Αν το τυρί είναι για εσένα απόλαυση αλλά τα φουσκώματα και η δυσανεξία στη λακτόζη σου χαλούν τη διάθεση, μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις τα παρακάτω. Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το πιο εύπεπτο τυρί που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία, χωρίς να προκαλεί δυσανεξίες ή φουσκώματα. Η διατροφολόγος Δήμητρα Μίχου, μέσω Instagram story, εξηγεί γιατί το κατίκι από αιγοπρόβειο γάλα είναι η ιδανική επιλογή για όσους έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι.
Γιατί το κατίκι από αιγοπρόβειο γάλα είναι πιο εύπεπτο;
Η διατροφολόγος αποκαλύπτει ότι το κατίκι και τα περισσότερα αιγοπρόβεια γαλακτοκομικά έχουν λιγότερα λιποσφαίρια που διασπώνται και απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό, καθώς και περισσότερα λιπαρά οξέα που διευκολύνουν την πέψη. Παράλληλα, περιέχουν λιγότερη λακτόζη, κάτι που τα κάνει ιδανικά για όσους έχουν ελαφριά δυσανεξία. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις τη γεύση του τυριού χωρίς να σε ταλαιπωρούν φουσκώματα και ενοχλήσεις.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr