Η άτυπη μάχη που δίνουν κάθε χρόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες για την καλύτερη διαφήμιση που μεταφέρει το μήνυμα των γιορτών, φέτος φαίνεται ότι έχει νικητή από τη Γαλλία.
Ένα μικρό ταινιάκι που συνδυάζει τεχνική animation και βίντεο με ηθοποιούς επαναφηγείται το κλασικό παραμύθι με τον κακό λύκο και συγκινεί. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει στη Γαλλία πάνω από 8,6 εκατ. προβολές και χιλιάδες σχόλια.
Στη διάρκειας περίπου δύο λεπτών ταινία μικρούς μήκους με τίτλο "Unloved - Le Mal Aimé", ένας μοναχικός λύκος μαθαίνει ότι τα άλλα ζώα μπορούν να γίνουν φίλοι του και όχι φαγητό.
Η ιστορία ξεκινά όταν σε μια χριστουγεννιάτικη οικογενειακή γιορτή ένα τρυφερό αγοράκι λαμβάνει ως δώρο έναν λούτρινο λύκο αλλά αμέσως μόλις βλέπει τι περιέχει το κουτί που του δίνουν, το πετάει μακριά. Η εξήγηση είναι ότι το παιδί φοβάται τους λύκους. Οπότε, το πρόσωπο που έκανε το "ατυχές" δώρο αναλαμβάνει να πει στον μικρό το παραμύθι με τον "Κακό Λύκο" ...αλλιώς.
Το παραμύθι ξεκινά και συναντάμε τον κακό λύκο να είναι μόνος, χωρίς φίλους μια που τρώει τα άλλα ζώα. Και όσα του ξεφεύγουν και δεν τα έχει φάει, τον φοβούνται.
Ένας καλόκαρδος σκαντζόχοιρος όμως, τον πλησιάζει και τον συμβουλεύει να "σταματήσει να τρώει ανθρώπους". Ο λύκος της ιστορίας δοκιμάζει να φάει μανιτάρια, μαζεύει μούρα και κάστανα και μαγειρεύει πουρέ καρότου, ενώ σε ένα πλάνο εμφανίζεται ένα ψητό ψάρι (μικρό φάουλ, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, καθώς το ψάρι εμφανίζεται σαν να μην είναι έμβιο ον).
Τελικά, ο άγριος θηρευτής γίνεται μέλος της κοινότητας και συμμετέχεις στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, ενώ πίσω στο σπίτι των ανθρώπων, ο μικρούλης έχει μαγευτεί από την ιστορία και κοιμάται αγκαλιά με τον λούτρινο λύκο.
Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται με μουσική υπόκρουση το πασίγνωστο τραγούδι του Κλοντ Φρανσουά "Le Mal Aimé" (που μεταφράζεται ως "ο ανεπιθύμητος").
Η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν "Όλοι έχουμε έναν λόγο να τρώμε καλύτερα".
Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Intermarché που ξεκίνησε το 1969.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
