Μήπως έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι αν το κρέας αξίζει τελικά τόσο χώρο στο πιάτο σου; Μήπως θέλεις να τρως πιο υγιεινά, με περισσότερα φυτικά τρόφιμα και λιγότερα ζωικά, χωρίς να στερείσαι πρωτεΐνη ή γεύση; Σύμφωνα με τις Διατροφικές Οδηγίες για Αμερικανούς 2020–2025, οι περισσότεροι ενήλικες καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, αλλά από όχι και τόσο "έξυπνες" πηγές. Η πρόσληψη θαλασσινών και οσπρίων παραμένει χαμηλή, ενώ η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι υψηλή – κάτι που επιβαρύνει όχι μόνο την υγεία σου, αλλά και τον πλανήτη.
Ο Dr. Dariush Mozaffarian, καρδιολόγος και διευθυντής του Food is Medicine Institute στο Πανεπιστήμιο Tufts, το εξηγεί απλά: "Οποιαδήποτε πηγή πρωτεΐνης καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού. Σημασία έχει τι έρχεται πακέτο με αυτή την πρωτεΐνη." Με άλλα λόγια, δεν είναι η πρωτεΐνη το πρόβλημα, είναι όλα τα υπόλοιπα που τη συνοδεύουν. Μια μπριζόλα έχει πρωτεΐνη αλλά και κορεσμένα λιπαρά. Οι φακές έχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μηδέν χοληστερόλη.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr