Οι Ιάπωνες έχουν εδώ και πολύ καιρό τιμηθεί και μελετηθεί για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής τους, το οποίο είναι υψηλότερο από σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Γιατί λοιπόν η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή είναι τόσο υγιεινή και τι τρώνε;
Τι είναι η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή;
Η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή είναι σε μεγάλο βαθμό φρέσκια και μη επεξεργασμένη, με πολύ λίγα επεξεργασμένα συστατικά και ζάχαρη. Μάλιστα, δεν διαφέρει και πολύ από την παραδοσιακή κινεζική διατροφή, αφού τα βασικά προϊόντα περιλαμβάνουν ρύζι, μαγειρεμένα και παστά λαχανικά, ψάρι και κρέας.
Ωστόσο, επειδή η Ιαπωνία αποτελείται στην ουσία από μια ομάδα νησιών, οι κάτοικοί της καταναλώνουν πολύ περισσότερο ψάρι σε σύγκριση με άλλες ασιατικές χώρες. Τρώνε επίσης ωμά ψάρια σε σούσι και σασίμι, καθώς και αρκετά τουρσί, ζυμωμένα και καπνιστά τρόφιμα.
Ποια είναι τα συστατικά της παραδοσιακής ιαπωνικής διατροφής;
Τα φασόλια σόγιας, συνήθως με τη μορφή τόφου ή φρέσκου edamame, αποτελούν βασικό μέρος της ιαπωνικής διατροφής, μαζί με άλλα φασόλια όπως το aduki. Τα ζυμωμένα προϊόντα σόγιας, όπως το miso και το natto, είναι δημοφιλή βασικά προϊόντα. Το νάτο καταναλώνεται παραδοσιακά στο πρωινό και έχει ευεργετική επίδραση στο έντερο ενώ υποστηρίζει την πήξη του αίματος.
Οι Ιάπωνες καταναλώνουν επίσης μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων λαχανικών, όπως είναι τα φύκια, τα οποία είναι γεμάτα με μέταλλα που ενισχύουν την υγεία και συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Τα φρούτα καταναλώνονται συχνά με το πρωινό ή ως επιδόρπιο, ιδίως τα μήλα Fuji, τα μανταρίνια και τα περσίνια.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr