
Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 20.00, στο θέατρο ΣΤΟΑ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο Κούρκουλο.
Ο Νίκος Κούρκουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές του Ζωγράφου (Γ. Παπανδρέου14) και αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της πόλης μας.
Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου, ιδρυτή του θεάτρου ΣΤΟΑ & πρόεδρο του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων – αφιερωμάτων με τίτλο Επι Σκηνής, στους πρωταγωνιστές και δημιουργούς που γεννήθηκαν, έζησαν ή ζουν στου Ζωγράφου. Στην συγκινητική βραδιά μίλησαν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σταμάτης Φασουλής, Άννα Φόνσου.
Η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επεσήμανε ότι αισθάνεται τυχερή που συνεργάστηκε με το Νίκο Κούρκουλο στο Εθνικό θέατρο ο οποίος κατάφερε να το αναμορφώσει, να του δώσει εξωστρέφεια και να βγάλει παραστάσεις του στο εξωτερικό.
Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ανακοίνωσε ότι ο δρόμος που ήταν το σπίτι της οικογένειας Κούρκουλου (πλέον η πολυκατοικία έχει πουληθεί), θα μετονομασθεί από οδός Γαίου σε Νίκου Κούρκουλου. (Γ. Παπανδρέου 14 & Γαίου). Επίσης μας θύμισε ότι ο πατέρας του Νίκου Κούρκουλου, Αλκίνοος και η μητέρα του Αυξεντία, έστησαν το σπιτικό τους στου Ζωγράφου το 1936, ενώ επεσήμανε ότι ο Νίκος επισκεπτόταν πάντα την πόλη λέγοντας ότι είναι η γειτονιά των ανθρώπων και του μόχθου.
Ο Σταμάτης Φασούλης μίλησε για το ταλέντο του λέγοντας ότι «είναι κρίμα που έπαιξε μόνο τρεις φορές αρχαίο δράμα» ενώ επεσήμανε πόσο γενναίος και δυνατός ήταν που δεν άφησε ούτε την αρρώστια να τον καταβάλλει. Μόνο όταν πέθανε ο Βασίλης Φωτόπουλος προφητικά είπε: Μην ανησυχείς Βασίλης σε λίγο καιρό θα είμαι κοντά σου».
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μίλησε για τη θεατρική του πορεία. Τις αξιόλογες συνεργασίες, το ρεπερτόριο. Την ίδια στιγμή που πρωταγωνιστούσε στον κινηματογράφο σε ένα κοινωνικό δράμα, στο θέατρο ανέβαζε τον «Γλάρο» του Τσέχωφ με ευλαβική αφοσίωση.
Η Άννα Φόνσου του «παραπονέθηκε» που έφυγε αλλά και για το γεγονός ότι δεν την πήρε στο Εθνικό.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στην πετυχημένη θητεία του στο Εθνικό και στην επαγγελματική του συνέπεια.

Σε μια βραδιά λαμπερή φίλοι συνεργάτες και συνάδελφοι του Νίκου Κούρκουλου τίμησαν για μια ακόμα φορά τη μνήμη του ενώ μοιράστηκαν αναμνήσεις από την καλλιτεχνική του πορεία και τη μοναδική του συμβολή στην υπόθεση του ελληνικού θεάτρου.








Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr