Δεν θέλει να βλέπει... άνθρωπο ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πανωλεθρία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει κλειστεί στην ιδιωτική του κατοικία στον Λευκό Οίκο και την ατμόσφαιρα στο προεδρικό μέγαρο να μυρίζει "μπαρούτι".
Πόσο μάλλον, όταν η σύζυγος του Τραμπ, Μελάνια, όχι μόνο δεν βρισκόταν στο πλευρό του, τις δύσκολες ώρες που το "μπλε τσουνάμι" των Δημοκρατικών παρέσυρε τους Ρεπουμπλικάνους στις χθεσινές (3/11) εκλογές, αλλά φάνηκε ότι δεν ασχολήθηκε... καν με την εκλογική "μάχη", μιας και την ώρα των αποτελεσμάτων εκείνη "τουίταρε" για την... Ουκρανία!
Ντόναλντ Τραμπ: Οργισμένος και... μόνος του

Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά παρακολουθούσε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών μαζί με την προσωπάρχη του, Σούζι Γουάιλς, και την στενή του συνεργάτιδά Νάταλι Χαρπ. Ωστόσο, όσο μεγάλωνε η νύχτα και η εκλογική ήττα ήταν εμφανές ότι θα είναι... πανηγυρική, ο Τραμπ έμεινε μόνος του, "βράζοντας" από οργή.
Δεν κατέβηκε καν στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, που οι συνεργάτες του, αξιωματούχοι του Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτικοί σύμβουλοι και σύμμαχοι του MAGA, παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα, παραμένοντας μόνος του στην επάνω όροφο.
Ανώτατος αξιωματούχος περιέγραψε πολύ γλαφυρά την ατμόσφαιρα τις ώρες εκείνες. "Είναι πολύ, πολύ σκοτεινά στην κατοικία. Είναι ένα σκοτεινό σκηνικό", είπε και τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά της διάθεσης και της κατάστασης του Αμερικανού προέδρου. Μετά τις 11:00 το βράδυ καθόταν σιωπηλός, αλλά μέσα του "έβραζε", βλέποντας Fox News, δήλωσε στη Daily Mail πηγή κοντά τον Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ: Τρικυμία εν κρανίω και ξέσπασμα μέσω Truth Social
Ωστόσο, λίγο αργότερα ξέσπασε τον θυμό του μέσω του Truth Social, όπου με ανάρτησή του εξαπέλυσε επίθεση στο Fox News (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι συντηρητικό και φίλα προσκείμενο στους Ρεπουμπλικάνους), επιρρίπτοντας του μάλιστα... ευθύνες για την εκλογική ήττα (!), ενώ ξέσπασε και κατά του του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, τον οποίο λίγες ώρες νωρίτερα εκθείαζε δημόσια, χαρακτηρίζοντάς τον "εξαιρετικό" και "ιδιαίτερα σεβαστό"!
"Το Fox News φέρει την ευθύνη για αυτές τις απώλειες", ανάρτησε για το τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε τα "βέλη" του στον Γκρεγκ Άμποτ: "Αν ο Κυβερνήτης του Τέξας, δεν είχε γίνει RINO τους τελευταίους έξι μήνες της πολιτικής του ζωής, δεν θα είχε χάσει. Θα είχαμε κερδίσει με διαφορά!", συμπληρώνοντας, με τον δικό του, εγωκεντρικό τρόπο ότι "δεν ήμουν πάντως εγώ στο ψηφοδέλτιο, αν ήμουν θα κερδίζαμε και με διαφορά!".
Παίρνει "σκούπα" ο Τραμπ - "Αποδιοπομπαίοι τράγοι" Ρούμπιο, Σέγκσεθ και Γουάιλς, πληρώνουν το "μάρμαρο"

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο ήταν πολύ βαριά, με στελέχη να βρίσκονται σε απόλυτο πανικό, να αναζητούν "αποδιοπομπαίους τράγους" για την ήττα και να φοβούνται "κύμα" καρατομήσεων, γνωρίζοντας προφανώς την ιδιοσυγκρασία του Ντόναλντ Τραμπ.
Ανώτερος αξιωματούχος περιέγραψε τον Τζέισον Μίλερ, τον επί χρόνια υπεύθυνο στρατηγικής επικοινωνίας του Τραμπ, ως "ιδρωμένο και πανικόβλητο", καθώς η εκλογική ταπείνωση συνέχιζε να καταγράφεται.
Με τη νύχτα να έχει εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη για τους Ρεπουμπλικανούς, η Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου άρχισε να αδειάζει, με τον Μάρκο Ρούμπιο -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail- να έχει εξαφανιστεί!
Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, οι περισσότεροι συνεργάτες του Τραμπ πήγαν σε κοντινό μπαρ για να "πνίξουν τον πόνο τους από την βαριά εκλογική ήττα".
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ξεκινήσει το "κυνήγι" των ενόχων που θα πληρώσουν το πολιτικό τίμημα. Ήδη, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν κατονομάσει ποιοι πιστεύουν ότι θα πληρώσουν την εκλογική ήττα και σίγουρα τα ονόματά τους κάνουν "κρότο": Ο υπουργός Εξωρτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ!
"Η αποψινή βραδιά θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς τον πόλεμο στο Ιράν", δήλωσε αξιωματούχος στην Daily Mail, εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ ρίξει τελικά τις ευθύνες στον Χέγκσεθ.
"Ο Ρούμπιο τελείωσε", είπε χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών
Ανώτεροι αξιωματούχοι απέδωσαν τις ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ρούμπιο, ενώ ένας σημαντικός χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών σχολίασε: "Ο Ρούμπιο τελείωσε. Αν και ίσως το ίδιο ισχύει για όλους τους Ρεπουμπλικανούς που ενεπλάκησαν στην εξωτερική πολιτική του Τραμπ".
Μία άλλη καλά πληροφορημένη πηγή του Λευκού Οίκου προειδοποίησε: "Αν ο πρόεδρος είναι έξυπνος, θα κάνει εκκαθαρίσεις στους πάντες αύριο για να σώσει την κληρονομιά του".
Στον "κόσμο" της η Σούζι Γουάιλς - "Ήταν εκτός πραγματικότητας ως το τέλος"

Ωστόσο, εκείνη που έγινε δέκτης των πιο αιχμηρών σχολίων ήταν η προσωπάρχης του Ντόλντ Τραμπ, Σούζι Γουάιλς.
Πηγή ανέφερε στη Daily Mail ότι μόλις τον Σεπτέμβριο η Γουάιλς έλεγε ευθέως στον κόσμο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κέρδιζαν τις ενδιάμεσες εκλογές. Στις εβδομαδιαίες, δε, ενημερώσεις της Πέμπτης, ο βετεράνος σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών Κρις ΛαΣιβίτα, στενός σύμμαχος της Γουάιλς, φέρεται να διαβεβαίωνε τον πρόεδρο ότι η νίκη ήταν δική του!
"Παραισθήσεις", είπε η πηγή, αναφερόμενη στην Γουάιλς, υποστηρίζοντας ότι "είχε αυταπάτες και ήταν εκτός πραγματικότητας μέχρι το τέλος".
"Η Σούζι έχει αναλάβει ολόκληρο τον μηχανισμό του Τραμπ", ανέφερε η πηγή, συμπληρώνοντας: "Είναι ο μαέστρος αυτής της ορχήστρας. Όποιον κι αν επιχειρούσε να θυσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο, εκείνη θα τον είχε επιλέξει".
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, η Γουάιλς έχει αποκτήσει τόσο ισχυρό έλεγχο στον μηχανισμό του Τραμπ, ώστε είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα μπορούσε να αναλάβει στη θέση της χωρίς να συνδέεται μαζί της.
Ένας πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης έστρεψε την οργή του στον αναπληρωτή της Γουάιλς, τον Τζέιμς Μπλερ, τον κύριο αρχιτέκτονα της πανεθνικής προσπάθειας για ανακατανομή των περιφερειών στα μέσα της δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας της Ιντιάνα, που κατέρρευσε όταν οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές της πολιτείας αρνήθηκαν να την ψηφίσουν.
"Κάποιος θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τον Τζέιμς και να τον ρωτήσει πώς σκοπεύει να αναδιαρθρώσει την περιφέρειά του για να ξεφύγει από αυτό, "Θαυματουργό Αγόρι", δήλωσε σκωπτικά ο πρώην αξιωματούχος. "Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο φταίει, αλλά ο Τζέι Ντι (σ.σ. Βανς) είναι ο λιγότερο σημαντικός από αυτούς, και εγώ δεν είμαι καθόλου υποστηρικτής του".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr



