Follow us

LIVE

Τελευταία Ενημέρωση
Πριν μια ώρα
25 Μαρ. 2026

Live: Πύραυλοι κρουζ κατά του αεροπλανοφόρου "Λίνκολν" λέει το Ιράν - "Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας"

Τουρκία και Πακιστάν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές των συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλες οι εξελίξεις
  • Πριν μια ώρα Reuters: Τουρκία και Πακιστάν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν
  • Πριν μια ώρα Ιράν: Πυραυλική επίθεση κατά του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «Αβραάμ Λίνκολν»
  • Πριν 1 ώρες Ιράν προς ΗΠΑ: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας»
  • Πριν 1 ώρες Συνεδρίαση 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ
  • Πριν 2 ώρες Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Εξετάζει το πλήγμα εναντίον σχολείου στο Ιράν
  • Πριν 2 ώρες Χώρες του Κόλπου προς ΟΗΕ: Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή λόγω των πληγμάτων του Ιράν
  • Πριν 2 ώρες Το Reuters επιβεβαιώνει την παράδοση πρότασης των ΗΠΑ στο Ιράν και από πηγή στην Τεχεράνη
  • Πριν 2 ώρες Ρωσία: Καμία ενημέρωση από το Ιράν για το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ
  • Πριν 3 ώρες Associated Press: Το Ιράν έλαβε το «σχέδιο 15 σημείων» των ΗΠΑ
  • Πριν 3 ώρες Πέδρο Σάντσεθ: Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει στον Λίβανο "την ίδια καταστροφή" με τη Γάζα
  • Πριν 4 ώρες Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Πακιστάν δηλώνει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα συνομιλίες με τις ΗΠΑ
  • Πριν 4 ώρες Πλήγμα στο Ιράκ: Επτά νεκροί μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας
  • Πριν 5 ώρες Νέο πλήγμα κατά της οργάνωσης Χασντ αλ-Σάαμπι στο δυτικό Ιράκ - Για 2 νεκρούς κάνουν λόγο πηγές ασφαλείας
  • Πριν 5 ώρες Εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού δηλώνει ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους
  • Πριν 6 ώρες Το Ιράν απορρίπτει τον ισχυρισμό ΗΠΑ για συμφωνία
  • Πριν 6 ώρες Τι ζητά το Ιράν για να επιστρέψει σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τις ΗΠΑ
  • Πριν 6 ώρες Πυρκαγιά στο Κουβέιτ
  • Πριν 6 ώρες Χαλαρώνει ο κλοιός στο Ορμούζ
  • Πριν 6 ώρες Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαιτίστηκαν 25 drones και βαλλιστικός πύραυλος τη νύχτα
  • Πριν 6 ώρες Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοινώνουν ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του Ισραήλ· του Μπαχρέιν· του Κουβέιτ· και της Ιορδανίας
  • Πριν 6 ώρες Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
  • Πριν 6 ώρες Πετρέλαιο: Οι τιμές μειώνονται κατά σχεδόν 6% στις ασιατικές αγορές
  • Πριν 6 ώρες Οι ΗΠΑ επέδωσαν στο Ιράν «σχέδιο 15 σημείων» για να τερματιστεί ο πόλεμος

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες νέες ομοβροντίες πυραύλων και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης εναντίον γειτόνων της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον Κόλπο και του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα οι αμερικανικές αναγγελίες περί ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων φάνηκαν να καθησυχάζουν κάπως τις αγορές.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται "αυτή τη στιγμή" τους όρους για να τερματιστεί ο πόλεμος, διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως ο ειδικός απεσταλμένος του Στιβ Γουίτκοφ, ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο αντιπρόεδρός του Τζέι Ντι Βανς και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο συμμετέχουν στην υποτιθέμενη διαδικασία.

Μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους στις ΗΠΑ η New York Times, ο ιστότοπος Axios και στο Ισραήλ το Κανάλι 12, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Τραμπ διαβίβασε στις αρχές του Ιράν σχέδιο 15 σημείων για να τερματιστεί ο πόλεμος, μέσω Πακιστάν, καθώς το Ισλαμαμπάντ διατηρεί σχέσεις και με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές.

Πηγές του Καναλιού 12, ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον πρότεινε κατάπαυση του πυρός για έναν μήνα, ώστε η Τεχεράνη να εξετάσει την πρόταση.

Τα πρώτα πέντε από τα δεκαπέντε σημεία του σχεδίου αφορούν το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, με την αξίωση η Τεχεράνη να δεσμευτεί ότι δεν θα επιδιώξει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα -κάτι που το Ιράν επιμένει επί δεκαετίες πως ουδέποτε είχε πρόθεση να κάνει-, να παραδώσει στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) όλο το εμπλουτισμένο σε υψηλό βαθμό ουράνιο που διαθέτει σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί, να σταματήσει τελείως να εμπλουτίζει ουράνιο, καθώς και να πάψουν οριστικά να λειτουργούν μεγάλες ιρανικές εγκαταστάσεις του τομέα της πυρηνικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τριών κυριότερων (Νατάνζ, Ισφαχάν, Φορντό). Ακόμη μια απαίτηση είναι το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει, να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει διάφορα κινήματα στην περιοχή, από τη Χεζμπολά στον Λίβανο ως τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, και ακόμη, να επιβληθούν περιορισμοί στην ποσότητα των πυραύλων που θα μπορεί να διαθέτει ο ιρανικός στρατός και τη δραστική εμβέλειά τους.

Σε αντάλλαγμα, το Ιράν θα εξασφαλίσει την άρση διεθνών κυρώσεων σε βάρος του και υποστήριξη στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, πάντα κατά τα δημοσιεύματα.

Πριν μια ώρα
14:25
25 Μαρ. 2026

Reuters: Τουρκία και Πακιστάν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν

Είτε το Πακιστάν είτε η Τουρκία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τόπο διεξαγωγής συνομιλιών για την αποκλιμάκωση του πολέμου στο Ιράν, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Πριν μια ώρα
14:15
25 Μαρ. 2026

Ιράν: Πυραυλική επίθεση κατά του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «Αβραάμ Λίνκολν»

Ο ιρανικός στρατός υποστήριξε την Τετάρτη ότι στόχευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» με πυραύλους κρουζ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Press TV δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε αξιωματούχους του ναυτικού που περιέγραψαν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το IRNA, ο διοικητής του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Σαχράμ Ιράνι, δήλωσε ότι οι κινήσεις του «εχθρικού» αεροπλανοφόρου «Αβραάμ Λίνκολν» παρακολουθούνται διαρκώς και ότι θα αποτελέσει στόχο μόλις εισέλθει εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραυλικών συστημάτων.

Δεν υπήρξε επιβεβαίωση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Πριν 1 ώρες
13:32
25 Μαρ. 2026

Ιράν προς ΗΠΑ: «Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας»

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ να μην "δοκιμάζουν" την αποφασιστικότητα των Ιρανών να υπερασπιστούν τη χώρα τους, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή.

"Παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις αμερικανικές κινήσεις στην περιοχή, κυρίως την ανάπτυξη στρατευμάτων", ανέφερε ο Γαλιμπάφ σε ανάρτησή του στο Χ. "Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τη χώρα μας", υπογράμμισε.

Στο μεταξύ το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κρουζ προς την κατεύθυνση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln, ενώ προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα πλήγματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου "να αλλάξει θέση".

"Παρακολουθούμε συνεχώς" τις κινήσεις του Abraham Lincoln, προειδοποίησε ο διοικητής του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, σημειώνοντας ότι "μόλις αυτός ο εχθρικός στόλος εισέλθει στην εμβέλεια των πυραυλικών μας συστημάτων, θα αποτελέσει στόχο ισχυρών πληγμάτων από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό".

Πριν 1 ώρες
13:31
25 Μαρ. 2026

Συνεδρίαση 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

Βρετανία και Γαλλία θα συμπροεδρεύσουν αυτή την εβδομάδα μιας συνάντησης στην οποία θα μετάσχουν περίπου 30 χώρες με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού που θα εγγυάται την ασφάλεια του Στενού του Χορμούζ, μετέδωσαν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτήν τη συνάντηση -που θα διεξαχθεί σε επίπεδο αξιωματούχων άμυνας- θα προεδρεύσουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας Ρίτσαρντ Νάιτον και ο Γάλλος ομόλογός του Φαμπιέν Μαντόν, σύμφωνα με αυτά τα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων οι Times και η Guardian, τα οποία επικαλούνται πηγή στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως επεσήμαναν τα μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο έχει επίσης προσφερθεί να φιλοξενήσει μια μεταγενέστερη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια του Στενού του Χορμούζ στο Πόρτσμουθ ή στο Λονδίνο με στόχο τη δημιουργία ενός συνασπισμού χωρών που δεσμεύονται σε αυτήν την αποστολή.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Πριν 2 ώρες
13:18
25 Μαρ. 2026

Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Εξετάζει το πλήγμα εναντίον σχολείου στο Ιράν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή εκτάκτως με θέμα την ασφάλεια των παιδιών στη σύρραξη τη Μέση Ανατολή μετά τον φονικό βομβαρδισμό σχολείου θηλέων στο Ιράν στην αρχή του πολέμου.

Το αίτημα για την έκτακτη αυτή συνεδρίαση κατέθεσαν το Ιράν, η Κίνα και η Κούβα και θα έχει θέμα «την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις διεθνείς ένοπλες συρράξεις».

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, βομβαρδισμός στις 28 Φεβρουαρίου είχε στόχο ένα σχολείο θηλέων στη Μινάμπ, στο νότιο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι βομβάρδισαν το σχολείο αυτό. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε αρχικά να επιρρίψει την ευθύνη στην Τεχεράνη, προτού υποχωρήσει εν μέρει, ενώ το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το πλήγμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, ο πύραυλος που έπληξε το σχολείο εκτοξεύθηκε από τον αμερικανικό στρατό.

Πριν 2 ώρες
13:16
25 Μαρ. 2026

Χώρες του Κόλπου προς ΟΗΕ: Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή λόγω των πληγμάτων του Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου δήλωσαν σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή λόγω των πληγμάτων που εξαπολύει το Ιράν εναντίον υποδομών τους.

Μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα εναντίον του Ιράν, από τα οποία ξέσπασε ο πόλεμος στις 28 Φεβρουαρίου, η Τεχεράνη στοχοθετεί σε αντίποινα με drones και πυραύλους υποδομές στις χώρες του Κόλπου.

«Βλέπουμε μια υπαρξιακή απειλή για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια. Αυτή η επιθετική προσέγγιση υπονομεύει το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία», δήλωσε ο πρέσβης του Κουβέιτ Νάσερ Αμπντουλάχ Χ. Μ. Αλχάγεν απευθυνόμενος στο Συμβούλιο.

Άλλα κράτη του Κόλπου καταδίκασαν επίσης τις ενέργειες του Ιράν, οι οποίες, όπως είπαν, σχεδιάστηκαν για να σπείρουν τον τρόμο.

Οι 47 χώρες- μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ψηφίσουν επί πρότασης που καταδικάζει τα πλήγματα του Ιράν και η οποία ζητεί από την Τεχεράνη να καταβάλει αποζημιώσεις και από τον Ύπατο Αρμοστή να παρακολουθεί την κατάσταση.

Το Ιράν υπεραμύνθηκε των ενεργειών του σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 1.500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα από τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«Πολεμάμε εξ ονόματος όλων σας εναντίον ενός εχθρού ο οποίος, αν δεν περιοριστεί σήμερα, δεν θα μπορεί να περιοριστεί αύριο», τόνισε ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αλί Μπαχρεϊνί αναφερόμενος στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ προέτρεψε τα κράτη να τερματίσουν τη σύγκρουση στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξαιρετικά επικίνδυνη και απρόβλεπτη.

«Η σύγκρουση αυτή έχει την πρωτοφανή δύναμη να παγιδεύσει χώρες πέρα από τα σύνορα και σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Τουρκ.

«Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών πρέπει να τερματιστούν. Αν γίνονται σκόπιμα, τέτοιες επιθέσεις ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα πολέμου», προειδοποίησε ο ίδιος.

Πριν 2 ώρες
12:31
25 Μαρ. 2026

Το Reuters επιβεβαιώνει την παράδοση πρότασης των ΗΠΑ στο Ιράν και από πηγή στην Τεχεράνη

Το Πακιστάν παρέδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, δήλωσε στο Reuters σήμερα ανώτερη ιρανική πηγή, όμως ο τόπος τυχόν διαπραγματεύσεων μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της λόγω του ευαίσθητου ζητήματος, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της πρότασης ούτε διευκρίνισε αν πρόκειται για την πρόταση πλαίσιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, στο οποίο έχουν αναφερθεί μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Τουρκία βοηθά στην εξεύρεση τρόπων για τον τερματισμό του πολέμου και «είτε η Τουρκία είτε το Πακιστάν εξετάζονται ως τόπος διεξαγωγής αυτών των συνομιλιών».

Από την πλευρά του ο Χαρούν Αρμαγκάν αναπληρωτής επικεφαλής αρμόδιος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις στο κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το AKP, δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η Άγκυρα «διαδραματίζει ρόλο στη μεταφορά μηνυμάτων».

Ο Αρμαγκάν δεν διευκρίνισε σε ποια μηνύματα αναφέρεται, αλλά σημείωσε ότι αυτά μεταφέρονται και στις χώρες του Κόλπου.

Εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε νωρίτερα σήμερα τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.

Πριν 2 ώρες
12:29
25 Μαρ. 2026

Ρωσία: Καμία ενημέρωση από το Ιράν για το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν έχει ενημερωθεί από το Ιράν για το φερόμενο αμερικανικό σχέδιο 15 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, κατά συνέπεια η Μόσχα δεν μπορεί να αποτιμήσει την αξιοπιστία των πληροφοριών του Τύπου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι Ιρανοί φίλοι μας δεν μας δώσει τέτοιες πληροφορίες. Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι αναφορές», σχολίασε ο Πεσκόφ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Τεχεράνη επιδιώκει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου. Πηγή επεσήμανε στο Reuters ότι η Ουάσιγκτον έστειλε ένα σχέδιο 15 σημείων στο Ιράν.

Ωστόσο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού διέψευσε ότι η Τεχεράνη έχει λάβει ένα τέτοιο σχέδιο, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους».

Παράλληλα ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Ρωσία παραμένει σε επαφή με τις ΗΠΑ για μια ενδεχόμενη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ελπίζει η Ουάσιγκτον να συνεχίσει τις μεσολαβητικές της προσπάθειες.

«Η Μόσχα εξακολουθεί να διατηρεί επαφή με τους Αμερικανούς μέσω των υφιστάμενων διαύλων. Λαμβάνουμε ενημερώσεις για την κατάσταση. Χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της αμερικανικής πλευράς να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας στο ουκρανικό ζήτημα», σχολίασε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

Η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενη πηγές, ότι αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών της Δούμας αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Ρωσία χαιρετίζει όλες τις μορφές διαλόγου με τις ΗΠΑ και, εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Πριν 3 ώρες
12:18
25 Μαρ. 2026

Associated Press: Το Ιράν έλαβε το «σχέδιο 15 σημείων» των ΗΠΑ

Αξιωματούχοι του Πακιστάν δήλωσαν στο Associated Press ότι το σχέδιο αφορά ζητήματα όπως η άρση κυρώσεων, η συνεργασία στον τομέα της πολιτικής πυρηνικής ενέργειας, η υποχώρηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, η επιτήρηση από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και η πρόσβαση της ναυσιπλοΐας μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες.

Το Ιράν επιμένει ότι δεν συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
 

Πριν 3 ώρες
12:12
25 Μαρ. 2026

Πέδρο Σάντσεθ: Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει στον Λίβανο "την ίδια καταστροφή" με τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «επιδιώκει να προκαλέσει το ίδιο επίπεδο ζημιάς και καταστροφής» στον Λίβανο με αυτό που προκάλεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα σε βουλευτές ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ, που εμφανίστηκε στην κάτω βουλή για να εξηγήσει τη στάση της κυβέρνησής του απέναντι στον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο στο Ιράν, πρόσθεσε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν έχει πιο σκληροπυρηνική στάση από τον προκάτοχό του.

«Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι εξίσου δικτατορικός και ακόμα πιο αιμοδιψής τύραννος από τον πατέρα του», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Πριν 4 ώρες
11:18
25 Μαρ. 2026

Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Πακιστάν δηλώνει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες ή έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής του Ιράν στο Πακιστάν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, με τα σχόλια αυτά να αντικρούουν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ιράν επιδιώκει συμφωνία.

«Με βάση τις πληροφορίες μου, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς του Τραμπ, έως τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Ρεζά Αμίρι Μογαντάμ, προσθέτοντας ότι «φιλικές χώρες προσπαθούν να θέσουν τα θεμέλια για διάλογο μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, που ελπίζουμε ότι θα αποφέρει καρπούς για τον τερματισμό αυτού του πολέμου που επιβλήθηκε».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε χθες ότι το Ισλαμαμπάντ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει πιθανές συνομιλίες.

Πριν 4 ώρες
10:53
25 Μαρ. 2026

Πλήγμα στο Ιράκ: Επτά νεκροί μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Το πλήγμα σε βάση στο δυτικό Ιράκ σήμερα το πρωί στοίχισε τη ζωή σε 7 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας ύστερα από τον βομβαρδισμό αυτό που στόχευσε πρώην παραστρατιωτικούς της Χασντ αλ-Σάαμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης/PMF), ενός συνασπισμού που περιλαμβάνει φιλοϊρανικές ομάδες.

Ο βομβαρδισμός είχε κυρίως στόχο στρατιωτική κλινική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, που έκανε λόγο για 7 νεκρούς και 13 τραυματίες μεταξύ των «μαχητών» και διευκρίνισε ότι οι «ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας».

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η βάση που στοχοθετήθηκε στην περιοχή της Χαμπανίγια (επαρχία αλ-Ανμπάρ) φιλοξενεί μέλη του ιρακινού στρατού, της αστυνομίας και της Χασντ Αλ-Σάαμπι και είχε ήδη αποτελέσει χθες, Τρίτη, στόχο πλήγματος που αποδόθηκε στις ΗΠΑ.

Πριν 5 ώρες
09:58
25 Μαρ. 2026

Νέο πλήγμα κατά της οργάνωσης Χασντ αλ-Σάαμπι στο δυτικό Ιράκ - Για 2 νεκρούς κάνουν λόγο πηγές ασφαλείας

Νέο αεροπορικό πλήγμα είχε σήμερα στόχο θέση της Χασντ αλ Σάαμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης/PMF) στο δυτικό Ιράκ, με πηγές ασφαλείας να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μία ημέρα μετά από βομβαρδισμό που αποδόθηκε στις ΗΠΑ και στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους στις τάξεις αυτού του συνασπισμού πρώην παραστρατιωτικών που περιλαμβάνει φιλοϊρανικές ομάδες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, «δύο πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από μαχητικό αεροσκάφος» είχαν στόχο την ίδια βάση στην περιοχή Χαμπανίγια, στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ, που είχε ήδη γίνει στόχος χθες. Ο ίδιος έκανε λόγο για θύματα, χωρίς να δώσει άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, στην αεροπορική επίθεση σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες του ιρακινού στρατού ενώ τραυματίστηκαν περίπου 20 άνθρωποι, κυρίως μέλη στρατιωτικού προσωπικού.

Η χθεσινή επίθεση, η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά των συγκεκριμένων δυνάμεων, οδήγησε την ιρακινή κυβέρνηση να αναγνωρίσει το «δικαίωμα της ανταπόδοσης και της αυτοάμυνας» στη Χασντ αλ Σάαμπι και στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας για να απαντήσουν σε κάθε επίθεση εναντίον τους.

Τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, ο ήχος στρατιωτικών αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από την ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη ήταν ιδιαίτερα έντονος, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χθες, πριν το ξημέρωμα, 15 μαχητές της Χασντ αλ Σάαμπι —μεταξύ των οποίων ένας διοικητής επιχειρήσεων— σκοτώθηκαν σε «αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα» με στόχο το περιφερειακό επιτελείο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στην πραγματικότητα, η Χασντ αλ Σάαμπι διέπεται από ασαφές καθεστώς: ενώ ο συνασπισμός έχει ενσωματωθεί στις τακτικές δυνάμεις, ορισμένες από τις ομάδες που τον αποτελούν είναι σύμμαχοι της Τεχεράνης και ενεργούν επίσης ανεξάρτητα, εκτός του πλαισίου των κυβερνητικών δυνάμεων.

Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αυτές οι ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις αναλαμβάνουν καθημερινά την ευθύνη για την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών και drones κατά στρατιωτικών βάσεων και συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή. Έχουν επίσης εξαπολύσει επιθέσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Με τη σειρά τους, οι ομάδες αυτές γίνονται στόχος πληγμάτων που αποδίδονται στις ΗΠΑ ή το Ισραήλ.

Πριν 5 ώρες
09:27
25 Μαρ. 2026

Εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού δηλώνει ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους

Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Τεχεράνη θέλει να συνάψει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σχέδιο 15 σημείων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που καταρτίστηκε από την Ουάσινγκτον διαβιβάστηκε στην Τεχεράνη, δήλωσε χθες στο Reuters πρόσωπο με γνώση του θέματος.

«Μήπως το επίπεδο της εσωτερικής σας διαμάχης έχει φθάσει στο στάδιο του να διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας;», δήλωσε ο Εμπραχίμ Ζολφαγαρί, εκπρόσωπος του ιρανικού Κεντρικού Γενικού Επιτελείου Χατάμ αλ-Ανμπίγια.

«Άνθρωποι σαν εμάς δεν μπορούν ποτέ να τα πάνε καλά με ανθρώπους σαν εσάς».

Ο Ζολφαγαρί δήλωσε ότι οι αμερικανικές επενδύσεις και οι ενεργειακές τιμές που ίσχυαν πριν από τον πόλεμο δεν θα επιστρέψουν όσο η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται το ότι η περιφερειακή σταθερότητα είναι κάτι που εγγυώνται οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πριν 6 ώρες
08:51
25 Μαρ. 2026

Το Ιράν απορρίπτει τον ισχυρισμό ΗΠΑ για συμφωνία

Ο ιρανικός στρατός, μέσω του εκπροσώπου του, απορρίπτει την ισχυρισμό του Τραμπ για συμφωνία ζητώντας από την αμερικανική πλευρά να μην παρουσιάζει μια ήττα ως συμφωνία.
 

Πριν 6 ώρες
08:50
25 Μαρ. 2026

Τι ζητά το Ιράν για να επιστρέψει σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τις ΗΠΑ

Το Ιράν έχει θέσει αυστηρούς όρους για την επιστροφή σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με την κυβέρνηση Τραμπ.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το ζήτημα, η Τεχεράνη ζητά σημαντικές παραχωρήσεις, μεταξύ των οποίων:

- Το κλείσιμο όλων των αμερικανικών βάσεων στον Κόλπο
- Αποζημιώσεις για τις επιθέσεις κατά του Ιράν
- Ένα νέο καθεστώς στα Στενά του Ορμούζ που θα επιτρέπει στο Ιράν να εισπράττει τέλη διέλευσης
- Εγγυήσεις ότι ο πόλεμος δεν θα ξεκινήσει ξανά
- Τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων κατά της Χαζμπολάχ
- Πλήρη άρση των κυρώσεων
- Το δικαίωμα διατήρησης του πυραυλικού του προγράμματος χωρίς περιορισμούς

Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τα αιτήματα μη ρεαλιστικά, ενώ Άραβες και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την επίτευξη συμφωνίας.

Πριν 6 ώρες
08:49
25 Μαρ. 2026

Πυρκαγιά στο Κουβέιτ

   Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο κάνουν λόγο για την αποστολή τουλάχιστον 3.000 στρατιωτικών, ιδίως στοιχείων των ειδικών δυνάμεων, στην περιοχή, όπου ο πόλεμος δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως αποκλιμακώνεται, με νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν και στον Λίβανο και νέες ιρανικές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, της Ιορδανίας και μοναρχιών του Κόλπου.

   Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, ανέφεραν σήμερα πως εξαπέλυσαν επιθέσεις στοχοποιώντας το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Τελ Αβίβ, δυο αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ, μια στην Ιορδανία και μια στο Μπαχρέιν.

   Σύμφωνα με υπηρεσία πρώτων βοηθειών στο Ισραήλ, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ κοντά στο Τελ Αβίβ από έναν ή περισσότερους πυραύλους του Ιράν.

   Στο Κουβέιτ, επιδρομή drones προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στο διεθνές αεροδρόμιο του εμιράτου, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

   Από την πλευρά του, όπως και τις προηγούμενες νύχτες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως άρχισε να διεξάγει «νέο κύμα πληγμάτων στοχοποιώντας υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος στην Τεχεράνη».

   «Οι κρότοι, οι εκρήξεις και οι πύραυλοι είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο 35χρονη από το ιρανικό Κουρδιστάν, που είναι μόνιμη κάτοικος Τεχεράνης.

Πριν 6 ώρες
08:48
25 Μαρ. 2026

Χαλαρώνει ο κλοιός στο Ορμούζ

Οι αρχές του Ιράν ανέφεραν χθες ότι τα «μη εχθρικά πλοία» θα μπορούν στο εξής να διασχίζουν «με ασφάλεια» το στενό του Χορμούζ «σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές», σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ).

   Σχεδόν το 20% της παγκόσμιας παραγωγής υδρογονανθράκων διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες από τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό αυτή και ο αποκλεισμός της από την Τεχεράνη τις τελευταίες σχεδόν τέσσερις εβδομάδες απογείωσε τις τιμές του πετρελαίου.

   Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες για ιρανικό «μεγάλο δώρο» στον ίδιο όσον αφορά το πετρέλαιο και το αέριο, χωρίς να εξηγήσει τι εννοούσε. Μπορεί ωστόσο απλώς να αναφερόταν στην ανακοίνωση των ιρανικών αρχών πως θα χαλαρώσουν τον κλοιό.

   Κατά τα φαινόμενα σε αντίδραση για τις αμερικανικές υποσχέσεις περί διαπραγματεύσεων και την ιρανική ανακοίνωση για τις διελεύσεις πλοίων από το στενό, οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν και ασιατικά χρηματιστήρια επέστρεψαν στο πράσινο.

   Για την ώρα πάντως, το Ιράν δεν έχει επιβεβαιώσει πως διεξάγεται καμιά διαπραγμάτευση.

   Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, ο οποίος παρουσιάζεται από τον Axios ως ο βασικός συνομιλητής των ΗΠΑ, διέψευσε κατηγορηματικά πως διεξάγονται συνομιλίες. Η ιρανική διπλωματία το μόνο που έχει επιβεβαιώσει είναι πως έλαβε από «φίλες χώρες» αμερικανικά μηνύματα που ενημέρωναν ότι η Ουάσιγκτον θέλει «διαπραγματεύσεις».

Πριν 6 ώρες
08:47
25 Μαρ. 2026

Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαιτίστηκαν 25 drones και βαλλιστικός πύραυλος τη νύχτα

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως αναχαιτίστηκαν δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και βαλλιστικός πύραυλος.

   Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν την 28η Φεβρουαρίου· ο πόλεμος εξαπλώθηκε σε όλη τη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη προχωρά σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ και συμμάχων της Ουάσιγκτον στην περιοχή του Κόλπου, στοχοποιώντας στρατιωτικές, ενεργειακές εγκαταστάσεις, άλλες υποδομές.

   Σύμφωνα με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας μέσω X από τη 01:42 ως τις 04:41, αναχαιτίστηκαν 25 drones και βαλλιστικός πύραυλος, στη μεγάλη πλειονότητά τους στους αιθέρες του ανατολικού τμήματος του βασιλείου.

Πριν 6 ώρες
08:47
25 Μαρ. 2026

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοινώνουν ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του Ισραήλ· του Μπαχρέιν· του Κουβέιτ· και της Ιορδανίας

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι προχώρησαν σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και της Ιορδανίας, σύμφωνα με την ιρανική κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση IRIB.

   Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Φρουροί έβαλαν στο στόχαστρο τοποθεσίες στο βόρειο και στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, δυο στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιούμενες από τις ΗΠΑ στο Κουβέιτ, και ακόμη δυο, την πρώτη στο Μπαχρέιν και τη δεύτερη στην Ιορδανία, με «κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας» που χρησιμοποιούν «υγρά και στερεά καύσιμα», καθώς και «drones εφόρμησης».

Πριν 6 ώρες
08:46
25 Μαρ. 2026

Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές οι οποίες στοχοποίησαν κοινότητες στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, που θεωρείται προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά, προσκείμενου στο Ιράν, μεταδίδει το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

   Κατά το πρακτορείο, 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν κοντά στη Ναμπάτια, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε στην Ααντλού, νότια της Σιδώνας, ενώ ακόμη 2 σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων, επίσης κοντά στη Σιδώνα.

Πριν 6 ώρες
08:46
25 Μαρ. 2026

Πετρέλαιο: Οι τιμές μειώνονται κατά σχεδόν 6% στις ασιατικές αγορές

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, ποιότητας αναφοράς στις διεθνείς αγορές, μειώνεται κατά σχεδόν 6% τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με φόντο την ανακοίνωση του Ιράν πως θα ανοίξει το στενό του Χορμούζ, στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό ως προς τη μεταφορά υδρογονανθράκων, σε «μη εχθρικά» πλοία και τα δημοσιεύματα περί επίδοσης «σχεδίου» 15 σημείων από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Τεχεράνη για να τερματιστεί ο πόλεμος.

   Περί τις 02:30 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του βαρελιού του Μπρεντ υποχωρούσε κατά 5,92%, στα 98,30 δολάρια και αυτή του West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, κατά 5,01%, στα 87,72 δολάρια.

Πριν 6 ώρες
08:45
25 Μαρ. 2026

Οι ΗΠΑ επέδωσαν στο Ιράν «σχέδιο 15 σημείων» για να τερματιστεί ο πόλεμος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να διαβίβασε στο Ιράν «σχέδιο» δεκαπέντε σημείων ενόψει της σύναψης «συμφωνίας» που θα βάλει τέλος στον πόλεμο, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, η Τεχεράνη να απεμπολήσει όλο το εμπλουτισμένο σε υψηλό βαθμό ουράνιο που έχει στην κατοχή της και να ανοίξει το στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

   Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και αυτή του Καναλιού 12, το κείμενο με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαβιβάστηκε στο Ιράν μέσω Πακιστάν· το Ισλαμαμπάντ διατηρεί καλές σχέσεις με τις δυο εμπόλεμες χώρες.

   Τρεις πηγές του Καναλιού 12, οι οποίες δεν κατονομάζονται, ανέφεραν ότι οι αμερικανοί διαπραγματευτές -κατ’ αυτές, ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ κι ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ- πρότειναν κατάπαυση του πυρός για έναν μήνα, ώστε οι ιρανικές αρχές να μελετήσουν την πρόταση.

   Τα πρώτα πέντε από τα δεκαπέντε σημεία αφορούν το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν. Η Ουάσιγκτον απαιτεί η Τεχεράνη να δεσμευτεί ότι δεν θα επιδιώξει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα -κάτι που το Ιράν επιμένει επί δεκαετίες πως ουδέποτε είχε πρόθεση να κάνει-, να παραδώσει στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) όλο το εμπλουτισμένο σε υψηλό βαθμό ουράνιο που διαθέτει σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί, να σταματήσει τελείως να εμπλουτίζει ουράνιο, καθώς και να πάψουν οριστικά να λειτουργούν μεγάλες ιρανικές εγκαταστάσεις του τομέα της πυρηνικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τριών κυριότερων (Νατάνζ, Ισφαχάν, Φορντό).

   Κατά τα δημοσιεύματα, ακόμη μια απαίτηση είναι το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει, να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει διάφορα κινήματα στην περιοχή («proxies» κατά την ορολογία της Ουάσιγκτον, τον «άξονα της αντίστασης» κατ’ αυτήν της Τεχεράνης), από τη Χεζμπολά στον Λίβανο ως τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη, αξιώνεται να οριστούν περιορισμοί στην ποσότητα των πυραύλων που θα μπορεί να διαθέτει ο ιρανικός στρατός και τη δραστική εμβέλειά τους.

   Το στενό του Χορμούζ, από όπου υπό κανονικές συνθήκες διέρχεται περίπου το 20% των υδρογονανθράκων που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές, θα ανοίξει πλήρως, προβλέπει άλλο σημείο.

   Σε αντάλλαγμα, το Ιράν θα εξασφαλίσει άρση διεθνών κυρώσεων σε βάρος του και υποστήριξη στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, πάντα κατά τα δημοσιεύματα.

   Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αντιδράσει επισήμως μέχρι στιγμής στις πληροφορίες αυτές.

   Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος χθες για τις πιθανότητες να κλειστεί «συμφωνία» με το Ιράν.

   Στα δεκαπέντε σημεία δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο που να αφορά αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.

   Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη, ούτε το άλλο μέρος στον πόλεμο, το Ισραήλ, σύμφωνα με τους Τάιμς και ρεπορτάζ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.

   Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε πως οι συνομιλητές της κυβέρνησής του στην Τεχεράνη είναι οι «σωστοί» και ότι θέλουν «διακαώς, δεν έχετε ιδέα πόσο διακαώς» να κλειστεί «συμφωνία», καθώς και ότι στην διπλωματική διαδικασία διαδραματίζουν ρόλο ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κι ο αντιπρόεδρός του Τζέι Ντι Βανς.

   Τα δημοσιεύματα για το «σχέδιο» αυτό καταγράφονται καθώς ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν αερομεταφερόμενα στρατεύματα, ιδίως μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή.

Ο νόμος του (Κίλιαν) Μέρφι

Ο κινηματογραφικός πλέον, Tommy Shelby έχει να αντιμετωπίσει "την πιο καταστροφική δοκιμασία της ζωής του." Τι μέλλει γενέσθαι, θα δούμε στις 20/03, στο Netflix.

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 25 Μαρ 2026 | 00:16

Ο πόλεμος "ροκανίζει" τον Τραμπ - Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν, η δημοτικότητά στους Αμερικανούς πέφτει

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο

ΘΡΙΛΕΡ 24 Μαρ 2026 | 23:37

Διπλωματικός "πυρετός" για τον πόλεμο στο Ιράν: Τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ και η κρίσιμη συνάντηση στο Πακιστάν

Ακόμη και την Πέμπτη 26/3 μπορεί να γίνουν οι συζητήσεις "υψηλού επιπέδου" μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΛΟ 24 Μαρ 2026 | 21:57

ΗΠΑ: Μητέρα απήγαγε 11χρονο που έκανε bullying στον αυτιστικό γιο της - Ζητούσε ως λύτρα μια "συγγνώμη"

Η 40χρονη Σάνον Τουφούγκα από τη Γιούτα των ΗΠΑ πήρε τον νόμο στα χέρια της και πλέον κατηγορείται για απαγωγή και βαριά κακοποίηση ανηλίκου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 24 Μαρ 2026 | 20:30

"Μποτιλιάρισμα" στα Στενά του Ορμούζ: Εγκλωβισμένα πλοία περιμένουν σήμα για να περάσουν - Εντυπωσιακό βίντεο

Ο de facto αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ έχει περιορίσει σημαντικά τη ναυτιλιακή κυκλοφορία - Ελληνικά τάνκερ μεταξύ των λίγων που τα έχουν περάσει

24 Μαρ 2026 | 20:11

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ: Συζήτησαν τις εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στον Λίβανο στην ατζέντα της συνομιλίας Μητσοτάκη - Αλ Θάνι

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 24 Μαρ 2026 | 15:12

Μοχάμαντ Μπαγέρ Ζολκάντρ: Ποιος είναι ο διάδοχος του Αλί Λαριτζανί

Ο Ζολκάντρ είναι ο νέος γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, αντικαθιστώντας τον Αλί Λαριτζανί, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα

«ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» 24 Μαρ 2026 | 14:30

Ανδρουλάκης: "Απαιτούνται ισχυρές διπλωματικές πρωτοβουλίες της ΕΕ για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή"

"Τα ευρωπαϊκά κράτη να δείξουν απεριόριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όποιο κράτος-μέλος το ζητήσει" τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ 24 Μαρ 2026 | 09:49

Fuel pass έως 60 ευρώ: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα - Οι αυξήσεις που έρχονται και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ 24 Μαρ 2026 | 08:43

Οι 18 αντιφάσεις του Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν - Από τη διάρκεια της σύγκρουσης έως τις διαπραγματεύσεις

"Ήταν πάντα διαδικασία τεσσάρων εβδομάδων -όσο ισχυρό κι αν είναι (το Ιράν), είναι μεγάλη χώρα, θα μας πάρει τέσσερις εβδομάδες ή λιγότερες" δήλωνε ο Τραμπ.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 24 Μαρ 2026 | 08:39

Επιδότηση ακτοπλοϊκών: Δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα, λένε οι εταιρείες

Tο κράτος θα επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές με 56 εκατ. € από τον κρατικό προϋπολογισμό με στόχο να μην ανέβουν οι τιμές στο άμεσο μέλλον.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 24 Μαρ 2026 | 07:15

Μία νεκρή και πάνω από 10 τραυματίες στο Ισραήλ από πύραυλο διασποράς - Χτυπήθηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Χάος στη Μέση Ανατολή - Αλλεπάλληλα σφυροκοπήματα σε Ιράν και Ισραήλ - Μεγάλες ζημιές σε Τελ Αβίβ και Τεχεράνη

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 24 Μαρ 2026 | 06:35

"Φρένο" στην ακρίβεια με νέα μέτρα βάζει η κυβέρνηση - Τι αλλάζει σε καύσιμα και μεταφορές

Υπάρχει και μία ακόμη μεταβλητή: να μην πέσουν τώρα όλα τα όπλα στο τραπέζι, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την ένταση και την έκταση της κρίσης.

ΜΙΡΙΑΝΑ ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ 24 Μαρ 2026 | 00:55

Ερυθρός Σταυρός: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή

"Αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να φθάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Μαρ 2026 | 23:54

Reuters: Ετσι έπεισε ο Νετανιάχου τον Τραμπ να επιτεθούν στο Ιράν - Το κρίσιμο τηλεφώνημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι μετέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ πως μπορεί να μην υπήρχε ποτέ καλύτερη ευκαιρία να σκοτώσουν τον Αλί Χαμενεΐ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Μαρ 2026 | 23:32

Κυριάκος Πιερρακάκης για μέτρα στήριξης: Εφόσον χρειαστεί, θα παρέμβουμε ξανά

Ο Κυρ. Πιερρακάκης αναλύει ένα προς ένα τα μέτρα στήριξης τα οποία ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 23 Μαρ 2026 | 22:51

Πηγές ισραηλινού στρατού: Πιθανή εκεχειρία στο Ιράν δεν σημαίνει τέλος του πολέμου στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε ότι μια πιθανή εκεχειρία στο Ιράν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τελειώσει ο πόλεμος με τον Λίβανο.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 23 Μαρ 2026 | 22:41

Axios: Ετοιμάζεται συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους και τον πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ συνομιλούν με έναν Ιρανό "ανώτερο ηγέτη", που δεν είναι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 23 Μαρ 2026 | 22:22

Θρήνος για 13χρονο ορφανό αγόρι στις ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε μετά από αδιάκοπο bullying μια εβδομάδα μετά τα γενέθλιά του

Το 13χρονο αγόρι από το Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ είχε δεχθεί αλλεπάλληλα "χτυπήματα" της μοίρας, πριν αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Μαρ 2026 | 22:05

Κ. Χατζηδάκης: Οι μειώσεις στα καύσιμα θα περάσουν απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους τομείς.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 23 Μαρ 2026 | 17:07

Fuel pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια - Πώς θα πάρουν τα χρήματα

Τα 4+1 μετρα-απάντηση στην απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

"ΠΥΡΑ" ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 23 Μαρ 2026 | 15:51

Τσουκαλάς για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: Η κυβέρνηση δεν τολμάει να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς ρίχνει "βολές" κατά της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 23 Μαρ 2026 | 14:34

Συνομιλία Λαβρόφ - Αραγτσί: Σε αναβρασμό η Ρωσία για την εξάπλωση του πολέμου στο Ιράν προς την Κασπία

Ρωσική ανησυχία για την επέκταση του πολέμου στο Ιράν προς την Κασπία Θάλασσα, μετά από συνομιλία Λαβρόφ - Αραγτσί

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Μαρ 2026 | 14:10

Αναλυτικά τα μέτρα για fuel pass, diesel κίνησης και ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Παραδείγματα με πίνακες

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς εξειδίκευσαν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Μαρ 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: 4 έκτακτα μέτρα 300 εκατ. - Fuel pass, επιδότηση στο diesel, ακτοπλοϊκά, στήριξη σε αγρότες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα 4 μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 23 Μαρ 2026 | 10:02

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ LAGUARDIA 23 Μαρ 2026 | 09:46

Νέα Υόρκη: Νεκροί κυβερνήτης και συγκυβερνήτης μετά τη σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα εδάφους

Επιβατικό αεροσκάφους της Air Canada Express τύπου CRJ-900 (Bombardier) συγκρούστηκε με όχημα εδάφους κατά την προσγείωση.

ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ 23 Μαρ 2026 | 09:27

Μέτρα στήριξης ενάντια στην ακρίβεια - Τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το fuel pass

Η "αντεπίθεση" της κυβέρνησης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - "Κλειδώνει" η αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ 23 Μαρ 2026 | 08:21

GPO: Άνοδος στο 26,1% για τη ΝΔ - Μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στης Μέση Ανατολή

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πόλεμος γίνεται για να ελεγχθούν οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

ΗΠΑ 23 Μαρ 2026 | 08:09

Νέα Υόρκη: Υπάρχουν "τραυματίες" μετά τη σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα - Κλειστό μέχρι νεοτέρας το La Guardia

Δεν είναι σαφές ακόμη αν υπήρξαν νεκροί στο "συμβάν" στο οποίο ενεπλάκησαν επιβατικό αεροσκάφος και όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 23 Μαρ 2026 | 07:28

Μέση Ανατολή: Οι όροι που έχει θέσει το Ιράν για συμφωνία - Οι πιθανές παραχωρήσεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

"Το Ιράν επιθυμεί την ειρήνη και έχει συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα - Τους δίνω 5 μέρες", το νέο τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ 23 Μαρ 2026 | 07:06

Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με όχημα στο αεροδρόμιο LaGuardia - Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες

Επιβατικό αεροσκάφους τύπου CRJ-900 (Bombardier) της Air Canada Express συγκρούστηκε με όχημα εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 23 Μαρ 2026 | 06:04

Χαίρομαι που πέθανε

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που χρησιμοποιούμε ως πυροκροτητή συλλογιστικής μια δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΤΟ TRUTH SOCIAL 23 Μαρ 2026 | 00:01

Ο Τραμπ χλευάζει τον Στάρμερ: Το βίντεο του προέδρου των ΗΠΑ που παρουσιάζει ως δειλό τον Βρετανό πρωθυπουργό

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε έναν πολύ δηκτικό τρόπο να σχολιάσει τη στάση του Κιρ Στάρμερ στον πόλεμο ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ 22 Μαρ 2026 | 20:49

Το Ισραήλ σκληραίνει τη στάση του στον Λίβανο - Ο Στρατός "θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις"

"Ετοιμαζόμαστε τώρα να ενισχύσουμε τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις και τα πλήγματα", στον Λίβανο τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ Η... ΔΙΕΞΟΔΟΣ 22 Μαρ 2026 | 18:56

Ο Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Απειλεί να αφανίσει τις ενεργειακές υποδομές της Τεχεράνης

Στο "λεφτά υπάρχουν", στηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ τον πόλεμο ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" 22 Μαρ 2026 | 17:52

Μπέσεντ: "Κάποιες φορές πρέπει να κλιμακώσεις για να αποκλιμακώσεις" - Η παραδοχή του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Τη στρατηγική των ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράν "σκιαγράφησε" με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ

ΣΤΟ TRUTH SOCIAL 22 Μαρ 2026 | 16:44

Το είπε και το έκανε: Ο Τραμπ στέλνει την ICE για να συνδράμει στην ασφάλεια των αεροδρομίων στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα αναπτύξει την ICE στα αεροδρόμια, εάν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν συμφωνήσουν στη χρηματοδότηση της ασφάλειάς τους

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ 22 Μαρ 2026 | 16:14

Γάλλος στρατηγός έξαλλος με τον Τραμπ: "Εβγαλε τα μάτια του μόνος του, να πάει να γα@@" [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παραπονεθεί πολλές φορές ότι οι Ευρωπαίοι δεν βοηθούν στον πόλεμο των ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Μαρ 2026 | 14:45

Ερχεται οριζόντια παρέμβαση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης - Σε εφαρμογή από τον Απρίλιο τα πρώτα μέτρα στήριξης

Σε εφαρμογή από τον Απρίλιο τα πρώτα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ 22 Μαρ 2026 | 14:16
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ 22 Μαρ 2026 | 10:37

ΕΟΦ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για ελλείψεις φαρμάκων, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Τα μέτρα που εξετάζονται

Οι καθυστερήσεις στις μεταφορές και η αύξηση του κόστους προκαλούν ανησυχία για το επόμενο διάστημα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Μαρ 2026 | 10:28

Μητσοτάκης: H ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση στο έδαφός της

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΡΝΗΤΙΚΑ 22 Μαρ 2026 | 09:31

Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο - "Ανάχωμα" η ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ

Το ελβετικό φράγκο ενισχύεται παραδοσιακά σε περιόδους διεθνούς αβεβαιότητας, λειτουργώντας -όπως ο χρυσός- ως "ασφαλές καταφύγιο" για τους επενδυτές.

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 22 Μαρ 2026 | 08:16

Το Ιράν θα υποστεί "πλήρη καταστροφή" προειδοποιεί ο Τραμπ - "Οι απειλές των ΗΠΑ δείχνουν απελπισία" απαντά η Τεχεράνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η επιχείρηση "θα διαρκέσει εβδομάδες" εκτιμά ο Λευκός Οίκος

22 Μαρ 2026 | 08:11

Χρυσά ταξίδια στο Ορμούζ: 83 εκατ. στην τσέπη των Ελλήνων εφοπλιστών τις πρώτες ημέρες του πολέμου στο Ιράν

Ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που έχουν κλείσει τα "χρυσά" συμβόλαια

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 22 Μαρ 2026 | 00:00

Άγιος Φως: Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Εξωτερικών για να φτάσει στην Ελλάδα

Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα για το πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

ΠΟΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ 21 Μαρ 2026 | 23:41

Ο Τραμπ σχεδιάζει ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: Οι έξι όροι για τον τερματισμό του πολέμου

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την επόμενη ημέρα για τον τερματισμό του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 21 Μαρ 2026 | 22:55

Ανησυχία από την επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία - "Εγινε με πύραυλο που μπορεί να φτάσει Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη"

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μετά την ιρανική επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 21 Μαρ 2026 | 22:33

Πόλεμος στο Ιράν: "Ιχνη" των Φρουρών της Επανάστασης στην Ελλάδα - Οι κατασχέσεις και το ξέπλυμα χρήματος

Δίκτυα, ναυτιλιακή εταιρεία, τράπεζα και επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν για την παράκαμψη των κυρώσεων

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ 21 Μαρ 2026 | 22:03

Ντάουνινγκ Στριτ: Η αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου δεν θα περιληφθεί στην αμυντική συμφωνία Βρετανίας - ΗΠΑ

Εκπρόσωπος του γραφείου του Κιρ Στάρμερ διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου δεν θα περιληφθεί στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 21 Μαρ 2026 | 20:55

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια - Αποκάλεσε "φασίστες" τους Δημοκρατικούς

"Οι φασίστες Δημοκρατικοί δεν θα προστατεύσουν ποτέ την Αμερική, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι θα το κάνουν", έγραψε στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ

ΠΑΝΙΚΟΣ 21 Μαρ 2026 | 20:36

"Ζαλάδα" προκαλούν στους πολίτες οι τιμές των καυσίμων - Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης, καθώς συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή των καυσίμων

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 21 Μαρ 2026 | 19:59

Συγκλονιστικό βίντεο από βαλλιστικό πύραυλο που χτύπησε πολυκατοικία στο Ισραήλ - Εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο

Τουλάχιστον 20 τραυματίες από πύραυλο που χτύπησε κτίριο στην Ντιμόνα του Ισραήλ

"ΩΡΑΙΑ", ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΡΑΜΠ 21 Μαρ 2026 | 19:42

"Εφυγε" σε ηλικία 81 ετών ο Ρόμπερτ Μιούλερ - "Χαίρομαι που πέθανε" έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ ήταν ο εισαγγελέας που ερεύνησε πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 - Διευθυντής του FBI κατά την περίοδο 2001-2013

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 21 Μαρ 2026 | 18:56

Μυστήριο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: CIA και Mossad "χτενίζουν" τον πλανήτη και αναζητούν σημάδια ζωής του

Ερωτήματα για την υγεία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και το ποιος ασκεί εξουσία στο Ιράν, μετά από τρεις εβδομάδες σιωπής του νέου αγιατολάχ

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΙ 21 Μαρ 2026 | 17:58

Ο πόλεμος στο Ιράν έχει βαρύ τίμημα για τις ΗΠΑ: Ζημιές 800 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικές βάσεις - 13 νεκροί στρατιωτικοί

Η εκτίμηση των 800 εκατ. δολαρίων για ζημιές σε στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ αποτυπώνει το αυξανόμενο κόστος για την Ουάσινγκτον

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 21 Μαρ 2026 | 15:27

Αναλυτής του Reuters: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος, είναι καταστροφή για όλο τον κόσμο

Ο Ούγκο Ντίξον αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ και όπως είπε, "είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα".

ΑΝΑΛΥΣΗ 21 Μαρ 2026 | 15:04

Reuters: Ο Τραμπ χάνει τον έλεγχο στον πόλεμο με το Ιράν - Τα όρια της εξουσίας του και οι λάθος υπολογισμοί

Ο Τραμπ βρίσκεται τώρα σε ένα σταυροδρόμι στην επιχείρηση Epic Fury, χωρίς σαφή ένδειξη για το ποια πορεία θα μπορούσε να ακολουθήσει, λένε οι αναλυτές.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ 21 Μαρ 2026 | 14:31

Στο Μαξίμου με τα κατοικίδιά τους οι Ελληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μ. Ανατολή -Συνάντηση με Μητσοτάκη [εικόνες]

Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή μαζί με τα ζώα συντροφιάς τους, υποδέχτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

21 Μαρ 2026 | 13:58

Ο πόλεμος στις πισίνες του Ντουμπάι

Τι δουλειά έχουμε εμείς στη Σαουδική Αραβία, φωνάζουν; Να μου πεις Ντουμπάι, που είναι και η πατρίδα των εγχώριων influencers, να το δεχτώ.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 21 Μαρ 2026 | 13:53

Aιχμηρές δηλώσεις Βαρουφάκη στη Hurriyet: "Η Τουρκία φέρθηκε έξυπνα, ενώ εμείς γίναμε δορυφόρος του Ισραήλ"

"Η Τουρκία κάνει αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα. Τοποθετεί τον εαυτό της ως διαμεσολαβητή", ανέφερε μεταξύ άλλων

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 21 Μαρ 2026 | 13:30

Μαρινάκης: Δεν αποκλείεται η μείωση του ΕΦΚ - Η Κωνσταντοπούλου επιβιώνει πολιτικά πάνω στον πόνο

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες περί εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 21 Μαρ 2026 | 12:33

Τάκης Θεοδωρικάκος: "Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και είναι βέβαιο ότι θα πάρει και πρόσθετα μέτρα"

Για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

ΠΟΛΕΜΟΣ 21 Μαρ 2026 | 09:59

Μέση Ανατολή: Τα σενάρια για την πορεία των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Τα ήπια σενάρια για τον αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχουν ξεπεραστεί μετά την κλιμάκωση που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 21 Μαρ 2026 | 09:16

Ο πόλεμος "πνίγει" τις αγορές: Ανησυχία για επανάληψη των πετρελαϊκών σοκ του 2008 και του 2022

Η ενέργεια ιστορικά αποτελεί τον "σπινθήρα" για τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις.

ΣΤΗ ΤΖΟΡΤΖΙΑ 21 Μαρ 2026 | 09:05

ΗΠΑ: 31χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία αφού πήρε χάπι που προκαλεί άμβλωση - Γέννησε πρόωρο βρέφος που πέθανε

Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση των γυναικών στην εκούσια διακοπή της κύησης.

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ 21 Μαρ 2026 | 08:25

Ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ - O πόλεμος περνά σε φάση γενικότερης κλιμάκωσης

Το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" κυριάρχησε κατά την 22η ημέρα του πολέμου ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν, που προκάλεσε μια γενικότερη "ανάφλεξη" στη Μέση Ανατολή

ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ" 21 Μαρ 2026 | 08:12

Ερχεται δεύτερη δέσμη μέτρων για τις αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα, αλλά... με μέτρο - Η στρατηγική της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση μελετά τον δημοσιονομικό χώρο που έχει, ώστε να πάρει τα πρώτα μέτρα εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

ΓΙΑ ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ 20 Μαρ 2026 | 23:59

Τουρκία: Επιτροπή στις ΗΠΑ εισηγείται την ένταξη σε λίστα παρακολούθησης για τις θρησκευτικές ελευθερίες

Η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία εισηγείται την ένταξη της Τουρκίας σε λίστα παρακολούθησης για τις θρησκευτικές ελευθερίες

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ 20 Μαρ 2026 | 23:48

Ιράν: Δεν έχουμε πλεόνασμα πετρελαίου για να διαθέσουμε στις αγορές - "Αδειασμα" στον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Μπέσεντ

"Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στοχεύουν μόνο να δώσουν μια ελπίδα στους αγοραστές", η απάντηση του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 20 Μαρ 2026 | 23:36

Βηρυτός: "Προσεύχομαι μέρα και νύχτα να μην φέρω αυτό το παιδί στον κόσμο" - Συγκλονίζει η μαρτυρία εγκύου

Η μαρτυρία μιας εγκύου που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στη Βηρυτό και τώρα ζει σε μια σκηνή, κάτω από τις κερκίδες ενός γηπέδου

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 20 Μαρ 2026 | 20:32

Πτήση επαναπατρισμού για κατοικίδια: Συγκίνηση στα διεθνή μέσα από την αερογέφυρα σωτηρίας

Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες έχουν επιστρέψει ασφαλώς στην χώρα μας από τη Μέση Ανατολή

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 20 Μαρ 2026 | 18:07

Βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν: "Ο εχθρός ηττήθηκε" τονίζει σε γραπτό μήνυμά του

Το Ιρανικό Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ να διδάσκει θρησκευτικά σε μαθητές

ΠΟΛΕΜΟΣ 20 Μαρ 2026 | 17:45

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που θραύσμα ιρανικού πυραύλου πλήττει την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και θραύσματα έπεσαν σε ένα πάρκινγκ στην Εβραϊκή Συνοικία, περίπου 400 μέτρα από το Δυτικό Τείχος και το Τζαμί Αλ-Άκσα/Όρος του Ναού

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Μαρ 2026 | 17:13
ΠΟΛΕΜΟΣ 20 Μαρ 2026 | 16:41

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει κατάληψη του νησιού Χαργκ ώστε το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Ποιοι οι κίνδυνοι

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν οι ΗΠΑ καταλάβουν το νησί Χαργκ ή επεκτείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του - Οι σκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 20 Μαρ 2026 | 15:48

Η πετρελαϊκή κρίση προκαλεί σοκ: Η απειλή για πληθωρισμό άνω του 4% - Γιατί ο Απρίλιος ίσως είναι εφιαλτικός

Η πετρελαϊκή κρίση υποδηλώνει διάρκεια - Από τη στιγμή που χτυπήθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, όλες οι χώρες, και η Ελλάδα, προετοιμάζονται πλέον για τη μετάβαση από το σοκ στην κρίση

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 20 Μαρ 2026 | 15:06

Η Ισπανία θα μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα στο 10% από 21% λόγω του πολέμου στο Ιράν

Η Μαδρίτη σχεδιάζει επίσης να αναστείλει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στους υδρογονάνθρακες, κάτι που θα οδηγήσει σε άμεση μείωση της τιμής

ΠΟΛΕΜΟΣ 20 Μαρ 2026 | 09:22

Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γεμίζει τα πολεμικά ταμεία της Ρωσίας και ανοίγει τον δρόμο για νέα επίθεση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να προσπαθήσει να επεκτείνει τα στρατιωτικά του οφέλη μέσω νέων επιθέσεων.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 20 Μαρ 2026 | 09:20

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τηλεργασία και αποφυγή των αεροπορικών ταξιδιών για να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου

Ανησυχίες για πληθωρισμό σε όλο τον κόσμο - Ο ΔΟΕ καλεί ακόμα τους καταναλωτές να... μαγειρεύουν με ηλεκτρικό παρά με αέριο.

ΥΕΜΕΝΗ 20 Μαρ 2026 | 09:20

Απειλές Χούθι: Θα πλήξουμε αμερικανικούς στόχους στην Ερυθρά αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν

Απειλητική προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέε.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 20 Μαρ 2026 | 08:51

BBC: Οι "κερδισμένοι" και οι "χαμένοι" του πολέμου στο Ιράν - Ποιες οικονομίες ωφελούνται και ποιες πιέζονται

Ανάλυση του BBC επιχειρεί να χαρτογραφήσει τους "κερδισμένους" και τους "χαμένους" του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

ΣΑΛΕΧ ΜΟΧΑΜΑΝΤΙ 20 Μαρ 2026 | 07:54

Ιράν: Εκτέλεσαν 19χρονο παλαιστή - Καταγγελίες ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει "εχθρότητα προς τον Θεό"

Το καθεστώς του Ιράν εκτέλεσε τρία άτομα με απαγχονισμό, ανάμεσά τους και ο 19χρονος - Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της "κήρυξης πολέμου εναντίον του Θεού".

21Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ 20 Μαρ 2026 | 07:15

Ο Τραμπ δεν θέλει εκεχειρία με το Ιράν αφού εξοντώνει τον αντίπαλο, αλλά εξετάζει "να περιορίσει" τον πόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει δυσαρεστημένος με τη Βρετανία και με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ - Μήνυμα "νίκης" του Ιράν έστειλε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

20 Μαρ 2026 | 06:57

Μητσοτάκης για τιμές ενέργειας μετά τη Σύνοδο: Ανοιξε πόρτα για περισσότερη ευελιξία -Ετοιμη η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης

"Η κυβέρνηση είναι έτοιμη στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΤΙΜΗ 20 Μαρ 2026 | 06:43

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει γρηγορότερα

Η τιμή του βαρελιού του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 2,55% στα 105,88 δολάρια περί τις 03:40 (ώρα Ελλάδας).

20 Μαρ 2026 | 06:35

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Γιατί ο Μητσοτάκης ζητά ευρωπαϊκή λύση στην κρίση

Για την Αθήνα οι φόβοι των συνεπειών της κρίσης είναι έκδηλοι - Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη συλλογικά να τις αντιμετωπίσει.

ΒΑΡΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ 19 Μαρ 2026 | 22:50

Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν στοιχίζει πολύ ακριβά στις ΗΠΑ - Το Πεντάγωνο ζητά 200 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότησή του

Το Πεντάγωνο αιτήθηκε το ποσό των 200 δισ. δολαρίων από το Κογκρέσο για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν

ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ 19 Μαρ 2026 | 22:32

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Τραμπ: Μόνο το 7% συμφωνεί σε χερσαία επίθεση στο Ιράν

Οι Αμερικανοί πιστεύουν σε ποσοστό 65% ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΤΙΓΜΗ 19 Μαρ 2026 | 20:44

Η ατάκα Τραμπ που "πάγωσε" την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας: "Εσείς γιατί δεν ενημερώσατε για το Περλ Χάρμπορ;"

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την Σαναέ Τακαΐτσι να γουρλώσει τα μάτια της και να αναστενάξει ανεπαίσθητα

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 19 Μαρ 2026 | 20:41

H Δέσποινα Μοιραράκη στο Ιράν: Η ανάρτηση και οι εικόνες που δημοσίευσε

Η Δέσποινα Μοιραράκη δημοσίευσε φωτογραφίες της από το Ιράν - Σε μια από αυτές ποζάρει με μαύρα ρούχα και μαντίλα στο κεφάλι

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Μαρ 2026 | 20:24

Δημοσκόπηση MRB: Επτά στους 10 ζητούν ουδέτερη στάση στον πόλεμο - Στις 17 μονάδες η "ψαλίδα" μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία (68,2%) τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση στον πόλεμο του Ιράν

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Μαρ 2026 | 20:08

Από το 2021 στη Σαουδική Αραβία οι ελληνικοί Patriot - Γιατί βρίσκονται εκεί, πώς κατέρριψαν τους ιρανικούς πυραύλους

Η ελληνική συστοιχία Patriot βρίσκεται από το 2021 αναπτυγμένη στις δυτικές ακτές της Σαουδικής Αραβίας - Η αμυντική συμφωνία της Αθήνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19 Μαρ 2026 | 18:34

Ο Τραμπ αποθεώνει την Ιαπωνία: "Παίρνει πραγματικά θέση, όχι όπως το ΝΑΤΟ - Δεν θα στείλω χερσαίες δυνάμεις"

"Δεν στέλνω στρατεύματα πουθενά -και αν το έκανα, δεν θα σας το έλεγα" είπε ο Τραμπ για πιθανή χερσαία επέμβαση στο Ιράν

ΜΗΝΥΜΑ ΙΣΧΥΟΣ 19 Μαρ 2026 | 17:42

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες για συμμάχους όπως η Ελλάδα

Η πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Μάθιου Γουίτακερ, είχαν σειρά συναντήσεων με Έλληνες αξιωματούχους

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 19 Μαρ 2026 | 17:18

Αλμα στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας - Διψήφια ανατίμηση αμόλυβδης και ντίζελ στην ΕΕ

Η σημερινή "τρικυμία" στις αγορές έρχεται σε συνέχεια των πληγμάτων σε εγκαταστάσεις του Ιράν στο South Pars