Ένα ξεχωριστό σκηνικό αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στον υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα. Δέκα φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εικόνα.
Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, τα ροζ φλαμίνγκο, γνωστά για το ιδιαίτερο χρώμα του φτερώματός τους και τον κομψό τους βηματισμό στα ρηχά νερά, επέλεξαν τον υγρότοπο ως σταθμό κατά τη μετακίνησή τους.
![Δέκα ροζ φλαμίνγκο μετέτρεψαν το Ναύπλιο σε... καρτ ποστάλ - Εντυπωσίασαν στα νερά του υδροβιότοπου [εικόνες]](https://images.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/b0/b06a766c530948e39d4b3a4550307713.jpg?v=1&maxwidth=650&originalwidth=1548&)
Η παρουσία τους αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της περιοχής ως καταφυγίου και χώρου τροφοληψίας για πολλά είδη της ορνιθοπανίδας.

Το θέαμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς τα φλαμίνγκο αποτελούν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και εντυπωσιακούς επισκέπτες των ελληνικών υγροτόπων.

Η παρουσία τους στον υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου υπενθυμίζει ότι οι φυσικοί αυτοί χώροι αποτελούν πολύτιμους σταθμούς για την άγρια ζωή και έναν σημαντικό φυσικό πλούτο για την Αργολίδα.

Την περίοδο αυτή ξεκίνησε και η φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών, όπου μετακινούνται ομαδικά από την μία Ήπειρο στην άλλη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Δέκα ροζ φλαμίνγκο μετέτρεψαν το Ναύπλιο σε... καρτ ποστάλ - Εντυπωσίασαν στα νερά του υδροβιότοπου [εικόνες] - εικόνα 5](https://images.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/fbc/1200x630/crop/both/52/5204649f089e4fbeb42b8be18cb75818.jpg?width=300&height=200&mode=crop&anchor=topcenter)