Νέες κινητοποιήσεις από τους αρχαιοφύλακες τις επόμενες ημέρες

Απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύττει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ.

nees-apergiakes-kinitopoiiseis-apo-tous-arxaiofulakes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύττει για το προσεχές διάστημα η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων), σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή της.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ, «η μορφή και η ημερομηνία των κινητοποιήσεων θα γνωστοποιηθούν άμεσα», ενώ ως προς τις κυριότερες αιτίες αυτών των κινητοποιήσεων αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τις εξής: Η «στοχοποίηση του κλάδου», η «μεγάλη καθυστέρηση προσλήψεων και καμία εξέλιξη για νέο αίτημα μόνιμων προσλήψεων φυλάκων αρχαιοτήτων, όπως είχε συμφωνηθεί», τα «προβληματικά ωράρια» και η «μη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εξαίρεση όλων των Αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων και χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος από το Υπερταμείο».

Το TheToc επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ, Γιάννη Μαυρικόπουλο ο οποίος ανέφερε: «Τη Δευτέρα συγκαλούμε έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Σκοπεύουμε σε στάσεις εργασίας εντός του επόμενου πενθημέρου και σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. Θα μοιράσουμε φυλλάδια στους επισκέπτες των μουσείων, θα αναρτήσουμε πανό και θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή κινητοποίησης αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας».  

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρικόπουλο οι νέες κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων θα κινηθούν ανεξάρτητα από τις γιορτές του Πάσχα. 

 

Φωτογραφία: PIXABAY

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook