Ποιος είπε ότι όλα τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα είναι το ίδιο κακά για την υγεία σου; Ενώ συχνά τα έχουμε "στοχοποιήσει" ως τα μεγάλα κακά της διατροφής μας, μια πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Lancet Regional Health" ρίχνει νέο φως στην υπόθεση. Στην πραγματικότητα, δεν είναι όλα τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα εξίσου επικίνδυνα. Ας δούμε ποια είναι τα δύο "χειρότερα" και ποια άλλα τρόφιμα που ίσως δεν περίμενες, αποδείχθηκαν λιγότερο βλαβερά για την καρδιά μας.
Τα 2 χειρότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
► Ζαχαρούχα ποτά: Σίγουρα τα γνωρίζεις. Τα ζαχαρούχα ποτά είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και θερμίδες. Σύμφωνα με τη μελέτη από το Χάρβαρντ, αυτά τα ποτά συνδέονται στενά με αυξημένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr