Άνοιξε ξανά το ιστορικό αναψυκτήριο Γαρδένια στο Πεδίο του Άρεως

Μια θρυλική καντίνα που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Αθηναίοι και μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις του πάρκου.

anoikse-ksana-to-istoriko-anapsuktirio-gardenia-sto-pedio-tou-arews
SHARE THIS
0
SHARES

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες του πεδίου του Άρεως θυμούνται πάντα την καντίνα Γαρδένια, με τα ψωμάκια-σάντουιτς με σουσάμι, τα κωκ και λιχουδιές που μας γυρίζουν πίσω σε μια άλλη εποχή. 

Η Γαρδένια έκλεισε, ο τόπος ερήμωσε και το σχέδιο να ξαναζωντανέψει το θρυλικό κιόσκι μπήκε μπροστά όταν η Περιφέρεια νοίκιασε διάφορους χώρους στο Άλσος πριν λίγο καιρό. Σήμερα, το παλαιό περίπτερο έχει αντικατασταθεί από νέο μεταλλικό κτίσμα ίδιων διαστάσεων στην ίδια θέση, και θα λειτουργεί ως αναψυκτήριο.

 

Στη σελίδα «Πεδίον του Άρεως το πάρκο μας» ο Δ. Καλαντζής χαιρέτησε μαζί με τους κατοίκους την επαναλειτουργία του.

«Μετά από 15 χρόνια ερήμωσης, ανοίγει ξανά το κιόσκι στο κέντρο του Πάρκου μας, η ιστορική «Γαρδένια». Μία χούφτα νέων παιδιών με κέφι και μεράκι θα ετοιμάζουν για τους τακτικούς θαμώνες και τους περιπατητές του Πεδίου του Άρεως καφέδες, ροφήματα, σάντουιτς και υγιεινές σαλάτες. 

Η επαναλειτουργία της «Γαρδένιας» είναι μία μεγάλη νίκη για όλους εμάς που παλέψαμε ώστε να ξαναπάρει ζωή το Πάρκο, κόντρα στα «θηρία» της αδιαφορίας, της γραφειοκρατίας και της στενομυαλιάς. Πρώτα πετύχαμε την ασφάλεια με την εκδίωξη της πιάτσας ναρκωτικών, μετά τη λειτουργία του Άλσους και τώρα τη λειτουργία της Γαρδένιας» έγραψε, ενώ είναι πλήθος τα σχόλια που δείχνουν αισιοδοξία για να γίνει το πάρκο ζωντανό και πολυσύχναστο όπως παλιά όπως και να λυθούν τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν με τη διακίνηση ναρκωτικών. 

φωτο:facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook