιου η τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα [εικόνες]

Η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 07 Νοε 2025 | 14:23

Η μαγεία της "Αλεξάνδρειας" φωτίζει το Θέατρο "Παλλάς"

Η νέα μεγάλη θεατρική παραγωγή σε σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

07 Νοε 2025 | 13:58

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστόφορος Χριστοφής - Ο Τύραννος και η κόρη

Ιλαροτραγωδία για τον Στάλιν, την Ιστορία και την ανθρώπινη μοίρα - Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, 21:00 - Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

07 Νοε 2025 | 12:20

Nτεμπούτο στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης για την ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ" του Γιώργου Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 12:08

Το Μουσείο Γουλανδρή σε δικαστική διαμάχη για τον πίνακα "Συγκομιδή της ελιάς" του Βαν Γκογκ - Ποιοι τον διεκδικούν

Σε δικαστική διαμάχη είναι το Μουσείο Γουλανδρή για έναν διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ, με οικογένεια που ισχυρίζεται πως ο πίνακας της ανήκει. Πρόκειται για το έργο "Συγκομιδή της ελιάς".

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΜΑΝΗ 06 Νοε 2025 | 11:37

Οι πρώτες φωτό της Κέιτ Μπλάνσετ από τα γυρίσματα ταινίας στην Καρδαμύλη - Ξανά άρωμα Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Η παλαιά πόλη της Καρδαμύλης στη Μάνη έχει μεταμορφωθεί σε αυθεντικό σκηνικό του σινεμά - Πρωταγωνίστρια η Κέιτ Μπλάνσετ μαζί με ένα εξαιρετικό καστ.

92 ΕΤΩΝ 06 Νοε 2025 | 10:43

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου - Ζωγράφος, γλύπτης, σκηνογράφος σε Λυρική και Εθνικό

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου. Εργάστηκε ως ζωγράφος στην εκτέλεση σκηνογραφιών για το ελεύθερο θέατρο της Αθήνας, τη Λυρική σκηνή και το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για κινηματογραφικές παραγωγές.

AVANT PREMIERE 06 Νοε 2025 | 09:29

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ "Αύριο" [εικόνες]

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την avant première της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ "Αύριο", του Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης.

ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 09:20

Η Γλυκερία ετοιμάζει live εμφανίσεις στην Πλάκα

Ένα λαϊκό πάλκο στήνει η Γλυκερία στην καρδιά της Πλάκας, στη μουσική σκηνή "Οδός Λυσίου".

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 23:31

Variety: Η Paramount βάζει σε "μαύρη λίστα" ηθοποιούς που υποστήριξαν την Παλαιστίνη όπως η Έμα Στόουν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ

Ο Ντέιβιντ Έλισον έχει καταστήσει σαφές ότι η Paramount δεν θα είναι πλέον η συνηθισμένη δουλειά στο Χόλιγουντ - Θα είναι πιο φιλική στο MAGA κοινό

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γ. ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ 05 Νοε 2025 | 09:42

"Αύριο": Αvant premiere της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ με Γουλιώτη και Λούλη, στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης [εικόνες]

Το "Αύριο" αποτελεί την πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση, γυρισμένη κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025 04 Νοε 2025 | 16:01

Το "Σύμπαν" του ζωγράφου Άγγελου: Μία έκθεση για τα 50 χρόνια πορείας του στην Τέχνη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Άγγελο (Παναγιώτου) και στα πενήντα χρόνια της πορείας του στην τέχνη

ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 14:58

Η "Λόλα" μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή - Η Έλλη Τρίγγου στο ρόλο που είχε ερμηνεύσει μοναδικά η Τζένη Καρέζη

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας, η Λόλα, ζωντανεύει στο θέατρο Παλλάς με πάθος και ένταση, σε μια παράσταση που θα καθηλώσει το κοινό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 04 Νοε 2025 | 12:00

Η γυναίκα πίσω από το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο TheTOC: "Τα παιδιά είναι φορείς της αλλαγής"

Η Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ μιλάει για όσα πρόκειται να δούμε στη φετινή κινηματογραφική διοργάνωση - "Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι ο ενθουσιασμός των παιδιών και η έκπληξη των μεγάλων όταν ανακαλύπτουν ταινίες μοναδικά φτιαγμένες που μιλούν στη δική τους ψυχή"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Νοε 2025 | 10:25

Το "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" φοράει τα γιορτινά του - Ενας μήνας γιορτής, δείτε όλο το πρόγραμμα

Στις 29 Νοεμβρίου στις 19.00 τα φώτα ανάβουν σε μια μεγάλη γιορτή με ελεύθερη είσοδο!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 04 Νοε 2025 | 10:00

"Ριφιφί": Προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Τσαφούλια [εικόνες]

"Ριφιφί" - Δείτε εικόνες από την προβολή των δύο επεισοδίων της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Πάνο Βλάχο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 04 Νοε 2025 | 09:58

Συγκινητικές στιγμές: Βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης οι σπουδαίοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου [εικόνες]

Οι νεότεροι τίμησαν τους θρύλους που τους ενέπνευσαν, απονέμοντάς τους βραβεία και αναγνωρίζοντας τη διαχρονική τους προσφορά στην τέχνη.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025. 03 Νοε 2025 | 16:09

"All aboard": Παράταση για την πρωτότυπη έκθεση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η έκθεση επιχειρεί να διαμορφώσει μια πολυσχιδή συνθήκη συνάντησης, όπου η σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την αρχιτεκτονική μνήμη και τη χρηστικότητα ενός χώρου εν αναμονή.

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:55

"Το παιχνίδι της Χαράς": Ένα διαμάντι της Αμερικάνικης λογοτεχνίας στο θέατρο "Κιβωτός"

Έξυπνα σκηνικά και παραμυθένια κοστούμια προσεγμένα στη λεπτομέρεια και ακόμα εμπνευσμένες χορογραφίες πάνω σε πρωτότυπη μουσική και τραγούδια σε ρυθμούς country, foxtrot, rock and roll, godspell και blues.

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:22

Τάκης Μπαγιάτης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός- Η συγκίνηση Μπιμπίλα

Τα τελευταία χρόνια, ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε αφιερωθεί στην παραγωγή θεατρικών έργων

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

02 Νοε 2025 | 17:51

Πέντε χρόνια χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο των θρυλικών "Σπυριδούλα"

Ο αδελφός του Βασίλης μιλά στο ΑΠΕ για τη συναυλία στη μνήμη του, στο Κύτταρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 14:47

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο TheTOC: "Το σινεμά είναι τρόπος να ζεις, να βλέπεις τον κόσμο και τους ανθρώπους"

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της 66ης διοργάνωσης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μιλάει για το φετινό όραμα, τους καλεσμένους, τους πιστούς φίλους του φεστιβάλ αλλά και τους νέους και ίσως ανυποψίαστους θεατές που στοχεύει να βάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 01 Νοε 2025 | 15:00

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο Λεό Λέανδρος - Ο πατέρας και δημιουργός των επιτυχιών της Βίκυς Λέανδρος

Συνολικά, ο Λεό Λέανδρος άφησε το στίγμα του ως πολύπλευρος καλλιτέχνης και ως ο μέντορας πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της Βίκυ Λέανδρος

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ 31 Οκτ 2025 | 22:42

"Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; - Μέρος Α'" - Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας που κάνει πρεμιέρα στις 13/11 [βίντεο]

Η υπόθεση της ταινίας είναι κοινή με αυτήν της τηλεοπτικής σειράς - Τέσσερις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να πάρουν εκδίκηση

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 15:30

Κηδεία Γιώργου Νιάρχου: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του σπουδαίου μαέστρου για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο στην κηδεία του στην Κηφισιά

31 Οκτ 2025 | 12:57

"Δυτικά της Εδέμ": Εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Καρανάσιου στην Art Prisma Gallery

Σε μια νέα ενότητα έργων, ο Βαγγέλης Καρανάσιος επαναπροσδιορίζει τα όρια του ωραίου και του εφήμερου.

MEGA 31 Οκτ 2025 | 11:43

"Μια νύχτα μόνο": Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη δραματική σειρά - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο

Η νέα δραματική σειρά του MEGA, "Μια νύχτα μόνο", κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή με Τρίτη, την ίδια ώρα.

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 31 Οκτ 2025 | 10:47

Ξεκίνησαν στα Χανιά τα γυρίσματα της ταινίας "Ξανασταυρώνεται" του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται", ενός από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 31 Οκτ 2025 | 08:41

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα - Η εκρηκτική ζωή του Ανδρέα Βουτσινά

Με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης, ιδρύθηκε και ξεκινά την επίσημη δράση του το Σωματείο των Φίλων Ανδρέα Βουτσινά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

30 Οκτ 2025 | 18:08

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Jazz@megaron - 1 με 18 Νοεμβρίου 2025

Η σειρά Jazz@Megaron, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει τα καλύτερα ελληνικά τζαζ σύνολα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ 29 Οκτ 2025 | 22:04

Στην Αθήνα οι θρυλικοί Cure το καλοκαίρι - Πού και πότε θα παίξουν

Η εμφάνιση των αγαπημένων Βρετανών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2026, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο Telekom Centre του ΟΑΚΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 18:17

Κιμούλης και Δαμανάκη θαύμασαν την κόρη τους στην παράσταση "Απόρρητο" - Στάη και Τσίμας συμμετέχουν στην παράσταση

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς της Μαριάννας Κιμούλη, Γιώργος Κιμούλης και Μαρία Δαμανάκη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 29 Οκτ 2025 | 16:14

"Εγώ ο Ανδρέας Βουτσινάς": Έκθεση για τον Έλληνα που άγγιξε το αμερικανικό όνειρο

Ακολουθώντας τον εκρηκτικό και πολυτάλαντο βίο του δημιουργού, απολαμβάνοντας άγνωστες λεπτομέρειες μέσα από τα πολύτιμα και εφήμερα αντικείμενα των εμμονικών συλλογών του, τις επιστολές και τα άλλα προσωπικά κατάλοιπα και τεκμήρια της πυκνής καθημερινότητάς του

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ 29 Οκτ 2025 | 12:48

O Γιώργος Καραμίχος υποδύεται 8 ρόλους στον "VANYA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί έναν ηθοποιό να υποδυθεί οκτώ χαρακτήρες που θέλουν απεγνωσμένα να αλλάξουν τις ζωές τους.

3 ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 29 Οκτ 2025 | 11:42

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: "Πες μου μια Ιστορία" - Εθνικοί μύθοι, Αρχαιότητα, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

Κύκλοι συζητήσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Κάθε Κυριακή από 2/11/2025 έως 18/1/2026 - Ώρα έναρξης: 19.30

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ 27 Οκτ 2025 | 22:20

Αντίο "Τάτζιο": Πέθανε το ωραιότερο αγόρι του παγκόσμιου κινηματογράφου - Ο Σουηδός από τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο Αντρέσεν ήταν μόλις 14 ετών όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τάτζιο στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Μαν - Έγινε σύμβολο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε ο Μπιορν Αντρέσεν, ο Τάτζιο της ταινίας "Θάνατος στη Βενετία"

Ηταν ένα αγόρι 15 ετών όταν συναντήθηκε με τον ιταλό σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι που αναζητούσε τον τέλειο έφηβο

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:05

Πέθανε ο Τζακ ΝτεΤζονέτ ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ

Ο ΝτεΤζονέτ είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο ντράμερ της περιόδου fusion του Μάιλς Ντέιβις

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 27 Οκτ 2025 | 08:30

Ανοίγει τις πύλες του το Μεγάλο Aιγυπτιακό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτισμένο δίπλα στις πυραμίδες [εικόνες]

Από τις 14 αίθουσες, οι δύο είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον Τουτανχαμόν, τον "μεγάλο σταρ του νέου μουσείου".

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ 26 Οκτ 2025 | 14:29

70 χρόνια "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο": Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και το όχι στον Αυλωνίτη

Όλα ξεκίνησαν από μία παρεξήγηση ανάμεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ 26 Οκτ 2025 | 14:23

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Πόσο εκτεθειμένοι είναι οι κινητοί πολιτιστικοί θησαυροί

Μετά τη θεαματική κλοπή στο Λούβρο απασχολεί με ιδιαίτερη ένταση τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα

26 Οκτ 2025 | 09:52

Δύο ποιητές μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ένας δημιουργός που κατανοούσε ποιητικά τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τους παλαιότερους και ο Δημήτρης Αγγελής από τους νεότερους, μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 25 Οκτ 2025 | 19:14

Το σημείο όπου ετάφη ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, πολίτες άφηναν λουλούδια