
Λίγο πριν τους επόμενους σταθμούς της παράστασης "Δον Κιχώτης" στο Κηποθέατρο Παπάγου (Σάββατο 13/7 & Κυριακή 14/7), Αμφιθέατρο Βεάκειο (Τρίτη 16/7), Θέατρο Πέτρας (Πέμπτη 18/7) και πολλούς άλλους, συζητήσαμε με τις δύο γυναίκες πρωταγωνίστριες του θιάσου, τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου. Οι επί σκηνής "Δουλτσινέα" και "Μαριτόρνα" αντίστοιχα μας μίλησαν για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη τους, τον Γιάννη Μπέζο, αλλά και τον υπόλοιπο θίασο (Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης κ.ά.)
Τι σας έκανε να πείτε το "ναι” όταν σας πρότειναν τον "Δον Κιχώτη”;
Νάντια Κοντογεώργη: Καταρχάς, το μυθιστόρημα του Θερβάντες που από μόνο του με συγκινεί πολύ. Επίσης, ο Βλαδίμηρος, ένας από τους καλύτερους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Ο Γιάννης Μπέζος, με τον οποίοι ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα και για τη διαδικασία. Και φυσικά, ο ρόλος, η Δουλτσινέα, που εκπροσωπεί την πίστη του Δον Κιχώτη στο όνειρο και στον έρωτα και είναι η δύναμή του. Αυτό ήταν είναι κάτι με το οποίο ήθελα πολύ να έρθω σε επαφή.
Παρθένα Χοροζίδου: Πρώτον, επειδή μου άρεσε πάρα πολύ το έργο. Μου άρεσε, επίσης, και εμένα το ότι θα το σκηνοθετούσε ο κύριος Μπέζος, με τον οποίο δεν έχω συνεργαστεί άλλη φορά και ήταν μεγάλη χαρά που τον γνώρισα. Επιπλέον και το ότι ήταν ο Βλαδίμηρος στον θίασο αλλά και το ότι ήταν παραγωγή του κύριου Τάγαρη.

Στο πρωτότυπο κείμενο, ο χαρακτήρας σας κυρία Κοντογεώργη δεν παρουσιάζεται, είναι αντικείμενο της φαντασίας του Δον Κιχώτη. Με ποιον τρόπο, λοιπόν, έχει ενσωματωθεί ο ρόλος σας στην παράσταση;
Ν.Κ.: Ο Άκης Δήμου έχει κάνει κάτι ευφυές: τα λόγια της πίστης του Δον Κιχώτη τα έχει προσωποποιήσει, δηλαδή έχει βάλει την ίδια τη Δουλτσινέα να του λέει αυτά που ο ίδιος φαντασιώνεται, οπότε η φαντασία του γίνεται πραγματικότητα. Έτσι κι αλλιώς ο Δον Κιχώτης ως πραγματικότητα τη βιώνει -εμείς την ορίζουμε ως φαντασία.
Κι εσείς κυρία Χοροζίδου ερμηνεύετε τη Μαριτόρνα…
Π.Χ.: …και τη Δούκισσα! Η πρώτη δουλεύει σε ένα χάνι. Όσον αφορά στη δεύτερη, ο Δον Κιχώτης πηγαίνει στην αυλή της, όπου τον περιπαίζουν.
Και πώς θα μας συστήνατε λίγο καλύτερα εσείς αυτούς τους ρόλους που είναι ίσως λιγότερο γνωστοί στο έργο του.
Π.Χ.: Το μόνο που θα σας πω είναι ότι πρέπει να έρθετε να τους γνωρίσετε!
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr