Ο ιαπωνικός όμιλος συμμετοχών Fujifilm Holdings Corp ανακοίνωσε ότι θυγατρική του ανέπτυξε νέο τεστ, για να επιβεβαιώνεται εάν κάποιος ασθενής έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, το οποίο μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη διάγνωση στις περίπου δύο ώρες.
Το τεστ ανέπτυξε μια από τις θυγατρικές του ομίλου που ειδικεύεται στα χημικά προϊόντα, η Fujifilm Wako Pure Chemical Corp, διευκρινίζει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο όμιλος.
Το τεστ αυτό, με κωδική ονομασία SARS-CoV-2 RT-qPCR Detection, εξασφαλίζει αποτελέσματα ταχύτερα από το υπάρχον τεστ, που βασίζεται στην αλυσιδωτή αντίδραση της πολυμεράσης (polymerase chain reaction, PCR) και χρειάζεται σήμερα τέσσερις ως έξι ώρες για να δώσει αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με τον όμιλο.
Το αντιγριπικό φάρμακο Avigan, του ίδιου ιαπωνικού ομίλου, υποβάλλεται σε δοκιμές στην Κίνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
