Οι τροφικές αλλεργίες είναι μία πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τον οργανισμό Food Allergy Research and Education (FARE), περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από κάποια τροφική αλλεργία, ενώ 1 στα 13 παιδιά επηρεάζεται. Αν και θεωρητικά οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, η FDA αναγνωρίζει ότι 9 συγκεκριμένες τροφές ευθύνονται για το 90% των αλλεργικών αντιδράσεων.
Τι είναι η τροφική αλλεργία;
Οι τροφικές αλλεργίες προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα αντιλαμβάνεται λάθος μια πρωτεΐνη τροφής ως απειλή και ενεργοποιεί την άμυνά του. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι είτε IgE-μεσολαβούμενες (όπου το σώμα παράγει ισταμίνη και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αναφυλαξία) είτε μη-IgE-μεσολαβούμενες, οι οποίες επηρεάζουν κυρίως το δέρμα και το πεπτικό σύστημα.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr