Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά, καθώς το πλούσιο άρωμα και η ελαφρώς πικάντικη ή γλυκιά γεύση της συναντώνται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Υπάρχουν δύο είδη κανέλας στην αγορά: η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης, η οποία ξεχωρίζει για τα μακριά, λεπτά σε πολλές στρώσεις ξυλάκια της καθώς και το εκλεπτυσμένο, γλυκό της άρωμα και η κανέλα κασσία, με την πιο σκούρα καφέ απόχρωση, το σκληρό ξύλο και τις ελαφρώς πικάντικες νότες της. Η δεύτερη θεωρείται υποδεέστερη της πρώτης, λόγω του μεγάλου ποσοστού κουμαρίνης που περιέχει , ουσία που θα μπορούσε να προκαλέσει παρενέργειες όταν καταναλώνεται συχνά.
Παρά τον διαχωρισμό αυτό, η κανέλα λειτουργεί ως σύμμαχος για την καλή υγεία του οργανισμού, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που παρέχονται σε αυτόν μέσω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει. Με λίγα λόγια, η κανέλα αξίζει μια θέση στο διατροφικό πλάνο γιατί...
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr