Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά, ενισχύοντας τόσο τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και την διαδικασία απόλαυσης λόγω του πλούσιου αρώματός της. Υπάρχουν δύο είδη κανέλας στην αγορά: η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης, η οποία ξεχωρίζει για τα μακριά, λεπτά σε πολλές στρώσεις ξυλάκια της καθώς και το εκλεπτυσμένο, γλυκό της άρωμά της και η κανέλα κασσία, με την πιο σκούρα καφέ απόχρωση, το σκληρό ξύλο και τις ελαφρώς πικάντικες νότες της. Η δεύτερη, η οποία βρίσκεται ευρέως στην αγορά λόγω της οικονομικής τιμής της θεωρείται υποδεέστερη της πρώτης, καθώς περιέχει κουμαρίνη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη, μια ουσία που όταν καταναλώνεται σε σημαντικές ποσότητες ενδέχεται να προκαλέσει παρενέργειες.
Παρά τον διαχωρισμό τους και οι δύο κανέλες έχουν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν καταναλώνονται σε μορφή αφέψημα. Το τσάι κανέλας αποτελεί ένα ρόφημα που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αποκομίζοντας πολλές από τις ευεργετικές ιδιότητες της.
Τσάι κανέλας: Πώς παρασκευάζεται
Το τσάι κανέλας είναι ένα λιτό, αρωματικό ρόφημα με ελάχιστες έως καθόλου θερμίδες και παρασκευάζεται με την εξής διαδικασία: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι πρόσθεσε νερό και δύο τρία ξυλάκια κανέλας και άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 15 με 20 λεπτά. Εφόσον το τσάι είναι έτοιμο μπορείς να το απολαύσεις προσθέτοντας είτε λίγο μέλι, είτε χυμό λεμονιού για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr