Για τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για δύο πράξεις βιασμού.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε στο Εφετείο Αθηνών το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου, καθώς συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου, ωστόσο είχε διακοπεί και επανήλθε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί, χωρίς να συνοδεύεται από συνήγορο. Προχώρησε στα ενδότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αίτημα της υπεράσπισης για ειδικό σύμβουλο
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για αύριο, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη να διοριστεί ειδικός σύμβουλος (ψυχολόγος/ψυχίατρος), ως πραγματογνώμονας, ώστε να κρίνει την αντιληπτική ικανότητα και ψυχική κατάσταση των νεαρών που με τις καταγγελίες τους το οδήγησαν στο εδώλιο.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα, ζητώντας, ωστόσο, την αναβολή της δίκης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Είχε κριθεί ένοχος για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων το 2022
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη, με ψήφους 4-3, για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων που φέρονται να τελέστηκαν το 2015 στην Αθήνα και την Επίδαυρο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 12 ετών. Την ίδια στιγμή είχε αθωωθεί για δύο ακόμη καταγγελλόμενες υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν έναν 16χρονο και έναν ενήλικο άνδρα.
Παρά την καταδίκη του, παρέμεινε εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, καθώς το δικαστήριο είχε χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. Είχε προηγηθεί η προφυλάκισή του για συνολικά 17 μήνες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

