Είναι τελικά το λάχανο τουρσί κάτι παραπάνω από μια ξινούτσικη προσθήκη στο πιάτο σου; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, ναι! Το τουρσί, φαίνεται να βοηθά στην προστασία του εντέρου σου – ενός βασικού συστήματος για τη γενική σου υγεία, που στηρίζει την πέψη και σε προστατεύει από ασθένειες.
Η καθηγήτρια Maria Marco από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Τεχνολογίας, μαζί με τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Lei Wei, μελέτησαν τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
Οι ερευνήτριες εξέτασαν αν τα θρεπτικά συστατικά του τουρσιού μπορούσαν να προστατεύσουν τα εντερικά σου κύτταρα από φθορές που προκαλούνται από φλεγμονή. Συγκρίθηκαν το ωμό λάχανο, το λάχανο τουρσί, και η άλμη που μένει από τη ζύμωση. Τα δείγματα περιλάμβαναν τόσο τουρσί του εμπορίου όσο και σπιτικό που φτιάχτηκε στο εργαστήριο.
Διάβασε τη συνέχεια εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr